В коя бензиностанция предпочитате да зареждате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Lukoil
81
28%
Petrol
19
7%
OMV
111
38%
EKO
21
7%
Shell
40
14%
Друга
20
7%

Общо гласове : 292
ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 29 Май 2009, 10:57

flame написа:
sineok_pi4_ написа:Всички горива в Бг са от Лукойл като изключение правят само Ромпетрол и ЕКО.

Значи с прости думи - всички големи вериги бензиностанции в БГ (ако изключим Ром и Еко) предлагат АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ бензин/дизел с единствената разлика каква/колко добавка са си сложили?

Дам! :winky:
Подкрепям колегата синеок пич,не за друго щото съм от конкурентна на тяхната фирма и аз потдържам Еко бензиностанциите както и доста останали частни такива.
Относно 100октана бензина на Еко мога да кажа,че е именно такъв за разлика от 95+ който е именно 95 и добавка разкарвана в туби по бензиностанциите.Тя съответно се сипва по таблица за определено гориво и се следи от оправителите кое колко се сипва!
Ако не го следят..... :roll:
100 октана обаче си идва именно такъв от Гърция,а не се бърка тук.
Еко попринцип залагат на цветните горива и се опитват да се наложат на пазара именно с качество.Относно газта им тя е на Кълвача.
Както и на доста други бензиностанции разбирасе! ;)
Относно това,че на някоя бензиностанция на някой са му сипали примерно 30л газ в 34 литрова бутилка това да не ви учудва ни най-малко.Има си клапан който трябва да спира бутилката да се пълни на 80-85 процента и ако той се скапе тя съвсем нормално може да се напълни и на 100%.
Ако ви сипят повече от написанто на самата бутилка тогава бихте могли да поискате от управителя на обекта да извика сервизна фирма или направо държавния метрологичен надзор да дойдат и да замерят колонката пред вас за да се убедите в коректноста на измерване на колонката.
През всеки 6 месеца се минава на проверка за да се провери дали колонките отчитат вярно.За протокола да кажа,че е в нормите на всеки 20литра гориво(независимо газ или бензин и дизел)да има отклонение от +100 до -100 мл. тогава колонката е в нормите.
Ако е извън нормите се прави корекция от съответната фирма която сервизира бензиностацията и се вкарва в правия ред така да се каже.
След това отново се пломбира от държавния орган и пак на проверка след 6 месеца.
Относно горивата на Лукойл немога да кажа,че са добри специално за мен,но всеки сам си преценява.Виждал съм горива на еко и тези на лукойл и екото за мен е по-добро стига горивата да са дошли от Гърция разбирасе! ;)
Щото винаги има варянт и еко да вземат горива от Лукойл при нужда и криза както когато имаше стачки и бяха затворени гранците на Гърция преди няколко месеца!
Инак относно темата зареждам само на ОМВ и ЕКО!Или 95 обикновен или 100октана. :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

а

Мнение от nigh7lif3 » 29 Май 2009, 11:21

100 октана от SHELL, нищо друго :!:

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 29 Май 2009, 11:27

До скоро бях върл фен на ОМВ, но сега само V-Power racing. Ебати разликата има от OMV Carrera 100.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 29 Май 2009, 11:45

Аз на OMV, премуим дизела. Един комшия вика, бе дай да турим един бидон в колата, да сме иде ли до Румъния да сипем нафта оттам, че била по-качествена. Не по евтина, а по-качествена. Далче съм от мисълта че OMV като са австрийци, карам с австрийска нафта. Сичко живо зема от Нефтохим-Лукойл. Логично би било горивата на производителя да са най-качествени-Лукойл. Ама дали е тъй, сал Господ знае.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 29 Май 2009, 12:13

Elesar74 написа:Аз на OMV, премуим дизела. Един комшия вика, бе дай да турим един бидон в колата, да сме иде ли до Румъния да сипем нафта оттам, че била по-качествена. Не по евтина, а по-качествена. Далче съм от мисълта че OMV като са австрийци, карам с австрийска нафта. Сичко живо зема от Нефтохим-Лукойл. Логично би било горивата на производителя да са най-качествени-Лукойл. Ама дали е тъй, сал Господ знае.

Горивата не са ни от най-добрите и това е факт. Тук бих искал да кажа нещо интерестно което един бензинджия ми каза - Никога не сипвай гориво от бензиностанция, която туко що са я заредили...
каза че като пълнят цистерните (тея под земята) се вдига страхотна утайка от дъното, на която и трябва доста време докато потъне обратно.

П.С. колега, твоя съсед е явно или човек без работа или :kuku:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW M? :)

Мнение от 320i_coupe » 29 Май 2009, 12:18

ka1ZeR написа:
320i_coupe написа:
Dimo написа:в лукойл понеже имам карта с отстъпка и като зареда до горе и ми дават левчета от отстъпката да си купувам много вафли :D

дамм с картата бензина и дизела са с 5 стотинки по евтини, а газта с 3 стотинки, но може да зареждаш на 5 часа 1 път с картата.

Е ти да не зареждаш на всеки 5 часа, че това те притеснява? :roll:

Не, просто казвам как е направена картата и да съм казал, че се притеснявам ;)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 29 Май 2009, 16:17

Главно зареждам в Shell и от време на време в Лукойл.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 29 Май 2009, 16:19

Главно зареждам в Shell и от време на време в Лукойл. Иначе на OMV почти не зараждам, но в най-скоро време ще пробвам и горивото от OMV.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Май 2009, 16:54

Ама вярно ли има хора, които зареждат в Шел :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 29 Май 2009, 19:38

zAcK написа:Ама вярно ли има хора, които зареждат в Шел :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Вярно :winky: !! От нафтата съм супер доволен !!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 29 Май 2009, 20:17

Lukoil и то от точно определени места....сипвал съм и на други бензиностанции и не съм толко доволен .Служебната кола я карам само с бенз от ОМВ и не е кой знае какво
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 29 Май 2009, 21:10

аз карам с ОМВ алпин/премиум дизел и съм доволен а и ми е най-близко до нас. Веднъж заредих нафта на лукойл в Петрич и започна да пуши колата и стана по-шумна. Може да пробвам на Ромпетрол и Петрол нафтата скоро ,на Еко не съм зареждал ама тук в Русе е една и надали от Гърция карат горивото :)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Май 2009, 22:38

flame написа:
sineok_pi4_ написа:Всички горива в Бг са от Лукойл като изключение правят само Ромпетрол и ЕКО.

Значи с прости думи - всички големи вериги бензиностанции в БГ (ако изключим Ром и Еко) предлагат АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ бензин/дизел с единствената разлика каква/колко добавка са си сложили?

да :mhihi:
а ОМВ зареждат и от базата на Ромпетрол в Русе, освен от Лукойл

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 30 Май 2009, 0:07

в крайна сметка излезе, че от където и да заредиш все си прецакан :)
ще пробвам каква е нафтата на ромпетрол ...ама еко-то в русе малко невзрачна бензиностанция ми се вижда , а и + това преди беше под друго име :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 30 Май 2009, 0:41

don_mimo написа:в крайна сметка излезе, че от където и да заредиш все си прецакан :)
ще пробвам каква е нафтата на ромпетрол ...ама еко-то в русе малко невзрачна бензиностанция ми се вижда , а и + това преди беше под друго име :mhihi:

Колега, ти за тази Еко която е на Христо Ботев 40 ли говориш ? Не забравяй,че отскоро Еко-то купи всички бензиностанции на турските ОПЕТ и сега и те са вече под името ЕКО. Ако това си имал в предвид като казваш,че е била преди това с друго име .....Иначе за ЕКО-то може да си спокоен .В момента се опитват да набират скорост и предлагат най-доброто поне за сега на Бг пазара откъм качество на горивото...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата