Проблем с топъл старт 525TDS - къде да отида за центровка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
свещите въобще не играят при топъл старт а тдс а не пали топъл от дюзи до сега не съм срещал и точно от такива центровки за 15 минути повечето дизели са на това дередже
- anzak
- старши ентусиаст
-
и защо си мислиш че не съм пробвал ....
пък и близко до акъла релето за подгрев се управлява от блока за управление а той пуска сигнал при студена кола и тогава изписва пре хийтинг на таблото или светва дде-то зависи от типа нали затова правят принудителен подгрев на свещите като не пали топла за да я продадат по лесно колата

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
anzak написа:свещите въобще не играят при топъл старт а тдс а не пали топъл от дюзи до сега не съм срещал и точно от такива центровки за 15 минути повечето дизели са на това дередже
Зависи колко топъл,ако си карал и си спрял на бензиностанцията заредил си и директно въртиш трябва да запали от раз,не мисля ,че там накалните свещи играят. Но ако е стоял извесно време 20мин. и я въртиш без подгрев ще повъртиш малко повече 5-6 оборота поне ще направи. А за центовката говоря за задаване на момента на впръскване ( предварение или следварение) тя не е сложна. И всеки ,който смяната на маслото не го затруднява би трябвало да може да я направи,няма кой знай какво.
- anzak
- старши ентусиаст
-
само много ми е интересно коя точно сила ще го пусне подгрева след 20 мин стоене на паркинг ........... защото той по телепатия не се пуска а относно центровката казва се предварение и закъснение и си иска да е закачена колата на тестер за да се гледа градуса на който става началното впръскване за да стане като хората иначе на ухо ..... малко като на тото е да ти кажа
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
anzak написа:само много ми е интересно коя точно сила ще го пусне подгрева след 20 мин стоене на паркинг ........... защото той по телепатия не се пуска
Под колко градуса се пускат свещите 80,70,60?.Аз не знам.Споделям впечатления от моята кола.
Центровката по сервизите с стробоскоп и осцилоскоп ги правят на колите и е значително по прецизно. Аз моята на ухо я правя , натискам помпата към двигателя с щанга и въртя и ,където запали от раз стягам гайките.
Последна промяна bera на 19 Юли 2009, 18:45, променена общо 2 пъти
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
anzak написа:само много ми е интересно коя точно сила ще го пусне подгрева след 20 мин стоене на паркинг ........... защото той по телепатия не се пуска а относно центровката казва се предварение и закъснение и си иска да е закачена колата на тестер за да се гледа градуса на който става началното впръскване за да стане като хората иначе на ухо ..... малко като на тото е да ти кажа

- stefan_bmw7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 725 tds;Pajero 2 ;E66 730d
като се среже един кабел на температурния датчик на блока на двигателя колата се луже 4е е студена и подграва постоянокабела е с цвят синио-бял и колата почва да пали мн по лесно когато са и разстегнати веригите
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
stefan_bmw7 написа:като се среже един кабел на температурния датчик на блока на двигателя колата се луже 4е е студена и подграва постоянокабела е с цвят синио-бял и колата почва да пали мн по лесно когато са и разстегнати веригите
Според теб колега това решение ли е на проблема ? Защото според мен не е.
- anzak
- старши ентусиаст
-
това е временно решение с трагични последствия и не се реже само кабела а се слага едно реленце със съпортивление
- stefan_bmw7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 725 tds;Pajero 2 ;E66 730d
- anzak
- старши ентусиаст
-
с цел да се имитира по ниска температура на мотора за да пусне подгрева и след като се запали колата изключва и си работи нормално датчика мисля така беше
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2