EVAP

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

EVAP

Мнение от signala » 16 Окт 2008, 16:59

колеги някои може ли да ми обясни нещо за тази система?Какво представлява,какъв проблем може да има колата ако нещо по нея не е наред.Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар

Здр

Мнение от Emilio » 16 Окт 2008, 18:07

С5 Датчик атмосферного давления системы EVAP (только модели 98 г. вып.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 16 Окт 2008, 18:09

Най-накратко казано EVAP системата се използва с цел екология и изгаряне на горими газове. Когато колата не е в движение бензиновите изпарения от резервоара вместо да се отделят в атмосферата се събират в един канистър от активен въглен. След като колата е в движение и достигне оптимална работа температура събраните в канистъра газове посредством EVAP клапана се пускат в смукателния колектор за изгаряне. (може да се махне този клапан като на негово място се сложи резистор, за да не избива грешка в ECU-то). Другата част от системата е свързана с картерните газове вместо да се освобождават в околната среда се пускат в смукателния колектор пак посредством клапан (в случая може да се сложи oil catch tank, който да му събира конденза и маслото, което излиза през картерната вентилация. Това не означава, че моторът е издухан

кандидат ентусиаст
Аватар

здр

Мнение от Emilio » 16 Окт 2008, 18:10

Най-накратко казано EVAP системата се използва с цел екология и изгаряне на горими газове. Когато колата не е в движение бензиновите изпарения от резервоара вместо да се отделят в атмосферата се събират в един канистър от активен въглен. След като колата е в движение и достигне оптимална работа температура събраните в канистъра газове посредством EVAP клапана се пускат в смукателния колектор за изгаряне. (може да се махне този клапан като на негово място се сложи резистор, за да не избива грешка в ECU-то). Другата част от системата е свързана с картерните газове вместо да се освобождават в околната среда се пускат в смукателния колектор пак посредством клапан (в случая може да се сложи oil catch tank, който да му събира конденза и маслото, което излиза през картерната вентилация. Това не означава, че моторът е издухан

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от signala » 16 Окт 2008, 23:50

може ли ако има проблем в тази система да окаже влияние на разхода на гориво?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от signala » 20 Окт 2008, 21:27

никой ли неможе да ми каже нещо пове4е за тази система,кои са частите и какво може да се прецака и такива неща.на диагностика ми даде няква грешка в тази система но немога да разбера какво точно е.някво високо налягане в тази система evap

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 20 Май 2009, 21:01

хмммммм тука тая работа нещо май ще излезе като картерните газове-скрита лимонка ,и на мен ми е записана грешка
сори ,че вдигам темата ама ме озадачи много

абе нещо не мога да се оправя с кодовете за разчитане ,нека някой ако може да ми ги прочете (визирам колегата signala)

be8800

8c8400

c7810d

838100

d78100
мноооооого ще съм благодарен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от signala » 20 Май 2009, 21:41

Колега,незнам какво означават кодовете които си дал,на мен ми казаха в някъв сервиз за тази грешка в "евап"но от тогава не съм се занимавал повече,а и интересното е че тази грешка вече я няма.
Изображение

Назад към E39