Създаване на съюз, алтернативен на СБА.
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Създаване на съюз, алтернативен на СБА.
--------------------------------------------------------------------------------
Не смятате ли, че трябва да се създаде съюз на автомобилистите, който наисина да защитава правата им /ни/.
Всички сме наясно, че СБА /Съюз на Българските Автомобилисти/ , не изпълнява задължението си да работи в интерес на автомобилистите в България.
Този съюз трябваше да вдигне вой до небесата, когато се сменяваха регистрационните табели.
Този съюз трябва да вдигне вой до небесата за инфраструктурата в България.
Този съюз трябва да разбере защо, когато ти си минал с колата на червено ти пишат акт, а през това време 300 пешеходци са минали на червено, на тях никой не им прави забележка. /М/у другото има санкция за пешеходците в случая, по закон/.
Този съюз трябва да разбере защо в ясен, слънчев януарски ден трябва да караме със светнати фарове.
Този съюз трябва да се противопостави на това, че всеки с фуражка на главата може да спира и издевателства над всеки автомобилист.
С една дума този съюз трябва да е всичко, което паразитната организация СБА не е.
Не смятате ли, че трябва да се създаде съюз на автомобилистите, който наисина да защитава правата им /ни/.
Всички сме наясно, че СБА /Съюз на Българските Автомобилисти/ , не изпълнява задължението си да работи в интерес на автомобилистите в България.
Този съюз трябваше да вдигне вой до небесата, когато се сменяваха регистрационните табели.
Този съюз трябва да вдигне вой до небесата за инфраструктурата в България.
Този съюз трябва да разбере защо, когато ти си минал с колата на червено ти пишат акт, а през това време 300 пешеходци са минали на червено, на тях никой не им прави забележка. /М/у другото има санкция за пешеходците в случая, по закон/.
Този съюз трябва да разбере защо в ясен, слънчев януарски ден трябва да караме със светнати фарове.
Този съюз трябва да се противопостави на това, че всеки с фуражка на главата може да спира и издевателства над всеки автомобилист.
С една дума този съюз трябва да е всичко, което паразитната организация СБА не е.
Човек се учи, докато е див.
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
То един читав профсъюз не е създаден, а ти искаш съюз на автомобилистите.В България и с българи не стават тези работи.По-лесно ще влезеш в парламента, отколкото да организираш няколко българи да си търсят правата.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Кои права бе приятелю ?
Инфраструктурата ?Нали все пак хора от "народа" стават министри ?
Нали все хора от "народа" работят във фирмите които създават/поддържат инфраструктурата и я правят, колкото да минат номера.
Нали хората които минават на червено на пешеходния светофар, са същите хора които минават на автомобилния такъв, пак на червено ?
Това малко ми прилича...не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле.Що ти като минеш те глобяват, пък другия не ?А ти що изобщо мина начервено ?Да му покажеш на онзи, че и ти можеш, няма да е само той гАзар а ?
Карат те да си пуснеш фаровете, щото като фучиш със 140 по извънградски път, хората да могат да те видят, че в тоя слънчев ден, като ги позаслепи слънцето, да те видят че си луд за връзване и да се свият, че да не ги повлечеш със тебе, когато си тоооолкова бързаш за някъде.
Нали пак хора от "народа" слагат фуражки и почват да издевателстват над теб.
Защо не искате да разберете, че "държавата" не са дупетатите в народното събрание, а сме ние народа, който си мълчи кротко и мирно си затваря очите за всичко, ама иначе всеки знае да плюе по другия и някой друг да му е виновен.
Та обясни ми кои права искаш да ти защити дадената организация ?
Ти членуваш ли в нея ?
Ти направил ли си нещо за нея или за останалите автомобилисти, че искаш някой друг да направи нещо за теб ?
Инфраструктурата ?Нали все пак хора от "народа" стават министри ?
Нали все хора от "народа" работят във фирмите които създават/поддържат инфраструктурата и я правят, колкото да минат номера.
Нали хората които минават на червено на пешеходния светофар, са същите хора които минават на автомобилния такъв, пак на червено ?
Това малко ми прилича...не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле.Що ти като минеш те глобяват, пък другия не ?А ти що изобщо мина начервено ?Да му покажеш на онзи, че и ти можеш, няма да е само той гАзар а ?
Карат те да си пуснеш фаровете, щото като фучиш със 140 по извънградски път, хората да могат да те видят, че в тоя слънчев ден, като ги позаслепи слънцето, да те видят че си луд за връзване и да се свият, че да не ги повлечеш със тебе, когато си тоооолкова бързаш за някъде.
Нали пак хора от "народа" слагат фуражки и почват да издевателстват над теб.
Защо не искате да разберете, че "държавата" не са дупетатите в народното събрание, а сме ние народа, който си мълчи кротко и мирно си затваря очите за всичко, ама иначе всеки знае да плюе по другия и някой друг да му е виновен.
Та обясни ми кои права искаш да ти защити дадената организация ?
Ти членуваш ли в нея ?
Ти направил ли си нещо за нея или за останалите автомобилисти, че искаш някой друг да направи нещо за теб ?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
принципно съм за . пак ще е нещо в сравнение със сега...
само като се замисля на какво ни правят тия идиоти ... нямам думи вече. Права нямаме а задължения каквито се сетиш.. такси , винетни глупости, данък, АКЦИЗ!!!
само за пример да дам:
според вас дали един S62B50 е с повече вредни емисии от мотора на едно изпушило рено 86 година с данък 40 лв и нищо друго...
правят ни на маимуни. винаги сме живяли в режим и сега е така. цял живот чакаме неща които хората ги имат от 10 години
само като се замисля на какво ни правят тия идиоти ... нямам думи вече. Права нямаме а задължения каквито се сетиш.. такси , винетни глупости, данък, АКЦИЗ!!!
само за пример да дам:
според вас дали един S62B50 е с повече вредни емисии от мотора на едно изпушило рено 86 година с данък 40 лв и нищо друго...
правят ни на маимуни. винаги сме живяли в режим и сега е така. цял живот чакаме неща които хората ги имат от 10 години
за фаровете дори и през деня винаги карам защото се забелязва колата от далече,не знам дали и 10 лв струват крушките на фаровете които държат 50-60000км,честно казано изумявам се до каква степен хората могат да пестят от живота и здравто си-то кой кара със галоши на 2-3 и повече сезона,кара се на фарове през зиамта САМО защото е задължително,нали качва разхода на гориво,пък и алтернатора се хаби,и ремъците и те,да не говорим че акумолатора се хаби а струва 170лв(за 50000км примерно),пътищата са лоши,ма като завали дъжд всеки минава през локвите където са най-големите дупки и псува колко са лоши пътищата а не забелязва хората изпръскани по тротоара от неговата кола
Кара бмв е36 примерно а се осигурява на 450 лв официално,без коментар
акциза няма нищо общо с вредните емиции-за тях се заплаща екотакса,а акциза е измислен за да не може един циганин с годишен доход 10-15000лв да се качи в е32 750и примерно

ares2 написа:според вас дали един S62B50 е с повече вредни емисии от мотора на едно изпушило рено 86 година с данък 40 лв и нищо друго...
акциза няма нищо общо с вредните емиции-за тях се заплаща екотакса,а акциза е измислен за да не може един циганин с годишен доход 10-15000лв да се качи в е32 750и примерно
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
ivan1590 написа:То един читав профсъюз не е създаден, а ти искаш съюз на автомобилистите.В България и с българи не стават тези работи.По-лесно ще влезеш в парламента, отколкото да организираш няколко българи да си търсят правата.
И що да не стават? Щото ония, в парламента това се опитват да ни втълпят, за да могат да ни мачкат и крадат. Е до кога ще е това?! До кога ще ги търпим и защо да не се започне от някъде? Ние ли сме най- калпавия МАТРЯЛ? И до кога други ще решават вместо нас кое как да правим? Всяко нещо си заслужава, ама не ако гледаме на него като далавера, келепир, а с ясното съзнание, че трябва здраво да се работи! Колеги, време е да излезем от дупката, в която ни е вкарала конюнктурата. Да сме единни в намеренията си, колкото и да сме различни! Всеки да прави онова, в което е силен, и да преборим това мислене, че от нас нищо не става!
п.п. И не забравяйте, че идват избори- нека всеки да гласува! Нека не ни управляват бездарници повече! Избрани с гласовете на купените малцинствени гласове и изборните туристи на Доган. Айде, че много се запалих. Ама не може така, бе! Не стига, че поради важното си стратегическо местоположение, големите държави ни мачкат, като купуват мекеретата от парламента, ами и ние да се предаваме без бой!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аз съм твърдо ЗА!
И да отпаднат глобите за превишена скорост!
И тъпите технически прегледи!
