Проблем с топъл старт 525TDS - къде да отида за центровка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с топъл старт 525TDS - къде да отида за центровка?
Та след четене на доста теми във форума, реших че проблема ще е от веригата, всичко се смени но проблема си остана, сега си мисля че само центровка на ГНП е решението, препоръчайте къде да отида да центроват добре помпата, че вече ме е срам да паля колата на публични места

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Проблема ти е от СТАРТЕРА ,във 100 теми писах едно и също,абе никой ли не ме послуша да пробва първо с това пък после да сменя вериги,и немога да разбера едно нещо всеки вика вериги ,сменява ги и пак му остава проблема и пише във форумите че са вериги.Те тия хора трябва и други да набутат като те са се набутали 

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Моето решение :
Аз съм от Русе,обиколих всички майстори и сервизи и "БРАДЪ",записах си час в сервиз на Бош(НН сервиз)- София,срещу някакви си 70-80 лв и 30 мин работа ,колата ми пали от четвърт оборот,така че отиди там и ще останеш доволен.След 2 месеца си смених и бендикса на стартера щот се еб...ше понякога и сега нямам ядове,докато види ключа и пали.525 тдс 97г.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
момчета не си мислете че щом при един се е оказало от стартер при всички е така тдс не пали топъл по няколко причини :
1-ва Разтеглени вериги
2-ра Неподходящ или слаб акумулатор
3-та Стартер
4-та Компресия
5-та ГНП
6-та Неправилна центровка
Така че единственият сигурен начин е да отидете на сервиз и да почнете от най безболезненото - диагностика от където може да бъде потвърдено или изключено като причини 1 и 6 по самия начин на въртене на мотора при стартиране ако е в час майстора може да се насочи към 2 или 3 , компресията се мери с прибор и остава гнп-то там работа е малко по сложна
1-ва Разтеглени вериги
2-ра Неподходящ или слаб акумулатор
3-та Стартер
4-та Компресия
5-та ГНП
6-та Неправилна центровка
Така че единственият сигурен начин е да отидете на сервиз и да почнете от най безболезненото - диагностика от където може да бъде потвърдено или изключено като причини 1 и 6 по самия начин на въртене на мотора при стартиране ако е в час майстора може да се насочи към 2 или 3 , компресията се мери с прибор и остава гнп-то там работа е малко по сложна
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Воденичаров написа:WALL написа:7. подгряваши свещи
8. проблем с дюзи
Свещите какво общо имат?
Ако падне под 80'С (30 минути на паркинг) пак върти повечко ако не е подгрята със свещите. А относно центровката се прави за 15минути като се развиват 1 болт и 2 гайки. Лесно е като си знаеш къде са, аз за болта от долу не знаех прочетох от форума и така си я направих иначе щях да бутам и да се чудя що не става.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
WALL написа:Воденичаров написа:
Свещите какво общо имат?
Имат много тясна връзка с паленето, както при студения така и при топлия старт. Предназначението им е да повишат температурата на цилиндровото съдържание- въздуха и да подгреят стените на горивната камера, като с това осигуряват по-лесното самовъзпламеняване на горивото.
Доколкото знам тдса не пуска подгрев при топъл старт. Така или иначе си трябват хубави свещи

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2