Дезолит?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 20 Мар 2009, 12:11

Ами нека колегите които са ползвали Дезолит да кажат точно модела
K/B/DW какъв е и има ли ефект за дюзите :roll: промерно требе ли
3-4 ри опаковки за да се види ефекта или още с първата има разлика :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 20 Мар 2009, 13:34

IAV написа:Адашче не се съмнявам в твоите познания ,но съм ползвал въпросния продукт и след употребатата му на една от мойте 5ци имах много чувствителна и осезаема разлика!В смисъл вози се вече на сегашната и имаш идея как върви,онази от това ниво след дезолита се подобри още и то осезаемо!

За Дезолит К ли говориш или за някой от другите? Аз на моята кола засега не усещам разлика, но то ако по принцип нямам проблем с дюзите не виждам и каква разлика трябва да усетя. Та въпроса ми е (за да не се обаждам в Дару и да ги питам) предлагат ли в Дару и Дезолит В или е само К, знаеш ли?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 20 Мар 2009, 13:37

Яворе, каква беше цената за 1 опаковка и за колко литра бензин я дават :?:

ентусиаст
Аватар

Re: Дезолит?

Мнение от Postman » 20 Мар 2009, 13:53

dj_ennsy_1 написа:Яворе, каква беше цената за 1 опаковка и за колко литра бензин я дават Question

В първото мнение по темата ;)
Иван Стоянов написа:Ми минах вчера през Дару и си купих Дезолит.Целия флакон е на немски!Направо плачат за комисията за потребителите :evil: Единственото нещо което разбрах е че се разрежда 1:50 а флакона е 250мл. което прави 12,5л.Въпроса ми е това някаква ''ударна'' моментна добавка ли е и как се ползва правилно щото както всички знаем резервоара е 80л.Че то резервата е 20л.А а а и цената вече е 16,30 че четох някъде че е 12лв.Информативно :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 20 Мар 2009, 20:40

Postman написа:Понеже след толкова хвалене навсякъде реших и аз да го пробвам, взех една тубичка, Desolite K от Дарукар, и като прочетох предназначението му останах малко изненадан. Специално модела К е предназначен да действа против корозия в горивната система и най-вече резервоара. И дума не се споменава за почистване на впръсквачите (инжекторите)... Помислих си, че може би в незнанието ми съм купил грешната тубичка и потърсих всички продукти с марката Desolit - ето какво излезе:
AGIP Deutschland
И по специално трите модела Desolite:
за дизелови двигатели: Desolite DW
за бензинови двигатели: Desolite B
за бензинови и дизелови двигатели: Desolite K.
Аз за себе си мисля, че повече няма да ползвам този продукт (Desolite K)... не защото е лош или скъп, а просто защото не е строго предназначен за химическо почистване на впръсквачите. Може би бих пробвал Desolite B, но така и не разбрах дали го има в Дарукар, тъй като бях останал с впечатление, че е само един тип и съответно казах "Две опаковки Дезолит" и получих модела К.
Вие преценете според вашите нужди дали да го ползвате :).

Е това ме хвърли в музика.Ще погледна какво пише на Дезолита който ми продадоха от Дару и ако не е К или ДВ ще ги сцепа в понеделник.А ако имам време може и да скокна до комисията за потребителите щото да продават продукти без една буква превод си е престъпление и после ние си блъскаме главите из форума :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 20 Мар 2009, 20:52

Postman написа:
IAV написа:Адашче не се съмнявам в твоите познания ,но съм ползвал въпросния продукт и след употребатата му на една от мойте 5ци имах много чувствителна и осезаема разлика!В смисъл вози се вече на сегашната и имаш идея как върви,онази от това ниво след дезолита се подобри още и то осезаемо!

За Дезолит К ли говориш или за някой от другите? Аз на моята кола засега не усещам разлика, но то ако по принцип нямам проблем с дюзите не виждам и каква разлика трябва да усетя. Та въпроса ми е (за да не се обаждам в Дару и да ги питам) предлагат ли в Дару и Дезолит В или е само К, знаеш ли?

Мисля че само К предлагат в Дару или поне аз не съм чул за друг ,но идеята е че почти всяка кола на тези години страда от позапушени дюзи!А разликата е по отчетливо поведение на колата изчезва замислянето при подаване на газ!
Преди време карах едно комби и на него пак така след третирането с дезолит имаше разлика по леко почна да върви!Дюзите като се позапушат и трябва повечко да понатискаш педала а след това каточели с по малко натискане на педала се кара.Но това са лични наблюдения!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Мар 2009, 20:59

Аз съм купувал (и то поне от 5 години) само "К" и от Дару и от Вари. Ползвал съм го на 3 коли (Е34, Е36 и Е39)

Ползвам го 1 път в годината (обикновено след зимния период - с увеличен конденз) и съм доволен. Колкото и да съм скептичен към добавките и да съм предубеден в случая мисля, че колата върви по-добре и по-леко (до колко това е само от Дезолита не мога да гарантирам :D )

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 20 Мар 2009, 21:08

Иван Стоянов написа:Е това ме хвърли в музика.Ще погледна какво пише на Дезолита който ми продадоха от Дару и ако не е К или ДВ ще ги сцепа в понеделник.А ако имам време може и да скокна до комисията за потребителите щото да продават продукти без една буква превод си е престъпление и после ние си блъскаме главите из форума :evil:

Звучи сякаш са ти звъннали на вратата и насила са ти го продали...

IAV написа:......

Аз също забелязвам, че започва да се държи малко по-странно двигателя ми, но впечатлението ми е по-скоро негативно... Явно дюзите са ми перфектни, но резервоарът ми е пълен с някаква бльоджа, с която Дезолита не успява да се разбере все още :)

По темата: не се оплаквам, просто предпочитам ако изобщо сипвам добавки за чистене на дюзите, те да бъдат такива, т.е. да са предназначени за чистене на дюзите, а не за предпазване на резервоара от корозия (каквото по същество е Desolite K).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 27 Май 2009, 22:41

Колеги, днес ходих до Варна Карс и питах за Дезолит Б и ми казаха, че не предлагат такова нещо, а само Дезолит К.... явно трябва да взема нещо друго на някоя друга марка..., ако някой е намерил Дезолит Б, да свирка къде има ;)

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 27 Май 2009, 23:17

В Балкан стар предлагали Дезолит Б ми е информацията. За колко лв. и дали е така ще пиша след лична проверка.
До момента съм ползвал Дезолит К от Дару на две Е34-ки М50Б20 и ефект има и то осезаем :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 28 Май 2009, 11:23

А само в Дару и подобните им представителства ли го продават този дезолит?
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Май 2009, 15:55

Christoff написа:А само в Дару и подобните им представителства ли го продават този дезолит?

Има го и при ВАРИ 2000 :)

Аз обикновенно преди да тръгна за чужбина сипвам една тубичка ударна доза в 10 литра гориво и после като зареждам до горе преди да издухам през ГКПП Калотина сипвам другото флаконче в цял резервоар. После традиционно колата се движи часове на 4800/5200 мин-1 с часове по аутобана и след като спра работи на коприна !
Да кажа ,че съм доволен ще е малко - за над 300 000 км нито един път не съм чистил дюзи , нито нищо по горивната уредба.Колата ми пали като АК47 от няма и половин оборот и като цяло нямам проблеми нито съм имал в годините с горивната й система.

Аз лично много харесвам Дезолита и от Мотип,СТП и още една/две добавки тази ми харесва определено най-много :)

Георги Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към E34