За Гърция и гърците и всичко останало..., питанки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Апр 2009, 19:51

Runnaway написа:Абе аз минах без пътна такса ..

По принцип от къде трябва да си взема стикер.. Я обяснете плс!
Пътната такса не е на митницата,а се плаща по магистралата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 27 Апр 2009, 21:28

на магистралата или там аутобан кфото е ако караш с под 120 покраи тебе минават с по 150 160 :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Апр 2009, 22:49

казват че трябвало да се внимава с антирадарите че глобата била 2К евра....!! аз ,обаче си го носих и щех да си го криме у гащите ако ме спрат и си перех с над 150 и не съм имал ядове. до края на първият ръкав полицай така и не видях. не карай на светнати фарове през деня ,че по тва ни познават ,че сме чужди. обслужването е в пъти по-гадно от при турците ,но иначе не е лошо....!!! английски си говорят ,но ако ти требват лооши думички чоже на ЛС да ти пратя....!!! успех

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 27 Апр 2009, 23:24

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 28 Апр 2009, 9:16

ivan. написа:Ако ти.....
Щом си тръгнал на разходка,

Абе то не е баш разходка а си е почивка 5 нощувки в Ханиоти :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 28 Апр 2009, 9:46

Колеги, разлика м/у антирадар и радар-детектор правите, нали? Защото предполагам всички имате само детектори, не антирадари. :)

Иначе в Гърция пътищата наистина са доста по-добри, но дори и в курортите има полицаи с камери/радари/, които по принцип не се виждат и после идват пред хотела ти да ти връчат "наградата" :winky: А и задължително спирай на светофара, не минавай на "жълто-червено".

ПС: Това за спирането на 'втората' кола не го знаех, но затова пък последния път влезнах между две гръцки коли и ... 160 и нагоре по пътя от Килкис към границата :uups: Но другия път ще го имам предвид.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 28 Апр 2009, 9:56

Има нещо, с което не съм съвсем съгласна... В Гърция, конкретно из ръкавите на Халкидики, е почти невъзможно да спазваш ограниченията. Никой от местните не ги спазва, трафикът си върви с една по-сериозна скорост и ако се "влачиш", ставаш опасен и почваш да се чувстваш като първия идиот - то не са свиркания, светкания, ръкомахания и пр... Така карахме точно два дни след пристигането. Много е тановарващо :evil: После както си знаем...За 10 дни и доста обикаляне само 2 патрулки видяхме. Никави проблеми нямаше. Та... въпрос на лична преценка е как да караш... А знаците им са едни странни, малки и невзрачни... и няма много, като тук, едни до друг, едни над друг начучулени... но виж тези за ограниченията на скоростта, ихааа, в едно ярко оранжевоооо :mhihi:
Още нещо към автора - не знам кога е пътуването и дали ще става за плаж, но проучи предварително къде са най-добрите плажове в района, защото има селца и градчета, където плажовете са много каменисти и невзрачни, да не ти се падне някой такъв и да забиеш там... Има разкошни местенца, поне из средния ръкав :D Доколкото знам, този, на който ще си ти, е по-луксозния.... весело изкарване ти желая :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 28 Апр 2009, 10:25

Apassionata написа:Има нещо, с което не съм съвсем съгласна... В Гърция, конкретно из ръкавите на Халкидики, е почти невъзможно да спазваш ограниченията. Никой от местните не ги спазва, трафикът си върви с една по-сериозна скорост и ако се "влачиш", ставаш опасен и почваш да се чувстваш като първия идиот - то не са свиркания, светкания, ръкомахания и пр... Така карахме точно два дни след пристигането. Много е тановарващо :evil: После както си знаем...За 10 дни и доста обикаляне само 2 патрулки видяхме. Никави проблеми нямаше. Та... въпрос на лична преценка е как да караш... А знаците им са едни странни, малки и невзрачни... и няма много, като тук, едни до друг, едни над друг начучулени... но виж тези за ограниченията на скоростта, ихааа, в едно ярко оранжевоооо :mhihi:
Още нещо към автора - не знам кога е пътуването и дали ще става за плаж, но проучи предварително къде са най-добрите плажове в района, защото има селца и градчета, където плажовете са много каменисти и невзрачни, да не ти се падне някой такъв и да забиеш там... Има разкошни местенца, поне из средния ръкав :D Доколкото знам, този, на който ще си ти, е по-луксозния.... весело изкарване ти желая :)

Благодаря за мнението. Мястото е първия ръкав , градчето се казва Ханиоти и е почти най-долу. Заминавам в Петък сутринта. Хубавото е че сме с кола и ако не е готин плажа там можем да потърсим някой друг :)

И пак благодаря !
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Апр 2009, 10:30

ceno83 написа:
Apassionata написа:Има нещо, с което не съм съвсем съгласна... В Гърция, конкретно из ръкавите на Халкидики, е почти невъзможно да спазваш ограниченията. Никой от местните не ги спазва, трафикът си върви с една по-сериозна скорост и ако се "влачиш", ставаш опасен и почваш да се чувстваш като първия идиот - то не са свиркания, светкания, ръкомахания и пр... Така карахме точно два дни след пристигането. Много е тановарващо :evil: После както си знаем...За 10 дни и доста обикаляне само 2 патрулки видяхме. Никави проблеми нямаше. Та... въпрос на лична преценка е как да караш... А знаците им са едни странни, малки и невзрачни... и няма много, като тук, едни до друг, едни над друг начучулени... но виж тези за ограниченията на скоростта, ихааа, в едно ярко оранжевоооо :mhihi:

Благодаря за мнението. Мястото е първия ръкав , градчето се казва Ханиоти и е почти най-долу. Заминавам в Петък сутринта. Хубавото е че сме с кола и ако не е готин плажа там можем да потърсим някой друг :)

И пак благодаря !

задължително се разходи до най-долу на ръкава -там е курорта Сани. тва е едно от трите най-скъпи яхтени пристанища при тях-има кво да се види и да се поразходиш из комплекса...!!!

Предишна

Назад към Извън Темата