Внимание! Некоректно работещ таймер на светофар.
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Внимание! Некоректно работещ таймер на светофар.
Тази сутрин на път за офиса се движа както винаги по бул. "Владимир Вазов" в столицата. На кръстовището с ул. "Острово", посока моста "Чавдар", преди спирката на автобусите от разстояние около 100 метра, на зелена светлина, таймера отчиташе 11 секунди. Бях набрал скорост, като си правех сметка за безпроблемно минаване на зелено. Когато таймера отчете 6 секунди изведнъж превключи на жълто. Изумлението ми нямаше граници. 100% съм сигурен, че бях в състояние да спра, ако не ме подведе този проклет таймер. Настъпих педала на газта до дупка и успях да мина почти на червено. За сведение: Таймерите по бул. "Владимир Вазов" от известно време бяха изключени. От един- два дена ги оправиха.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
сутринта по радиото казаха,че щели да пренстроиват светофарите по някои булеварди за да има зелена вълна,и поради това на някои пресечни улици щели да се бъгнат таимерите,ноо споко в близко бъдеще бъга ще е оправен 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Съгласен съм с всички мнения изказани до тук. Най-лошото е, че подвеждащата информация те обърква тотално и до като реагираш газ, или спирачки, направо си става катастрофа.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Същия номер ми се случи на К.Величков и Пиротска.Аз успях да спра, ама Батмана с трамвая, си мина като първия пич
Преди години в Плевен, беше така (не знам дали още го има), но ако държиш 40 или 50 беше, се минаваше половината град.Нощем, когато няма движение беше много хубаво...после направо изключваха светофарите.

Преди години в Плевен, беше така (не знам дали още го има), но ако държиш 40 или 50 беше, се минаваше половината град.Нощем, когато няма движение беше много хубаво...после направо изключваха светофарите.
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
...
И този на Люлин,който е посока към Била като идваш от тунела,точно преди Spirit-кафето.Една вечер се прибирам към 22:30 някъде беше и светофара си свети зелено и остават към 20 секунди.И тамън бях набрал и минах в лентата която е от дясно да не чакам другите коли и вече съм на самия светофар със 60-70км/h и светна червено и аз вече на средата и от там газ и да ме нема
ПП:другите коли почнаха да ми свирят на мене и на още един пич който мина с мене на червено,ама кво да се прай като се бъгнат

ПП:другите коли почнаха да ми свирят на мене и на още един пич който мина с мене на червено,ама кво да се прай като се бъгнат

Да допълня също така имайте напредвид светофара в Люлин булевард Царица Йоанна точно след кафето Спирит на ресторант Адашите посока Била
Ебахти глупоста тамън си науча режимите кой как пуска и те ги сменат и това става поне веднъж месечно,а и говориме в цяла София не само Люлин

Ебахти глупоста тамън си науча режимите кой как пуска и те ги сменат и това става поне веднъж месечно,а и говориме в цяла София не само Люлин

Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
hard2kill написа:Може ли да има толкова проста и смотана държава
Всяка държава е толкова по-"проста и смотана", колкото е по-ниско себеуважението на гражданите й.
И не знам дали ти правят впечатление 2 факта, за които всъщност може и да не си се замислял досега:
1 - В най-развитите държави гражданите не псуват държавата под път и над път, а гледат какво могат да направят за нея и себе си
2 - И в най-развитите държави светофарите аварират
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:hard2kill написа:Може ли да има толкова проста и смотана държава
Всяка държава е толкова по-"проста и смотана", колкото е по-ниско себеуважението на гражданите й.
И не знам дали ти правят впечатление 2 факта, за които всъщност може и да не си се замислял досега:
1 - В най-развитите държави гражданите не псуват държавата под път и над път, а гледат какво могат да направят за нея и себе си
Явно аварират така масово, прав си... и се настройват по една седмица

flame написа:hard2kill написа:Може ли да има толкова проста и смотана държава
сори ама не се сдържах. Кога за послено си излизал в "развитите държави"? ако идеш в някое забутано селце в Алпите, може и да седи 1 седмица развален светофара. Б малко по големите градове нещата са на светлинни години напред. Ако стане нещо такова полицията идва на 5-та минута и отрегулира движението. Маркировката и сигнализацията е на ниво - слагат се табели, знаци, конуси, ленти и т.н. за да се намали риска.
Магистралите се ремонтират само нощно време, като се затваря поетапно по едно платно. И съответно на сутринта не можеш да разбереш че е било затваряно - няма ги онези огромни изрязани парчета асфалт. няма дупки асфалтирани до половина, няма шахти без капаци с набучен по един клон , и на клона найлонова чантичка.
Наистина в най-развитите държави гражданите не псуват държавата под път и над път, ама ние сме от най-НЕдоразвитите, затова си псуваме както ни е кеф. Това е едно от малкото останали удоволствия.

Escape написа:полицията идва на 5-та минута и отрегулира движението.
Маркировката и сигнализацията е на ниво - слагат се табели, знаци, конуси, ленти и т.н. за да се намали риска.
Магистралите се ремонтират само нощно време, като се затваря поетапно по едно платно.
И съответно на сутринта не можеш да разбереш че е било затваряно - няма ги онези огромни изрязани парчета асфалт. няма дупки асфалтирани до половина, няма шахти без капаци с набучен по един клон , и на клона найлонова чантичка.

///peter написа:Явно аварират така масово, прав си... и се настройват по една седмица
Escape написа:ако идеш в някое забутано селце в Алпите, може и да седи 1 седмица развален светофара.
Ей тук няма да се меся - най-малкото защото не съм наблюдавал 1 седмица как върви ремонта на 1 светофар

Escape написа:Наистина в най-развитите държави гражданите не псуват държавата под път и над път, ама ние сме от най-НЕдоразвитите, затова си псуваме както ни е кеф. Това е едно от малкото останали удоволствия.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2