аз хеитърът на БГ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
Много истини се изписаха в тази тема. Радвам се колегата Мишу е осъзнал това, което аз осъзнах преди 3 месеца. В българия има много перспективи и много хора успяват и живеят дори по добре от повечето европейци. Ако искаш да постигнеш нещо можеш да го направиш навсякъде по света. И ще успееш, ако имаш качествата. Ако искаш да мизерстваш - по добре го направи в европа - ще събереш може би някой лев. Ще дам само един пример. В момента съм в UK (за мое съжаление трябва да изтърпя договорените срокове и се връщам в бг) и наблюдавам следното - емигрантите дошли да работят тук по некви програми бачкат за по 6-8 паунда на час, изкарват 1200 паунда, дават по 300 за квартира, 200 за храна и си стоят постооянно вкъщи. Живеят мизерно за да спестят 500 паунда месечно. И са горди с това си постижение. Живеят в общности - голяма част от поляците дори и не говорят англииски. И зяпат филми по цяла нощ. Но в родината си ще живеят по същия начин ако не и по лошо, а и няма да събират тея 500 евро.
И никой няма и желание за развитие.
И никой няма и желание за развитие.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Е.Димитров написа:....стигнах до същия извод ,а той е:
"Много лесно се изкарват големи пари,по ртудно се изкарват малко пари"
е то това отдавна е известно!!!!
за в българия са малко отраслите къде можеш се разгърнеш и да ти се плаща адекватно,не да се гаврят с тебе!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
прав е колегата, но за да се осъзнае всичко това, трябва да идеш и да Поживеееш навън и да видиш, че не всичко което хвърчи се яде...
Брат ми живее от преди Демокрацията в Германия, по голям е от мен, и старта ни не бе равен, там си движи бизнес и аз тук, но като сложиш нещата на кантара накрая... Накрая се вижда сметката, още не сме стигнали до тоз край и незнаем к'во ще стане, но определено на мен ми харесва повече тук, ако си напъваш д'то здраво се живее доста по добре отколкото където и да е ЕС, за САЩ незнам, за ОАЕ знам че е униклано и имам колего който бачкат там, като преди това са били по други държави в ЕС и казват, че в Европа не се връщат за нищо...
За Австралия се говори че било с уникални усложия на живот, но забелязали ли сте една тендениця, като учим гледаме да учим навънка а като остареят хората и се връщат да си изкарат старините тука с изкараните кинти навънка... е много си и оставаме тука де, ама това си е решение на всеки индивид кво му се иска и докато бъркаме ТУРИЗМА С ЕМИГРАЦИЯТА ще правим грешки.... хахаха
Оня ден имаше предаване на Карбовски за емигрантите и питаше Как може да се орави БГ и един пич от Пловдив ли беше или от Варна незнам дето има ресторант в Англия каза - Ами трябва да се върнат всички емигранти и да ометът политиците и да направят държавата както трябва с това което са видели навънка..... не е ли прав.
Още един пример.. преди време водих едно рпедаване по ММ нощен блок ( кек ме излъгаха да почна незнам :-) ) та един път бе на гости Гойко Митич и звънна една жена от Канада и вика колко се радвала ала бала... и Гойко я пита - А вие к'во правите там в Канада... и тя - Ами гледам деца, ала бала туй онууууй, чакам да се оправи в БГ ситуацията и да се върна . и Той каза нещо мнооого добро
Нема ко да чакате, трябва да се върнете и да се борите за това да стане по добре, иначе няма да стане нищо от тая държава... и е прав...
Аз съм твърдо да си се развивме тук, ама без да гледаме на другия в паничката.. тоз зимал големи заплати оня незмам си кво, ако ви кажа колко е комисионната за една продадена яхта и таз от банката може да си скъса трудовата книжка с кеф... (не че тука са достижими тез комисонни де ама...)та най готино е тука без завист и с позитивно насторени хора и напред... баф маааму много писах,
наздраве Джентълмени
Брат ми живее от преди Демокрацията в Германия, по голям е от мен, и старта ни не бе равен, там си движи бизнес и аз тук, но като сложиш нещата на кантара накрая... Накрая се вижда сметката, още не сме стигнали до тоз край и незнаем к'во ще стане, но определено на мен ми харесва повече тук, ако си напъваш д'то здраво се живее доста по добре отколкото където и да е ЕС, за САЩ незнам, за ОАЕ знам че е униклано и имам колего който бачкат там, като преди това са били по други държави в ЕС и казват, че в Европа не се връщат за нищо...
За Австралия се говори че било с уникални усложия на живот, но забелязали ли сте една тендениця, като учим гледаме да учим навънка а като остареят хората и се връщат да си изкарат старините тука с изкараните кинти навънка... е много си и оставаме тука де, ама това си е решение на всеки индивид кво му се иска и докато бъркаме ТУРИЗМА С ЕМИГРАЦИЯТА ще правим грешки.... хахаха
Оня ден имаше предаване на Карбовски за емигрантите и питаше Как може да се орави БГ и един пич от Пловдив ли беше или от Варна незнам дето има ресторант в Англия каза - Ами трябва да се върнат всички емигранти и да ометът политиците и да направят държавата както трябва с това което са видели навънка..... не е ли прав.
Още един пример.. преди време водих едно рпедаване по ММ нощен блок ( кек ме излъгаха да почна незнам :-) ) та един път бе на гости Гойко Митич и звънна една жена от Канада и вика колко се радвала ала бала... и Гойко я пита - А вие к'во правите там в Канада... и тя - Ами гледам деца, ала бала туй онууууй, чакам да се оправи в БГ ситуацията и да се върна . и Той каза нещо мнооого добро
Нема ко да чакате, трябва да се върнете и да се борите за това да стане по добре, иначе няма да стане нищо от тая държава... и е прав...
Аз съм твърдо да си се развивме тук, ама без да гледаме на другия в паничката.. тоз зимал големи заплати оня незмам си кво, ако ви кажа колко е комисионната за една продадена яхта и таз от банката може да си скъса трудовата книжка с кеф... (не че тука са достижими тез комисонни де ама...)та най готино е тука без завист и с позитивно насторени хора и напред... баф маааму много писах,

saleen написа:Колега, за много неща имаш право НО![]()
Трябва ли да се закрият професиите на учителя, лекаря и мед. сестра, полицая, войника и пр. и мързеливи ли са тези хора които работят за 500-700 лева?! Всеки труд трябва да има достойно заплащане, не може всички да станат програмисти и УЕБ-дизайнери и лекар в "Пирогов" ежедневно спасяващ животи едва да свързва двата края. Важно е човек да работи това за което е призван според мен, фактът, че в момента едни професии са на гребена на вълната не означава, че останалите са втора категория и ги работят мързеливци.
Както казах мога да давам примери цял ден... Ще дам един и за учителя, който след като изкриви думите ми, го превърна в мързелива утрепка. Преди 2 месеца понеже донякъде ме домързя, донякъде сметнах за нерентабилно да сядам да чета за някъква сложна математика, която ми трябваше да избистря няколко сложни алгоритма се обадих на класния ми по математика от средното. Срещнахме се, обясних му какво ми трябва и че на него ще му отнеме 40-50 часа да свърши работата (докато на мен вероятно над ~200). И преди да е попитал за какви пари говорим човека ми отказа с думите "Имам 7 часа на училище, преди и/или след тях всеки ден имам поне 3 частни урока и за съжаление не ми остава време да обърна внимание на внучето си, така че съжелявам" Да уточня човека взема 12лв на частно за един час. Така че мизерния и мързелив учител си докарва поне 1500 лв заплата. А той съвсем не е най-добрия математик, нито супер престижен преподавател в софийско реномирано училище....
Други примери да давам ли? Или да обобщя, че независимо с какво се занимава човек, ако изключи за момент БОТ функцията си и си разкърши мозъка може да намери начин да подобри живота си. Друг е въпроса дали му стиска и дали е готов на промени или така му е по лесно да се жалва колко е труден живота и как го е яд на мутри като мен каращи БМВ 525 (10 годишен трошляк) и тем подобни.
Мога да оправдая хора над 50 години, които са останали неприятно изненадани от преходните години в БГ, макар че те са спали докато средата в която са живели се е променяла много динамично. Пенсионерите няма какво да направят също. ОК! Съгласен съм, жалко е... С кеф помагах на покойната ми баба, която миналата година вземаше 120 лв месечно. НО хора в разцвета на силите си да се жалват е нагло! Не може да дремеш по цял ден в магазина и да решаваш кръстословици и да гледаш намръщено всеки твой клиент и в 17 часа да ходиш да си гледаш кефа у вас и да искаш да имаш повече пари от будалите като мен ставащи с зор в 11 часа и заспиващи в 2-3-4... Като някъде между тия часове те дори намират и време да ядат или да свършат набързо някъква странична работа, било то домакинска, административна или whatever... Днес ми звъняха за кафе- "Сори мила, но днес е последния ден от месеца, ще работя до утре..." Също и преложение за утре преди обяд за пикник в планината, защото видите ли утре било празничен почивен ден и мой приятел нямало да работи. -Ако успееш да ме вдигнеш в 8, до 11 мога да ти угодя братле, ама иначе трябва да се работи...
Дано съм накарал някой от вас "мързелицвите" да се пробудите. Идва лято, подходящо време да ритнете съединителя и да отлепите от жалката обща БГ картинка.
Успех!
П.С. Нищо лошо към никой, говоря по принцип, не се засягайте!
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
Всеки си гледа от неговата камбанария.
Аз съм завършил СУ после докторантура в Германия от 6 години работя в УК в голяма химическа компания.
Вземам около 5-6 пъти повече отколкото щях да вземам на същата позиция в БГ (средно управленско ниво не повече от 1500 лева) дори да работех в Соди-Девня или Италчименти или Полимери да не говорим за Софарма. Е как да се върна в БГ
Едно пюре за сина ми тук струва 60 пенса, в БГ същото струва 3 лева. Пакет памперси тук е 10 лири, в БГ над 30 лева. Тук карам кола която е акцизна в БГ.
Та къде казвате било по евтино ?
Някои хора в БГ сигурно живеят по добре от някои хора в други Евро държави. Ама НЯКОИ е ключа към барачката
Аз съм завършил СУ после докторантура в Германия от 6 години работя в УК в голяма химическа компания.
Вземам около 5-6 пъти повече отколкото щях да вземам на същата позиция в БГ (средно управленско ниво не повече от 1500 лева) дори да работех в Соди-Девня или Италчименти или Полимери да не говорим за Софарма. Е как да се върна в БГ
Едно пюре за сина ми тук струва 60 пенса, в БГ същото струва 3 лева. Пакет памперси тук е 10 лири, в БГ над 30 лева. Тук карам кола която е акцизна в БГ.
Та къде казвате било по евтино ?
Някои хора в БГ сигурно живеят по добре от някои хора в други Евро държави. Ама НЯКОИ е ключа към барачката
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
съгласен съм с теб но едва ли знаеш колко ще взимаш в тези цомпании дето си изброил аз също доста често съм в УК и знам цените знам обаче и законите в УК знам че и данаците са зли 27-30% а ако имаш втора работа 40% ,знам че недаи си боже катастрофираш и счупиш тротоара е 2к лири знам и спешното как работи излиза 1 инду и определя кои колко е спешен така може и 4ч да висиш в спешното, знам и как се ходи и записва час за доктор -за другата седмица ще ви приемат а ако отидеш на частен : малее даи моторната резачка ,добре че моргича малко падна иначе 25г 1 къща с стаии като кутиики както каза жената тука живеят в кумини с прозорци
да колите са ефтини тези лхд не толкова
знам и за безплатното образование : как ще познам твоито дете - лесно само то е бяло
иначе наистина живота е хубав в ук ти имаш престижна работа негледаи филма тука взимам 5к лири у бг 2к лв да децките неща наистина са в пъти по ефтини дрехите в праимарк също ма са за 3 пранета само чорапите си ги бива иначе 4 човека в TGI FRIDAYS МА КАК СТЕ отмаали тия 100лири , коско и теско си ги бива ефтина е храната наистина то и в метро не е много скъпо брат всеки сам си избира да може в твоя случаи да си напред но в моя немога да почна там защото ме мързи да уча за изпити а и реално няма кои знае колко да съм напред

Мишу много сприхаво си реагирал - поне от написаното в първите постове. Как може да помисляш да стягаш багаж, да уведомяваш приятели, че се махаш и да правиш планове, при положение, че дори незнаеш пълните условия на новия ЕВЕНТУАЛЕН работодател - направо си реагирал като 16 годишен пред първа сезонна работа
И по-друго написано съдя, че си щял заемаш ръководен пост от което явно имаш нужда и не получаваш тук. Заплатата ти е била определена за клас Ръководни кадри или Управление по европейски стандарт и затова е по-ниска! Това, че тук се декларира едно и се взима по 3 под масата е друг въпрос - в Европа такива филми няма. Също ми направи впечатление, че сегашната ти работа е единствено заради парите - малко звучиш като "ехх защо е неделя вечер, утре пак на работа" или "супер.. петък вечер е и ще почивам". Ако си го докарал на това дередже без интерес от работата, повярвай - не е добре! На много места където човек може да е по-ниско платен, и да му е кеф че изпълнява това, което му е възложено по длъжностна характеристика е в пъти по-добре
Аз определено съм на това мнение и си е закон при мен. Не ми ли е кеф от работата и има ли достатъчно напрежение, което да ме скапва - ще се откажа и ще търся по-добро. А заплащането поне да е съобразено с нуждите ми във всеки един момент - не съм лакум.
Това е принцип, който ме движи от доста време. Нагледал съм се на простотия и една от причините в момента да съм без сериозна работа, но поне не си хабя здравето да гърбя за да се облагодетелстват други

И по-друго написано съдя, че си щял заемаш ръководен пост от което явно имаш нужда и не получаваш тук. Заплатата ти е била определена за клас Ръководни кадри или Управление по европейски стандарт и затова е по-ниска! Това, че тук се декларира едно и се взима по 3 под масата е друг въпрос - в Европа такива филми няма. Също ми направи впечатление, че сегашната ти работа е единствено заради парите - малко звучиш като "ехх защо е неделя вечер, утре пак на работа" или "супер.. петък вечер е и ще почивам". Ако си го докарал на това дередже без интерес от работата, повярвай - не е добре! На много места където човек може да е по-ниско платен, и да му е кеф че изпълнява това, което му е възложено по длъжностна характеристика е в пъти по-добре

Аз определено съм на това мнение и си е закон при мен. Не ми ли е кеф от работата и има ли достатъчно напрежение, което да ме скапва - ще се откажа и ще търся по-добро. А заплащането поне да е съобразено с нуждите ми във всеки един момент - не съм лакум.
Това е принцип, който ме движи от доста време. Нагледал съм се на простотия и една от причините в момента да съм без сериозна работа, но поне не си хабя здравето да гърбя за да се облагодетелстват други

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
дразнят ме тука сумати работи ма както и да е наистина тука не взимам пари под масата данаците си ги плащам на пълните кинти батко мечтата ми беше да съм ветеринарен доктор ма както и да е да ПАРИТЕ СА ОСНОВНОТО НЕщО КОЕТО МЕ КАРА ДА РАБОТЯ няма събота няма неделя бачкам по график без значение нац.празник рож.ден или друго бачкам .Апетита идва с яденето ,колкото повеч взимаш толкова разходите се вдигат пък и съм болен на тема коли и бих казал зависим се треа си купим некоя
така разбирам живота така го живея наистина бих се махнал от бг за да продължа да градя кариера че тук на това ниво ще съм поне 3г още, да заплатата всяка година расте но ми е малка ма както и да е ,аз съм си избрал стандарт които преследвам и не искам да губя време сега ще стана на 30г .Баща ми избяга преди 20г и сега вече всичко си е ок ма и тои ме е учил да бачкам за кинти ако работата може да ти е хоби е супер ма живота не е хоби и детето също треа да се плащат сметки . Аз обикалям света гледам на различните места как е живота къде съм аз къде са другите и така .В бг все още немогат да се пренебрегнат това кои е баща ти и коя е маика ти боли като гледам как ме заобикалят, ма хората оцеляват на никои не се сърдя или завиждам това ми е чуждо ,но гледам че и в еу наистина не е раи да там ми предлагат по бързо израстване но може би защото съм чужденец ме режат с кинти а не мързи да прескачам от компания на компания обичам всички да ме познават и да не показвам пропуск щото съм Мишу
та мисълта ми беше ,че ако бачкаш тук квалифициран труд все повече компании почват да дават пари да се живее нормално това че аз имам мечти си е личен проблем човек знае 2 и 200 тука в бг ако си малко перде наистина е супер :нека вашите мечти станат реалност
бате профила дето си ми го направил е безупречен сериозно го казвам да не си психолог ? въпреки че съм скрил много много подробности си хванал нишката

бате профила дето си ми го направил е безупречен сериозно го казвам да не си психолог ? въпреки че съм скрил много много подробности си хванал нишката
Мислиш ли... освен да хвана да запиша втора магистратура за майтапа
Достатъчно ми беше да прочета единствени 2 поста в тая тема преди да реша да пиша - първите ти два и ми стана интересно и ясно какво гониш
Пълен кеф никога няма. Това работата да ти е хоби, да е перфектно платена и в нито един момент да не изпитваш нужда от средства, времето да е достатъчно, за да ходиш с кеф и да си тръгваш с такъв, да отгледаш семейство с много деца, да не пускаш жената да работи, а да гледа домакинството..... ТОВА всичко никога не може да се съчетае в едно. Просто и този филм не съществува нито в Европа, нито в САЩ, нито в БЪЛГАРИЯ. Тия неща са взаимозаменяеми и компенсираме за сметка на другото.
Въпреки всичко не мисля, че човек трябва да се превърща в зомби и да води монотомен живот. Колкото и пари да взимаме, няма да са достатъчно ако не успеем да отделяме и време за семейството и любимите си занимания и да харчиме изкараните кинти по тези неща.
Личният ми опит е скромен - по-малък съм оттеб и съм бил на 3 сериозни интервюта за работа. И трите пъти са ме наемали.
Скромната ми практика, която се брои в години на едната ми ръка показва - ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ЦЕНИ КОЛИЧЕСТВОТО НА РАБОТА, НЕ КАЧЕСТВОТО. В Европа е различно и има малки изключения в БГ. Една от причините да напусна работа
В Европа ако покажеш качество, няма да се налага да чакаш много докато дойде момента сам да си посочиш цифрата, за която си склонен да даваш услугите си. И няма никой да откаже заплащането. Но ако на човека и не му се работи, а само изпълнява - ще е потенциален заменим/заменен, защото в такива предприятия началството си държи на всички кадри, независимо кое звено заемат
Под "работи" визирам устрем и креативност на позицията, даване на идеи за промени в подобни постове. Такива неща се ценят от големите компании и началството обръща внимания на тия неща, докато в БГ да предложиш нещо такова - никой не ебава и всеки се държи за ... Ама като мине време и се чудят защо това нещо не е било предложено по-рано, а то всъщност е било, но не е забелязано
А знам че си маняк - караше М5 доколкото помня
И още нещо - повече Кинти за злоупотреби никога няма да са излишни

Достатъчно ми беше да прочета единствени 2 поста в тая тема преди да реша да пиша - първите ти два и ми стана интересно и ясно какво гониш

Пълен кеф никога няма. Това работата да ти е хоби, да е перфектно платена и в нито един момент да не изпитваш нужда от средства, времето да е достатъчно, за да ходиш с кеф и да си тръгваш с такъв, да отгледаш семейство с много деца, да не пускаш жената да работи, а да гледа домакинството..... ТОВА всичко никога не може да се съчетае в едно. Просто и този филм не съществува нито в Европа, нито в САЩ, нито в БЪЛГАРИЯ. Тия неща са взаимозаменяеми и компенсираме за сметка на другото.
Въпреки всичко не мисля, че човек трябва да се превърща в зомби и да води монотомен живот. Колкото и пари да взимаме, няма да са достатъчно ако не успеем да отделяме и време за семейството и любимите си занимания и да харчиме изкараните кинти по тези неща.
Личният ми опит е скромен - по-малък съм оттеб и съм бил на 3 сериозни интервюта за работа. И трите пъти са ме наемали.
