В коя бензиностанция предпочитате да зареждате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В коя бензиностанция предпочитате да зареждате?

Lukoil
81
28%
Petrol
19
7%
OMV
111
38%
EKO
21
7%
Shell
40
14%
Друга
20
7%

Общо гласове : 292
РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 28 Май 2009, 15:58

Като че ли предпочитам ЕКО, че ми похвалиха 100 октановия им бензин... Това когато я глезя де.. Иначе ШЕЛ или OMB, че са ми малко по-удобни... В крайна сметка горивата ни май навсякъде са супер зле. Един приятел моторджия, ма много запален, живеещ много години в Щатите, си дакара единия от моторите тука и страшно много се оплакваше... Каза, тоя бензин тука май ще ми повреди двигателя. Не знам каква е точно машината, правен е нещо си там, но сериозно се беше притеснил... :confused:
Последна промяна Apassionata на 28 Май 2009, 16:13, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 28 Май 2009, 16:10

Задалжително само на ШЕЛ ;) ;) ;) ;) ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mislead » 28 Май 2009, 16:15

+1 на Лукойл като връщат левчета и се взимат вафлички дааа :) между другото . От петрол толкова ли е добър , че чак 1 литър да спадне ехеее доста добре ;щ :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 28 Май 2009, 16:32

Само Еко..!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Май 2009, 16:42

Rompetrol Euro 5... не че едва ли е много Евро 5, ама... изглежда е убава нафтата...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от Vasseca » 28 Май 2009, 21:40

Аз зареждам само на ЛукОил.Преди сипвах на 3та само V-power дизел и на ОМВ,ама замина дюза.Човека,който ми прави диагностиката(за да видиме коя дюза се е преебала)каза че при него идват само нови БМВта на по 20-30000км, с преебани дюзи.И като ги питал каде сипват,и те му казвали,само Шел и ОМВ.Каза също,че в Шел само шкембето,на Стара Загора било хубаво :twisted: И от тогава само на ЛукОил,не че е много качествене,ама кво да се прави :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 28 Май 2009, 21:41

Само V-Power Racing 99+
There is no replacement for displacement

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 28 Май 2009, 21:50

На лукойл, заради дъвките от отстъпката :D . Пък и отстъпката събота и неделя беше 7 ст последно.

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Май 2009, 22:27

следя рекламите по телевизията и който пусне най-много реклами - там съм :mhihi:
ако пък измисли нов вид гориво :shock: - е това няма как да се пропусне все пак е ново :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW M? :)

Мнение от 320i_coupe » 29 Май 2009, 0:01

Dimo написа:в лукойл понеже имам карта с отстъпка и като зареда до горе и ми дават левчета от отстъпката да си купувам много вафли :D

дамм с картата бензина и дизела са с 5 стотинки по евтини, а газта с 3 стотинки, но може да зареждаш на 5 часа 1 път с картата.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ka1ZeR » 29 Май 2009, 0:11

320i_coupe написа:
Dimo написа:в лукойл понеже имам карта с отстъпка и като зареда до горе и ми дават левчета от отстъпката да си купувам много вафли :D

дамм с картата бензина и дизела са с 5 стотинки по евтини, а газта с 3 стотинки, но може да зареждаш на 5 часа 1 път с картата.

Е ти да не зареждаш на всеки 5 часа, че това те притеснява? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М5 Е39-да лети с 300км/ч
Мечтае да кара: на магистралата Ниш-Белград!!!

Мнение от изключвател » 29 Май 2009, 0:43

add1cted написа:Само V-Power Racing 99+
:yes: :yes: :yes:
Хубавата кола, която не върви, е като хубавата жена, която не прави секс!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 29 Май 2009, 1:20

Така , гледам тук темата за горивата и реших и аз да споделя моя опит от бензиностанциите. Нали работя в такава фирма,която се занимава с поддръжка и оборудване на бензиностанции и автомивки ..
За колегите от София - достатъчно е само да отделите един следобяд за да отидете в складовете на Лукойла-,който са там на околовръстното и ще видите как камиони с надписи на ОМВ и Шел излизат от портала на Лукойла-а. Вътре в складовете се влиза само с пропуск и тъй като аз съм влизал мога да ви кажа следното .
Цистерната е с няколко прегради и застава под една голяма тръба примерно гориво А95 и започва да се пълни в нея от това гориво. След това другата преграда може да е за 98 .... Всички горива в Бг са от Лукойл като изключение правят само Ромпетрол и ЕКО. С ЕКО имаме сключен договор .Същите наскоро купиха всичките турски ОПЕТ и сега вече няма ОПЕТ а има Еко и внасят гориво от Гърция като искат да се наложат като най-добри и затова гледат качество
А колкото до добавките ,който слагат в горивата .....
Цистерната пристига на бензиностанцията и започва да зарежда в контейнера и след това в зависимост от количеството заредено гориво , се дава една туба с добавка, която трябва да бъде сипана като добавка в горивото .Преценката е на управителя на съответната бензиностанция колко трябва да бъде сипано от добавката за съответното количество. Уж има проби от горивото , но в крайна сметка всичко е въпрос на добра воля и политика на съответната компания коя колко сипва от тази добавка в горивото и така нататък. Няма да изпадам в подробности за да не обидя някои...
В крайна сметка може да се окаже, че всъщност вие си мислите,че карате Vpower ,а всъщност в резервоара ви има обикновен А 95 с малко добавчица. И друго - не се заблуждавайте-няма бензин 100 октана. Всичко е съответна рекламна политика на дадена компания.... Всъщност живеем все пак в България -страната на абсурдите-тук е възможно всичко и нищо не трябва да ви учудва и все пак за сега най-добро е горивото на ЕКО и Лукойл-а ,а за колегите,който карат на ГАЗ - Шел -колкото и на някой от Вас да не ви се вярва. Просто си направете колеги експеримент - отидете и в продължение на седмица зареждайте ГАЗ от различни вериги бензиностанции като наблюдавате задължително помпата на колко атмосфери пълни . И ако минавате един и същ маршрут и зареждате уж едно и също количество ГАЗ на различни бензиностанции ще се изненадате колко голяма разлика в изминатите километри ще получите....

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Май 2009, 8:53

sineok_pi4_ написа:Всички горива в Бг са от Лукойл като изключение правят само Ромпетрол и ЕКО.

Значи с прости думи - всички големи вериги бензиностанции в БГ (ако изключим Ром и Еко) предлагат АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ бензин/дизел с единствената разлика каква/колко добавка са си сложили?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от EkZeKuToRa » 29 Май 2009, 10:31

OMV
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а пък е трето и четвърто да го направиш..."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата