EVAP
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Най-накратко казано EVAP системата се използва с цел екология и изгаряне на горими газове. Когато колата не е в движение бензиновите изпарения от резервоара вместо да се отделят в атмосферата се събират в един канистър от активен въглен. След като колата е в движение и достигне оптимална работа температура събраните в канистъра газове посредством EVAP клапана се пускат в смукателния колектор за изгаряне. (може да се махне този клапан като на негово място се сложи резистор, за да не избива грешка в ECU-то). Другата част от системата е свързана с картерните газове вместо да се освобождават в околната среда се пускат в смукателния колектор пак посредством клапан (в случая може да се сложи oil catch tank, който да му събира конденза и маслото, което излиза през картерната вентилация. Това не означава, че моторът е издухан
здр
Най-накратко казано EVAP системата се използва с цел екология и изгаряне на горими газове. Когато колата не е в движение бензиновите изпарения от резервоара вместо да се отделят в атмосферата се събират в един канистър от активен въглен. След като колата е в движение и достигне оптимална работа температура събраните в канистъра газове посредством EVAP клапана се пускат в смукателния колектор за изгаряне. (може да се махне този клапан като на негово място се сложи резистор, за да не избива грешка в ECU-то). Другата част от системата е свързана с картерните газове вместо да се освобождават в околната среда се пускат в смукателния колектор пак посредством клапан (в случая може да се сложи oil catch tank, който да му събира конденза и маслото, което излиза през картерната вентилация. Това не означава, че моторът е издухан
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- signala
- кандидат ентусиаст
-
никой ли неможе да ми каже нещо пове4е за тази система,кои са частите и какво може да се прецака и такива неща.на диагностика ми даде няква грешка в тази система но немога да разбера какво точно е.някво високо налягане в тази система evap
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
хмммммм тука тая работа нещо май ще излезе като картерните газове-скрита лимонка ,и на мен ми е записана грешка
сори ,че вдигам темата ама ме озадачи много
абе нещо не мога да се оправя с кодовете за разчитане ,нека някой ако може да ми ги прочете (визирам колегата signala)
be8800
8c8400
c7810d
838100
d78100
мноооооого ще съм благодарен
сори ,че вдигам темата ама ме озадачи много
абе нещо не мога да се оправя с кодовете за разчитане ,нека някой ако може да ми ги прочете (визирам колегата signala)
be8800
8c8400
c7810d
838100
d78100
мноооооого ще съм благодарен
- signala
- кандидат ентусиаст
-
Колега,незнам какво означават кодовете които си дал,на мен ми казаха в някъв сервиз за тази грешка в "евап"но от тогава не съм се занимавал повече,а и интересното е че тази грешка вече я няма.
8 мнения
• Страница 1 от 1