Борд комп,развален бутон температура!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Борд комп,развален бутон температура!

Мнение от Nukem » 04 Юли 2009, 21:57

Колеги днес прецаках борда ,както си щтраках и копчето за температурата потъна и сега не бачка,мъчих се да го извадя но не става,знае ли някои как е устроиството с пружинка ли са копчетата и мога ли да ги сваля имам предвид как се свяля предната конзола с бутончетата и какво трябва да търся ново копче или пружинка нещо!
Предварително мерси на отзовалите се!
Последна промяна Nukem на 25 Юли 2009, 1:03, променена общо 1 път
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 04 Юли 2009, 22:10

Колега с игла или нещо тънко не става ли да го подхванеш нещо да се пробваш
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 04 Юли 2009, 22:15

Не е от подхващането просто каквото е деиствало като пружинка не работи,аз го хващам и го вадя и той без никакво съпротивление пак си потъва и не деиства въобще!

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 04 Юли 2009, 22:32

Не съм разглобвал такова нещо,но явно е механизъм някакъв.Вчера на едното дистанционно на седана му потъна копчето за отключване и заключване и го отворих и с игла го мърдам нагоре на долу,обаче копчето се е прецакало и си прави каквото иска.Та го дадох на майстор да го подмени.Този панел не се ли разглобва от пред поне да го погледнеш отзад да видиш дали може да се подмени или поне да го свалиш въпросното копче,все пак по някакъв начин е зглобено.Дано някой който е разглобвал да каже :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 04 Юли 2009, 22:33

Разглобявал съм целия борд, точно по тази причина, потънали копчета. "Пружината" е реализирана чрез пластмасова "S" образена извивка на гърба на бутона. След многократна употреба, тя се пречупва в единия край и не държи бутона на мястото му. Разглабяш внимателно борда и с малко "Капчица" решаваш проблема. Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 04 Юли 2009, 22:36

E щом става с лепене не тази z образна пласмаска е добре,че аз след като взех големия малкия го подарих на един приятел и няма от каде да я взема!
Сега намерих този линк за разглобяването може да е полезен на още някого:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=457171

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 04 Юли 2009, 22:38

ЗАтова ли е ;С;образно да може да се връща,що не са го измислили с пружинка или да се направи така ако копчетата имат периферия да не изкачат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 04 Юли 2009, 23:27

Елементарно е, намери си от някъде копчето сменя се лесно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 04 Юли 2009, 23:42

Ми как да го намеря от някаде,ако някой има да ми пише,развален борд или само копчето!Както писах моя малкия го подарих,от каде можех да предполагам че ще купя голям борд толкова амортизиран!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 04 Юли 2009, 23:48

Колега, S образната пластмаска е най-малкия проблем. Бутоните на борда се състоят от няколко части. Най - долната представлява гумена ивица с графитни контакти и се поставя върху платката. При натискане на бутон от лицевия панел графита затваря съответната верига на платката. Върху гумената ивица се поставя пластмасов панел, който има толкова хоризонтални пластини колкото са бутоните на борда. Тези пластини са закрепени само в единия край към пластмасовия панел, по този начин другия край е своборен и играят ролята на малки пружинки. Свободния край се намира върху частта с графитния контакт. Вертикалните пластини, свързани помежду си със S образни ивици служат за връзка между бутона от лицевия панел на борда и хоризонталните пластини. По-добре внимателно го разглоби и провери, дали хоризонталните пластинки не са се отчупили, ако е така доста трудно ще е да си поправиш бутона. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 04 Юли 2009, 23:52

:bowdown: много полезна тема тъкмо се чудех и аз как да разреша този проблем , че при мен са 3-4 потънали по този начин и е много кофти. Утре се въоражавам с капчицата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 04 Юли 2009, 23:55

Nukem написа:Ми как да го намеря от някаде,ако някой има да ми пише,развален борд или само копчето!Както писах моя малкия го подарих,от каде можех да предполагам че ще купя голям борд толкова амортизиран!

Колега, счупила се е една пластмасова дреболиика. Отваряш борда, вадиш дисплея, вадиш клавиатурата и там където по принцип стои копчето за температурата ще видиш как е потънало едно малко черно пластмасово кръгче. Запои го с поялник да стои на височината на която стоят останалите или му подложи друго парченце пластмаса за да застане на височината на която са другите копчета. Това е. Нищо сложно, само разглобявай внимателно за да не счупиш нещо.

Ако си с малък или среден борд - направо може да вземеш пластмасовото кръгло бутонче, за което говоря (за да ти го опиша по-добре - копчето натиска това кръгче, а то натиска платката, в момент не се сещам как по-добре да ти го опиша) от другия ред бутони на платката (т.е. от долния ред). Въпреки че на малкия и средния борд на долния ред няма бутони, хората са оставили бонус от тези малки пласмасови пишки.

ЕДИТ: и не е толкова трудно колкото изглежда.
За 10 минути работа е поправянето на бутон.
Последна промяна PeReZ на 04 Юли 2009, 23:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 04 Юли 2009, 23:55

Окс колеги значи утре разглобявам и ще видим ако може да се лепи добре,даже и да не изкара много аз не ги и ползвам много тези бутони изполвам си ръчката за мигачите,просто искам да не ме дразни,утре ще снимам и ще кача някоя снимка!
С големия борд съм!
П.С: сега ми даде идея ще взема от мочето на което дадох малки борд едно от тези свободните тои така или иначе не ги използва!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 05 Юли 2009, 0:27

Ето тука направих няколко снимки и пиша някои инструкции за неща, които биха могли да са ти полезни. Това е среден борд, но вътрешно разлика с големия много много няма, по един и същ начин се разглобяват и са на един и същ принцип.

1. Първо се маха дисплея (да не тръгнеш да дърпаш клавиатурата преди да си извадил дисплея...):
Изображение

2. Второ тук трябва да разшириш доволно и от двете страни, не само където е отвертката. Т.е. тези щипки дъжат клавиатурата.

Изображение

3. Това е клавиатурата:

Изображение

4. Разгледай тази и следващата снимка и ще разбереш кое се разваля.

Изображение

Изображение

Където го виждаш това червеното подлагаш нещо, например едно малко пластмасово квадратче. Може да го запоиш за да не вземе да се измести. Гледай предната част на тази пишка (която натиска платката долу) да застане на същата височина на която са останалите (здравите).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 06 Юли 2009, 2:53

Евала колега много полезна информация! И моят се е прецакал и всъщност този бутон никога не ми е работел (а той за какво служи? :uups: ) :mhihi:
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E36