AIR BAG въпрос
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Буксата е на седалката.Пада се горе-долу точно по средата седалката.Нищо не се отвива или отлепва.Най-добре вземи едно огледало и фенер,влез през задната врата.Няма начин да не го видиш,същият жак като на снимката/само трябва да го измъкнеш от другия щифт,за който е хванат.след това режеш както е на снимката и нареждаш елементите.Ако има проблем прати ЛС

- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
И да ти свети лапната несе шашкай аирбаците си работят. Моя светеше по същия начин и като се одарих преди 1 година ми искочиха и моя, и този на десния човек.
Последна промяна Georgiev BMW на 29 Апр 2009, 15:44, променена общо 1 път
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
На един приятел му светна така ... И се оказа че трябва да се почисти под седалката, занулява се грешката и се оправя работата... Пробвайте по тоя начин... И това с контактния спрей ....
Според мен обаче ако направиш този номер с резистора може да не останеш мн щастлив. Какво прави този резистор? Залъгва, че работи датчика или казва на компютъра, че на седалката има човек? И в двата случая не е добре, защото в единия случай ако се блъснеш и има човек на дясната седалка няма да му се отворят възглавниците, защото колата няма да знае, че има човек там, а в другия случай ако се блъснеш и няма човек на дясната седалка възглавниците ще си мислят, че има човек там и ще се отворят за нищо. Но поне кажете какво става след слагането на този резистор, защото е по добре да се отворят ако няма никой, отколкото да не се отворят ако има някой.
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
отваря се и да няма никои.оргиналното си е наи добре но разликата е ,че едното е 1лв а другото 300лв.
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Искам само да попитам дали ако направя залагалката ще продължи да работи и пиропатрона или ще има проблеми с него?
Също така ми казаха че въпросният датчик е тристепенен и мери теглото на пасажера и така определя колко силно да излезе бега(3 степени).Та ако сложа залагалката как ще излиза бега,- най-силно или най слабо или горното не е вярно?
Също така ми казаха че въпросният датчик е тристепенен и мери теглото на пасажера и така определя колко силно да излезе бега(3 степени).Та ако сложа залагалката как ще излиза бега,- най-силно или най слабо или горното не е вярно?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Това си е мое мнение и никой да не се абстрихира от него!!!
За ваша собствена сигурност е по добре да си направите датчиците да си работят както оригиналните. Решението да дадете 1лв. или 300лв. си е изцяло ваше както и сигурноста Ви! На никого не го пожелавам, но си е хубаво да не си в дилема дали ще се отвори аербека или не когато изпаднеш в ПТП.
И на мене си ми светеше лампата дадох си 300лв и дилемата я реших
. Естетсвенно бях прочел всичко за датчиците (платнището и пиропатрона).
За ваша собствена сигурност е по добре да си направите датчиците да си работят както оригиналните. Решението да дадете 1лв. или 300лв. си е изцяло ваше както и сигурноста Ви! На никого не го пожелавам, но си е хубаво да не си в дилема дали ще се отвори аербека или не когато изпаднеш в ПТП.
И на мене си ми светеше лампата дадох си 300лв и дилемата я реших

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Не съм видял е46 без да и свети лампа за Airbag,включително и моята
ту светва ту не.Светна ми за пръв път в германия на магистралата,не е от дупките а дефект на е46 

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Говорите дали ако свети се отварят и т.е. .... аз се питам коли на по 10г грубо казано .... дали свети или не .... все е въпрос на късмет дали ще се отворят ... и дали ще се отворят и ще се радваш или ще съжеляваш ... защото си спомням 1 колега как писа, че му се е отворил от дупка ... такаче ... всяко зло за добро... и моя свети и бих го оправил само защото ме дразни червената светлина
не мисля че това ще е гаранция за сигурноста ми ....

- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
а бе то и колана не винаги може да те спаси, ама
си е задължителен...тия възглавници не са
правени за тоя дето духа
си е задължителен...тия възглавници не са
правени за тоя дето духа

- vavilon
- старши ентусиаст
-
versaceto написа:Да,ама е тъпо като дилемата се повтори след 2месеца
Точно така колега даже след две седмици ми се повтори светването. Бях сменил платнището на пасажера дадох я на пране колата и хоп пак светна (мислих си, че от "мивкаджиите"

п.п. Само хората с дисовете и другите програми могат да видат аджиба след лъжене на датчика дали ще се отворят, работят или неработят аербеговете!!! Незнам защо си мълчат те!!!

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Аз се ударих с 20 в манитинела края на зимата преди 2 месеца и дали защото свети, или е бил слаб удара, но бегове не се отвориха и много се радвам за което, та аз дори не си помръднах от седалката при удара ... само беговете ми липсваха .... та.. за това казах има си случай когато не са необходими, надявам се да са така направени, че при над 40-50 да се отварят независимо дали свети или не .... ?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Добре де никой ли незнае при колко км/ч се отварят аербеците. Са ще ме накарате да отида и да се бухна в някоя стена....
за да провера мита с беговете. 

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5