Съжителството без брак остана извън закона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 12 Юни 2009, 15:37

///peter написа:
hemicharger написа:
krystal написа:
hemicharger написа:Другото което не можах да разбера... Ако живееш с някой, той има ли право да си промени адресната регистрация и да си запише адреса на твоя имот? И преди това трябва ли да иска разрешение от теб? :roll:

Стига имота да има акт 16.. :mhihi:
И двете страни имат плюсове и минуси и ако тръгнеме да ги изброяваме, темата ще стане безкрайна. Въпроса опира най-вече до личен избор и необходимост.

чакай малко...искаш да кажеш че примерно всеки може да си пише адресна регистрация на моя имот без да ме пита ли? Какви документи са нужни за тая процедура!
Ако е толкова просто утре отивам да се пише че живея на адреса на президенството.
Въпроса ми е сериозен!

Това, че адресната ти регистрация е еди къде си, какво ти помага само не схванах? :roll:

Ми едва ли бих искал някой мошенник да се води на моя адрес, та да идва сульо и пульо да го търси... (казвам мошенник защото вече почти навсякъде ти искат л.к. и всеки може да ти ползва данните)
...това не го знаех но ме шокира! :shock:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 12 Юни 2009, 18:14

И кво кат нямам брак и има дете, и това е незаконно, бах и смеха дееба и политиците и боклуците.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Юни 2009, 20:12

sonny написа:И кво кат нямам брак и има дете, и това е незаконно, бах и смеха дееба и политиците и боклуците.

Защо да е незаконно, след като в 99,99% от случаите, таткото си го припознава? :roll:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Юни 2009, 20:19

krystal написа:
sonny написа:И кво кат нямам брак и има дете, и това е незаконно, бах и смеха дееба и политиците и боклуците.

Защо да е незаконно, след като в 99,99% от случаите, таткото си го припознава? :roll:

Припознава - неприпознава, тръгни да ходиш с детето в чужбина без майката да видиш колко спънки има по границите и навсякъде където те проверят какъв си от къде си защо е с тебе детето, къде е майка му тн. ;)
И да е с тебе майката пак питат къде е баща му, ти каваш ми аз съм , и следва отговор що не носи твойто име и тн. и тн.
Каквото и да си говориме брака си е брак , то не случайно е измислено ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Юни 2009, 20:23

vld написа:
krystal написа:

Припознава - неприпознава, тръгни да ходиш с детето в чужбина без майката да видиш колко спънки има по границите и навсякъде където те проверят какъв си от къде си защо е с тебе детето, къде е майка му тн. ;)
И да е с тебе майката пак питат къде е баща му, ти каваш ми аз съм , и следва отговор що не носи твойто име и тн. и тн.

e как да не носи твоито име??нали за това е припознаването!!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 12 Юни 2009, 20:31

kiko написа:
vld написа:
krystal написа:

e как да не носи твоито име??нали за това е припознаването!!

Казвам ти какво се случи на границата с гърция, бяхме с едни приятели които нямат брак, и детето беше на 2г. половин час ни рапитваха какво що ала бала и то при положение, че и двамата родители са в колата с детето.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Юни 2009, 20:45

еми ок,това на границата не е показател,митничарите винаги могат да се заядат за какво ли не ако не им хареса как си го погледнал например,в случая детето си носи твоите имена на 100%

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 12 Юни 2009, 20:51

kiko написа:еми ок,това на границата не е показател,митничарите винаги могат да се заядат за какво ли не ако не им хареса как си го погледнал например,в случая детето си носи твоите имена на 100%

Виж сега да се заяждат наще е нормално, само дето те не се заяждаха ми проверяваха дали всичко дето им го казаха мойте приятели е вярно.От там като минахме нащи и гърците същата работа.
Абе има разлика, и това е един прост пример, а такива има хиляди.
А да на гръцката няма митничари от 2007г насам, а представяш ли си на сръбската или на туската за какво става въпроос :idea: , не ми се мисли.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grape fruit » 12 Юни 2009, 21:12

vld написа:...само дето те не се заяждаха ми проверяваха дали всичко дето им го казаха мойте приятели е вярно.От там като минахме нащи и гърците същата работа.

Точно така трябва да правят! ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Юни 2009, 21:19

брака е символичен жест от страна на мъжа които е важен за жената защото... така са й вързани жиците- да й е сигурно - за да има максимални шансове успешно да отгледа поколението. поради тази причина и понятия като "времено положение" са сериозно противопоказани за по-нежния пол особено когато й цъка биологичния часовник.

другия момент е че... липсата на брак е.. като предбрачното споразумение - обрича връзката защото от самото начало е сигурен индикатор, че единия има съмнения а съмнението е най-силната отрова в едно съжителство.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Юни 2009, 22:47

Абсолютно ЗА брака!!! И не за да се видя с бяла рокля, и с дънки да съм, пак съм ЗА брака!! Това е институция, а не "подпис", това е отговорност и ангажимент към половинка и към дете!!! Всички други форми на съжителство са бягане от отговорност!
Ако ти искаш във всеки един момент да имаш обратен път назад....извинявайте......това е несериозно. Деца да имаш и да си правиш сметката как няма да се жениш, защото утре някоя фуста може да ти хареса повече или те е страх, че жена ти ще си тръгне с ТВ-то след като разбере за въпростана фуста....

И защо поставяте на двата края щастливо дете, гледано и възпитано, обичано и родители без брак и родители с брак и негледано дете.....като че ли среден вариант няма...Нима нормалните семейства не гледат децата си? :shock:

vld засегна въпроса с трудностите при излизане през граница, Хеми попита как ще отговорите на въпросите на детето.....

Само от отговорите ви си личи кои са женени, кои имат деца, кои са щастливи със семействата си и кои просто си пишат..... ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Юни 2009, 23:10

Мишел написа:Само от отговорите ви си личи кои са женени, кои имат деца, кои са щастливи със семействата си и кои просто си пишат..... ;)

:winky:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 12 Юни 2009, 23:13

CONAN написа:
NeoPrint написа:Впечатлява ме как е възможно да си влюбен в някого и той в теб и да сте сигурни, че това е половинката ви 100000000% и да не искате в същото време да се ожените/омъжете????
Вместо това се вадят от 100 кладенеца аргументи против брака ;) Децата пък изобщо няма да коментирам.

Много правилно са постъпили дупетатите, сигурно са се объркали нещо.

Подкерпям те напълно.Като двама души немогат да поемат отговорноста да създадат семейство а си оставят вратичка всеки да си бега ,когато пожелае .......за какво си говориме въобще.Какви семейни начала ,създават деца ,които после страдат .Самия факт ,че се бяга от обвързване говори ,че тези хора въобще не се ангажират един с друг.Брака не е нещо измислено днес или вчера така ,че топлата вода е токрита отдавна.И не е нужно да правиш сватба от 100-200 човека и да се возиш с голяма лимузина,не това е брака,а желанието да създадеш дом ,семейство ,деца и да им отдадеш цялата си обич и привързаност. Потиквани от сегашната свободия и незачитане на никакви цености , плюем върху всичко свято,което изгражда едно общество и после се чудим защо се разлагаме ,като нация.
Хайде моля ти се,един подпис не ти гарантира,че жена ти ще ти гледа детето и то ще расте щастливо.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Юни 2009, 23:16

evans написа:Хайде моля ти се,един подпис не ти гарантира,че жена ти ще ти гледа детето и то ще расте щастливо.

не разбира се. но на нея й гарантира че вярваш (поне в момента на подписа) че тя е жената на живота ти и си напълно убеден (по практично-мъжки) че тя е незаменима.

а да е незаменима е чувство което жената... не го заменя за нищо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 12 Юни 2009, 23:27

Аз бих се оженил,но първо искам да се въведат брачните договори,както е на запад.Та когато се развеждам да се знае всичко предварително.Такива неща като, на мен няма да ми се случи,просто не стават.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата