В коя бензиностанция предпочитате да зареждате?
Модератор: Общи модератори
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Като че ли предпочитам ЕКО, че ми похвалиха 100 октановия им бензин... Това когато я глезя де.. Иначе ШЕЛ или OMB, че са ми малко по-удобни... В крайна сметка горивата ни май навсякъде са супер зле. Един приятел моторджия, ма много запален, живеещ много години в Щатите, си дакара единия от моторите тука и страшно много се оплакваше... Каза, тоя бензин тука май ще ми повреди двигателя. Не знам каква е точно машината, правен е нещо си там, но сериозно се беше притеснил... 

Последна промяна Apassionata на 28 Май 2009, 16:13, променена общо 1 път
- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- Vasseca
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Аз зареждам само на ЛукОил.Преди сипвах на 3та само V-power дизел и на ОМВ,ама замина дюза.Човека,който ми прави диагностиката(за да видиме коя дюза се е преебала)каза че при него идват само нови БМВта на по 20-30000км, с преебани дюзи.И като ги питал каде сипват,и те му казвали,само Шел и ОМВ.Каза също,че в Шел само шкембето,на Стара Загора било хубаво
И от тогава само на ЛукОил,не че е много качествене,ама кво да се прави 

- 320i_coupe
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW M? :)
Dimo написа:в лукойл понеже имам карта с отстъпка и като зареда до горе и ми дават левчета от отстъпката да си купувам много вафли
дамм с картата бензина и дизела са с 5 стотинки по евтини, а газта с 3 стотинки, но може да зареждаш на 5 часа 1 път с картата.
320i_coupe написа:Dimo написа:в лукойл понеже имам карта с отстъпка и като зареда до горе и ми дават левчета от отстъпката да си купувам много вафли
дамм с картата бензина и дизела са с 5 стотинки по евтини, а газта с 3 стотинки, но може да зареждаш на 5 часа 1 път с картата.
Е ти да не зареждаш на всеки 5 часа, че това те притеснява?

- изключвател
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М5 Е39-да лети с 300км/ч
- Мечтае да кара: на магистралата Ниш-Белград!!!
add1cted написа:Само V-Power Racing 99+

Хубавата кола, която не върви, е като хубавата жена, която не прави секс!!!
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Така , гледам тук темата за горивата и реших и аз да споделя моя опит от бензиностанциите. Нали работя в такава фирма,която се занимава с поддръжка и оборудване на бензиностанции и автомивки ..
За колегите от София - достатъчно е само да отделите един следобяд за да отидете в складовете на Лукойла-,който са там на околовръстното и ще видите как камиони с надписи на ОМВ и Шел излизат от портала на Лукойла-а. Вътре в складовете се влиза само с пропуск и тъй като аз съм влизал мога да ви кажа следното .
Цистерната е с няколко прегради и застава под една голяма тръба примерно гориво А95 и започва да се пълни в нея от това гориво. След това другата преграда може да е за 98 .... Всички горива в Бг са от Лукойл като изключение правят само Ромпетрол и ЕКО. С ЕКО имаме сключен договор .Същите наскоро купиха всичките турски ОПЕТ и сега вече няма ОПЕТ а има Еко и внасят гориво от Гърция като искат да се наложат като най-добри и затова гледат качество
А колкото до добавките ,който слагат в горивата .....
Цистерната пристига на бензиностанцията и започва да зарежда в контейнера и след това в зависимост от количеството заредено гориво , се дава една туба с добавка, която трябва да бъде сипана като добавка в горивото .Преценката е на управителя на съответната бензиностанция колко трябва да бъде сипано от добавката за съответното количество. Уж има проби от горивото , но в крайна сметка всичко е въпрос на добра воля и политика на съответната компания коя колко сипва от тази добавка в горивото и така нататък. Няма да изпадам в подробности за да не обидя някои...
В крайна сметка може да се окаже, че всъщност вие си мислите,че карате Vpower ,а всъщност в резервоара ви има обикновен А 95 с малко добавчица. И друго - не се заблуждавайте-няма бензин 100 октана. Всичко е съответна рекламна политика на дадена компания.... Всъщност живеем все пак в България -страната на абсурдите-тук е възможно всичко и нищо не трябва да ви учудва и все пак за сега най-добро е горивото на ЕКО и Лукойл-а ,а за колегите,който карат на ГАЗ - Шел -колкото и на някой от Вас да не ви се вярва. Просто си направете колеги експеримент - отидете и в продължение на седмица зареждайте ГАЗ от различни вериги бензиностанции като наблюдавате задължително помпата на колко атмосфери пълни . И ако минавате един и същ маршрут и зареждате уж едно и също количество ГАЗ на различни бензиностанции ще се изненадате колко голяма разлика в изминатите километри ще получите....
За колегите от София - достатъчно е само да отделите един следобяд за да отидете в складовете на Лукойла-,който са там на околовръстното и ще видите как камиони с надписи на ОМВ и Шел излизат от портала на Лукойла-а. Вътре в складовете се влиза само с пропуск и тъй като аз съм влизал мога да ви кажа следното .
Цистерната е с няколко прегради и застава под една голяма тръба примерно гориво А95 и започва да се пълни в нея от това гориво. След това другата преграда може да е за 98 .... Всички горива в Бг са от Лукойл като изключение правят само Ромпетрол и ЕКО. С ЕКО имаме сключен договор .Същите наскоро купиха всичките турски ОПЕТ и сега вече няма ОПЕТ а има Еко и внасят гориво от Гърция като искат да се наложат като най-добри и затова гледат качество
А колкото до добавките ,който слагат в горивата .....
Цистерната пристига на бензиностанцията и започва да зарежда в контейнера и след това в зависимост от количеството заредено гориво , се дава една туба с добавка, която трябва да бъде сипана като добавка в горивото .Преценката е на управителя на съответната бензиностанция колко трябва да бъде сипано от добавката за съответното количество. Уж има проби от горивото , но в крайна сметка всичко е въпрос на добра воля и политика на съответната компания коя колко сипва от тази добавка в горивото и така нататък. Няма да изпадам в подробности за да не обидя някои...
В крайна сметка може да се окаже, че всъщност вие си мислите,че карате Vpower ,а всъщност в резервоара ви има обикновен А 95 с малко добавчица. И друго - не се заблуждавайте-няма бензин 100 октана. Всичко е съответна рекламна политика на дадена компания.... Всъщност живеем все пак в България -страната на абсурдите-тук е възможно всичко и нищо не трябва да ви учудва и все пак за сега най-добро е горивото на ЕКО и Лукойл-а ,а за колегите,който карат на ГАЗ - Шел -колкото и на някой от Вас да не ви се вярва. Просто си направете колеги експеримент - отидете и в продължение на седмица зареждайте ГАЗ от различни вериги бензиностанции като наблюдавате задължително помпата на колко атмосфери пълни . И ако минавате един и същ маршрут и зареждате уж едно и също количество ГАЗ на различни бензиностанции ще се изненадате колко голяма разлика в изминатите километри ще получите....