За гумите, стабилността и проходимостта на Е39.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- KONN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2001 730d
Здравейте колеги прочетох темата и ми стана интересно затова реших да споделя и моя опит карам Е32 730 с ръчни скорости и шпер миналата зима не съм имал проблеми купих четири нови зимни гуми 16 Фулда и карах основно само градско и извън градско където пътищата са почистени или поне са минавали някакви коли преди това и не съм имал никакви проблеми, и аз също си мислех така имам нови гуми и няма да имам проблеми зимата, няма значение какво говорят че бмв-тата не могат да се карат зимата.Да но до тази година когато отидох на една вила в балкана близо до град Трън на 1200-1300м. над морска височина.Преди да замина купих и вериги за всеки случай защото знех къде отивам и си мислех че няма да имам проблеми е да ама не.Вечерта всичко беше наред имаше около 2-3см. сняг и си паркирах колата до къщата, проблема беше на другия ден когато трябваше да си ходим и на вън вече имаше 25-30см. пресен много мокър сняг.Тръгнахме ние и викам първо ще пробвам така без вериги да ама не помръднах въобще викам няма проблеми имам и вериги сложих веригите и за мое учудване ефекта беше нулев гумите боксуваха даже започнаха да излизат искри в момента в който прокопаха до асфалта и пак нищо колата просто седеше на едно място.Това се получи точно от факта че задните гуми са движещи и в момента в който колата тръгне пред предните гуми се образуваше нещо като бордюр висок 25-30см от мокрият сняг.Веригите станаха на гъз буквално колата от боксуването ги изпили и разцепи, какво ли не опитвахме разчиствахме пътя малко засилвах я бутаха ме и като стигнеше до неутъпкания участък колата спираше.Единствения вариянт беше с лопатите ринал съм сняг около 1.0км от 10,00 сутринта до към 16,00 след обяд за да направим коловози за колата за да можем да излезем поне на някакъв по-главен път.Така и стана след като намалихме снега до към 10-15см. и нямаше какво да спира предните гуми колата мина без проблеми.Сигурен съм че в този случай кола с предно предаване и веригите нямаше да го има проблема.Всеки се сеща защо.Въкреки псувните и мусколната треска една седмица след това няма да си взема кола с предно карам БМВ-та от както имам книжка тази ми е осма но да казваме че едни нови гими и минаваме навсякъде и че няма разлика между предно и задно предаване в този случай не е вярно.
П.П. Снимката е вече на път който мина една Лада нива преди мен и няколко човека от селото но може да се придобие представа за какво става на въпрос.
Поздрави на всички.

П.П. Снимката е вече на път който мина една Лада нива преди мен и няколко човека от селото но може да се придобие представа за какво става на въпрос.
Поздрави на всички.
Най мразим некви кифли да ми се правят на кроасани !!!!
ЗА БМВ
Искам да кажа следното:
Карал съм няколко модела на БМВ (другите марки няма да ги споменавам изобщо)доста и във всякакви метеорологични условия...525i '94;x5'2001 4.4i;x5 2006 4.8;x5 2008 4.8, 745 '2004 и мойта си
520д 2001г.Винаги с хубави гуми!
Преди да подкарам първата 525 '94 много ми говореха,че била със задно,носела на мокро,не тръгвала зимата и т.н....мога да кажа,че в ръцете на опитен човек БМВ е безупречен автомобил и ако искаш да се позабавляваш може и наистина да носи
.Зимата ако искате да изкачите някой много стръмен завой в планината изключвайте асц,дсц и т.н,защото понякога точно в последния момент може да ви отнеме мощноста и да ви накара да се засилвате отново
Искам да кажа,че с бмв съм карал на такива места и толкова екстремни преживявания съм имал и никога не съм се разочаровал...само пустия вентилатор на купето.....
Карал съм няколко модела на БМВ (другите марки няма да ги споменавам изобщо)доста и във всякакви метеорологични условия...525i '94;x5'2001 4.4i;x5 2006 4.8;x5 2008 4.8, 745 '2004 и мойта си

Преди да подкарам първата 525 '94 много ми говореха,че била със задно,носела на мокро,не тръгвала зимата и т.н....мога да кажа,че в ръцете на опитен човек БМВ е безупречен автомобил и ако искаш да се позабавляваш може и наистина да носи

Искам да кажа,че с бмв съм карал на такива места и толкова екстремни преживявания съм имал и никога не съм се разочаровал...само пустия вентилатор на купето.....
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
biohazard написа:Абе аз едвам изкарах един Х5 Е70 от подземен гараж зимата в 30 см сняг,пък си представям с Е39 какво чудо е зимата.Е60 също са много кекави зимата.просто задното си е задно и няма как да е проходимо на сняг!За зимата хората са измислили quattro,колкото и да ни е мъчно да си го признаеме!
Колега, защото говориш за quattro. Миналата година се качихме януари на Мальовица - 2 м. сняг и непочистен път, без вериги. / БМВ 525 ТДС, БМВ 3 - 2008, Мерцедес 124 300Д, Мерцедес ЦЛС 500, Ауди офроуд quattro 2002 г. мисля че беше / Вечерта излязохме малко да се покефим с колите на паркинга, и какво стана - час и половина бутане и откопаване на 124 - та и на кой ... и на Аудито.

Та да ти е...а и quattro-то

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Чакайте и аз да споделя моя опит.С бимата нямам много опит защото ми е първа зима,въпреки това не съм я държал в гараж.Но преди около 12 години имах един стар фиат 125.Както знаете задно предаване.Зимни гуми тогава не знаех какво са,карах със всесезонни и то с неголям грайфер и все пак съм нямал сериозни проблеми и съм го карал през зимата.На 30 и повече см сняг няма шанс с Е39,особенно ако е изкачване.Може би кола с предно ще се справи на такъв сняг.А може би не.Поздрави! 

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
Ето една стара моя тема по въпроса от тази зима. Само да поясня не че е36цата се е зарила а докато дрифтила на място влиза между 2 дървета и попада на лед. Като това става горе а долу по склоновете въпросните автомобили с предно предаване немогат да стигнат до горе дори. Просто е хлъзгаво и някои от тях казали следното на колегата с нивата като ги изваждал от преспите. " Караме си нагоре с 20 и понеже е тясно спираме за да се разминем с някои като иде отгоре и обаче после неможем да тръгнем и колата тръгва леко надолу и неможе да мръдне повече и с бутане и форсиране тръгва и пак като срещнат някои и поспрат и дотам и така." Това е било обяснението на колегите с хондите. В краина сметка всички са имали късмет че нивичката е била оборудвана с тънки и нови гуметки за сняг за да им помогне.
Ето една стара моя тема по въпроса от тази зима. Само да поясня не че е36цата се е зарила а докато дрифтила на място влиза между 2 дървета и попада на лед. Като това става горе а долу по склоновете въпросните автомобили с предно предаване немогат да стигнат до горе дори. Просто е хлъзгаво и някои от тях казали следното на колегата с нивата като ги изваждал от преспите. " Караме си нагоре с 20 и понеже е тясно спираме за да се разминем с някои като иде отгоре и обаче после неможем да тръгнем и колата тръгва леко надолу и неможе да мръдне повече и с бутане и форсиране тръгва и пак като срещнат някои и поспрат и дотам и така." Това е било обяснението на колегите с хондите. В краина сметка всички са имали късмет че нивичката е била оборудвана с тънки и нови гуметки за сняг за да им помогне.

Venkata написа:biohazard написа:Абе аз едвам изкарах един Х5 Е70 от подземен гараж зимата в 30 см сняг,пък си представям с Е39 какво чудо е зимата.Е60 също са много кекави зимата.просто задното си е задно и няма как да е проходимо на сняг!За зимата хората са измислили quattro,колкото и да ни е мъчно да си го признаеме!
Колега, защото говориш за quattro. Миналата година се качихме януари на Мальовица - 2 м. сняг и непочистен път, без вериги. / БМВ 525 ТДС, БМВ 3 - 2008, Мерцедес 124 300Д, Мерцедес ЦЛС 500, Ауди офроуд quattro 2002 г. мисля че беше / Вечерта излязохме малко да се покефим с колите на паркинга, и какво стана - час и половина бутане и откопаване на 124 - та и на кой ... и на Аудито.Останалите, особено ЦЛС-а не трепнаха.
Та да ти е...а и quattro-то![]()
![]()
Мда баце и един мармот завива....
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
WALL написа:Добре бе ваште Е39 кат МТЛБта ги изкарахте да ва и** в танкистите.... Ае бегайте да играете.....
Ще помоля автора на това творение, да спазва добрия тон, или да не пише повече ТУК!!!
Благодаря за вниманието!
Приятна вечер.

- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
Re: За гумите, стабилността и проходимостта на Е39.
някой има ли опит със зимни гуми 205/65/R15 за БМВ 520и
Hankook W440
или
Pirelli W190 SN
Пирели били специално разработени за БМВ (но сигурно за новите, а не Е39). Ханкоок са значително по евтини а и все пак са маркови. Чудя се кое да избера. Цена-> Ханкоок или хубава марка->Пирели...
Миналата зима бях с Good Year доста изтрити. Никъде не съм закъсвал но Good Year са много шумни и друсат значително повече в сравнение с летните ми гуми (Bridgestone Potenza).
Единствените които са по-скъпи (и по-добри
) от Pirelli са Michelin, Continental и Good Year.
Ако има хора с опит относно Ханкоок и Пирели ще се радвам да драснат някой ред.
Hankook W440
или
Pirelli W190 SN
Пирели били специално разработени за БМВ (но сигурно за новите, а не Е39). Ханкоок са значително по евтини а и все пак са маркови. Чудя се кое да избера. Цена-> Ханкоок или хубава марка->Пирели...
Миналата зима бях с Good Year доста изтрити. Никъде не съм закъсвал но Good Year са много шумни и друсат значително повече в сравнение с летните ми гуми (Bridgestone Potenza).
Единствените които са по-скъпи (и по-добри

- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
да продължа и въпроса на колегата. Моята Е39 525Д автомат дойде със серийни гуми 225/60/15. Въпроса ми е дали да взема зимни с този размер. Средната цена на гума зимна с този размер започва от 200лв. На колоната на предната врата единия от размерите ми е 205/65/15, мога да взема и такър разнер нови зимни гуми. Въпроса ми е, някой кара ли с подобен размер през зимата, като знаем, че тънката гума е подходяща за сняг. Поведенията на автомобила ме интересува също.
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Toni Montana написа:някой има ли опит със зимни гуми 205/65/R15 за БМВ 520и
Hankook W440
или
Pirelli W190 SN
Единствените които са по-скъпи (и по-добри![]()
) от Pirelli са Michelin, Continental и Good Year.
Имам опит с Мишелин същия размер и останах доволен зимата .А и все пак ми беше първа зима с кола с задно задвижване.Отностно Мишелин и Континентал ето ти цени,все пак с това се занимавам.
MICHELIN 205/65R15 94T ALPIN A3 -190лв
CONTINENTAL 205/65R15T 94T TS830-174лв
Поздрави!
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5