И да се разреши и през нощта да се кара без фарове!
Като стане ПТП да се глобяват КАТ-щото те са виновни, че не са взели мерки-например не са сервирали зелева чорба на махмурлията зад волана!
Тъй, че с 2 ръце подкрепям
И да отпаднат глобите за превишена скорост!
И тъпите технически прегледи!
И да се разреши и през нощта да се кара без фарове!
Като стане ПТП да се глобяват КАТ-щото те са виновни, че не са взели мерки-например не са сервирали зелева чорба на махмурлията зад волана!
Тъй, че с 2 ръце подкрепям

Никой не мое ма връне на селу!
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Аз съм песимист по отношение на промяната към по- добро и постигането на успех на разни сдружения, защото няма никаква обществена подкрепа, дори и когато хората са лично засегнати.За пример протестите на учители, студенти, лекари, фермери.Вижда се , че не можем да сме единни и болшинството са абсолютно незаинтересовани какво се случва в държавата.Всеки закон се приема, независимо дали има обществено одобрение или не, просто защото обществото не реагира по никакъв начин, освен да псува самосиндикално.На избори ни се предлага да гласуваме за поставени лица в листите, които никой не може да каже как са се отзовали там, не че не е ясно.Няма демократичен принцип, да се започне от кварталните организации и да се върви нагоре при съставяне на листата, а е точно обратното -лидерите на партиите почти еднолично определят кандидат депутатите и ги спускат за гласуване по райони.Аз съм сигурен, че никой от тези, които ми предлагат няма да защити моите интереси, защото многократно са го доказали.Ако на някой му пука за нас, да направи референдум за основните, принципните неща в държавата и тогава бих гласувал, защото гласа ми ще е реален, а не като сега- гласуваш за царя като опозиция на БСП, а той прави коалиция с тях, гласуваш за Драган, а той напуска партията и почва собствена политика.Каква е гаранцията, че това няма да се случи и сега и с другите партии, кой механизъм го регулира?Какво ме грее, че този за който съм гласувал сега и ме е излъгал, след четири години, няма да влезе в парламента.Той просто ще създаде нова партия и ще започне да ме лъже наново.Писна ми.Тука много се говори за култура, самосъзнание как това е решението на всичките ни проблеми, но това просто не само че е утопия, ами не е и вярно.Проблемите се решават като си търсим правата, като използваме демократичните инструменти, да изразим гражданската си позиция, при всеки случай с несъгласие на политиката на управление.Евала на пича, които ги осъди за акциза.Това е начина, да се промени нещо, но колко са като него?Повечето са много умни и ръсят мозък наляво и надясно, какво да се направи, как да се направи, но като се стигне до правенето ги няма- за пример протеста за цената на бензина. Българина е прост и се подава на демагогия и остава абсолютно пасивен, каквото и да правят управляващите и ако не е ЕС тука да цари див феодализъм.Кажете ми един проблем с който да сме се справили сами без натиск отвън?Затънали сме в корупция, мафия, неефективност на всички власти, картелни споразумения но дискутираме проблеми от типа на културата и възпитанието.Не че не са важни, но култура има само тогава, когато има условия за това.Не може всичко в държавата да е сбъркано и да искаш хората да са културни и възпитани, но явно так се измества вниманието от значимите проблеми и за някой това е изгодно, а други са просто жертва на демагогията.Надявам се хората да поумнеят някой ден или да им писне и да започнат да си търсят правата, както е в другите нормални държави и да станем наистина като тях.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
ivan1590 написа:............Надявам се хората да поумнеят някой ден или да им писне и да започнат да си търсят правата, както е в другите нормални държави и да станем наистина като тях.
Абсолютно си прав за всичко, което пишеш, но не трябва да се чака, а да се почне отнякъде. Ако не от вчера, от днес, то от утре. Защото време няма- времето лети, а хората на високите нива си оплетоха кошниците за наша сметка. Защото ние българите не сме стадо, колкото и да ни го втълпяват /така писах в предния си пост/. Защото един от демократичните механизми е да гласуваме. Не може от толкова партии нито една да не заслужана твоя глас. И не може ние с теб, ако сме гласували и сме отчаяни, да спрем, и да казваме на другите, че няма смисъл. Смисъл има, и той е да отидат максимален брой избиратели до урните, и да гласуват за НЕЩО. Щото ако не се гласува, това е за НИЩО!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
10 мнения
• Страница 1 от 1