Синя зона за паркиране във Варна?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Синя зона за паркиране във Варна?

Мнение от justboy » 18 Апр 2009, 4:19

С един мой познат разговарях, който е доста напред с нещата, както и да е, това няма значение, наскоро се видяхме и той каза, че се готви синя зона за паркирането в централната част на града.
Отначало не сметнах, че е нужна, но като знам сега лятото каква лудница става, може би има нужда. Архитект още определя границите на въпросната зона, като цената за престой, ако не се лъжа, ще е лев-час.
Та какво е вашето мнение по въпроса?
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 18 Апр 2009, 8:54

Синята зона е най- голямата безсмислица създадена единствено да се крадат пари.Решението е подземни и наземни паркинги и забранени за паркиране зони, защото като направиш синя зона път с четири ленти се превръща в път с 2 ленти и като спре някой тарикат на аварийни жена му да пазарува, смятай какво става с движението.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Апр 2009, 10:15

Ми според мен е време да я има не само в София, щото не мисля че само ние заслужаваме да ни дерат, а иначе, че не е решение НЕ Е, ама очевидно в БГ всичко се прави по трудния начин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Апр 2009, 10:36

Dimo написа:Ми според мен е време да я има не само в София, щото не мисля че само ние заслужаваме да ни дерат, а иначе, че не е решение НЕ Е, ама очевидно в БГ всичко се прави по трудния начин.

Вас може да ви дерат за синя зона, но поне не ви дерат с данъци на колите.Във варна за моята Е39-ка плащам 275лв данък на година а сега и синя зона ще ми вкарват.
А синята зона въобще няма да е 1лв/ч, а ще е от 2 до 3лв според зависи от района, което пак е по-скъпо от Сф :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 18 Апр 2009, 11:24

Поне се въвежда някакъв ред, макар че минусите са значително повече ... :roll:
_!_

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 18 Апр 2009, 13:50

Според мене това е пълна глупост,не стига че си чупя колата по варненските дупки,ами ще и плащам и за синя зона :evil:
В София поне гледам пътища нови откриват,тука само пълнят дупките и следващия дъжд ги е отворил пак.
Една стотинка няма да дам за синя зона в Варна !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 18 Апр 2009, 18:11

sambeto написа:В София поне гледам пътища нови откриват,тука само пълнят дупките и следващия дъжд ги е отворил пак.
Една стотинка няма да дам за синя зона в Варна !

:confused: бе и в Сф не е по добро положението. наистина откриват по 1 изцяло ремонтиран булевард, ама останалите 48 булеварда?

По кварталите положените си е трагедия. Виждал сън камион за боклук да заобикаля дупка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 18 Апр 2009, 18:18

Нали постоянно давате за пример други държави, еми хората там си плащат по същия начи и то много повече от 1 левче.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 18 Апр 2009, 18:59

Club BMW написа:Нали постоянно давате за пример други държави, еми хората там си плащат по същия начи и то много повече от 1 левче.

Съгласен съм,ама докато си избия разходите по ходовата част заради дупките в Варна стотинка не давам за синя зона.
Още повече че съм цесекар :mhihi:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 18 Апр 2009, 20:30

Има логика, но има по- важни неща за решаване от разни зони. Да не изреждам, че са много, а и всички ги знаем. Но когато България е станала една червена зона, на преден план излизат маловажните неща, за да отвлекат вниманието от съществените.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 18 Апр 2009, 21:18

Само до синя зона сме я докарали :confused: Направо ми писна от малоумници-Тъкмо поскълапят някоя улица и се сещат след има няма месец че трябва да изкопаят за да прекарат кабеляци или тръби за някоя нова кооперациика,и когато си свършат работата хвърлят чакълец и да ги няма :confused:Иначе данъците са може би най-скъпите в България. Е*ал съм им синята зона :evil:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 18 Апр 2009, 23:13

пълна безмислица, то и без това почти никога няма място заради работещите на центъра. а и паркоместата са толкова, че нямам думи... всичко е пак за да се лапат пари.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 18 Апр 2009, 23:22

Те ако направят синя зона, неминуемо ще направят и паркинги - нали това е смисълът на синята зона - някой да се наяде. Мен ме вълнува друг един момент - живея и работя на места, което почти сигурно ще попаднат в синята зона. И ще трябва да плащам 24 часа в денонощието ли или какво? Много недомислени неща има по тия сини зони. Ама ако намалят малко бройката на автомобилите - примерно централната зона да е само за варненски автомобили, бусовете и камионите да зареждат магазините между 23 и 05 часа... нещо такова. А, да - бакшишите и те много станаха, както и ТХ, СС, Н, У. Нямам нищо против никой, обаче в доста от проблемните ситуации по нашите улици са замесени шофьори от гореспоменатите щати.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 19 Апр 2009, 3:03

Не ми е цел да го обръщаме на някакъв спор, но 2 пъти ме чукват отзад коли с В регистрация защото видите ли много рязко съм спрял, а съм спрял така за да не нацеля случайно излизащата назад без видимост млада госпжица също Варналийка, а че и от нашите (ТХ) има много спечени, верно си е. И като си спра колицата пред морското най ми е кеф да видя как някой като си е отварял вратата е чукнал моята, като е давал назад ми е закачил бронята или номера ми почти на земята и т.н. Недейте почва и вие като софиянци. Това беше мн офф, както и да е.

По темата, смятам, че това е поредния начин да се нагушат яко, и както винаги ще дадат за пример големите европейски градове, от които ние сме много далеч, и подробностите касаещи живущи и работищи във въпросната зона ще си стой висящ и недомислен. Лоша работа, а и като спомена за такситата, вярно що са така много?
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 19 Апр 2009, 9:45

justboy написа:Не ми е цел да го обръщаме на някакъв спор, но 2 пъти ме чукват като спомена за такситата, вярно що са така много?

ми защото да караш такси е крайна алтернатива на безработицата ( с други думи - не си намерил друга работа, станал бакшиш)
п.п.: не съм искал да обидя никой, само си изказах мнението. Ако отида с моята кола в София например, ще съм от другата страна на барикадата, това е сигурно.
Във Варна вече всички коли са жулнати, но това е нормално, като се има предвид колко са МПСтата по улиците, как спират и колко място остава за маневриране.

Следваща

Назад към Извън Темата