потресен съм от бездушието на българина!
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Те хората са си го казали едни си дават парите по к**ва,други по коли,трети по коли и т.н Едни играят по цели дни и нощи по казина,това както казват някой е 21 век.Всичко вече е масово разпространено.Жалко но факт.

Абе преди известно време в едно зверско задръстване колата пред мен се запали като факла, направо стана непоносимо да се стои близо до нея от жега... Значи от 3 ленти задръстване всички избегаха за секунда, но страшното беше, че от всичките 100 коли слязохме да гасим само аз и още едно момче. Пича дето му се запали колата нямаше и пожарогасител или пък се беше шашнал много, но така и не го извади докато не изгасихме колата му.
Учудвам се от страха на хората да помогнат на друг...
Учудвам се от страха на хората да помогнат на друг...
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Воденичаров написа:blackrider написа:vicho написа:и си прав, и не си!![]()
![]()
Прав не прав ,не мога да си помисля да подмнина с лекота ей така. А много хора го направиха
пп. и аз съм бил потърпевш от наркомански набези по колите ми,но тава не ми дава право да видя някой в беда /както в случая сам се е докарал до тази ситуация/ и да го подмина с усмивка и мисъл " ей мнооо се кефя,на ти сега да ти е за урок" !!!
Ся в спешното са го свестили и вече е готов да краде халогени от колите и телегони от децата, чиито родители по-рано през деня са го подминали без да му помогнат. Всичко е един омагьосан кръг. Евала, че си прял да видиш какво му има, защото можеше да е болен от нещо или пребит и наистина да има нужда от помощ. Ако бях на твое място, като разбера че е наркоман, щях да си тръгна без да му удължавам агонията.
Има една максима - никога не казвай 'никога'!
Представете си, че утре си мъртво пиян, и си в подобна ситуация, не е супер изключено (освен ако не си пълен въздържател), дали няма да си благодарен на всеки, който ти помогне?
Да, наркоман е, но преди всичко е човек, и в този момент е имал нужда от помощ. Ако го заваря до колата ми да краде, ще го счупя от бой, в ситуацията, каквато е описал колегата, бих постъпил като него....'невинен до доказване на противното' му се викаше на това.
И един подобен случай, но отпреди повече от 10 години.
Мой познат, насред зима и в ценъра на София се подхлъзва на бордюра, пада и си чупи таза. Успява да стане и стига до една ограда, от тези между улицата и тротоара, дето са точно на височината на чатала, та.. прехвърля се през нея и седи два часа така, докато най-накрая някой му обръща внимание и вика линейка. Човека даваше дежурства като планински спасител!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
На мен пък ми се е случвало да спра при пострадали в катастрофа, да попитам имат ли нужда от помощ и от среща да получа:
"карай си попътя ние ще се оправим , ... айде айде бягай какво гледаш"
Останах така

"карай си попътя ние ще се оправим , ... айде айде бягай какво гледаш"
Останах така

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Това според мен не е национална черта,даже напротив,струва ми се че в по-развитите държави и общества даже са по-малко склонни да помогнат така спонтанно ,по човешки..
И мисля,че колегата е прав,че абсолютно всеки може да попадне в ситуация,в която е в почти безпомощно състояние
..."застраховани" няма.. 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
"Я, на човека му свири алармата за къщата, явно са я разбили... Я да си мълчим и да си стоим кротко да не ни нападнат и нас" 

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Пичове, не сте прави така злобно да се отнасяте. Ок, може да е наркоман, отрепка, да ви краде халогените (въпреки, че не трябва да мислим, че всички наркомани нямат търпение да ви откраднат тъпите халогени с извинение
), ама момчето е човек като всички нас и заслужава да му се окаже помощ. Не мога да разбера в такива ситуации как нарочно някои хора се правят на луди, защото нуждаещия се от помощ бил такъв и такъв. Айде за където някой някога ви е свил нещо от колата да си го изкараме на момчето и да го оставим да се убие. Ок, може да е отрепка, всякакъв, сам да си е виновен, но в такива ситуации тези неща не са от никакво значение. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
vicho написа:и си прав, и не си!![]()
![]()
Съгласен съм!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Винаги съм се чудил как когато на някой му окрадат колата веднага се набеждават наркомани за това 

Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
alpina-ma6inata написа:Пичове, не сте прави така злобно да се отнасяте. Ок, може да е наркоман, отрепка, да ви краде халогените (въпреки, че не трябва да мислим, че всички наркомани нямат търпение да ви откраднат тъпите халогени с извинение), ама момчето е човек като всички нас и заслужава да му се окаже помощ. Не мога да разбера в такива ситуации как нарочно някои хора се правят на луди, защото нуждаещия се от помощ бил такъв и такъв. Айде за където някой някога ви е свил нещо от колата да си го изкараме на момчето и да го оставим да се убие. Ок, може да е отрепка, всякакъв, сам да си е виновен, но в такива ситуации тези неща не са от никакво значение.
Наркоманията е личен избор,както педерастията и алкохолизма,много мразя и 3 те прослойки,единствената помощ която бих им оказал е един здрав,класически,старовремен побой
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Ivo_Borisov написа:Тъжна история за съжалениеДобре че все още се намира някой да помогне
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Е.Димитров написа:Наркоманията е личен избор,както педерастията и алкохолизма,много мразя и 3 те прослойки,единствената помощ която бих им оказал е един здрав,класически,старовремен побой
Принципно е така.......и аз ги мразя .......ама нали и те завалиите душа носят

Веднъж ми се случи да набия канчето на такъв "екземпляр"....... ама после поне си го закарах в болницата.....
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Hito написа:Е.Димитров написа:Наркоманията е личен избор,както педерастията и алкохолизма,много мразя и 3 те прослойки,единствената помощ която бих им оказал е един здрав,класически,старовремен побой
Принципно е така.......и аз ги мразя .......ама нали и те завалиите душа носят![]()
Веднъж ми се случи да набия канчето на такъв "екземпляр"....... ама после поне си го закарах в болницата.....
Да де,и аз така мисля като теб,набиеш го,ама после ти стане жал,все пак сме хора,но принципно така стои въпроса
Hito написа:Веднъж ми се случи да набия канчето на такъв "екземпляр"....... ама после поне си го закарах в болницата.....
Няма смисъл да ги биеш- те достатъчно страдат и без това!
Пък има и друга страна- наркотика действа като силно обезболяващо -и да го спукаш от бой, зъбите да му избиеш, пак ще намери сила да извади нож и да те наръга- а срещу нож само бега е спясението.
За автора респект- имаш сърдце- уважавам....
Последна промяна likesake на 17 Юли 2009, 11:51, променена общо 1 път
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4