Помощ наводни ми се колата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 23 Сеп 2008, 22:22

след обилно коли4ество силикон около въпросните пластмаси..мога да кажа че стана по зле и сега влиза вода и когата вали а беше спряло да го прави а само при много силна струя....никой ли не е намерил решението още :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кара Е46

Мнение от panafon » 23 Сеп 2008, 22:50

споко не сте само вий и аз имам басейн но само пода на шофьора днес ходих и продухвах трабичките на шибидаха всичко беше перфектно но сега е пак говна много хубава марка кола но само едно име голямо и нищо повече

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 24 Сеп 2008, 13:35

xtreme_bg написа:след обилно коли4ество силикон около въпросните пластмаси..мога да кажа че стана по зле и сега влиза вода и когата вали а беше спряло да го прави а само при много силна струя....никой ли не е намерил решението още :(

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E%ED%F7%EE
Още тогава ти писах, че имах същия проблем
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 24 Сеп 2008, 21:32

BMDrago написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E%ED%F7%EE
Още тогава ти писах, че имах същия проблем

Колега благодаря за отзивчивостта но наистина вярвам че при мене проблема е от малко по-друго естество.Значи след като днеска свалих подкалника открих че там има две дупли които се намират и са предназначени за мястото под кутията с бушони в двигателя...Та въпросните отвори и двата бяха запушени.Все пак това не ми решаваше проблема и за воадат която се събира точно под блока за управление на АСЦ който е в непосредствена близост и затова точно там и пробих една дупка с диаметър около 2 см...водта която се задържаше се отича ве4е в рога които е точно отдолу и който също се наложи да бъде пробит.Значи идеята е 4е след като се пока4и нивото в мястото под АСЦ блока то като скачен съд качва и във отсека под кутията с бушони и от там прелива в мястото около педалите.Засега е така сега ще тествам дали проблема е окон4ателно решен.Дано само не сам сгрешил като сам пробил това място и най ве4е рога!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 25 Сеп 2008, 7:37

xtreme_bg Пуснато на: 23 Сеп 2008, 23:22 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

след обилно коли4ество силикон около въпросните пластмаси..мога да кажа че стана по зле и сега влиза вода и когата вали а беше спряло да го прави а само при много силна струя....никой ли не е намерил решението още

Здравей,за кой пласмаси става въпрос?
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 20 Апр 2009, 23:55

при мен проблема се оправи като вкарах силикон по въпросните "найлони" под кората на вратата! 20 мин отнема със свалянето на кората!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кара Е46

Мнение от panafon » 07 Май 2009, 20:13

нищо не помага след днескашния дъжд всичко пак стана вода, явно там е доста не исчислено при е36 дали е така, голям проблем след още една две години и ще бъда като фред и барни,вижда се от каде тече но не мога да разбера от къде влиза,тече от вътрешната страна на вътрешните уплатнения и на двете предни врати
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 09 Май 2009, 7:34

panafon Пуснато на: 07 Май 2009, 21:13 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

нищо не помага след днескашния дъжд всичко пак стана вода, явно там е доста не исчислено при е36 дали е така, голям проблем след още една две години и ще бъда като фред и барни,вижда се от каде тече но не мога да разбера от къде влиза,тече от вътрешната страна на вътрешните уплатнения и на двете предни врати

Сваляш корите на вратите и залепваш найлона със силикон хубаво и проблема е решен.Колегата BlackManz го е казал точно 20 мин. и си готов.
Успех и пиши какво е станало.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Май 2009, 12:52

или едно ново уплътнение (т.нар. найлони) ако е скъсано
окол 50лв е, но ако го залепиш както трябва няма да имаш проблеми

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330D
Детайли за колата: E46 330D

Re: Помощ наводни ми се колата

Мнение от kuturak » 08 Дек 2010, 18:39

Гледам, че колеги периодично отварят теми за този проблем и понеже аз също се борих с него, реших да съживя тая стара тема.
Аз лично имах променлив успех и сега пак ще трябва да се трудя по въпроса.
За да махна кората, ползвах ей това видео:

http://www.youtube.com/watch?v=gbpeSo7mKio

При мен реално не личеше много откъде точно е минавала водата, но заподозрях едно място. Бях си купил черен силикон предварително, но маджуноподобното нещо, с което е залепен този "найлон" не ми даваше възможност да лепя със силикона. Варианта беше да го отлепя, ама това ми се стори голяма хамалогия, затова подлепих всичко с duct tape. Мислех си, че съм успял, защото при следващите посещения на автомивки и дъждове не ми се намокри мокета.
Обаче тия порои, които се изляха тия дни пак са ми наводнили колата и явно пак ще трябва да отварям :evil:

Нещо не ми се иска да се занимавам с разлепяне на маджунчето, така че ако има някой колега със сервиз, който да го отстранява този пролем, бих се радвал да направи една оферта.

Между другото, за да разбера дали точно от там идва проблема, бях облепил прага с найлон за известно време и видях, че така не пуска.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 09 Дек 2010, 12:23

Колега, по принцип, това което наричаш маджун се отлепва като си напрвиш едно топченце което постоянно въртиш с два пръсра и го мачакаш за да му върнеш свойствата. Псле допираш топчето до (нека го наречем маджун) натисакаш и дърпаш. То остава на топчето. Пак въртиш и пак поставяш и дърпаш :) Тегаво е малко от начало, но после като свикнеш за нула време ще го премахнеш. Но те съветвам да си намериш същият маджун ако е нужно, и с него да си подлепиш шумоизолиращата кора! С черният силикон залепиш ли няма махане повече от вратата! И някой ден ще ти потрябва достъпа до там и ....:) И още нещо да не забравя, този маджун незнам как реагира в студа.
Аз си правих вратите лятотот!
Големи проблеми с тея течове, зарди говорителите които ми инсталираха в Авител. Е няма такива мундари. Ако бях ги видяк тогава вратите от вътре щях да ги застрелям :banghead:
Ще постна снимки, малко ме е срам, как съм си решил проблема но не ми се занимаваше с други вариянти заради немърливоста на други. :mhihi: Поне сега вече имам суха кола 8)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 09 Дек 2010, 12:29

Ще постна утре други шокиращи снимки, на прослувутата ф-ма Авител. Да видите какви манджи са ми забъркали и от там прогизналата ми кола естественно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330D
Детайли за колата: E46 330D

Мнение от kuturak » 09 Дек 2010, 12:32

Мерси за съветите.
Тия дни ще отварям да гледам пак какво е положението. Иначе, аз подозирам, че както го подлепих с тоя duct tape, така или иначе ще го накъсам ако тръгна да го отлепям. Ма те мързела и идиотщината се заплащат, няма как :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 09 Дек 2010, 13:36

Не се претеснявай, аз пък на най проблемните места съм сложил черен силикон, но той лесно се отлепя от шумуизолиращата кора. Труддно се маха от ламарината, т.е. вратата :)

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D touring

Мнение от nombre » 11 Дек 2010, 17:14

и аз имах същия проблем. при мен колкото и странно да звучи водата влизаше от вратата беше разлепено уплатнението което е между самата врата и кората. залепих го наново със силикон и си реших проблема. лесно е да си направиш един тест отваряш вратата и поливаш с бутилка вода стъклото и гледаш дали ще текне отдолу между вратата и кората. доколкото знам това е масов проблем при бмв. успех и дано съм бил полезен
Искам да съм як, ама много як, абе направо бик и да работя като охрана на входа на някоя дискотека и да мажа пръстите на чалгарите с олио за да не могат да щракат

ПредишнаСледваща

Назад към E46