Резултатите от матури 2009 излязоха...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

...

Мнение от Николай Занчев » 07 Юни 2009, 2:32

БЕЛ-3.22
География-3.11
Ама,кво да се прай такъв е живота мързела не прощава :mrgreen: :mrgreen: Само за справка тая година не съм стъпвал много много в училище,а повечето ми съученици,който си ходеха редовно на училище не са взели или едната или другата :D .Бих казал късмет :D :D :D
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Потребител
Аватар

Мнение от Taneva` » 07 Юни 2009, 10:50

Хей! Здравейте! Днес се регистрирах в това сайтче,докато разглеждах информация за матурите :mhihi:
Здравейте на всички БМВ-маняци :)

Така по въпроса с матурите :
БЕЛ- 84.50 точки = 5.71
Биология- 82точки = 5.64

Абсолютно доволна съм от резултатите, но и доста четох ...
Съжалявам за тези които не са взели матурите, пожелавам им успех на септември и искам само да кажа на тези, които спорят ,че не можели да създават интерпретация , затова имали ниски оценки..
Милички.... без интерпретацията , на останалото, ако го имахте написано, и вярно ,щяхте да имате над 5...
70 точки си е към 5 и 20 ...защото над 77 точки е над 5.50 :)
Тъй че не се оправдавайте с последната задача , че е била трудна и прочие , защото текста ви беше даден , и дори без да си чел някаква критика,само при прочита на текста ще установиш,че трябва да пишеш за продажността,лицемерието,алчността,лъжата и прочие....

П.С Нищо лично към никого!
:roll:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 07 Юни 2009, 10:57

Е аз съм за септември по двете

Бъл.-2,99
География 2.89

направо къртя Very Happy :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 07 Юни 2009, 11:11

Споко колега няма да си сам и аз съм за септември :)
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 07 Юни 2009, 11:15

SLav_Bs написа:Споко колега няма да си сам и аз съм за септември :)

Това викам голяма работа че ми писали 2-ки ще ги оправиме септ. :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Taneva` » 07 Юни 2009, 11:18

Ами... Успехи! :bchug:
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Дани^^ » 07 Юни 2009, 12:25

ineedmoney написа:понеже започнах да губя бройката на въпросите към мен, ги почвам един по един

1.JOGI съгласен съм, че всичко си зависи от това колко се интересуваш от дадена дисциплина. Не съм съгласен обаче че 3-ката и 4-ката са добри оценки за нещо което се учи 8 години и на всичкото отгоре се нарича роден език....в тая матура са включени освен ЛИС ( които и аз не мога да правя много добре) чисто граматични задачи и тем подобни, които при такава оценка означава че не си направил голяма част, и от тях и от ЛИС....което означава че грамотността не е на ниво 18 годишен

2.иСпанеТсА първо има си буква в кирилицата за дифтонага "тс" и се пише "ц" второ и аз съм правил матура казах ти, и аз нямах 6 по БЕЛ тук не говоря да имаме всички 6-ци или колко имаш по другия предмет. Говоря за чистата неграмотност ширеща се в по-голямата част от подрастващите (визирам от 90-та година нагоре)

3.Дани^^ студент съм по медицина. други въпроси?

4.((:BuKcu:)) не съм филолог и нямам никакви претенции, че владея бълагрския пефектно, но съм се старал да изградя ниво, което да не ме излага. И добре като махнеш 30-те точки остават 70..те да не би да се събират за това колко контакти имаш в скайп или фейсбук? не съм тръгнал да съдя кой е туп и кой е прост. Да имаш обаче 3 или 4 си е чиста проба неграмотност. :evil:

Ако имате още въпроси може и на лични да не се отклоняваме много от темата!

Как смяташ , че ще ти се развие живота?? Ще практикуваш ли това което учиш ?
В момента имам 5(пет) познати който завършиха медицина с да не кажа почти отлични отценки ,и да ти кажа добре че бяха родителите ми да и помогнаха да работи в ВВМА.

Хора с ебати образованието немогат да си намерят читава работа.

Искам да ти кажа , че образованието ти е просто един + , сега неможеш да ке-каш и ме-каш , но стига да имаш малко сиво вещество в главата и да можеш да общуваш с хора си ти на ход , ти си имай 5 висши образования ама като си калъф , който просто зубри а не се опита да учи и ако незнаеш какъв е , какво е учил пак ще си помисля , че е някой пълен тапанар който едва си е взел матурата.

Кажи ми , може ли братовчед ми от Банско да е адвокат и да защитава хора с неговия говор например ? БАНСКИЯ език според много хора е правилния български език , но ходи го разбери.

Може малко да съм объркал тук - таме , но сме така неграмотниците който имат 2.92 по Български език.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 07 Юни 2009, 12:52

Дани^^ написа:Как смяташ , че ще ти се развие живота?? Ще практикуваш ли това което учиш ?
В момента имам 5(пет) познати който завършиха медицина с да не кажа почти отлични отценки ,и да ти кажа добре че бяха родителите ми да и помогнаха да работи в ВВМА.

Хора с ебати образованието немогат да си намерят читава работа.

Искам да ти кажа , че образованието ти е просто един + , сега неможеш да ке-каш и ме-каш , но стига да имаш малко сиво вещество в главата и да можеш да общуваш с хора си ти на ход , ти си имай 5 висши образования ама като си калъф , който просто зубри а не се опита да учи и ако незнаеш какъв е , какво е учил пак ще си помисля , че е някой пълен тапанар който едва си е взел матурата.

Кажи ми , може ли братовчед ми от Банско да е адвокат и да защитава хора с неговия говор например ? БАНСКИЯ език според много хора е правилния български език , но ходи го разбери.

Може малко да съм объркал тук - таме , но сме така неграмотниците който имат 2.92 по Български език.

Изобщо не са ти тук-таме грешките. Изображение

Иначе доста силни резултати от форума, само така! :winky: Изображение

С образование или без, за кадърни хора винаги има работа и пари!
Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Юни 2009, 21:41

Taneva` написа:искам само да кажа на тези, които спорят ,че не можели да създават интерпретация , затова имали ниски оценки..
Милички.... без интерпретацията , на останалото, ако го имахте написано, и вярно ,щяхте да имате над 5...
Тъй че не се оправдавайте с последната задача , че е била трудна и прочие , защото текста ви беше даден , и дори без да си чел някаква критика,само при прочита на текста ще установиш,че трябва да пишеш за продажността,лицемерието,алчността,лъжата и прочие....

Абе добре дошла у форумУ , ама ... Миличка, чети малко по-задълбочено де :D мисля, че говорехме каква част бе граматическата част от матурата :roll: Честито за хубавите оценки, ама не всички сме с явно дар слово като теб... много знам аз за кво се разправя в тва произведение, та да пиша за "продажността, лицемерието, алчността, лъжата и прочие..." ... Дай да драскам к'вот ми дойде, пък после, че ми били чели по новините бисерите , като на географията , голяма работа... Пф... И много знам аз кой герой с кой се е оженил или убил в незнам си кое произведение... Като не ми се четат книги от на прабаба ми абитуриентската, миришещи на дървата на село... Препишете си, платете си , не се бойте , па после серете по хората , колко неграмотни и т.н. били... Айде нема нужда, със здраве... Спрете да се заяждате вече, че темата ще отиде по ... ангелите...
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 07 Юни 2009, 21:49

На мене пък сестра ми има 6.00 по Български и 5.93 по История :mhihi: Ще взема да й купя нещо :D
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

Потребител
Аватар

Мнение от Taneva` » 08 Юни 2009, 10:39

uCnaHeTcA написа:
Taneva` написа:искам само да кажа на тези, които спорят ,че не можели да създават интерпретация , затова имали ниски оценки..

Абе добре дошла у форумУ , ама ... Миличка, чети малко по-задълбочено де :D мисля, че говорехме каква част бе граматическата част от матурата :roll: Честито за хубавите оценки, ама не всички сме с явно дар слово като теб... много знам аз за кво се разправя в тва произведение, та да пиша за "продажността, лицемерието, алчността, лъжата и прочие..." ... Дай да драскам к'вот ми дойде, пък после, че ми били чели по новините бисерите , като на географията , голяма работа... Пф... И много знам аз кой герой с кой се е оженил или убил в незнам си кое произведение... Като не ми се четат книги от на прабаба ми абитуриентската, миришещи на дървата на село... Препишете си, платете си , не се бойте , па после серете по хората , колко неграмотни и т.н. били... Айде нема нужда, със здраве... Спрете да се заяждате вече, че темата ще отиде по ... ангелите...

Скъпи мой, първо аз не се заяждам с никого, и второ,с тея локуми които можеш да разтягаш , можеш да хванеш някоя точка поне за добър правопис, ако не е то за верни разсъждения по темата ;)
А по въпроса, че не знаеш за какво се разправя в произведението, ми скъпи, то за това е даден откъс , за да го прочетеш и да пишеш :P
Па кой те знае в училище какво си правил , щом не си чел творбите, някъде пак си забивал мацките :roll:

Айде темата да приключи , че някои се чувстват засегнати :winky:
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 08 Юни 2009, 15:43

Дани^^ написа:
ineedmoney написа:
Как смяташ , че ще ти се развие живота?? Ще практикуваш ли това което учиш ?

100% ще работя това което ще завърша. Но не просто ще го работя а ще го развия така както аз виждам бъдещето на здравеопазването.
а за връзките си прав....то по принцип половината ми колеги са син или внук или племенник на професор еди кой си.

не може обаче да ми твърдиш че е достатъчно да си взел някво образование и да можеш да общуваш и да се разбираш с хората. И ще ме разбереш като започнеш живота си извън саксииката на училището и мама и тете....ще се поизложиш тук там с правописа и ще се сетиш че да имаш 2.92 на матурата не е материал за хвалба, а чиста проба излагация
Пожелавам ти да влезеш студент където искаш (ако въобще искаш да учиш щото почнах да се правя изводи от коя прослойка гимназисти си) и да разбереш за какво ти говоря!
Поздрави и не се обиждайте а си вадете изводи ( тва важи и за ИспанеТса)...пък нека съм радио
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: форд мондео мк2
Мечтае да кара: е30 М3/е38 750iL

Мнение от HuKoTuH40 » 08 Юни 2009, 16:21

БЕЛ-4,07
Математика 4,87
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 08 Юни 2009, 16:29

Бахти яката тема :) От много време се чудех дали да пускам нещо подобно или не, ама се отказах тъй като няма смисъл.

Супер много ме изкефика мненията от рода "аз не съм неграмотен, просто нямам дар слово и не мога да разтягам локуми" :D :D :D
Ми на всички мислещи по този начин мога да им заявя директно "ами неграмотни сте!". За мен лично да си грамотен не означава само да пишеш без фрапиращи правописни грешки.
Точно изказа на даден човек, начина по който разсъждава и предава своите мисли го прави грамотен. Всеки може да ползва разни програмки за коригиране на написаното, обаче не всеки може да го напише разбираемо. Основната цел на предмета БЕЛ е да научи хората да се изказват правилно. Затова са всичките тези преразкази, анализи на литературни произведения, писане на есета и т.н. Поне нас ни учеха как да пишем, как да структурираме написаното, как да излагаме тези и да ги доказваме. Това се гледаше в училище.

Ама то за сегашните, това са някакви пълни глупости. Много по яко е да висят като парцали по кафетата, и да пият бира още от 9 сутринта. Понеже не ми се пише трактат по темата за затъпяването на поколенията, няма да казвам нищо. Нека си седят необразовани и прости, то си е за тях лично. Всеки сам решава какво да прави с живота си. В момента мама меси и тати носи, но след ХХ години ще видим кой на какво дередже ще е.

Гледам иСпанетса ли италианеТСа ли (не го знам какъв е), пише че не му се четели "книги от на прабаба му абитуриентската, миришещи на дървата на село". Много по яко мирише Плайбой, нали ;) той поне интересен за четене. Както казваше един приятел "ма то има много интересни статии вътре, аз затова си го купувам". Та да го питам кои точно книги са от абитуриентската на прабаба му?

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 08 Юни 2009, 16:49

Уважаеми колеги и колежки, поради нарастващото ниво на необразованост и по-специално - уникално слабото ниво на писмено владеене на майчиния ни език, реших да драсна 2-3 реда набързо, току виж сте се поосъзнали малко ..

Граматическите правила, пунктоацията, правописа и т.н. се изучават до края на 7-ми клас. 2/3 от учениците в България изкарват 6.00 до края на 7-ми клас по всички предмети, а в последствие се оказва, че:

1. Не знаят къде и кога се пишат препинателните знаци!
2. Не могат да преценят къде и кога да слагат пълен/непълен член в изречението!
3. Използват който/които грешно!

Тези три супер елементарни правила са адски показателни на места като нашия форум, където освен за автомобили сме се събрали да пишем на кирилица и да не прекарваме по 15-20 минути в разшифроване на постовете на другите.

Оттук директно се прави извод, че каквото е нивото на правопис в нашия форум - такива ще са и резултатите на матурите в последствие.. Не опитвам да нападам никого, сигурен съм, че в другите форуми положението е абсолютно същото.

Аз лично бях пълна дупка по Български език, но в желанието си да не изглеждам смешен в очите на хората, които четат моите думи, успях да достигна едно ниво, което ме удовлетворява!

Замислете се над това ..
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата