„Гражданската отговорност” продължава да поскъпва
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
hemicharger написа:Runnaway написа:Интересно ми е защо всяка година ги вдигат тези такси ??
Щото покрай кризата на застрахователите им орязаха квотата и нямат пари
Ама те ги вдигат всяка година, ффс!

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Runnaway написа:hemicharger написа:Runnaway написа:Интересно ми е защо всяка година ги вдигат тези такси ??
Така е шот парите идват от чужбина и застрахователните и презастрахователните компании са в доста затруднено положение в момента поради св. криза
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
hemicharger написа:Runnaway написа:hemicharger написа:Runnaway написа:Интересно ми е защо всяка година ги вдигат тези такси ??
Така е шот парите идват от чужбина и застрахователните и презастрахователните компании са в доста затруднено положение в момента поради св. криза
"Кризата" може да се използва като оправдание, всъщност причината за това поскъпване е по-скоро увеличаването на щетите с всяка изминала година, известно е на повечето хора, че застрахователните компании са на загуба от гражданската отговорност, факт е че цените в България на този тип застраховки са най-ниски...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Projektzwo написа:hemicharger написа:Runnaway написа:hemicharger написа:Runnaway написа:Интересно ми е защо всяка година ги вдигат тези такси ??
"Кризата" може да се използва като оправдание, всъщност причината за това поскъпване е по-скоро увеличаването на щетите с всяка изминала година, известно е на повечето хора, че застрахователните компании са на загуба от гражданската отговорност, факт е че цените в България на този тип застраховки са най-ниски...
Ти откъде мислиш идват парите за щетимост? А нали се сещаш че на повечето големи застрахователи с индекс ААА напоследък им падна на А и са пред фалит. Като имат финансови затруднения България им е последна грижа за наливане на пари.
Катастрофи винаги е имало и ще продължава да има. Такива критерии служат "уж" за измеримост на риска съответно и цената на ГО. Само че на досега на ГО винаги съм писал баща ми като шофиор щото той от 40г. няма дори една катастрофа.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Projektzwo
-
-
hemicharger написа:Ти откъде мислиш идват парите за щетимост? А нали се сещаш че на повечето големи застрахователи с индекс ААА напоследък им падна на А и са пред фалит. Като имат финансови затруднения България им е последна грижа за наливане на пари.
Катастрофи винаги е имало и ще продължава да има. Такива критерии служат "уж" за измеримост на риска съответно и цената на ГО. Само че на досега на ГО винаги съм писал баща ми като шофиор щото той от 40г. няма дори една катастрофа.
Незнам от къде черпиш информация, но си в заблуда, какви пари от къде влизат и каква криза? Да - има 1-2 компании, да не ги изброявам, които отчитат някакъв спад и не са конкурентоспособни. Всяко едно дружество заплаща даден процент от всяка сключена полица на ГФ (Гаранционен Фонд), този фонд изплаща щети причинени от водачи без ГО, техният брой също не е малък, именно за това се прие закон, с който всяко МПС без ГО трябва да се спира от движение или да има валидна такава застраховка, в провитен случай се налагат глоби. Като цяло няма нищо странно в покачването на цената, тя винаги е разтяща величина.

В Момента на Български Имоти застраховката скочи с почти 40лв. До миналат седмица бяха едни от най-изгодните, в момента ЛевИнс са по-на далавера, но така е, през годината растата, по нова година спадат щото е бум и после пак се вдигат, реално се печели от колите нов внос. Ние дето си ги караме си плащаме на по-ниски цени защото си ги правим в края на годината и на разрочено плащане да е, не се оскъпява.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
тя ГО скоро ще стане колкото пълното автокаско...
В белите държави ако не си направил никакви нарушения-по малко плащаш за ГО,тука мамта си трака
В белите държави ако не си направил никакви нарушения-по малко плащаш за ГО,тука мамта си трака
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
днес си направих ГО+зелена карта ( бонус пълно каско важащо за чужбина) за 525д 2001г цена 365лв
ако иска6 само ГО струва 220лв
това са цени в Армеец

това са цени в Армеец
- Projektzwo
-
-
Е.Димитров написа:тя ГО скоро ще стане колкото пълното автокаско...
И тук го има това, само че малко са тези, които ще си признаят за ПТП-тата (по тяхна вина), а за да се отрази в застрахователната компания, трябва да е имал по действаща полица въведен регрес, но идва другият момент, че като му съобщиш съответното завишение, човека просто се обръща и отива в друга застрахователна компания. Рано или късно ще се въведе обаче единна с-ма с тази на МВР и тогава няма мърдане, всичко ще блесне...
Иначе българската работа е ясна, колкото по-евтино, било то с 5-10лв., толкова по-добре, но когато стане въпрос за плащане, всеки пищи, защо не е признат даден детайл, защо не е платено достатъчно...
don_mimo написа:днес си направих ГО+зелена карта ( бонус пълно каско важащо за чужбина) за 525д 2001г цена 365лв![]()
това са цени в Армеец
В пълна заблуда си колега, незнам кой какво ти е обяснил, но това е по-скоро КАСКО към гражданската отгвороност, което покрива САМО риска ПТП с друго МПС, дори предполагам, че има лимит, но ще ми е интересно да чуя какво точно са те "излъгали".
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
каско + ГО +зелена карта = 1200 + 180 + 175 + разни други дребни такси .
ако бях направил ГО към друга компания требваше да дам 220лв + да си доплатя към каското (1200лв) 240лв за да важи в чужбина.
Пълното каско важи за всички страни от европейския съюз и частично( не важи при кражба) за страни като Албания,Сърбия,Македония,Русия...
ако бях направил ГО към друга компания требваше да дам 220лв + да си доплатя към каското (1200лв) 240лв за да важи в чужбина.
Пълното каско важи за всички страни от европейския съюз и частично( не важи при кражба) за страни като Албания,Сърбия,Македония,Русия...
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3