Цена на петрола и горивата в РБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 10 Юни 2009, 3:10

БЕ всико е СКЪПО Е ДАГОЕБА?

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 10 Юни 2009, 14:36

Днес цените на горивата пак нагоре....нафтата подмина 1.80,а бензина почти към 2 лв. отива,а сме в криза.....нямам думи!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 10 Юни 2009, 14:58

Дам и аз днес като видях 1.98 бензин 95 и лошо ми стана,но мисля че трябва всички от всички форуми и всички превозвачи да излезнем на протест защото тези цени са спекулативни,заради отпускарските месеци. :evil: :evil: :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 10 Юни 2009, 18:08

bmw520i5063 написа:Дам и аз днес като видях 1.98 бензин 95 и лошо ми стана,но мисля че трябва всички от всички форуми и всички превозвачи да излезнем на протест защото тези цени са спекулативни,заради отпускарските месеци. :evil: :evil: :evil:

Нафтата е 1.82 лв.! И не е само заради отпускарския сезон, за избори пари трябват!

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 11 Юни 2009, 20:56

bmw520i5063 написа:Дам и аз днес като видях 1.98 бензин 95 и лошо ми стана,но мисля че трябва всички от всички форуми и всички превозвачи да излезнем на протест защото тези цени са спекулативни,заради отпускарските месеци. :evil: :evil: :evil:

Така е и защото некой хора немат наяждане! :evil: Да им преседне! :twisted:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Юни 2009, 21:10

Ха-ха-ха. Спекулации, избори. :mhihi: Я се успокой! Ситуацията в момента е една и съща в целия свят. Петролът тепърва ще се вдига стабилно във всяка точка на света, защото САЩ се възстановяват! Досегашната ситуация с 40 долара за барел беше унизителна за рафинериите. Септември вече ще се търгува по над 100 долара барела. А по коледа може би ще бъде достигнат и рекорда от 142 долара. Та още края на тази година отново литър А95 и дизел ще са 2.50 лева. Никакви избори в смешна България и смешни политици не влияят на нефта. Влиянието върху цените е отвън и на много високо ниво от петролния картел. Наще политици нямат вина, те са плюнки пред хората от картела ОПЕК!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 11 Юни 2009, 22:50

Демирев написа:

Ха-ха-ха. Спекулации, избори. :mhihi: Я се успокой! Ситуацията в момента е една и съща в целия свят. Петролът тепърва ще се вдига стабилно във всяка точка на света, защото САЩ се възстановяват! Досегашната ситуация с 40 долара за барел беше унизителна за рафинериите. Септември вече ще се търгува по над 100 долара барела. А по коледа може би ще бъде достигнат и рекорда от 142 долара. Та още края на тази година отново литър А95 и дизел ще са 2.50 лева. Никакви избори в смешна България и смешни политици не влияят на нефта. Влиянието върху цените е отвън и на много високо ниво от петролния картел. Наще политици нямат вина, те са плюнки пред хората от картела ОПЕК!!!

Абе не е баш така тука си правят каквото си искат....зимата как бензина падна до 1.60 лв а сега нормално лято пътуване ала бала и що да не го дигнат да спечелят хората а не че сащ се възтановявала....то е очевидно :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 11 Юни 2009, 23:18

Mecho написа:
Демирев написа:

зимата как бензина падна до 1.60 лв

До 1,65 лв. падна зимата, когато беше 40 долара барела, сега е 72 долара - A95 - 1,97 лв. и постоянно се покачва на световните борси. От България нищо не зависи, тук няма добив на петрол!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 12 Юни 2009, 10:27

Демирев написа:До 1,65 лв. падна зимата, когато беше 40 долара барела, сега е 72 долара - A95 - 1,97 лв. и постоянно се покачва на световните борси. От България нищо не зависи, тук няма добив на петрол!

Е да но миналата година лятото при 140 $ за барел, цената беше 2,40 лв/л. Сега, ако догодина се вдигне /понеже декември се очаква да е 100$/ на 140$, цената на бензина ще е някъде 3.00 лв. Май сметките не вървят.

И верно, че от БГ нищо не зависи ,ама се добива нефт, газ и кондензат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 12 Юни 2009, 10:33

проблема е, че акциза на бензина е вдигнат до максимума си и реално държавата прибира , другото което е че лукойл са монополисти, като скочи цената на петрола веднага вдигат цените по бензиностанцийте, а като падне чак след няколко дена и то с по малко нарочно задържат...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юни 2009, 17:40

Цената на петрола няма нищо общо с цената на горивата в България,ние тук работим с руски петрол,а той е най евтиният петрол,всеки път когато Лукойл вдигат цените,съобщението от пресцентъра е "Поради спецификата на търговията с петролни продукти " или "Поради конюктурата на пазара"
Когато петрола беше 140 долара -цената на горивото беше 2,50 лева,когато петрола стана 40 долара ,дане би горивата да паднаха до 0,71 лева за литър???

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 12 Юни 2009, 20:05

Колеги, нали Вальо Лукойла трябва да си избие загубите от кризата като ни одере кожата от гърба. Пък и да няма загуби, що да не спечели повече?! :evil:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 13 Юни 2009, 0:55

ktv написа:Колеги, нали Вальо Лукойла трябва да си избие загубите от кризата като ни одере кожата от гърба. Пък и да няма загуби, що да не спечели повече?! :evil:

Сами сме си виновни като ги направихме монополисти..И още по-зле ще става........ Иначе похвална е инициативата на някои колеги ама само на думи ....То с думи ако се променяха нещата ,искат се и дела -по делата ще ги познаете иначе на думи всеки може.
Нищо няма да се промени в близките години в горката ни България. Срамувам се, че съм роден тук ! Срамувам се, че не остана нищо,на което да не е посегнато и осквернено - то не бяха паметници, то не бяха гробници, то не бяха заводи и централи....
Вие не разбрахте ли,че кризата е измислиха богатите за да спекулират с работната ръка и да им работим за без пари и те съответно да станат още по-богати ,а ние съответно по-бедни....Оттук нататък това ни чакА! Стягайте се, но българина е корав и този път отново ще оцелее.

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 13 Юни 2009, 0:57

айде да прайме протести пак :!: миналата година поне малко ги хвана срам :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 13 Юни 2009, 1:07

Е.Димитров написа:Когато петрола беше 140 долара -цената на горивото беше 2,50 лева,когато петрола стана 40 долара ,дане би горивата да паднаха до 0,71 лева за литър???

На всяка страница ли трябва да се повтаря нещо като на малоумни?
Всяка година акцизът се вдига и ще се вдига до 2014г. Това е известно от 2007 г. с влизането ни в ЕС. Нивата трябва да са еднакви във всички 27 страни членки на ЕС. Акциза се вдига поетапно, а не наведнъж, иначе сега щеше да е по 5 лева литър А 95 и дизел.
Златев е една плюнка. Печалбите на Лукойл Бургас са смешни дори на фона на гръцките рафинерии.
Много бързо забравихте уникалното чудо от 1996 г. когато с тогавашното име Нефтохотим Бургас работеше на загуба. Петролна рафинерия не само да няма печалба ами и да е на загуба. Такаво чудо се случва само в България.

Има само една грешка, че е определено за социално гориво с преференции, автo пропан бутана, а не дизелът!
Затова всички стоки се вдигат. Ако не вдигаха акциза на дизела, както е с авто-газта, щеше да бъде друго.
Бензина е нормално да е скъп, но дизела трябва да е с доста по-голяма разлика с бензина от сегашните 15 ст. Поне 35-40 ст. трабва да е по-евтин дизела от А95, за да не е неразумно скъпо транспортирането на стоките с камиони и бусове.

Сондьора написа:Сега, ако догодина се вдигне /понеже декември се очаква да е 100$/ на 140$, цената на бензина ще е някъде 3.00 лв. Май сметките не вървят..

Никой не може да прогнозира със 100% сигурност, какво ще бъде декември, защото за такъв дълъг период и тази година е нещо много непредсказуемо. Определено обаче петролът тепърва започва да възвръща миналогодишната си сила и бързо ще бъде стигнат миналогодишния рекорд.
Не знам кой мислещ е вярвал че цена от 50 долара ще се задържи много месеци :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата