Животните по пътя!!!
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
абе труп на човек по трудно се крие и създава много въпроси-те за това е по-ценен от животните,ако направят да насош наказателна отговорност за нанесени телесни или други повреди на животинка,мислим по друг начин ше стоят нещата...
В щатите мое да гниеш у пандиза за нехуманно отношение към животинка
В щатите мое да гниеш у пандиза за нехуманно отношение към животинка
- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
Е.Димитров написа:...ако направят да насош наказателна отговорност за нанесени телесни или други повреди на животинка,мислим по друг начин ше стоят нещата...
Ако го направят това,нали се сещаш че ти също ще можеш да съдиш животното за същото.И сама по себе си цялата ситуация изглежда абсурдна,затова няма да стане.Аз къде да се оплача,че след удар с лисица по магистралата смених предна и задна броня,радиатор,накрайниците на рейката,тампоните на носачите...да не изброявам всичко.И то само,защото тъпата лисица не е гледала кога да пресече магистралата.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ако можете да избегнете удар-добре, но винаги се съобразявайте и това, че има и други участници, защото са ставали тежки катастрофи при опит да се опази някое животно на пътя, а в края на краищата пътя е за коли и пешеходци. Имам убити няколко врабеца, защото от 100+ км/ч не мога да спирам току-тъй и едно бутнато куче, което мина на 10 метра пред колата, но като го чукнах с бронята бях почти спрял и му нямаше нищо.
От друга страна един такъв джигит уби на нашата улица бременното ни коли, което беше ужасно, разхождало се по тротоара, баща ми го повикал, за да не стане беля с колата и....
От друга страна един такъв джигит уби на нашата улица бременното ни коли, което беше ужасно, разхождало се по тротоара, баща ми го повикал, за да не стане беля с колата и....
Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
x-ekutor написа:Е.Димитров написа:...ако направят да насош наказателна отговорност за нанесени телесни или други повреди на животинка,мислим по друг начин ше стоят нещата...
Ако го направят това,нали се сещаш че ти също ще можеш да съдиш животното за същото.И сама по себе си цялата ситуация изглежда абсурдна,затова няма да стане.Аз къде да се оплача,че след удар с лисица по магистралата смених предна и задна броня,радиатор,накрайниците на рейката,тампоните на носачите...да не изброявам всичко.И то само,защото тъпата лисица не е гледала кога да пресече магистралата.
Отговорността за опазването на животинките е на хората,както и отговорността за опазването на пешеходците е у шофьорите
Все едно да осъдиш дете за дето е пресякло неправилно и ти е изкривило бронята
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Е.Димитров написа:x-ekutor написа:Е.Димитров написа:...ако направят да насош наказателна отговорност за нанесени телесни или други повреди на животинка,мислим по друг начин ше стоят нещата...
Отговорността за опазването на животинките е на хората,както и отговорността за опазването на пешеходците е у шофьорите
Аз знам за случай, когато кола уби дете с велосипед, което излиза от път без предимство и майката доста време след това плаща на убиеца "щетите" по скъпата му кола. Има всякакви абсурди

- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
Е.Димитров написа:Отговорността за опазването на животинките е на хората,както и отговорността за опазването на пешеходците е у шофьорите
Колега не сравнявай живота на едно дете с този на животно.Дори и при 0,0000001% риск за живота на човек ще предпочета да блъсна животно,ако ситуацията е такава.Предния ми пост беше продиктуван от това,че на магистралата няма как да пазиш животните.Това имах предвид и дадох за пример моя случай

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Кажи ми,че не е истина...saleen написа:Аз знам за случай, когато кола уби дете с велосипед, което излиза от път без предимство и майката доста време след това плаща на убиеца "щетите" по скъпата му кола.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Пазя животинките, стига да се създам опасна ситуация с някоя маневра.
Преди един месец тук в Сливен, бях свидел на следната случка.
Стоя на едно кръстовище и едно куче (домашно явно изтървано) пресича пешеходната пътека.Докато пресича спокойно гледам как един бус не намаля и директно минава отгоре му
Кучето прискимча направи 2 кълбета стана и хукна да бяга
Побесняг, като го видях това нещо ....исках да спра шофьора на буса и да го питам, защо не намали за да не удари кучето(имаше възможност да намали без проблем)
Хубавото в тази случка е,че на кучето му нямаше нищо
Преди един месец тук в Сливен, бях свидел на следната случка.
Стоя на едно кръстовище и едно куче (домашно явно изтървано) пресича пешеходната пътека.Докато пресича спокойно гледам как един бус не намаля и директно минава отгоре му

Побесняг, като го видях това нещо ....исках да спра шофьора на буса и да го питам, защо не намали за да не удари кучето(имаше възможност да намали без проблем)
Хубавото в тази случка е,че на кучето му нямаше нищо

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- saleen
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Кажи ми,че не е истина...saleen написа:Аз знам за случай, когато кола уби дете с велосипед, което излиза от път без предимство и майката доста време след това плаща на убиеца "щетите" по скъпата му кола.![]()
Информацията е от майката, ако тя лъже, значи лъжа и аз, но според мен казва истината, уви. За нашето правораздаване невъзможни неща няма.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Ае е*ал съм ти и помярите вече.Излезе ли, газя и хич ми не дреме.Две случки имах - при първата, ми излезе сърна на пътя - завъртане на 180 и в канавката.Даже успях да я подхвърля леко със задницата, ама й нямаше нищо и се изниза като пръдня из гащи...
Втория - пОмЯр - 4 лентов път, от най-дясна лента, в най-лява в насрещното, и пак го ударих тъпото добиче.Претича от дясно на ляво и като стигна края на платното, тръгна да се връща и точно тогава го центрихах у кифоната с ръба на бронята.Резултата - щях да се пребия, понеже се заливах от смях...след удара, кучето по гръб, с навирени крайници и се върти като пумпал...направи сигурно 10 оборота, изправи се и си тръгна със пиянска походка преплитайки крака...няма такъв смях, просто не мога да го опиша.Бронята ми беше само олигавена, а го ударих с над 100...
Така, че ако съм с по-висока скорост изобщо не ме интересува.Е примерно снощи пред блока, чаках 2-3 мин два мъника да се наиграят на средата на платното - тогава много ясно, че няма да ги газя
Втория - пОмЯр - 4 лентов път, от най-дясна лента, в най-лява в насрещното, и пак го ударих тъпото добиче.Претича от дясно на ляво и като стигна края на платното, тръгна да се връща и точно тогава го центрихах у кифоната с ръба на бронята.Резултата - щях да се пребия, понеже се заливах от смях...след удара, кучето по гръб, с навирени крайници и се върти като пумпал...направи сигурно 10 оборота, изправи се и си тръгна със пиянска походка преплитайки крака...няма такъв смях, просто не мога да го опиша.Бронята ми беше само олигавена, а го ударих с над 100...
Така, че ако съм с по-висока скорост изобщо не ме интересува.Е примерно снощи пред блока, чаках 2-3 мин два мъника да се наиграят на средата на платното - тогава много ясно, че няма да ги газя

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Cobb написа:Ае е*ал съм ти и помярите вече.Излезе ли, газя и хич ми не дреме.Две случки имах - при първата, ми излезе сърна на пътя - завъртане на 180 и в канавката.Даже успях да я подхвърля леко със задницата, ама й нямаше нищо и се изниза като пръдня из гащи...
Е за това казвам че ми е жал не за хората а за животинките.
Бих винаги пребил някой който гази животни,ако отидеш в германия(в което аз силно се съмнявам) и бутнеш някоя сърна или куче,чака те пандиз и сериозна глоба,после ти си преценявай как да караш и колко да се смееш
- Cobb
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Cobb написа:Ае е*ал съм ти и помярите вече.Излезе ли, газя и хич ми не дреме.Две случки имах - при първата, ми излезе сърна на пътя - завъртане на 180 и в канавката.Даже успях да я подхвърля леко със задницата, ама й нямаше нищо и се изниза като пръдня из гащи...
Бих винаги пребил някой който гази животни,ако отидеш в германия(в което аз силно се съмнявам) и бутнеш някоя сърна или куче,чака те пандиз и сериозна глоба,после ти си преценявай как да караш и колко да се смееш
Не знам за какво ти е жал и за какво не, но и при двата случая реагирах така, че да предпазя гадинката която ми излиза насреща и е чист късмет, че се отървавам без последици за мен и другите хора в колата.Ще дойдеш да ме пребиеш, защото предпочитам да убия едно куче, спасявайки четири човешки живота ли ? Щото точно така си беше в случая с кучето.И не четири, а пет - имах четири пътника + мен.Ами ако имаше някой в насрещното ?Ако в неговата кола има още пет човека, и го бях ударил челно ? И тогава ли ще ме пребиеш заради горкото кученце ? Или ако бях навил на дясно да се преобърна в нивата, която е с метър-два по-ниско от платното. И тогава ли ще ме пребиеш заради горкото кученце ?
А сърната, че ми излезе без никаква видимост е*е ли те ? Или сигурно съм я чакал в засада от завоя и съм чакал кога ще прецапа по пътя и после да има скара а ?А ако при завъртането и свличането в канавката се бях обърнал, или се бях ударил в някое дърво, пак ли ще ме пребиеш заради горкото животно ?
При кучето, на двуленов път, 100-120 мисля си е съвсем нормална скорост.При сърната бях под 50 - просто бях тръгнал на разходка.
В Германия, и да се съмняваш и да не се съмняваш, все ще мина от там, било то рано или късно, ама там първо ще погледнат и ще помислят какво е станало, а не да осъждат веднага като тебе.И ако трябва да лежа в затвора, за това, че съм спасил своя и още 4 живота, убивайки една сърна - така да бъде, поне ще съм с чиста съвест.
И даже малко се смях, знаеки какво можеше да се случи.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Cobb написа:Е.Димитров написа:Cobb написа:Ае е*ал съм ти и помярите вече.Излезе ли, газя и хич ми не дреме.Две случки имах - при първата, ми излезе сърна на пътя - завъртане на 180 и в канавката.Даже успях да я подхвърля леко със задницата, ама й нямаше нищо и се изниза като пръдня из гащи...
Не знам за какво ти е жал и за какво не, но и при двата случая реагирах така, че да предпазя гадинката която ми излиза насреща и е чист късмет, че се отървавам без последици за мен и другите хора в колата.Ще дойдеш да ме пребиеш, защото предпочитам да убия едно куче, спасявайки четири човешки живота ли ? Щото точно така си беше в случая с кучето.И не четири, а пет 0 имах четири пътника + мен.Ами ако имаше някой в насрещното ?Ако в неговата кола има още пет човека, и го бях ударил челно ? И тогава ли ще ме пребиеш заради горкото кученце ? Или ако бях навил на дясно да се преобърна в нивата, която е с метър-два по-ниско от платното. И тогава ли ще ме пребиеш заради горкото кученце ?
А сърната, че ми излезе без никаква видимост е*е ли те ? Или сигурно съм я чакал в засада от завоя и съм чакал кога ще прецапа по пътя и после да има скара а ?А ако при завъртането и свличането в канавката се бях обърнал, или се бях ударил в някое дърво, пак ли ще ме пребиеш заради горкото животно ?
При кучето, на двуленов път, 100-120 мисля си е съвсем нормална скорост.При сърната бях под 50 - просто бях тръгнал на разходка.
В Германия, и да се съмняваш и да не се съмняваш, все ще мина от там, било то рано или късно, първо ще погледнат и ще помислят какво е станало, а не да осъждат веднага като тебе.И ако трябва да лежа в затвора, за това, че съм спасил своя и още 4 живота, убивайки една сърна - така да бъде, поне ще съм с чиста съвест.
И даже малко се смях, знаеки какво можеше да се случи.
Приятелю,не се стягай,просто казвам ти че ми става жал за животинките и като ги съпоставя срещу някой изрод,мангал и тн. везните натежават в полза на животинчето.
Аз имам стаж от 1991 година,едно време се състезавах и в "ОСО",предполагам не знаеш какво е,по късно пак имах състезания,казвам го всичко това,защото през целия си стаж като шофьор имам навартяни над един милион километра,не съм бил тираджия,и не ми се е случвало да прегаза(да не дава Господ да се случва) нито едно животинче,с изключение на едно врабче което леко блъснах,но отцеля.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
Да, извинявай, нещо много се разпалих.Така е, и на мен ми е жал за животинките, но каквото стане, просто действам според ситуацията.Ако мога ще я опазя, ако не, ще ми е вътрешно, но ни най-малко няма да съжалявам.
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Обичам животните, но ако не трябва да реагирам първосигнално, не бих застрашил собствения си живот или този на друг човек.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!