питайте алх нещо...
Модератор: Общи модератори
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
marti the pi4 написа:кога БГ ще стане нормална държава??????
дефинирай нормална държава. механизъма ни е грешен (обречен на мравешко развитие). ние имаме много малко да предложиме на себе си и на света, а това което можем да предложиме положихме големи усилия да го унищожиме. комбинирай го със управници (всичките до момента) които слагат личния интерес през този на народа и положението е още по-сложно.
ние имаме следните переспективи:
1. селско стопанство- себестойноста на продукцията ни е висока и от там конкурентноспособноста - ниска. трябва да влезат пари за да се автоматизира производството, но пари няма щото не могат да продават- затворен кръг от които се излиза бавно.
2. туризъм - от вътрешния туризъм малко се печели защото българите сме неплатежоспособни. остава от чужденците. но тези които ги разбираме (бедните) и можеме да им предложиме каквото очакват- не носят нужните пари. тези дето носят (средния и богатия) не ги разбираме защото ако ги разбирахме нямаше да застроиме всичко и да го направиме във едно голямо гето където те не биха стъпили. лакоми сме и безхаберни. събираме трохи във момента.
3. лека индустрия- несъществуваща. справки- китай.
4. тежка индустрия - несъществуваща. имаше военна индустрия- силните на деня я разрушиха за дребни концесии и моментни награди. срамота. обширна тема.
5. сфери на услугите/ чужди инвестиции (демек- нематериалната страна) - директно свързани със икономическа политика- икономическите ни закони имат 2 проблема- не стимулират нищо и никои не ги спазва. инвестиционият климат е лош и привлича само спекуланти- които или успяват и си връщат х100 или загубват всичко- риска е огромен- от там и наградите (и загубите) също. пак- тема не за тука
та кога ще станеме истинска държава? не зная. само знам какви са ни текущите проблеми и знам че са много трудно решими при така създалата се обстановка. ма понеже така острани е лесно да се коментира- ще спра тука

Последна промяна alx на 12 Май 2005, 16:15, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Александре - идол си на дечурлигата тука.. уж високообразован човек.. докога ще им даваш лош пример с ужасния си правопис и граматика?
(разглеждай го като въпрос
)

(разглеждай го като въпрос

You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
GaD написа:Ако нямаше образование (висше, етц) щеше ли да си сега където си ?
знам че не е добър пример за младежите, но мисля че щях да съм дори по-напред със материала... защото липсата на образование те кара да се захванеш общо взето със "скучните" бизнеси във които са всъщност парите. повечето хора които се занимават със тях са необразовани, без навици за общуване. тези които успяват са находчиви, хитри и добри психолози- нито едно от тези неща не се научава във училище...
но ако смята човек да прави някаква професонална кариера и го влече власт и тн... (или просто родителите/обществото са му промили мозъка) - трябва да се завърши висше. иначе старта ти към 23-25 е много по-слаб...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
anica banica написа:Александре - идол си на дечурлигата тука.. уж високообразован човек.. докога ще им даваш лош пример с ужасния си правопис и граматика?
(разглеждай го като въпрос)
за мене е важен крайния резултат- нали се чете а не декодира каквото пиша? само тез дет си нямат друга работа придирят за детайлите..

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Toledo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90
Кога петролът ще стане 80-100$ и как ще го понесе Чичо Сам ? Щото тук строят бензиностанции с такова темпо ...
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
Slavi_m написа:Мислиш ли някога изобщо да се появиш на наша сбирка/събор за да се запознаем на живо
идвал е на Еко, и то два пъти

и един път на Бояна

sith написа: Познава ли те лично някой от този форум, и ако те познава кой?
дооооста хора

- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Един въпрос не пряко свързан с теб,но ми
е интересно мнението ти по въпроса като
човек които живее в Щатите,но не родом от там
Какво мислиш за предисторията на 2-рата воината в залива
или по точно взаимоотношенията на сем. Буш и сем.Бен Ладен
и като цяло за воината там?
И като цяло американците какво мислят американците за това?
Благодаря предварително
е интересно мнението ти по въпроса като
човек които живее в Щатите,но не родом от там

Какво мислиш за предисторията на 2-рата воината в залива
или по точно взаимоотношенията на сем. Буш и сем.Бен Ладен
и като цяло за воината там?
И като цяло американците какво мислят американците за това?
Благодаря предварително

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Toledo написа:Кога петролът ще стане 80-100$ и как ще го понесе Чичо Сам ? Щото тук строят бензиностанции с такова темпо ...
като караш коли по 3-4-5 литра.. има мегдан къде да се свиваш... обаче като караш коли по 1 литър и пак ти е скъпо- проблем...
ако стане бензина по $100 на варел- американците ще се посвият, да не говориме че като цяло са платежоспособни. европата обаче не мога да я мисля...
предполагам че ще виждаме все повече пари да се наливат във изследвания за алтернативните горива.. докато излезе нещо подходящо...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила