За гумите, стабилността и проходимостта на Е39.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 19 Апр 2009, 21:24

Съгласен съм с колегата ALEX_525tds_2000, че устойчивостта на Е39 зависи много от гумите.
Зимата карах с Мишелин Алпин РА3 235/45/17 - много добро поведение на сняг.
Сега отново се доверих на Мишелин Пилот Спорт PS2 235/45/17, засега се представят доста добре, пък ще видим. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 19 Апр 2009, 21:45

Според мен нащте коли с хубави зимни гуми са точно толкова проходими колкото и други коли с хубави зимни гуми. Тоест всеки да си прави сметката и да сменя зимните гуми преди да са се износили за да няма проблеми. Износени зимни гуми на кола с предно или задно няма разлика. Зимата ги гледам пред блока как буксуват разни хора дето им се свиди да дадат за гуми и си карам спокоино. Тая зима бях с TOYO S942 перфектно поведение на колата на мокро и лед пред блока ми е като картофена нива и никога не се чисти та колата си правеше сама пътя през преспите.
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Re: За гумите, стабилността и проходимостта на Е39.

Мнение от homerun » 20 Апр 2009, 10:04

Тука всички сте едни "разбирачи" .... просто качете се да карате зимата 530д и да видиме колко е стабилна.... Е39 с такъв двигател... или по-мощен.... особенно ако катерите някъде... Успех!!! :winky:[/quote]

моята е малко по мощна /с 255/40/17 отзад/ и въпреки това нямах никакви проблеми в града тази зима
/леле колко е мъдро първото ми изказване във форума :shock: /

Потребител
Аватар

.

Мнение от vladi2828 » 20 Апр 2009, 11:42

" Е мойто гардже е най убаво " така стана в тая тема всеки си хвали гумите които си е купил и да се е преебал няма да си признае а и не знае дали наистина се е преебал в тестовете на всяка гума си пише къде са и плюсовете и минусите и вече си правиш сметката за кви пари колко добра гума да си вземеш, та аз как да разбера дали зимната Fulda e по добра от еди коя си марка ..x ,като не съм карал с тази марка ..x . Преди Е39 съм карал Audi A6 и си признавам че зимно време много по сигурен се чуствам с А6 отколкото с е39 въпреки че е с DSC , Но Bmw си харесвам и не го сменям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 20 Апр 2009, 12:00

колеги е70 х5 еКс драиф зимата е гола вода, а вие ми хвалите е39 само със задно ? :mhihi:
всичко е изгъзица от Бмв, и по добре зимата бмв-то да си седи в гража и да не се прави на алпинист, макар че се качих тая зима на много високи места с много сняг но голем зор беше

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 20 Апр 2009, 12:31

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 30 Юли 2009, 21:54, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 20 Апр 2009, 18:12

Ваша си работа къде ще си държите баварките през зимата, но хайде да не се опитвате да си налагате личните виждания като универсална истина. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 20 Апр 2009, 18:22

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 30 Юли 2009, 21:49, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 20 Апр 2009, 22:19

Това в кристалната топка ли го видя, или хвърли боб? Още някакви прозрения за мен да имаш? :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 20 Апр 2009, 23:35

Feanor язък че караш толкова време е39 и не си разбрал, че е гола вода на сняг, не ми се качват снимки, защото тая зима поне 4 е39ки сме тествали на як сняг, и до там :D
всъщност то това е готиното че е нестабилно на сняг и на повече вода, иначе кои нормален би карал бмв :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 21 Апр 2009, 10:53

Всъщност готиното е, че е много лесно да я направиш нестабилна колата, ако искаш. В същото време, ако не искаш и си караш нормално, тя си седи мирно. За мен лично, това е идеалният вариант. Не карам никого да приема моята гледна точка, обаче очаквам точно същото от другите. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 21 Апр 2009, 16:45

Feanor написа:Всъщност готиното е, че е много лесно да я направиш нестабилна колата, ако искаш. В същото време, ако не искаш и си караш нормално, тя си седи мирно. За мен лично, това е идеалният вариант. Не карам никого да приема моята гледна точка, обаче очаквам точно същото от другите. ;)

:yes:
Правилно колега. Пак казвам за да си паркирам колата минавам през прекопана картофена нива 100 метра участък това цяла зима съответно като вали не се чистеше и не съм затънал досега. Обаче бях с чисто нови гуми дот 2008.

Предипната ми кола е36 на този участък с 3 годишни зимни гуми имаше доста проблеми и нямаше как да го минавам това място просто спирах много по далече защото влизах и буксувах още в началото.

Един друг пример зимно време лед и сняг 530д 2001ва на един колега от форума се качи без проблеми от града до лифта,вярно е беше яко лед и светеше доста АСЦ-то но колегата беше с зимни гуми на една година.
Същата тая зима по средата на сезона на кръговото под цариградско бях свидетел как ауди а4 около 2000ната и опел астра пак някъде там се завъртяха и едното се удари в бордиура. В случая аудито както си караше се подхлъзна и презави завъртя се на 180 градуса с. А астрата просто се лъзна аха да целне бордиура и се спря. Това при бавно каране 40км. някъде. Аз просто си чаках да минат за да вляза в кръговото и това стана пред мен. За щастие нямаше пострадали.

Според мен нещата опират наи вече до това колко са ти нови гумите. ;)
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 98' 523IA
Мечтае да кара: X6 ///M
Детайли за колата: Задна броня М5,19'' джанти от М3, Кандидат за 21''!!

Колеги, Позволявам си да отворя тази тема, вземайки повод о

Мнение от BMW_IS » 23 Апр 2009, 0:41

Добри мнения за разлика на един колега таксиметраджия: Гума, щом държи въздух значи е добра!!! :mhihi:
Става въпрос за гума за мъгла! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 23 Апр 2009, 5:35

Зимата не се направих на мангал и си купих чисто нови Мишелин Алпин 205/65/15, така се случи, че комплект с DSC III не съм имал проблем никъде, дори на Коледа в Копривщица(за пояснение, хотела беше на най високата точка, а най топлият ден беше -11, за снега да не говорим), дори мога смело да кажа, че не проблеми, а буквално бях учуден от всичко, но се изкефих.

Парите си струваха. Та като се купуват гуми, по добре чисто нови.
Свалих гумите, защото сложих 18, и като примера по горе, пак си купих чисто нови. Falken, sport, бля, бля не помня какви точно, но бяха с препоръки. :)
245/18/40
Изръсих се доста, но преди няколко дни видях какво е хубава гума, София - Девин, запознатите знаят за какви завои става въпрос, та колата летеше, карахме успоредно с една Тойота Рав фултайм 4х4, но пак за мое голямо учудване колата имаше безупречно поведение, по нищо не остъпи, дори напротив, на много от завоите дори не можеше да ми избяга, да не говорим, че ако не карахме заедно, щях да съм я подминал. Страшно съм доволен.

Чисто новите гуми просто за за предпочитане пред всякакви други компромиси. :)

Похвалих се :)
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i '98

Мнение от MarioIvanov » 26 Апр 2009, 23:34

Това, че Баварците са нестабилни като автомобили са пълни глупости, да могат да те поднесат понякога, но ... предишната ми кола беше Ауди, не ме разбирайте погрешно - и Ауди са страхотни коли и са изключително стабилни. Трябва да усетите какво означава да ви занесе предно предаване - може да ви се пръсне сърцето. И Аудито и бавареца съм ги карал както с чисто нови, така и със стари гуми. Моето мнение е, че с нови гуми - нямат разлика, със стари гуми - баварката ми е буксувала, но рядко съм залитал с нея, за въртене, да чукна на дърво, дори не ме навеждало и на мисъл, за да стане ясно понеже през октомври ми откраднаха зимните гуми с джантите от мазето (да му ...) та екстремно се наложи да подновявам комплекта и "временно" си взех гуми - задните производство 2003 г., а предните 2000 г. Карал съм през същата тази зима, която коментирате, ... е буксувал съм на места по доста, но не са ме бутали и не съм се въртял или залитал. Бавареца си е стабилен.
Имате ли пари - купете си нови гуми. А ако нямате - просто карайте със "съобразена скорост" и не се ядосвайте, че са Ви изпреварили и ... всичко ще е наред

ПредишнаСледваща

Назад към E39