От 1 юни 2010 се забранява пушенето на закрити места
Модератор: Общи модератори
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Така е в цяла Европа. Хората пушат по улиците, само че там броят на пушачите е многооооо по-нисък от нашият. В заведение забрави да се пуши, единствено ако има масички и столове отвън...тогава. Те за това и нашите го прокарват тоя закон, щото ако някой от горе им нарежда....те нямат избор
В администратинвната сграда, в която ни е офисът също е забранено пушенето...единствено пред входа на сградата или горе на покрива.
Лично на мене, ми е все едно...защото откакто съм се родила съм заобиколена от цигари....сигурно съм наполовина пушачка вече, свикнала съм. Естествено не ми е приятно след това дрехите ми да миришат на пепелник, нито косата ми...ама какво да направя.
В България този закон ще е много трудно приложим, както вече някой каза 80 % от населението са пушачи...

В администратинвната сграда, в която ни е офисът също е забранено пушенето...единствено пред входа на сградата или горе на покрива.
Лично на мене, ми е все едно...защото откакто съм се родила съм заобиколена от цигари....сигурно съм наполовина пушачка вече, свикнала съм. Естествено не ми е приятно след това дрехите ми да миришат на пепелник, нито косата ми...ама какво да направя.
В България този закон ще е много трудно приложим, както вече някой каза 80 % от населението са пушачи...
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ако имаше нормална аспирация по заведенията,нямаше да стават на димна завеса и ще се трае цигарения дим!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Blond_G
- Потребител
-
- Кара: без долен лв педал
- Мечтае да кара: Х 6
uCnaHeTcA написа:А някой знае ли коя година ще ни забранят да дишаме
Изчакай малко първо закона за пушенето

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Сондьора написа:Непушачите, къде има заведение с разделени зони, а????? и ако има такива маси, дали не са пълни с пушачи.
Ше умрат заведенията /ако се спазва/, 80% от народа сме пушачи, на мен ми е кеф да пуша, и ше си пуша докат умра сигурно. На който не му отърва да излиза навън.
Цигарите водели до рак, глупости.
Тъп закон, особено за БГ.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
После сигурно и плюеш по дупетатите, че присвояват парички а ?
Така им "отърва", това си правят.
Всички заведения са със зони - ама от дима не можеш да видиш къде ти е зоната, щото на теб така ти е кеф.И айде, щото заведенията ще умрат, да мрем ние, дето не ни е кеф да пушим.Много са ми забавни такива индивиди като тебе "приятели" и като отидем на кафе, и ги помоля учтиво да си загасят цигарата и пуфтейки, след 5 мин палят отново.И като си вдигна парцалките да си ходя и те гледат като телета в железница.Или като кажа на някой, че в колата ми не се пуши и той се изсмее и запали...му отворя вратата отвън и го помоля да напусне колата...ей няма такъв смях...кой знае с какво ме споменават познати и приятели...
Ogi бате...аз като правя секс, дали със, дали без/през дрехите, накрая не ти свършвам у лицето нали ?
Аз пък най-обичам като седна някъде, да си пия сокчето и да дишам чист въздух, и правейки го не ти преча по никакъв начин, докато при теб е друго.
Никой не иска да ви забрани да пушите, искат да ви забранят да вредите на други хора, докато го правите.
Нарушавали ви правата като ви забраняват ?А вие не нарушавате ли моето право да дишам чист въздух като ми пушите ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
100% за на мен лично от 2005г. насам всичката конкуренция в радиус от 2 км. ми играят сечено с това, че позволяват да се пуши в техните клубове.
Е сори, ма аз глоби от по 1500лв. немога да плащам.Та дано се спазва.
По добре да е 100% забранено едно нещо, отколкото да има половинчати истории и да има минали между капките
А то по европа отдавна е забранено, ма си пушляват и метат фасовете на пода в кафетата
Е сори, ма аз глоби от по 1500лв. немога да плащам.Та дано се спазва.
По добре да е 100% забранено едно нещо, отколкото да има половинчати истории и да има минали между капките

А то по европа отдавна е забранено, ма си пушляват и метат фасовете на пода в кафетата

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Никой не кара непушачите да ходят на заведение. Стойте си у дома и няма да миришете на цигари. Във фирмите може да се збрани, но идеята с местата за пушене не е лоша. И ако имаше толкова много непушачи щеше и сега да има заведения в които не се пуши. И първо правителството да спре дизеларките на по 20 години и най-вече градския транспорт и чак тогава да се заеме с пушачите. И отделно половин България се топли на въглища и зимата в провинцията е непоносим смарад ама пушачите иначе тровят народа. Може пък да сме по-здрави ако се криминализира горенето на гуми и пластмаси в печките през зимата....
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
павката написа:ако имаше нормална аспирация по заведенията,нямаше да стават на димна завеса и ще се трае цигарения дим!

8 Кубика свеж въздух на час на място за посетител в заведението, ако не се лъжа такъв беше закона. Ако се спазва това правило, дори и гума да запалят на 2 метра от вас, няма да ви пречи. Иначе на мен, като астматик, не ми е приятно и се е случвало да изхвърлям такива дето палят в компания на непушачи без да питат.
От тогава русото не е на мода.
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
заведенията, че ще умрат, звучи много наивно. те предлагат услуга, на която няма алтернатива. така че по-скоро закона ще се спазва, от колкото заведенията да спрат да работят.
силно се надявам се да има ефект.
силно се надявам се да има ефект.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
колеги пак нищо няма да стане от тия забрани докато няма контролни органи! само на хартия имаме закони, които никой не спазва
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
те първо да забранят пърденето в заведенията,после лошия дъх,после кравите(оказва се че кравите са най-големите замърсители и основни "виновници за озоновата дуПка"-доказано е,има гугъл-проверете,ама аз обожавам животните..)после грАДСКИЯ транспорт,после всякакви здухани автомобили(то някой бензинови пушат повече от дизелите) и чак тогава цигарите,ние сме по европейци от европейците ебаси
Щом употребата на марихуана,хероин и други опиати е забранен и се наказва,същото трябва да се направи и с цигарите!И двете се правят от растения,и двете са наркотици които влият на мозъка и нервната система!Най-често срещаният наркотик при нас-алкохола,също трябва да се спре!Повече от 85% от българите страдат от една или няколко зависимости към вещества,дори без да подозират!Много ще ми е интересно да спрат продажбата и вноса на алкохол и да почне да се продава на черно,примерно бутилка водка-50лв.!Тогава сума народ ще почне да краде,за да си набави дозата алкохол за вечерта.или пък ако легализират опиатите,кокаина и т.н. и почнат да се продават свободно по аптеките/както е било дълги години в началото на 20-ти в./на цена от 2-3 лв. дозата.сигурен съм че кражбите,които се правят от наркомани и всеки ден се реве от тях във форума,ще спрат на момента!Абе има много начини,да се оправи положението и да живееме добре,но требе малко акъл и навреме!Или трябва да се забрани всичко и да има тотален контрол и тежки наказания,или да се пусне всичко свободно на пазара,пък кой с каквото иска да се трови с това,само да не пречи на другите!Между другото,ако легализират наркотиците и проституцията,хем държавата ще спечели милиарди евро,хем ще се отърве от мутрите и техния престъпен бизнес!