Питане относно полицаите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши завивач
Аватар

Питане относно полицаите

Мнение от ivo » 13 Апр 2005, 22:51

Напоследък много омраzа ми се събра към уникално тъпите копелета от "органите на реда" и отскоро спрях да спирам на стоп палка от квартална патрулка и на КАТ в случаите, в които са спрели повече от 0 коли :mhihi: или ме вадят от 2ра лента, при положение, че има кола точно до мене. До колкото zнам имам това право, още повече като очевидно нямам нарушение. Въпросът ми е какви са ми точно правата, респективно техните. Имат ли право да ми иzгубят времето да ми правят такова претърсване zа наркотици/оръжие и да ми прекопат целия портфейл и цялата кола/багажник (после 10 мин. не мога да си събера портфейла, а бърzам много)? Също така въпроси от сорта на каквито и да са (къв си, що си, къде работиш, вашите къде работят :wtf:, откъде имаш пари :wtf: :kuku:) не отговарям и тия почват да се дървят :roll:. Какви въпроси имат право да ми zадават "робокоп"-ите в таzи така обичана от мене, но в същото време шибана полицейска държава? Също така, вярно ли е, че патрулките не могат да пишат актове, а трябва да викнат КАТ (както например ме гониха цял квартал да искат тия прословутите 10лв, че съм говорил по телефона, иначе 50 лв акт щели да пишат)?

Простете острия тон, но ми писна (а предполагам и на много от вас) всеки ден да ме ебават прости хора с IQ стайна температура :!: Ако има някой адвокат да обясни, ще е добре. Искам да zнам какво точно им е раzрешено от zакона да правят патрулките и КАТ (не може zа всичко да те zаплашват, че ще те "водят в районното", трябва да имаш право да откажеш или нещо такова). До колкото zнам в Щатите ако откажеш да ти претърсят колата, но те все пак я претърсят, ако все пак открият нещо ще се води illegally obtained evidence, при нас така ли е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Апр 2005, 0:02

Заеби, днес около 9 вечерта един паяк се набутал в една тясна улица и можеше да мина ама оня дръпна 1м напред и неще да ме пусне и ми прави знаци да се връщам... той трябваше да се върне 1 метър, а аз поне 20 ама неще ... да, обаче и аз неща :mhihi: ис и изгасих двигателя и фаровете и си палнах една цигарка .. чакам си, кво ми пука :twisted: а ушевия вътре се дере на микрофона- "Освободи платното!!! Върни назад!!! и разни такива, да ама аз си питам !@#$ и оня слезе и идва след 5 мин, да ама аз си говоря по тел и му викам да чака :mhihi: Както и да е след 10 мин разправии ми зема документите и ме накара някак си да се върна назад, а аз пък на сичкото отгоре и с изтекъл преди повече от 2 месеца акт :uups: Оня искаше да ми пише актове, да ми взима книжката, да ме арестува за полицейско неподчинение и т.н... Аз му викам "виж ми там фамилията в книжката и се стегни, че ще ти паднат пагончетата, момче.." :mhihi: тва отде ми доде на акъла и аз незнам :roll: Оня се спече, мисли, мисли и вика- това ще ти е най- голямото унижение.. и ми връща нещата :mhihi: А аз му викам- "как се казваш бе?" - Драгоев ... е, товйто най- голямо унижение ще е утре :mhihi: Показах му пойнтера и си тръгнах :)) А тва може би беше единствения случай, когато аз говоря на полицаите на "ти", а те на "вие", а не обратното :mhihi:
Изображение

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 14 Апр 2005, 0:11

моята книжка може за трети път, уж случайно, да се връща от отвъдното, ама това не ми пречи всеки път да ги карам да ми говорят на "вие";) едвам избутали по един техникум, дали им по една палка и се държат все едно аз работя за тях, и все едно мойта заплата идва от техните данъци, а не обратното. ВСЕКИ ПЪТ като някой от тях ми заговори на ТИ му казвам да обърне обръщението и до сега никой не ми е отказал;) имам и доста свидетели за това сред тукприсъстващите;)
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 14 Апр 2005, 0:20

ЗМВР:arrow: Чл. 4. Дейността на МВР се осъществява въз основа на следните основни принципи:
1. спазване на Конституцията, законите и международните договори, по които Република България е страна;
2. зачитане на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство;
3. централизъм в организацията и управлението;
4. публичност;
5. конспиративност при съчетание на гласни и негласни методи и средства в определените от закона случаи;
6. сътрудничество с гражданите. :arrow:
Чл. 74. (1) Полицейските органи могат да проверяват личните вещи на лица:
1. в случаите по чл. 68 - 70;
2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление.
(2) Проверка на превозно средство може да бъде извършена в случаите, когато са налице данни за извършено нарушение на обществения ред. :arrow:
Чл. 68. (1) Полицейските органи могат да извършват проверки за установяване самоличността на лица:
1. за които има данни, че са извършили престъпления или други нарушения на обществения ред;
2. когато това е необходимо за разкриване или разследване на престъпления и при образувано административнонаказателно производство;
3. (Изм. - ДВ, бр. 29 от 2000 г.) при осъществяване на контрол по редовността на документите :arrow:
Чл. 75. (1) За всички случаи на извършен личен обиск, проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол, който се подписва от него, от един свидетел и от съответното лице и му се предоставя екземпляр от него.
(2) Личният обиск, проверката на вещи и превозни средства се извършват по начин, който да не уронва честта и достойнството на гражданите. :arrow:
:arrow: ЗзДП Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г.) На водача на моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му. :arrow: Отнемат се 3 контролни точки: Използва мобилен телефон по време на управление на превозно средство.

Това е общо взето което намерих ако съм пропуснал нещо кажи ако мога схте ти го pass :lol: :lol: :lol:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Апр 2005, 0:30

Питайте го Петко PILOTA за полицаи, катаджий и други такива негови поклонници :mhihi: :winky: ;)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Апр 2005, 0:53

интересна тема ... и на мен ми беха споменали че нямат право да спират по 2 коли наведнъж .. да не говорим от различните страни на платното .. но някои дали го е тествал да каже :)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 14 Апр 2005, 1:35

Мен все ми казват, че няма да мога да напусна страната ако ми напишат акта, ама се си я напускам а досега поне 10 такива имам... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:

Мнение от Терзийски » 14 Апр 2005, 12:53

GaD написа:Мен все ми казват, че няма да мога да напусна страната ако ми напишат акта, ама се си я напускам а досега поне 10 такива имам... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

те имат предвид, че ако имаш данъчно задължение или акт неплатен в общината не може да напуснеш страната.. Друг е въпроса, че актовете пътуват по 2-3-4 г. от КАТ до определената община... но не се губят .. имам познат дето от преди 4 год. сега му дойде писмо, че далжи 200 и незнам си колко лева .. така, че :roll: :roll: :lol: :lol:

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 14 Апр 2005, 15:29

КОНКРЕТЕН ВЪПРОС :!:
може ли Фуражко да излезе от колата БЕЗ ФУРАЖКА,Да НЕ ми се представи,да се държи АРОГАНТНО,ДА прави претърсване на водача,да го кара да си ВДИГА ръкавите за да види дали има следи от спринцофки и да ни МОТА 15минути БЕЗ никво обяснение КОЙ Е,ОТ КЪДЕ Е И ЗА КВО СЕ БОРИ :!:
Тогава си замълчах но ми идеше да им тегля една цветуща :ranting:
Ма нали тряяяя сме културни ГРАЖДАНИ :gives:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 14 Апр 2005, 15:45

Първото, което трябва да направи по закон е да се легитимира и да отдаде чест ;)
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 14 Апр 2005, 16:23

А така, тъпчат ви защото не си знаете личните права вземете прочетете малко на какво имате право!!!

Може направо да си четете от тук: http://law.dir.bg

Също гледайте когато ви пишат акт , ако има правописна грешка
подписвате го и пишете възражение отдолу , в повечето случаи акта
или отпада след решение на съд или СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЕДА ГО
КЪСАТ и те отпращат по живо по здраво. ;)
Последна промяна bawarka на 14 Апр 2005, 16:38, променена общо 2 пъти

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 14 Апр 2005, 16:26

Значи следващия път една Пловдивска и да видим Шапкарев кво ще каже.
:%/_%/:=+"/_ы:№/:?_/"=І:_%:?№/І/:%_//
Мноооо са изнервих.ДЕА :evil:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от Терзийски » 14 Апр 2005, 16:27

The Mravoiada написа:Първото, което трябва да направи по закон е да се легитимира и да отдаде чест ;)
eeeeee глупости как ще ти отдаде чест това е глупаво да го кажеж... да се представи кой е от кое РПУ и т.н ама да ти отдаде чест :idea: ...... :!:

:arrow:

А по принцип трябва да ти говори на ВИЕ да е със кепе на главата...
Двигателя трябва да е изгасен и можеж да слезеш от автомобила ако ти позволи... а и имат право да проверят багажника ...а да ти кажа направо си имат право и да те заведат в районното
1. За не уважение на служебно лице
2. Ако откажеж да ти баде направена проверка
3. Ако си без документи за самоличност
4. Ако изглеждаш съмнително и или има предпоставка да си извършил нарушение на обществениа ред
Последна промяна Терзийски на 14 Апр 2005, 16:37, променена общо 2 пъти

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от Терзийски » 14 Апр 2005, 16:32

bawarka написа:Този чл.68
чл.74 (2)

Май не четеш достатачно 2-3-4 реда по нагоре..

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 14 Апр 2005, 16:32

Може БИ по 4та точка!
Беше 22.30.Пред блока на доста проблемни личности.
Двама братя наркомани,няколко пияници и други от "ЕЛИТА"
НО пича си изпращаше приятелката ве ма*** му :!:
И оня вика
-Тоя що слиза :?: :arrow: Демек АЗ!
А аз си седях с колана вързан и не бях мърдал.
На :lol: ОНя се наежи и вика НЕ МИ СЕ СМЕЙ :shock: :shock:
АААА къде дават така!
Нито добър вечер аз съм Еди кой си от еди кое си районно.
МА май ще нощувам някоя вечер в районното пък тогава ще ме помнят с добро :gay: :1:

Следваща

Назад към Извън Темата