въпрос относно стока от Китай
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
въпрос относно стока от Китай
Здравейте колеги,
пускам тази тема понеже ме интересува дали би имало интерес към стока внесена от Китай. Говоря за мобилни телефони, навигаций и още разни такива нещица. Поне доколкото мога да съдя от коментарите на хората телефоните са с доста добро качество за парите си. Например копие на iPhone за около 250-300лв крайна цена, навигация (7") за около 300лв. Та въпроса ми е дали би имало интерес към такива стоки, и дали изобщо си струва да се занимавам. Утре мисля да си направя един бърз уеб сайт и да наслагам снимки и цени на няколко телефона и навигаций.
Лека вечер,
Михаил Великов
пускам тази тема понеже ме интересува дали би имало интерес към стока внесена от Китай. Говоря за мобилни телефони, навигаций и още разни такива нещица. Поне доколкото мога да съдя от коментарите на хората телефоните са с доста добро качество за парите си. Например копие на iPhone за около 250-300лв крайна цена, навигация (7") за около 300лв. Та въпроса ми е дали би имало интерес към такива стоки, и дали изобщо си струва да се занимавам. Утре мисля да си направя един бърз уеб сайт и да наслагам снимки и цени на няколко телефона и навигаций.
Лека вечер,
Михаил Великов
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
ми аз ли4но,не бих носил копие на мобилен телефон,но имам много познати които го правят.За навигация може би,зависи с какво ка4ество е
Има много качествени стоки и скапани, според парата. Пазар дали ще има реално никой не може да ти кажа - сигурен бизнес няма.
Вече зависи от теб как смяташ да ще организираш цялата работа - начин на предлагане, цени, реклами и т.н. Аз лично не бих си купил копие на скъп телефон и като цяло избягвам евтинити стоки, заради клишето, че излизат по-скъпи - вярно е. Повечето хора са така.
Е, за всеки влак си има пътници, твоите хора са псевдо-гъзарите, нямаш огромно място за развитие. Виждам, че се занимаваш с IT, предполагам си млад, моят съвет е - инвестирай в себе си и се развивай вадят се сам знаеш добри парички. След като почнеш да получаваш високи заплати, ще можеш да събереш парички за по-сериозен бизнес. Това е мойто мнение, ама като бъдещ шеф трябва да си следваш идеите и да не те интересува, какво говорят другите.
Вече зависи от теб как смяташ да ще организираш цялата работа - начин на предлагане, цени, реклами и т.н. Аз лично не бих си купил копие на скъп телефон и като цяло избягвам евтинити стоки, заради клишето, че излизат по-скъпи - вярно е. Повечето хора са така.
Е, за всеки влак си има пътници, твоите хора са псевдо-гъзарите, нямаш огромно място за развитие. Виждам, че се занимаваш с IT, предполагам си млад, моят съвет е - инвестирай в себе си и се развивай вадят се сам знаеш добри парички. След като почнеш да получаваш високи заплати, ще можеш да събереш парички за по-сериозен бизнес. Това е мойто мнение, ама като бъдещ шеф трябва да си следваш идеите и да не те интересува, какво говорят другите.

Последна промяна acer на 16 Апр 2009, 0:42, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- nthnl
- младши ентусиаст
-
колега аз вече доста съм инвестирал в себе си и като време и като пари. Искам да си отворя фирма за сервиз на компютри, а също и още доста други дейности да се покрият (проектиране, изграждане на мрежи). Просто в тая криза това е невъзможно, а и трябва доста капитал. Просто в момента съм безработен и гледам да изкарам някой лев. Аз лично не съм виждал в БГ да се продават такива телефони. По мнението на повечето хора, които са си купили такива телефони - качеството е доста добро.
///sasho написа:Аз доколкото съм чувал за китайските имитации на мобилни телефони , ако се развалът няма кой да ги ремонтира в България по простата причина , че като се внасят не се внасят китайски резервни части за тях , а оригиналните части май нестават за тях.
Имат части.
Имам приятел, който внася такива телефони и се е вързал към някакъв сервиз, който предлага две години гаранция. Естествено не всичко може да се смени, като части, затова и което не може се връща директно в Китай.
Имай на предвит, че докато пристигнат до тук, винаги липсват поне 3-4 бройки.

Re: въпрос относно стока от Китай
nthnl написа:Здравейте колеги,
Лека вечер,
Михаил Великов
Аз мога да ти предложа навигации от 80 до 200лв гармин ти за китаиски говориш...
Само разбирачи в тоя форум...80% Инжинери на BMW
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
nthnl написа:колега аз вече доста съм инвестирал в себе си и като време и като пари. Искам да си отворя фирма за сервиз на компютри, а също и още доста други дейности да се покрият (проектиране, изграждане на мрежи). Просто в тая криза това е невъзможно, а и трябва доста капитал. Просто в момента съм безработен и гледам да изкарам някой лев. Аз лично не съм виждал в БГ да се продават такива телефони. По мнението на повечето хора, които са си купили такива телефони - качеството е доста добро.
Пич всички тия неща дето си ги споменал, си ги има в България, явно незнаеш къде да търсиш.
Китайски телефони се продават от 3 години , за навигациите щом има нещо ново и то се пръква тук.
Имаш шанс да си направиш хубав сайт и да продаваш но няма да е лесно.
Имай в предвид, че българина все още не се е научил да търси в интернет , пъво ходи по магазините и купува , а после сравнява дали не се е минал

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
feel написа:Колега,към китайската стока винаги има интерес,особено ако цените после не ги завишиш много ще има интерес.Китайската стока става все по-качествена.
Аз не бих си купил менте на Нокия, това е все едно да си взема менте на БМВ

Омръзнало ми е от разни киселяци с 8ма серия менте на нокия, които си слагат телефона наобратно на масата белким някоя "мацка" се залъже че баровеца си е купил телефон за 2 бона

Даже в момента имам в нас едно чисто ново менте и се чудя дали могат да му се вземат 350 лв
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: въпрос относно стока от Китай
nthnl написа:Здравейте колеги,
Лека вечер,
Михаил Великов
Един телефон, ако си го поръчаш самостоятелно от Китай идва макс 150-200лв
На цените, които предлагаш едва ли някой ше купи нещо. По-добре мисли нещо от рода да вкарваш малко по на едро и да печелиш от отстъпката, а не да слагаш надценка на готова цена в сайта, защото всеки 2 вече има карта и да му предлагаш по-висока цена от тази на която може да си го поръча самостоятелно няма смисъл. При еднакви цени при теб и в Китай вече ще си предпочитан защото така ти поемаш риска, който не е малък, вярвай ми

- nthnl
- младши ентусиаст
-
колега не е е точно така. Вярно е, че има телефони, които идват на тези цени, но една качествена реплика на iPhone идва на минимум 200лв. Аз не търся да избивам от надценката, но все пак ще работя с мой пари, а това не си е малък риск. Смятам, че 30-50лв печалба на телефон за мен е съвсем приемлива както за мен така и за клиента.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Граница на печалбата няма, не е лошо да изкарваш и 100лв от телефон, стига да има кой да ти ги плати. Т.е. стоката ти да е атрактивна и цената да е добра за това, което предлагаш.
Ако наистина толкова ти струва там, откъдето мислиш да взимаш си потърси друго място, защото цените са далеч по-ниски. Копие на HTC стига до 300 долара. iPHONE е от 100 до 150 долара макс, за тия с 2-те карти и секвите там екстри.
Не ме разбирай погрешно, че ти правя сметка на печалбата, просто ти давам съвет как да продаваш повече и вероятно с по-голяма печалба, тъй като при достатъчно голяма поръчка цените падат приятно.
Ако наистина толкова ти струва там, откъдето мислиш да взимаш си потърси друго място, защото цените са далеч по-ниски. Копие на HTC стига до 300 долара. iPHONE е от 100 до 150 долара макс, за тия с 2-те карти и секвите там екстри.
Не ме разбирай погрешно, че ти правя сметка на печалбата, просто ти давам съвет как да продаваш повече и вероятно с по-голяма печалба, тъй като при достатъчно голяма поръчка цените падат приятно.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2