Строителен университет София, питане ?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Еми ще разпитаме, ще видим, ще решим с жената
има време, няма да кандидатсва тази година

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
European написа:Имам позната, която първи курс беше Геодезия (доколкото не ме лъже паметта), а втори я приеха Архитектура и вече ще става архитекткаИ на мен ми се иска да съм архитектура, но какво да се прави... Дано да успея да завърша ВИАС-чето, че трябва да се оправят пътищата ни
![]()
В кое УНИ се е преместила от геодезия?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
BMWMHartge написа:European написа:Имам позната, която първи курс беше Геодезия (доколкото не ме лъже паметта), а втори я приеха Архитектура и вече ще става архитекткаИ на мен ми се иска да съм архитектура, но какво да се прави... Дано да успея да завърша ВИАС-чето, че трябва да се оправят пътищата ни
![]()
От Геодезия във УАСГ се е преместила Архитектура пак там... и аз докато учих се прехвърлиха няколко колежки, но под прехвърлиха разбирай, че просто си кандидатстват догодина пак - с 3-те рисувания и математиката, и ако влязат им признават някой от изпитите от Геодезията...

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
acer написа:Аз уча във всу задочно... Вуза е як, но и доста скъп, а архитектура от всу се признава в цяла европа, доколкото съм чувал...
Града изобщо не ми харесва, комерсиален (нови цедки инструкторски коли), доста скъп и много болни мозъци има... А как духа.... то явно вятъра им е промил мозъците (нищо лично)...Аз си взимам изпитите и се местя от там, това ми беше и първоначлната идея.
Пак предупреждавам, околноста около ВСУ т.е златни пясъци е доста скъпа - пиле с ориз 400г 8лв, смешното, е че въпросното пиле и кучето ми не би го хапнало...
Виж братле,мислиш ли че човека който дава по 2 бона на семестър ще му е зор колко струва пилето с ориз?

Аз съм завършил в тоя университет,не съм Архитект а строителен инженер и съм доволен от образованието което получих тук,а и университета е прекрасен.
Варна е страхотен град и затова съм тука вече 9 години.Като цяло в тоя университет учат децата на най големите баровци,и редовно виждам коли дето съм ги виждал само по списанията......а какви жени има студентки......

Съвета ми е :
Варна,морето,сините вълни,хубавите жени и т.н.
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
Biankonero написа:BMWMHartge написа:European написа:Имам позната, която първи курс беше Геодезия (доколкото не ме лъже паметта), а втори я приеха Архитектура и вече ще става архитекткаИ на мен ми се иска да съм архитектура, но какво да се прави... Дано да успея да завърша ВИАС-чето, че трябва да се оправят пътищата ни
![]()
От Геодезия във УАСГ се е преместила Архитектура пак там... и аз докато учих се прехвърлиха няколко колежки, но под прехвърлиха разбирай, че просто си кандидатстват догодина пак - с 3-те рисувания и математиката, и ако влязат им признават някой от изпитите от Геодезията...И верно Архитектура при нас бяха или абсолютни отличници и много добре рисуващи, карали курсове в УАСГ преди изпитите, или "парашутисти"...
Мерси колега, значи най добре е уроците да са в УАСГ

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
И аз съм завършил УАСГ ,Пътно строителство и не го пожелавам на никого този университет,имаше един лаф че във ВИАС има две специалности архитекти и неуспели да влезнах архитектура!
Не знам какво се натискат всички за този университет прокълнат от мойте приатели аз взимам най-малка заплата ,пичовете завършиха Техническия станаха програмисти,системни администратори и взимат с пъти над инженерите ,даже ме е срам да кажа колко пари зимам като се съберем!
Иначе по темата без рисуване не става!
Във ВИАС е много трудно да се набуташ архитектура сега имало някаква врътка с урбанистиката ставали урбанист-архотект но не знам признават ли им после правоспособноста от камарата на архитектите!
Иначе от Любен Каравелов е много по-лесно да се влезе архитектура и няма проблем да се вземе правоспособност от камарата,лично познавам една от шефките на камарата и тя ме увери в това!
Не знам в тази криза сега дали ще има още оптимисти за ССС и Архитектура!
Аиде поздрави и забога хора не си пращаите децата на това прокълнато място!
Иначе ВИАС е желязна школа макар че имам отзиви от по-млади колеги ,че вече не е това което беше!Щом геодезист заверява по Пътно представете си за каква липса на кадри и мизерия става въпрос!
Не знам какво се натискат всички за този университет прокълнат от мойте приатели аз взимам най-малка заплата ,пичовете завършиха Техническия станаха програмисти,системни администратори и взимат с пъти над инженерите ,даже ме е срам да кажа колко пари зимам като се съберем!
Иначе по темата без рисуване не става!
Във ВИАС е много трудно да се набуташ архитектура сега имало някаква врътка с урбанистиката ставали урбанист-архотект но не знам признават ли им после правоспособноста от камарата на архитектите!
Иначе от Любен Каравелов е много по-лесно да се влезе архитектура и няма проблем да се вземе правоспособност от камарата,лично познавам една от шефките на камарата и тя ме увери в това!
Не знам в тази криза сега дали ще има още оптимисти за ССС и Архитектура!
Аиде поздрави и забога хора не си пращаите децата на това прокълнато място!
Иначе ВИАС е желязна школа макар че имам отзиви от по-млади колеги ,че вече не е това което беше!Щом геодезист заверява по Пътно представете си за каква липса на кадри и мизерия става въпрос!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
И геодезията не е лоша специалност, но иска разхождане по къра
. Това за парите дето го е казал един колега малко по-нагоре е много относително. Абе като цяло да се напъне една година да влезе във ВИАС каквато и специалност да е и после може да се премести. Първата година, две мисля че се учи едно и също. Също така съм чувал за някакъв случай, кадето един студент (или студентка) по архитектура в НБУ(или софииския) бил преместен без изпити във ВИАС, пак архитектура. Но незнам дали е истина, и дали е възможно такова нещо. На мене поне ми звучи невероятно.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
В НБУ е Архитектуеа на изкуството и няма нищо общо с Архитектурата става въпрос за съвсем различно ,нищо общо със строителството!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ми братле полвината пътни фирми са си пуснали хората в отпуска,какво по-показателно,иначе във ВИАС ,няма да видиш autodesk civil design/то не е голяма загуба защото не върти земното легло в крива/,rdv ,няма да разбереш какво е рехабилитация нищо ,че 90% от тъговете са за точно това!Няма компютърна база/за пример Геодезията имат много добра зала и много добри асистемти като двама от тях са и доктори по геофезия/!
А после с тези пари който ще зимаш гаранция няма да можеш да си купиш кола поне 2-3 години!
А после с тези пари който ще зимаш гаранция няма да можеш да си купиш кола поне 2-3 години!
Братле, аз бях приет телекомуникация в ТУ и в УНСС Администрация и управление ли беше точно, не съм сигурен... И беше голямо чудене, тъй като в УАСГ отидох на изпит просто на шега,защото не очаквах да направя нещо без да се готвя, но оцелих шанса да ми се паднат неща, които знаех и на първо класиране ме приеха Транспортно. И оттам се започна голямо чудене / обикаляне / говорене с хора, които са го завършили и в крайна сметка си прецених, че уж ще е по-доброто от 3-те.. Но сега като чета мнението и как са се развили / се развиват нещата за инж. Пътно... не съм много обнадежден... дано занапред да се оправят нещата и да се отвори работа за специалисти от нашата сфера, пък и като гледам пътната мрежа в страната...
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Вариант е след като си изкарал едната година ССС и са те приели архитектура след като си кандидатствал отново, да загърбиш ССС-то и да си караш архитектурата, и ако първата година ССС си взел всички изпити мисля, че има 2 изпити за 2те специалности, които се засичат и ЕВЕНТУАЛНО няма да се държат при презаписване от ССС към архитектура. Иначе вариант със урбанистиката + архитектура има схема, ако някой се интересува много, да пише на лично.
Аз гледах да кандидатствам във Варна миналата година приеха ме във ВИНС-а някви специалности, там на майтам се записах, в ТУ-Варна ме приеха корабоводене, техногология и управление на флота и пристанища, КСТ, КТТ приеха ме и в морското с корабоводене и това избрах в крайна сметка и съм доволен.
П.С. Военностроителния "Любен Каравелов" София, също не е лошо учебно заведение и мога да кажа, че там държат на ученето не по-малко от УАСГ, макар и все пак да има разлика. И по-лесно се влиза архитектура там, а ВСУ според мен не се класира. И за прехвърлянето от НБУ примерно архитектура -> УАСГ архитектура става само чрез скромни дарения......
Успех!
Аз гледах да кандидатствам във Варна миналата година приеха ме във ВИНС-а някви специалности, там на майтам се записах, в ТУ-Варна ме приеха корабоводене, техногология и управление на флота и пристанища, КСТ, КТТ приеха ме и в морското с корабоводене и това избрах в крайна сметка и съм доволен.
П.С. Военностроителния "Любен Каравелов" София, също не е лошо учебно заведение и мога да кажа, че там държат на ученето не по-малко от УАСГ, макар и все пак да има разлика. И по-лесно се влиза архитектура там, а ВСУ според мен не се класира. И за прехвърлянето от НБУ примерно архитектура -> УАСГ архитектура става само чрез скромни дарения......
Успех!

E34, E38
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
SaSo написа:Ееее верно ли толкова е станала сумата ??? През 2005г. сумата беше 7000лв....
Принципно толкова ( 7к) беше до преди 2 години...но накрая направиха още 2 групи хора ( още 1 поток) от преместени.Сега бройката за премествания е 16 човека .Крайните постъпления са същите ,но сега хората са по-малко.
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Влизането в УАСГ по специалност различна от архитектура е все с изпит по математика. През първата година се учат разни базови дисциплини, които се застъпват между различните специалности в много по-голяма степен, отколкото в следващите години. От ССС към Арх са най-малко изпитите, които трябва да се приравнят през втората година - кара се първи курс ССС или друго, взимат се трите изпита по рисуване, влиза се Арх директно втори курс, като през годината се взимат допълнителни изпити от първи курс. Лека уловка в случая - от следващата учебна година няма да има междинни дати (всеки месец), т.е. остават само 2 поправителни сесии и няма да може да се записва с повече от 2 невзети изпита.
Иначе правилно писаха някои колеги - от престоя в тоя университет и в зависимост колко е дълъг този престой, може да си навлече човек множество неприятни последствия... освен ако не учи архитектура. Ако трудностите за инженерните специалности идват от сложността на материята и са преодолими чрез редовност и по-сериозно учене, то сега към това се добавя асолютния произвол на даскалъка, всеки сам си е господ и поставя каквито реши изисквания, изключенията са наистина твърде малко вече.
Що се отнася до реализацията след това, мисля че трудно може да се обобщи успешността на избора да се учи в УАСГ, положението, в което са в момента колегите и познатите ми оттам, е доста различно.
Иначе правилно писаха някои колеги - от престоя в тоя университет и в зависимост колко е дълъг този престой, може да си навлече човек множество неприятни последствия... освен ако не учи архитектура. Ако трудностите за инженерните специалности идват от сложността на материята и са преодолими чрез редовност и по-сериозно учене, то сега към това се добавя асолютния произвол на даскалъка, всеки сам си е господ и поставя каквито реши изисквания, изключенията са наистина твърде малко вече.
Що се отнася до реализацията след това, мисля че трудно може да се обобщи успешността на избора да се учи в УАСГ, положението, в което са в момента колегите и познатите ми оттам, е доста различно.
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3