М3 Е36 с какво, с газчицаааа......
Модератор: Общи модератори
Абе верно си е ,че живеем в неква държава с капаци.Всички като почнат това е за бедняци,аз карам на бензин.Само да ви светна ,че в големите и бели държави ,за да влезнеш в центъра с гЪзарското си 320 95година ще те друснат с много пари ,защото в центъра трябва да покриваш Евро 5 или да си на газ ,заради газовете.Секи ден гледам коли от сорта на А8 ,5-ци и какви ли не други автомобили с изведена зареждачка за газ.Хората от много години на сам не мислят как да са гъзари ,а гледат как да им е евтино и да не пилеят пари само ,защото виж ли карам тва и требе съм кисел.Италианец не влиза в супер маркет ако нема оферта не спира на тая бензиностанция ,че на следващата е с 5 евроцента по евтино и за това има всичко ,защото не като взима 600лв заплата 400 да му ходат за бенз ,защото кара еди кво си и да е кисел.Всяка кола ,която рекламират по телевизията е с ГПЛ или автогаз.Да ако имам скъпа кола и ако вместо с 50лв за 100км мога да мина тези 100км с 20 ,ми ще гледам да ми е по евтино.Мога ли да попитам каращите на бензин като идат на бензиностанция като са гъзари какво казват на бензинджията до горе или сипи за 15лева.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Хората от много години на сам не мислят как да са гъзари ,а гледат как да им е евтино и да не пилеят пари само ,защото виж ли карам тва и требе съм кисел
Със сигурност със м3 няма да се видят във икономия. Със сигурност като си плащаш гражданска и пътният данък ще те чакат със Голямата сурвачка за 320коня

Значи има хора и хора който си мислят за две различни икономии.
над 110 kW - от 1,23 до 3,69 лв. за 1 kW. M3 e бая.
Последна промяна ditko1 на 09 Юли 2009, 1:17, променена общо 1 път
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ACCELERATOR написа:Тия теми за това „че само мизерниците карат на газ, а който има пари да си купи еди-каква си кола, не трябвало да пести“ са ми много смешни.
Все едно примерно някой от Люлин, разхождайки се из Бояна например, да говори:
„Глей го тоя, каква изолация си е направил! Щом е сложил изолация да пести енергия, значи е мизерник. Купил си къща в Бояна, пък сега няма пари за отопление и ток! Аз пък съм гъзар, и живея в панелка в Люлиин, и никога няма да сложа изолация, а ще си плащам двойно, защото съм гъзар!“.
Общо взето е същото.
Ти батЯ сериозно си се объркал. Да всичко общо взето е така както го казваш, ама с тънката разлика, която ти си пропуснал мисловно, че бмв-тата от завода излизат и на резерВара пише Unleaded (ЪнЛЕД се чете) 95 и без некви казани у багажника, дет ги слагат чички с мръсни комбинизони в мухлясъл гараж. А кога идеш да си купиш нова къща или апартамент, той си е построен от строителя с изолация и е готов за ползване както и колата от фабриката. Затва логиката ти е много сбъркана и затва, като кажеш в кафето сложих изолация на панелчето, хората отстрани нема се пулят и те гледат тъпо като голема метанова бутилка, щот тва ще се получи кога съчетаеш думите М3 и гас в едно изречение.
А как подръжката на вектора и е36 са еднакви - тоя филм търсих у видеотеката, ама ми казаха да проверя на рафта с фантастиката.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
дали случайно колите изпозлващи lpg са забранени в тунела под ламанша например...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Баси яката тема
Няма друг такъв вредител като газта... честно
Ма важното е верно всяка жаба да си знае гьола
Ми чи тъй ми, друго си е бай Грую да ми казва как трябва да се случват нещата
И на какво да си карам колата...
Чакайте сега че не разбрах...
Значи куцо и сакато праска М мотори в 316ки и тва е супер яко, ама човек като си монтира ГИ на колата е ебаси цървула, щото се гаври с БМВ светинята?
Или не разбрах нещо...?!
Ма друго си е 316 М поверррр с барабанките

Ма важното е верно всяка жаба да си знае гьола

Ми чи тъй ми, друго си е бай Грую да ми казва как трябва да се случват нещата

Чакайте сега че не разбрах...
Значи куцо и сакато праска М мотори в 316ки и тва е супер яко, ама човек като си монтира ГИ на колата е ебаси цървула, щото се гаври с БМВ светинята?
Или не разбрах нещо...?!
Ма друго си е 316 М поверррр с барабанките

Форда има по-скъпа поддръжка от БМВ-то, Опела също, а VW-тата направо чупят касичката. Говорим за поддръжка, а не за закърпване на положението. Просто кола, която знаеш че няма да те остави на пътя, без да си непоправим оптимистzBoost написа:...А как подръжката на вектора и е36 са еднакви - тоя филм търсих у видеотеката, ама ми казаха да проверя на рафта с фантастиката.

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ACCELERATOR написа:acho.rs написа:ACCELERATOR написа:Тия теми за това „че само мизерниците карат на газ, а който има пари да си купи еди-каква си кола, не трябвало да пести“ са ми много смешни.
Все едно примерно някой от Люлин, разхождайки се из Бояна например, да говори:
„Глей го тоя, каква изолация си е направил! Щом е сложил изолация да пести енергия, значи е мизерник. Купил си къща в Бояна, пък сега няма пари за отопление и ток! Аз пък съм гъзар, и живея в панелка в Люлиин, и никога няма да сложа изолация, а ще си плащам двойно, защото съм гъзар!“.
Общо взето е същото.
Грам не ми се почва темата газ срещу бензин , но понеже съм на ти със изолазциите , щи кажа къде бъркаш - стиропора , не ти руши къщатата , не ти прогаря комина (ауспух , генерация) , заради стиропора , не подменяш плана на къщатата (софтуера) , не махаш катализатора и тн и тн . Освен това - тия със къщите от Бояна (Бавария) , не ги правят със стиропор(газ) а изрично са против каквато и да било интервенция , свързана със бомбастичното , супер евтино , горивото на трезво-мислещите (но пред забрана от глупавите немци) - газта![]()
![]()
![]()
Мисли преди да пишеш глупави постове - карай си на газ и остави нас комплексарите , без 2 лева в джоба да си караме на бензин
Ачо, с тоя пръст си много страшен, ама да ти кажа и аз нещо.
За газта искам да ти кажа някои неща - Опела го карам вече 6г и 100000км с ГИ, и още съм си с ОРИГИНАЛНАТА генерация. Софта му не се сменя, а напротив - компютъра на ГИ взима инфо от него, и на базата на тази информация командва дюзите за впръскване на газ.
БМВ-та на газ не знам дали има, но със сигурност има VW, VOLVO, RENAULT, за италианците да не говорим, с фабрична газ, която не е нещо по-различно от тази, която се слага допълнително.
Аз си карам на газ, карам си и на нафта, карам си и на бензин 100 октана мотора, така че можеш да си спокоен за мен![]()
Колкото до глупавите постове - в случая не само твоя, но и цялата тема е глупава, и в случая ВИЕ, каращите на бензин(ако мога така да се обърна) я повдигате, за да поизбиете някой комплекс, да се посмеете на Мизерника, каращ на газ и т.н.
Това ако не е комплексарска тема, здраве му кажи. Ако бях модератор, бих я заключил още след първото мнение
Може и да се заяжда някой за газта , ама аз не съм от тези - знам , че е по-евтино , но просто , поради някой съображения , не бих сложил газ на мойта кола - може би на някоя стара , на доизживяване да - но не и на мойта . Твоя пост ми прозвуча като зяждане и за това отговорих така . Никога не съм казвал , че каращите на газ са мизерници , но извинявай - М3 на газ си е смешно вече и не може , да не се съгласиш със мен

Колкото то 500+ коня на газ - до колкото знам , това е Метан и не е сериино производство . Ако е метан - късмет със зареждането - тия 10 цилиндъра при 8000 - 8500 оборта - може и да изкараш 20 километра със едно зареждане на бутилката

А че темата е тъпа - абсолютно

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
bmwfena написа:е тва е кола-хем повер хем тънкънъ разход![]()
а ве нема ли Мка на нафта-ние с тдс сите кво ще прайм
![]()
на вас пък ви е най лесно... навсякъде има последни спирки на райсове

мойта кола е с метанов инжекцион и да ви кажа има малка разлика между вървежа на бензин и метан .на метан може би работи на 90% от тея 115 катъра което се е прилично според мен .а за тва че на баир се качва на 2ра не е вярно освен ако не си напълнил багажника с желязо и караш на климатик а за цената да не говорим 1.13лв с 9 кг 130+км в най големите задръствания сметнете сами верно м3 на газ си е мизерно ама кой с кво иска да си кара колата ако ще и с брикети така че не обиждайте тези които карат на газ 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ае стига джавкане на тема газ/бензин вече. Само искам да ви кажа от гледна точка на германеца тука, как е хавата с газта. Понеже аз съм вече тук от 5 медеца с колата и първо искам да ви кажа че тука си е невероятна далавера да се кара на газ, аз съм с газов инжекцион и вече от както съм тук обиколих цяла Германия с колата за без пари, за 5 месеца и направих 9000км. Тук газта се върти около 55 цента а бензина е 1,30 най евтиния, 100 октановия е от 1,45 евро и нагоре. В момента правя практика в завода на Мерцедес в Щутгарт и тука в офиса съм разказал вече на всеки че имам газ и че дойдох от България до Щутгарт за 90 евро (1700км) и тия ме гледат е така
. Казват е браво ти си човека това е много добре дето си го направил, а особено и като им кажа че уредбата ми струва 700 евро
и тия тука са от инжинер нагоре. Така че точно тия които правят тази инвестиция в газта бих казал че са най малките балъци или поне така е според инжинерите не Мерцедес
. Или викате те и тия не са на ясно за какво става въпрос
. Щото тука немеце е луд на тема спестяване и съкращаване на разходите и една такава интервенция я посреща с отворени обятия. Проблема с газовото тука е че уредбите им струват от порядъка на 2000 и нагоре евро.......... и така от тука на сетне секи може сам да си прецени за или против газта а иначе в добавка искам само да кажа
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &esearch=1
630 и нещо автмобили с марката БМВ на газ..... и то какви
Може да се осведомите за разхода дори
[/b]

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &esearch=1
630 и нещо автмобили с марката БМВ на газ..... и то какви

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
:)
Защо ли все по-често ми се налага да използвам една от любимите ми реплики...: ''Разни хора, разни идеали...''
С тия пари за ГИ-то можех да я направя супер бигачка, М-пакети разни, тва-онова. Да са таковам в балъка
сори, не се стърпях
С тия пари за ГИ-то можех да я направя супер бигачка, М-пакети разни, тва-онова. Да са таковам в балъка

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Аз пък видях едно Г55 амг на газ
Не мога да разбера само какъв е смисъла бутилката да е на мястото на резервната гума, а резервната гума да е на мястото на бутилката?

Не мога да разбера само какъв е смисъла бутилката да е на мястото на резервната гума, а резервната гума да е на мястото на бутилката?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Воденичаров написа:Аз пък видях едно Г55 амг на газ![]()
Разликата е ,че гумата може да я си я преместищ и да я оставиш у вас , а бутилката не.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!