Скромната ми практика, която се брои в години на едната ми ръка показва - ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ЦЕНИ КОЛИЧЕСТВОТО НА РАБОТА, НЕ КАЧЕСТВОТО. В Европа е различно и има малки изключения в БГ. Една от причините да напусна работа

А знам че си маняк - караше М5 доколкото помня

И още нещо - повече Кинти за злоупотреби никога няма да са излишни

Мъжът струва точно толкова,
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
Здравейте колеги,
прочетох цялата тема и .. какво да ви кажа - искам да остана в България, но при тези условия просто не си го представям как ще стане. До преди 2 месеца работих американска ИТ компания. Осигуряваха ме на колкото вземах (и съответно плащах доволно количество данъци). В един момент ми писна да си троша нервите с работата и по взаймно съгласие прекратихме трудовия ми договор. Вече 2 месеца съм безработен и съм подал сигурно на 40 места CV. От тях 1 място са ми се обадили. От любов към спорта отидох в бюрото по труда, където ми изредиха списък с няколко необходими документа за да мога да се регистрирам. След като ги попитах евентуално колко ще ми е обезщетението на месец отговора беше - около 100лв. Ще ме извинявате на плащах по 350-80лв данъци месечно и държавата ще ме обезщетява с 100 за 4 месеца? Айде някой ако може да ми обясни на мен какъв ми е стимула да съм почтен гражданин на тая държава и да си плащам всичко. Аз повече в тази държава договор на повече от минималната заплата няма да подпиша. Нямам намерение да храня онея 240 говеда, които даже не благоволяват да отидат на работа (не че вършат нещо като са там..). Досега на полицай подкуп не бях давал, плащах си глобите чинно и без да роптая. Все пак не може да се оплакваш от положението в България и едновременно с това да го подклаждаш. Дотук бях с опитите ми да помогна за оправянето на тая държава. СРАМ МЕ Е, ЧЕ ЖИВЕЯ В ТАЗИ ДУПКА. Живота тук си е чиста проба унижение. Говорите, че стандарта ви ако живеете в Европа би бил по-нисък. Но вземате ли под предвид факта, че няма да ходите из едни вечно мръсни градове. Няма да виждате хора, които да си хвърлят боклуците на улицата. Няма да си карате автомобила с 20км поради страх от това да не си оставите половината окачване в някоя дупка. Няма да ходите из мръсни претъпкани паркове. Няма да ви спират корумпирани полицаи. Няма да плащате измислена сметка за парно, която никои не може да ви обясни как се изчислява.
Сигурно трябва да уточня :
1. Имам препоръка от абсолютно всяка фирма, за която съм работил.
2. Занимавам се с компютри от както се помня (правец 8-ца).
3. Имам стабилни познания по програмиране ( С, С++, в момента уча Perl и PHP)
4. Отлични познания по администрация на windows машини.
5. Стабилни познания по Линукс операционни системи ( Ubuntu, Fedora, FreeBSD, Slackware)
6. В съвсем кратки срокове се очаква да взема CCNA.
Надали има смисъл да продължавам да изброявам, какво мога и с какво съм се занимавал. За повече от технологиите, които видях и ползвах, в България даже не знам някой да е чувал.
Лека вечер
Михаил Великов
ПП: Извинявам се, ако съм засегнал някого.
прочетох цялата тема и .. какво да ви кажа - искам да остана в България, но при тези условия просто не си го представям как ще стане. До преди 2 месеца работих американска ИТ компания. Осигуряваха ме на колкото вземах (и съответно плащах доволно количество данъци). В един момент ми писна да си троша нервите с работата и по взаймно съгласие прекратихме трудовия ми договор. Вече 2 месеца съм безработен и съм подал сигурно на 40 места CV. От тях 1 място са ми се обадили. От любов към спорта отидох в бюрото по труда, където ми изредиха списък с няколко необходими документа за да мога да се регистрирам. След като ги попитах евентуално колко ще ми е обезщетението на месец отговора беше - около 100лв. Ще ме извинявате на плащах по 350-80лв данъци месечно и държавата ще ме обезщетява с 100 за 4 месеца? Айде някой ако може да ми обясни на мен какъв ми е стимула да съм почтен гражданин на тая държава и да си плащам всичко. Аз повече в тази държава договор на повече от минималната заплата няма да подпиша. Нямам намерение да храня онея 240 говеда, които даже не благоволяват да отидат на работа (не че вършат нещо като са там..). Досега на полицай подкуп не бях давал, плащах си глобите чинно и без да роптая. Все пак не може да се оплакваш от положението в България и едновременно с това да го подклаждаш. Дотук бях с опитите ми да помогна за оправянето на тая държава. СРАМ МЕ Е, ЧЕ ЖИВЕЯ В ТАЗИ ДУПКА. Живота тук си е чиста проба унижение. Говорите, че стандарта ви ако живеете в Европа би бил по-нисък. Но вземате ли под предвид факта, че няма да ходите из едни вечно мръсни градове. Няма да виждате хора, които да си хвърлят боклуците на улицата. Няма да си карате автомобила с 20км поради страх от това да не си оставите половината окачване в някоя дупка. Няма да ходите из мръсни претъпкани паркове. Няма да ви спират корумпирани полицаи. Няма да плащате измислена сметка за парно, която никои не може да ви обясни как се изчислява.
5. Стабилни познания по Линукс операционни системи ( Ubuntu, Fedora, FreeBSD, Slackware)
Надали има смисъл да продължавам да изброявам, какво мога и с какво съм се занимавал. За повече от технологиите, които видях и ползвах, в България даже не знам някой да е чувал.
Лека вечер
Михаил Великов
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
Грешка Велков, трябваше първо да си намериш нова работа и след това да напускаш... поне така е по-разумно. Изчислено е, че ако напуснеш и си търсиш работа е мноооого по малко вероятно да си намериш отколкото ако си анемриш и чаааак тогава напуснеш. Даже ако си цененн кадър както каза кагебиста може да се опитат да те подкукуросат да останеш увеличавайки ти заплатата... което е интересно.
И ми кажи къде ще отидеш точно и колко чисто ще е там, и там колко данъци ще плащаш и като отидеш и ако си беработен колко пари ще ти дават и мнооого още въпроси. Много е лесно да си фанеш шапката и дим да те няма, по трудното ама по смисленото е по някакъв начин да се направи така, че тук да стане по арно за живеене, и да е гот и чисто и подредено и ония 240те разбойници дето требе да ходят да любят майките си да бъдат ометени защото доказаха че за чеп за зеле не стават. А за да се промени тук всичко трябват хора... млади пекани.
Е примерно заплатите седят ниски, защото някои като каже аз за 800 лева няма да бачкам и се нареждат 4ма от Торлюгювечову (нямам нищо против хората от различните градове. на мен баща ми е от Бургас а майка ми от София) който казват ААААА аз ще работя за 700 вземи мен.... и така сами си го слагаме и забиваме яко. Е това е типична черта от народопсихологията на Българина... дето требе се изкорени, и още ред други...
И ми кажи къде ще отидеш точно и колко чисто ще е там, и там колко данъци ще плащаш и като отидеш и ако си беработен колко пари ще ти дават и мнооого още въпроси. Много е лесно да си фанеш шапката и дим да те няма, по трудното ама по смисленото е по някакъв начин да се направи така, че тук да стане по арно за живеене, и да е гот и чисто и подредено и ония 240те разбойници дето требе да ходят да любят майките си да бъдат ометени защото доказаха че за чеп за зеле не стават. А за да се промени тук всичко трябват хора... млади пекани.
Е примерно заплатите седят ниски, защото някои като каже аз за 800 лева няма да бачкам и се нареждат 4ма от Торлюгювечову (нямам нищо против хората от различните градове. на мен баща ми е от Бургас а майка ми от София) който казват ААААА аз ще работя за 700 вземи мен.... и така сами си го слагаме и забиваме яко. Е това е типична черта от народопсихологията на Българина... дето требе се изкорени, и още ред други...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
nthnl написа:Здравейте колеги,
Лека вечер
Михаил Великов
Пич,незнам къде си пускал CV,ама заплата по-малка от 4к хич не приемай,за такива като теб (и мен) винаги има работа
- Mitaran
- младши ентусиаст
-