Виновен до доказване на противното ....... ???
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
Виновен до доказване на противното ....... ???
Абе хора имам едно питане!
Кое е правилно ? Какъв е закона в БГ - виновен ли си ако няма доказателства за вината ти или за да те обвинят трябва да ти докажат вината ???
Всъщност случая ми е следния : Спряха ме за без колан без никаква видимост в колата и ми написаха акт! Много им набрах на полицайте и написах в акта, че имам възражения и че съм бил с колан , а те не са видели ! Имам и свидетел и мисля да обжалвам акта, но ми е интересно ако аз кажа " бях с колан", а полицайте кажат " беше без колан" кво правим ? И двете страни имаме по един свидетел !!!
Кое е правилно ? Какъв е закона в БГ - виновен ли си ако няма доказателства за вината ти или за да те обвинят трябва да ти докажат вината ???
Всъщност случая ми е следния : Спряха ме за без колан без никаква видимост в колата и ми написаха акт! Много им набрах на полицайте и написах в акта, че имам възражения и че съм бил с колан , а те не са видели ! Имам и свидетел и мисля да обжалвам акта, но ми е интересно ако аз кажа " бях с колан", а полицайте кажат " беше без колан" кво правим ? И двете страни имаме по един свидетел !!!

- panter
- кандидат ентусиаст
-
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Тъй като става въпрос за дребно провинение - с добър адвокат акта ще падне. Иначе думата на полицай има доста силна тежест!
П.С. Поздрави за човека който ме спря вчера на ботев и си лафихме за форума!
П.С. Поздрави за човека който ме спря вчера на ботев и си лафихме за форума!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Kris написа:До колкото знам наказателни постановления до 50лв не се обжалват, а актове можеш да си обжалваш и за по малко.
Малиии, ти какво написа?! Актове и фишове НЕ СЕ ОБЖАЛВАТ. По актовете могат само да се пишат писмени възражения, които служат на наказващия орган (т.е. началника на КАТ) да прецени дали да сложи минимума. Обжалват се САМО наказателните постановления.
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Точно така еVlados написа: По актовете могат само да се пишат писмени възражения, които служат на наказващия орган (т.е. началника на КАТ) да прецени дали да сложи минимума. Обжалват се САМО наказателните постановления.

- hartge
- Потребител
-
- Кара: A4 Avant 1.8T
- Мечтае да кара: BMW M3,AUDI RS4,PORSCHE CGT
Чл. 189. ЗДвП
(2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до доказване на противното.........
(3) Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.......
(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., нова, бр. 51 от 2007 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
Т.е. ти трябва да обориш формалната доказателствена сила на акта,където е описано какво нарушение си извършил,за да приеме съдът ,че не си извършил нарушението или пък е допуснато нарушение при установяването му и да ти отмени акта.Най-често се отменят обаче заради допуснати съществени процесуални нарушения при издаването на нак.постановление,т.е. заради липса на някой от задължителните реквизити на постановлението съгласно чл.57 ЗАНН.До 50 лв. обаче /колкото глобяват за колан/не може да се обжалват и ако ги обжалваш съдът ти оставя жалбата без разглеждане като недопустима.
(2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до доказване на противното.........
(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., нова, бр. 51 от 2007 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
Т.е. ти трябва да обориш формалната доказателствена сила на акта,където е описано какво нарушение си извършил,за да приеме съдът ,че не си извършил нарушението или пък е допуснато нарушение при установяването му и да ти отмени акта.Най-често се отменят обаче заради допуснати съществени процесуални нарушения при издаването на нак.постановление,т.е. заради липса на някой от задължителните реквизити на постановлението съгласно чл.57 ЗАНН.До 50 лв. обаче /колкото глобяват за колан/не може да се обжалват и ако ги обжалваш съдът ти оставя жалбата без разглеждане като недопустима.
- panter
- кандидат ентусиаст
-
hartge написа:Чл. 189. ЗДвП
Благодаря колега за изчерпателния отговор !
Днес подадох възражение и ще се боря докраи пък каквото ще да става ! Нито съм за 50 лв, нито пък за 8 точки който ще ми отнемат ама ми писна да ме правят на маймуна в тая държава !
ПС: Те по този начин може да напишат че съм блъснал човек и съм го убил и въри после доказваи че не си виновен !
Мамка им и гадни копелета

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
12 мнения
• Страница 1 от 1