Строителен университет София, питане ?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Строителен университет София, питане ?
Ако моята принцеса се запише "Строителен инженер" може ли след 1вата или 2рата година да се премести "Архитект" ? Има ли такава възможност в някой строителен в София?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Ако говориш за УАСГ поне преди не можеше. За Архитектурата се държат три изпита по рисуване + математиката, но е добре да отвориш саита им или директно там да се допитате че може да са изменили нещата.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Re: Строителен университет София, питане ?
BMWMHartge написа:Ако моята принцеса се запише "Строителен инженер" може ли след 1вата или 2рата година да се премести "Архитект" ? Има ли такава възможност в някой строителен в София?
Абе по принцип може,ама е доста трудно щото Архитектите са баровците в УАСГ и почти не се отказват хората влезли в тая специалност за да се освободи място

Има специалност "Архитектура" в ВСУ гр.Варна,ама таксата е към два бона на семестър

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
Да разгледахме сайта, проблема е изпитите по рисуване, тоест да се влезне "Строителен инженер" и да се излезне "Архитект"
, а някой ако има връзки да казва, ще почерпя 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- ares2
- старши ентусиаст
-
Като начало ако почнете курсове в самия УАСГ това увеличава шансовете доста. А това с ВСУ е добра идея. Варна е страхотен град и университета е супер. 3 години съм живял и учил там..
Аз уча във всу задочно... Вуза е як, но и доста скъп, а архитектура от всу се признава в цяла европа, доколкото съм чувал...
Града изобщо не ми харесва, комерсиален (нови цедки инструкторски коли), доста скъп и много болни мозъци има... А как духа.... то явно вятъра им е промил мозъците (нищо лично)...
Аз си взимам изпитите и се местя от там, това ми беше и първоначлната идея.
Пак предупреждавам, околноста около ВСУ т.е златни пясъци е доста скъпа - пиле с ориз 400г 8лв, смешното, е че въпросното пиле и кучето ми не би го хапнало...
Града изобщо не ми харесва, комерсиален (нови цедки инструкторски коли), доста скъп и много болни мозъци има... А как духа.... то явно вятъра им е промил мозъците (нищо лично)...

Пак предупреждавам, околноста около ВСУ т.е златни пясъци е доста скъпа - пиле с ориз 400г 8лв, смешното, е че въпросното пиле и кучето ми не би го хапнало...

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- ares2
- старши ентусиаст
-
acer написа:Аз уча във всу задочно... Вуза е як, но и доста скъп, а архитектура от всу се признава в цяла европа, доколкото съм чувал...
Града изобщо не ми харесва, комерсиален (нови цедки инструкторски коли), доста скъп и много болни мозъци има... А как духа.... то явно вятъра им е промил мозъците (нищо лично)...Аз си взимам изпитите и се местя от там, това ми беше и първоначлната идея.
мен ме гони някаква носталгия яко по този град. страхотни приятели .. неверятни моменти .. ехх
хаха
а това което казваш си е реалността
Може да се пробва и във ВСУ "Любен Каравелов" в суходол. В момента набира сила и доколкото знам има някакъв авторитет. Влиза се доста по лесно, от колкото в УАСГ, но пак се иска рисуване. Щом сте се насочили към архитектурата, защо не огледате и ССС ( строителство на сгради и съоръжения) и САСС (строителство и архитектура на сгради и съоръжения). Като за ССС не се иска рисуване, а за САСС го няма последното цветно. Тези специалности дето ти ги казах също са доста перспективни. Успех в избора.
П.П. В УАСГ местата за архитектура може и вече да се раздадени.
П.П.2 Утре е предварителния в суходол и аз ще съм там - пожелайте ми успех

П.П. В УАСГ местата за архитектура може и вече да се раздадени.
П.П.2 Утре е предварителния в суходол и аз ще съм там - пожелайте ми успех

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
ССС и САСС са специалности ето ти линк сайта на унивеситета - http://www.vsu.bg/index3.php - но е мн неразбрано направен.
Ето както представляват ССС и САСС
ССС-> http://www.vsu.bg/main.php?lang=bg&m=m& ... B%F2%E5%F2
САСС-> http://www.vsu.bg/main.php?lang=bg&m=m& ... B%F2%E5%F2
В УАСГ от тази година няма задочно.
Ето както представляват ССС и САСС
ССС-> http://www.vsu.bg/main.php?lang=bg&m=m& ... B%F2%E5%F2
САСС-> http://www.vsu.bg/main.php?lang=bg&m=m& ... B%F2%E5%F2
В УАСГ от тази година няма задочно.
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
1.ВСУ - Любен Каравелов - пълна БОЗА
2. Архитекура в УАСГ без изпит по рисуване е почти невъзможно...без значение дали е ССС-> архитектура пак трябва да държи изпит по рисуване
3.написах почти - сумата която ще ти съобщят (неофициално) няма да ти хареса
4.Архитектура в Варна не е лоша идея -> скъпо е ,но не е лошо като обучение...ако трябва да избирам между Любен Каравелов и Варна - > Варна с 2 ръце
5.може ако влезе архитектура в Варна след първата година да се премести в УАСГ архитекура ,но трябва да се раздели с 21000 лв. (не съм объркал нулите ! ),това беше цената миналата година ...за тази не се знае ,но мисля че няма да е под тази сума.
ПС и не искам т1. да става повод да осираме темата на човека. Имам си причини и много преки впечатления да смятам така. Ако искаш да излезеш добър строителен инженер или архитект университета е един.Варненския свободен също не е зле ,но има още доста докато настигне ВИАС.
2. Архитекура в УАСГ без изпит по рисуване е почти невъзможно...без значение дали е ССС-> архитектура пак трябва да държи изпит по рисуване
4.Архитектура в Варна не е лоша идея -> скъпо е ,но не е лошо като обучение...ако трябва да избирам между Любен Каравелов и Варна - > Варна с 2 ръце
5.може ако влезе архитектура в Варна след първата година да се премести в УАСГ архитекура ,но трябва да се раздели с 21000 лв. (не съм объркал нулите ! ),това беше цената миналата година ...за тази не се знае ,но мисля че няма да е под тази сума.
ПС и не искам т1. да става повод да осираме темата на човека. Имам си причини и много преки впечатления да смятам така. Ако искаш да излезеш добър строителен инженер или архитект университета е един.Варненския свободен също не е зле ,но има още доста докато настигне ВИАС.
За суходол и аз си мислех че е боза до скоро, но все повече хора ми казват, че било добро място. За варненските университети нямам никакви наблюдения и не мога да споря. Като цяло исках да кажа, че има и други специалности в строителството, които заслужават внимание. Без да искам да обидя някои в момента всички се юркат да стават архитекти и икономисти и пр. без да огледат други възможности. Но нали знаете "Разни хора, разни идеали" е казал Алеко Константинов.
BTW: Поздравления, че сте се насочили към тази област.
BTW: Поздравления, че сте се насочили към тази област.

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
Благодаря ви много колеги за инфото, ако има още някой нека и той сподели какво мисли 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
Не е точно така бол кандидати за юристи, доктори, техничари. Друго освен икономика и архитектура не остава, като изключим изкуството и някви занаитчийски професии, за които не се учи
Ама, нека нека, че който не учи на къра. 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
D_I_D_O написа:1.ВСУ - Любен Каравелов - пълна БОЗА
Ееее верно ли толкова е станала сумата ??? През 2005г. сумата беше 7000лв.... Иначе колегата го каза точно варианта е първо във Варна и после плащане и в УАСГ... А иначе Варна не е много престижно Архитектура...
Тая специалност САСС ли там квото е ... Ми звучи доста кухо... Нито инженер нито архитект...В крайна сметка никакъв... Доста тъпо... Иначе архитект е готино особенно за жена, но и ССС хич не е лоша... Просто парите са по-малко особенно ако е проектант... А жена на обект е доста рядко срещано явление... Въпреки че съм виждал доста добри жени в тая област ...
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3