Цена на петрола и горивата в РБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 26 Юни 2009, 2:10

Демирев, не падам от небето, не говори за някакви изключения. Едно приятелче миналата година беше барман на Златните и за сезона спести близо 10 000 лв, точно на строителите по морето им знам прекрасно заплатите, че един общак за под 60 лв на ден не се мърда от къщи, майстори едвам се намираха за по 120-140 лв на ден. Това са данни от миналата година. Работя из цялата страна от години, имам приятели, познати или контрагенти навсякъде, позволи ми да имам наблюдения и над пазара на труда. Тук грешиш.

А по темата: винаги са ме дразнили оправданията на Лукойл. "На средиземноморския пазар цените са високи, та затова и ние ги държим високи". Добре ама на другите пазари са значително по-ниски всъщност. "На борсата в Лондон цените са такива и ние затова..." Да де ама на средиземноморския пазар вече е ниска, защо вече не го гледат него? Толкова са плиткоумни обясненията на говорителите им, че чак ме хваща яд да ги слушам.

Сега поевтинява бензинът, но това е единствено за дамогат после с чиста съвест да го вдигнат с повече и да казват: "Ето, нищо че е лято, ние гледаме пазарите, не вдигаме цените заради сезонното потребление".

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 26 Юни 2009, 2:21

ferdy написа:Демирев, не падам от небето, не говори за някакви изключения. Едно приятелче миналата година беше барман на Златните и за сезона спести близо 10 000 лв, точно на строителите по морето им знам прекрасно заплатите, че един общак за под 60 лв на ден не се мърда от къщи, майстори едвам се намираха за по 120-140 лв на ден. Това са данни от миналата година. Работя из цялата страна от години, имам приятели, познати или контрагенти навсякъде, позволи ми да имам наблюдения и над пазара на труда.

Не знам какви приятели имаш. Определено за Варна хал хабер нямаш! Рекорда за общак беше 35 лв. в началото на 2008г., по-висок надник никога не е имало, в момента е 20 лв. на ден максимума за общак
и то при двойно по-малко работници, които ще намаляват още и още!

60 лева чух че вземаха миналата година в София за метрото. Тук най-много 35 лева миналата година, сега е 20 лева и ще пада още.
Майстори веднага може да наемеш за 45 лв. на ден. Като покажеш парите и 40лв. се навиват в тоя глад в момента. Има толкова много майстори останали без работа това лято или с някой малко обектче че веднага приемат безусловно всякакви условия каквито им предложат. Отмина времето на претенциите и гевезалъка за заплати!!!
Заплащането е над два пъти по ниско от миналата година началото и няма нищо общо. Наемите също паднаха двойно. Всичко се срина на пух и прах тая година след февруари.

и за да не остане невидяно

Лукойл понижи бензина с над 1%, пропан-бутанът поскъпва с 2,4 на сто
25.06.2009 14:23

Лукойл България понижи крайните заводски цени на горивата във връзка с динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти, съобщиха от компанията.

Бензин А-95 поевтинява с 1,4 на сто до 1866 лв./1000 л, а бензин А-98 – с 1,33 на сто до 1962 лв./1000 л.

Цената на евродизела се понижава с 1,47 на сто до 1692 лв./1000 л, а тази на газьола пада с 1,52% до 1632 лв./1000 л.

Единствено пропан-бутанът поскъпва – с 2,43 на сто до 1518 лв. за тон.

Промяната в цените е в сила от 7 часа на 26 юни

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 26 Юни 2009, 3:28

Като гледам си вярваш, а аз нямам и намерение да те убеждавам в каквото и да е. Следващият път когато търся работници от Варна и региона, а това може би ще стане скоро, просто ще ти се обадя да ми намериш за тези надници, ще видим реално кой е прав и резултатите ще ги обявим във форума, става ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 26 Юни 2009, 10:12

Демирев написа:

..................
Промяната в цените е в сила от7 часа на 26 юни

колега смени източника ! Днес е 26-ти и цените не са мърдали ! Понижението е от 25-ти 7 часа сутринта ;)

ПС А за заплащането по черноморието съм на твоя страна ! Явно колегата ferdy живее в една голяма заблуда и "приятелчетата" му от Варна нещо го качват на пързалката :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 26 Юни 2009, 15:25

Чудесно, panter, и на теб ще ти се обадя, като на Демирев, когато му дойде времето, но да не вземете да се изпокриете тогава? :mhihi: Нямам нищо против и в двата случая печеля. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panter » 26 Юни 2009, 15:30

ferdy написа:Чудесно, panter, и на теб ще ти се обадя, като на Демирев, когато му дойде времето, но да не вземете да се изпокриете тогава? :mhihi: Нямам нищо против и в двата случая печеля. ;)

Ами звънкай ;) Не се шегувам ! Имам нещо в предвид 8) Ще има за всички :D
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 26 Юни 2009, 19:52

panter написа:
Демирев написа:

..................

колега смени източника ! Днес е 26-ти и цените не са мърдали ! Понижението е от 25-ти 7 часа сутринта ;)

Колега - връщам се от Лукойл - дизела е свален от 1.87 на 1,84 лв., а А 95 от 2.04 лв. свален на точно 2.00 лева.
Същите са и цените на дизела 1.84 и А 95 - 2.00 лева на ОМВ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Юни 2009, 21:32

Демирев написа:
panter написа:
Демирев написа:

..................

Колега - връщам се от Лукойл - дизела е свален от 1.87 на 1,84 лв., а А 95 от 2.04 лв. свален на точно 2.00 лева.
Същите са и цените на дизела 1.84 и А 95 - 2.00 лева на ОМВ.

Божеее,к'во огромно намаление,ей ся от кеф ще си взема една бутилка със сумата от разликата и ще направа "шът даун" на системата си

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 26 Юни 2009, 21:59

ми на един резервуар 95 бензин се пада 2 лева и 20 стотинки икономия (55литров е при мен )
-кой ти ги дава

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panter » 26 Юни 2009, 22:34

Божеее,к'во огромно намаление,ей ся от кеф ще си взема една бутилка със сумата от разликата и ще направа "шът даун" на системата си

ми на един резервуар 95 бензин се пада 2 лева и 20 стотинки икономия (55литров е при мен )
-кой ти ги дава

незнам при теб как е ама при мен отдавна минаха тея времена в който с 2,20 мога да се отрежа :mhihi:

ПС: Демирев имаш ЛС
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 26 Юни 2009, 22:56

Добре, а ако имаш транспортна фирма с 5 буса които пътуват всеки ден или ако имаш няколко автобуса -тук вече се усеща по-силно разликата, нали?
Мога да ти привеждам още много примери.
Каквото и да си говорим но всяко падане на цените на бензина е значимо.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 27 Юни 2009, 1:17

Не е много намалението, но пак трябва да сме благодарни, защото във всички случаи е по-добре отколкото да са същите цени или по-високи. ;) На никой нем му харесва сегашната цена, но като гледам май няма изгледи скоро да поевтинее бензина на 1,60 както беше преди няколко месеца, та сега и с малко ще трябва да се задоволяваме. :)
Всяка капка в повече е важна, момчета! :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 27 Юни 2009, 7:20

alpina-ma6inata написа:Не е много намалението, но пак трябва да сме благодарни, защото във всички случаи е по-добре отколкото да са същите цени или по-високи. ;) На никой нем му харесва сегашната цена, но като гледам май няма изгледи скоро да поевтинее бензина на 1,60 както беше преди няколко месеца, та сега и с малко ще трябва да се задоволяваме. :)

Не само, че няма да поевтинее, а напротив- ще поскъпне. И след като при цена на барел малко под 37 долара, цената у нас беше около 1.60, правете сметка при цена от 100 гущера, каква ще стане. При рязкото падане на международните цени у нас паднаха малко, за да имат по- висока база за новото поскъпване. А то не е далече. Честито на всички- с бусове, без бусове и т.н. Няма такава държава, като нашата, в която да се взема данък на данъка и да има антипазарна логика. :evil:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 27 Юни 2009, 9:07

ktv написа:
alpina-ma6inata написа:Не е много намалението, но пак трябва да сме благодарни, защото във всички случаи е по-добре отколкото да са същите цени или по-високи. ;) На никой нем му харесва сегашната цена, но като гледам май няма изгледи скоро да поевтинее бензина на 1,60 както беше преди няколко месеца, та сега и с малко ще трябва да се задоволяваме. :)

Не само, че няма да поевтинее, а напротив- ще поскъпне. И след като при цена на барел малко под 37 долара, цената у нас беше около 1.60, правете сметка при цена от 100 гущера, каква ще стане. При рязкото падане на международните цени у нас паднаха малко, за да имат по- висока база за новото поскъпване. А то не е далече. Честито на всички- с бусове, без бусове и т.н. Няма такава държава, като нашата, в която да се взема данък на данъка и да има антипазарна логика. :evil:

И на мен ми е интересно това - нефта поевтиня почти тройно , но цената на горивото не падна толкова.
Примерно в Русия като се случи това фирмите производители не изкаха да намалят цените ,но се намесиха от правителството и работата се пооправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Юни 2009, 9:35

Познайте като стана премиер на кои фирми ще скъсам договорите и ще ги изпратя по живо и по здраво от където са дошли.
Давам няколко жокера
Ейвиен,чез,еон,лукойл,софийска вода ,а на доган дирекция в пандиза

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата