Животните по пътя!!!
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
absix написа:Е.Димитров написа:Много рядко съм Чуквал врабчета и ми е било толкова тъжно,не карайте като камикадзета защото както е куче,така може да е дете,само неудачниците се стараят да направят нещо,да избегнат удар,истинските пичове ГО правят!!!
Ти на магистралата да не караш с 60? Да си виждал деца да изкачат там?
Прави се на пич, само да не си покрай мен хора като го правиш.
Аз на магистрала не съм виждал животно,но тъй като закона забранява да караш автомобил и да си късоглед или да имаш проблем с очите,както и да спиш докато караш по магистрала,по добре не карайте автомобил ако не виждате добре!
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Миналата неделя блъснах един гарван на сливница. Тъпо животно бе. Имаше нещо прегазено на пътя и два гарвана кацнали и го кълват(това става неделя в 8 сутринта). Викам си "Ще мина вдясно, да не изцапам колата с кръв от това прегазеното". Минавам вдясно и тъкмо подминавам и единия гарван подскочи пред колата...чу се "туп" и толкова
Само дето не го бях сгазил под гумите май, а го бях блъснал...
За птици не ми е жал. Има си криле - да е отлетяла, като е тъпа нищо не мога да направя. По-скоро ще се чудя дали на колата й има нещо.
За по-големи животни ми е страшно мъчно.
Имаше една случка миналата година с един приятел.
Пътува си той към вилата, близо до Брезник(Пернишко) и по едно време гледа на пътя прегазено куче. До него седи нещо малко. Той спира малко по-натам и притичва - до прегазеното куче седи малко кутре и скимти. Явно е била майка му. Моя приятел обаче си вози котките в колата(оставя ги всяко лято на вилата при роднини) и няма как да го вземе, макар че му се иска. Затова го взима от платното и го занася на 200-300 метра надалеч от пътя в едни храсти и му оставя някакви бисквити. Колко и да не иска да го оставя така тръгва, отива на вилата, оставя котките и тръгва да се прибира. Като минава на същото място, където 2 часа преди това е било прегазеното куче вижда и кутрето смазано

Само дето не го бях сгазил под гумите май, а го бях блъснал...
За птици не ми е жал. Има си криле - да е отлетяла, като е тъпа нищо не мога да направя. По-скоро ще се чудя дали на колата й има нещо.
За по-големи животни ми е страшно мъчно.
Имаше една случка миналата година с един приятел.
Пътува си той към вилата, близо до Брезник(Пернишко) и по едно време гледа на пътя прегазено куче. До него седи нещо малко. Той спира малко по-натам и притичва - до прегазеното куче седи малко кутре и скимти. Явно е била майка му. Моя приятел обаче си вози котките в колата(оставя ги всяко лято на вилата при роднини) и няма как да го вземе, макар че му се иска. Затова го взима от платното и го занася на 200-300 метра надалеч от пътя в едни храсти и му оставя някакви бисквити. Колко и да не иска да го оставя така тръгва, отива на вилата, оставя котките и тръгва да се прибира. Като минава на същото място, където 2 часа преди това е било прегазеното куче вижда и кутрето смазано

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
Миналата седмица за малко да блъсна магаре в едно село. Един дядо го водеше и в момента, в който щяхме да се разминаваме, магарето кривна, застана пред колата и наведе глава
. Успях на 5cm от главата му да спра защото карах с 30, ако карах с 50 нямаше да успея. В този случай дупките в асфалта спасиха живота на добичето.

- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
Bogat-Beden написа:2 пъти за една седмица виждам сгазени лисици,което е жалко,мисля че са защитени от закона,ама нали требе Шумахер да вилнее по родните пътища
Колега,аз също съм газил лисица,но вината не е моя.Движех се по магистралата с около 150 и само с периферията на зрението си видях,че лисицата се впусна под колата.Точно никакво време за реакция,стана за няколко стотни.Тя като е решила да се самоубива аз какво да правя

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
x-ekutor написа:Тя като е решила да се самоубива аз какво да правя

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
Bogat-Beden написа:x-ekutor написа:Тя като е решила да се самоубива аз какво да правяАма и ти си оправдаваш ника

На магистрала е неизбежно да предпазиш някоя гадина.
Аз преди време подбрах едно ято с врабчета на връщане от Варна.
Явно преди това е било разпиляно от някаде зърно, и врабците си калвяха намалих аз ама докато излетят ги прекарах праз моето въздушно пространство на следващият автомобил зад мене тъпо беше ама нямаше как !!!
После един сокол ми прелетя пред муцуната но не оспях да го маркирам !!!
А вчера на няколко пъти щях да спъцъркам малки котенца !!!
Тука в нашият град са плъзнали бая м/у блоковите пространства.
Аз преди време подбрах едно ято с врабчета на връщане от Варна.
Явно преди това е било разпиляно от някаде зърно, и врабците си калвяха намалих аз ама докато излетят ги прекарах праз моето въздушно пространство на следващият автомобил зад мене тъпо беше ама нямаше как !!!
После един сокол ми прелетя пред муцуната но не оспях да го маркирам !!!
А вчера на няколко пъти щях да спъцъркам малки котенца !!!
Тука в нашият град са плъзнали бая м/у блоковите пространства.
BMW е автомобил но и девойкосъбирач !!!
http://jega123.hit.bg/angel%20eyes.html
http://jega123.hit.bg/angel%20eyes.html
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз съм газил домашно кученце, гадно е ама какво да направя като стопанина е тъп не го е вързал, а то и то не остъпва и на 40см пред колата ми когато нямам видимост се шмугна пред предната гума...
иначе гледам да ги пазя, защото си е гадно
иначе гледам да ги пазя, защото си е гадно

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз за момента съм блъскал само врабче,но миналата година на път за морето щяхме да се пребиеме заради един таралеж
С 300 зора го избягнах.

тая тема ми се вижда няква безсмислена. Имам много ясен спомен за една касапница на пътя Сф-Варна из Ловешко, дето няква тъпа овца с еС класа тръгва да заобикаля куче на пътя и удря челно друга кола. В колата всички 4 човека леш.... в задната кола са пътували бабата и дядото с 1 от децата, в предната родителите и другото дете
Ебал съм ти и помиярите. Сега вместо поредното размазоно куче на пътя има 4 гроба. Някак си не ми се връзват нещата да тръгна да пазя кучетата

Ебал съм ти и помиярите. Сега вместо поредното размазоно куче на пътя има 4 гроба. Някак си не ми се връзват нещата да тръгна да пазя кучетата
Да така е, но съм наблюдавал на два пъти при мене, че на извънградско като вензапно излезе някакво живоно пред колата и инстинктивно правя маневра да избегна збълсъка...за щастие скороста беше адекватна и автомобила остана стабилен, така че няма много време да мислиш, както е и при катастрофите с автомобил с автомобил и автомобил с човек!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
titto написа: Спирам даже и заради гълъбите и врабчетата по малките улички, зае.и!![]()
![]()
откакто видях как на един гълъб му пречупиха крилата и аз съм много внимателен с животинките

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Как се казваше....дъждовен...черевй ли беше? Бил защитен вид, а при едно качване към Щастливица...ни го виждам...и само ми викат...стига убивала червиите бе....и аз....къде са??
Има ситуации, когато животното изкача на пътя и даже не можеш да реагираш, особено ако е на магистрала с висока скорост. Нали...хубаво е да се пазят, ама като няма начин...

Има ситуации, когато животното изкача на пътя и даже не можеш да реагираш, особено ако е на магистрала с висока скорост. Нали...хубаво е да се пазят, ама като няма начин...