Наказание за шофиране без книжка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 20 Юли 2009, 12:14

:( благодаря колега , аз 6 месеца не слезнах от колата с отнета книжка ... Научих се да карам и с колан , и с 50 , и на фарове ...
Сега съм с книжка и истината е че трябва да се спазват ограниченията
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 20 Юли 2009, 16:51

mitrax написа::( благодаря колега , аз 6 месеца не слезнах от колата с отнета книжка ... Научих се да карам и с колан , и с 50 , и на фарове ...
Сега съм с книжка и истината е че трябва да се спазват ограниченията

Така е да, обаче не ти гарантира, че пак няма да те спират... Аз имам книжка от 20ти Май и са ме спирали 14 пъти досега (11 за проверка и 3 в нарушение), като 3те нарушения ми бяха съвсем в началото, още първата седмица... Оттогава карам само по ограничения и по всички правила и пак ме спират на поразия... Почти всяка вечер, е*ахти зора :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 21 Юли 2009, 7:38

Мерси за мненията и в крайна сметка:
- до 2г. затвор или 100-300 лв, понеже има "малка" разлика :confused: ?

В крайна сметка зависи на кой ще попаднеш ама няма как...Трябва да се спазват правилата, но е невъзможно да спра да карам поради работа и т.н.
BMW 5-series POWER!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 21 Юли 2009, 8:29

Зависи колко пъти те хванат без книжка.Т.е. дали няма да го смятат вече за рецидив.Тогава те дават на прокурор.И тогава ще те съдят,като лишаването е до 2 години.Но ако си с чисто досие може и да минеш условно.В никакъв случай не ти го пожелавам.По-добре да стиснеш зъби и да си изтърпиш административното наказание определено от КАТ.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Юли 2009, 8:33

Metallium написа:Мерси за мненията и в крайна сметка:
- до 2г. затвор или 100-300 лв, понеже има "малка" разлика :confused: ?

В крайна сметка зависи на кой ще попаднеш ама няма как...Трябва да се спазват правилата, но е невъзможно да спра да карам поради работа и т.н.

Колега, зависи колко пъти си хващан и са ти писали акт за без книжка. Предполагам първите няколко пъти минава като административно нарушение с глоба, но след това отива към престъпление по транспорта и съобщенията-справка чл.343-В от НК. ;)
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 21 Юли 2009, 8:37

Мисля,че има право на 2 опита.След това няма прошка.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 21 Юли 2009, 11:11

не е шега работа. в затвора няма да те вкарат, но отиваш на производство, а е кофти да си осъждан. ако толкова ти се налага да караш - карай, но имай впредвид какви може да са последствитята и дали си готов да ги поемеш след това :mhihi:
virtue and tranquillity

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 21 Юли 2009, 11:22

Аз лично, за да не се чудя колко точки или колко пари ще ми косва дадено нарушение винаги карам с един правилник в жабката. Аз взех книжка преди около 3 месеца и правилникът си седи в колата от деня, когато взех листовките. Иначе според мен не би трябвало да рискуваш да караш без книжка, понеже мен досега са ме спирали 4-5 пъти (в повечето случай не без основание), но ми се вижда рисковано. Ето какво пише в правилника:
Неправоспособност

1. Управление на МПС след лишаване от това право по съдебен или административен ред
Глоба 100-300лв.

2.Управление на МПС без притежаване на съответното свидетелство за управление или когато е отнето по реда на чл. 171, т.1 или 4
Глоба 100-300лв.

3.Собственик, длъжностно лице или водач, който допуска или предоставя управлението на МПС на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление.
Глоба 100-300лв.

4. При повторно нарушение по т. 1,2,3
Глоба 150-1500лв.

5. При повторно нарушение по т.2 в едногодишен срок или в срока за изтърпяване на наказанието по т.1
Лишаване от свобода до 2 години

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 21 Юли 2009, 22:22

asasin18 написа:100-300 лв без никакви лишавания от свобода ако ще и 2000 пъти да те хванат. Карай си нема ядове ;)

Айде бе!
Ти сигурен ли си в това, което пишеш или просто реши да се направиш на мъж? Като пораснеш, ще ти кажа за едни много интересни книжки, казват се закони, но те се четат само от интелигентните хора...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 21 Юли 2009, 22:59

Аз имам един за превишени 31 км/х, месец по-късно още един за 36 или 37 км/х.. и то от една и съща кука!! Два месеца по-късно имам един за неспазване на разпореждане на органите на МВР и свистене на гуми...
От тогава до сега само 2 път са ме спирали за проверка.. но тогава карах с акта които отдавна изтече, в кат въобще не ми се ходи... че ще е нещо страшно.
Засега карам, пък каквото стане.. предполагам ако ме спрат ще ми вземат книжката на място. :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 21 Юли 2009, 23:33

Vlados написа:
asasin18 написа:100-300 лв без никакви лишавания от свобода ако ще и 2000 пъти да те хванат. Карай си нема ядове ;)

Айде бе!
Ти сигурен ли си в това, което пишеш или просто реши да се направиш на мъж? Като пораснеш, ще ти кажа за едни много интересни книжки, казват се закони, но те се четат само от интелигентните хора...

еми имам 2 акта за каране без книжка - моята беше отнета

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 22 Юли 2009, 8:28

kiro_320 написа:Аз имам един за превишени 31 км/х, месец по-късно още един за 36 или 37 км/х.. и то от една и съща кука!! Два месеца по-късно имам един за неспазване на разпореждане на органите на МВР и свистене на гуми...
От тогава до сега само 2 път са ме спирали за проверка.. но тогава карах с акта които отдавна изтече, в кат въобще не ми се ходи... че ще е нещо страшно.
Засега карам, пък каквото стане.. предполагам ако ме спрат ще ми вземат книжката на място. :confused:

аз карах 6 месеца с акт без да ходя до полицията. Някаде там около 6тия месец получих призовка да се явя в кат с книжката в ръка - явяването задължително. Взеха ми я за 3 месеца за превишаване на скоростта с 31 км/ч защото ми беше второ такова нарушение за по малко от година .. и 300 левчета/допълнителни глоби че се скатавах 6 месеца нямаше/. Мисля че вече ги взимат книжките и при рутинна проверка ако си с изтекъл акт с нарушение за отнемане на книжката
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 22 Юли 2009, 9:45

добре де при мен разбрах , че ми е влязло в сила постановлението за отнемане на книжката , но талона си е при мен и книжката си е при мен и си мисля докато не ми мине лятната отпуска да не си ги връщам за 2 месеца без книжка, ако спазвам правилата и ме спрат за рутинна проверка при наличието на талон дали биха се усетили ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 22 Юли 2009, 9:59

ако ти не отидеш при планината, планината ще дойде при теб. един вид на адрес идват и ти я отнемат. на един приятел така му я взеха :mhihi:

иначе най-вероятно ще те усетят. като те спрат за проверка обикновено правят и справка.
virtue and tranquillity

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 22 Юли 2009, 11:46

a някакви санкции ще има ли или просто ще ми съставят протокол за иземване ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата