Спортен филтър/520i e39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
http://212.45.95.216/201.png
Ето къде бяха сложили "тапа"
А това 24 от схемата (тръбата) не се сещам да я видях. 1000% съм сигурен, че от друго място въздух няма от къде да мине, доста добре огледах кутията.
Ето къде бяха сложили "тапа"
А това 24 от схемата (тръбата) не се сещам да я видях. 1000% съм сигурен, че от друго място въздух няма от къде да мине, доста добре огледах кутията.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- twake
- младши ентусиаст
-
Е най-добре ГИ, ама сега тепърва да махам тая и да слагам нова - едва ли. Ще трябва да търся някъде из София, разправия ама тапа няма да сложа ако ще и да не мина на газ повече никога.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
Едно БМВ газифицирах и 1000 пъти съжалих и никога не бих повторил тази грешка отново. Перфектна кола, 1000 проблема нови излезнаха заради тая газ ( е34 520)
- twake
- младши ентусиаст
-
WALL написа:twake написа:...тапа няма да сложа ако ще и да не мина на газ повече никога.
Колега ти все едно, че турбо си и сложил на тази кола след като си я махнал тази тапа....
Разликата се усеща, макар и с простия филтър с който съм в момента.
А, един въпрос. Колекторите метални ли са и пластмасови?
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- twake
- младши ентусиаст
-
Щом за пластмасови/бакелит дали има опасност да се върне газта. Чул съм, че при металните ставало. Само слух.
На мястото на тапата сложих като гумен маншон. Интересно ми е обаче тази тръба на която беше въпросната тапа продължава някъде надолу. В калника ли е изведена, някъде отпред ли?
На мястото на тапата сложих като гумен маншон. Интересно ми е обаче тази тръба на която беше въпросната тапа продължава някъде надолу. В калника ли е изведена, някъде отпред ли?
Последна промяна twake на 10 Май 2009, 1:02, променена общо 1 път
- blacksapphire
- ентусиаст
-
И при едните и при другите може да изпатка. Обикновено слагат 6 малки клапички на всеки от 6-те реда на колекторите или разпробиват колектора отпред и слагат една голяма клапа. А и на самата плочка за газта има клапа, която пази дебитомера, и гумено уплътнение около клапата, за да ма накъде да излиза. 

- twake
- младши ентусиаст
-
Ами аз доста километри минах на газ и нито е паткало нито нищо. До сега беше малко въздух, малко газ. Сега повече въздух, логично да се пусне повече газ. Не виждам къде ще да е проблема.
Дали е имало клапи дали е нямало не се знае.
А, и да кажа как беше до сега. Примерно като свърши газта сама минава на бензин. Или пък примерно карам на газ, не и достига мощност и дърпа и бензин.

А, и да кажа как беше до сега. Примерно като свърши газта сама минава на бензин. Или пък примерно карам на газ, не и достига мощност и дърпа и бензин.
Последна промяна twake на 10 Май 2009, 1:07, променена общо 1 път
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4