Гори масло - РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
hellsgate написа:Колега смяна на двигател няма да правя . Нито ми се дават 1500-2000лв. нито знам другия двигател в какво състояние ще е и дали ще ми се пре*ебе на 1вия месец.Най-добре да си сменя сегментите и гумички и разни други нещица за 500-600лв и да забравя
Правилно колега

П.П. хората по толкова, че и отгоре дават за обслужване на двигател, ама те са балъци не ги слушай тях

E39
Леле Вие сте не реални май, а направихте вече и ремонти и незнам кво на тоя мотор, тоя мотор е здрав та знае ли се може да подхарчва масло от няколко неща, а и да ти кажа и да си доливаш по 1литър на 1000км е много по добре отколкото да се набиваш с некви ремонти при некви специялисти с некви части аз карам ве4е 3то БМВ с М52 и съм минал над 120 000км и никога не ми е минавало през главата да му правя ремонти имам чувството че се намирам във форум на опел или фиат като видя такива теми баси.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
колега, ако искаш мога да ти дам моя мотор за 1500, давам ти гаранция че не гори масло, и е поддържан в дарукар с оригинално бмв масло
и е на реални КМ наи важното, бих ти го дал не защото му има нещо, а защото искам да сложа същия но от 2.8
звук за душата
http://www.youtube.com/watch?v=-K0mc11b ... re=related

и е на реални КМ наи важното, бих ти го дал не защото му има нещо, а защото искам да сложа същия но от 2.8

звук за душата

http://www.youtube.com/watch?v=-K0mc11b ... re=related
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Ами 3,5 или 4,4

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
**Novobraneca написа:Ами 3,5 или 4,4![]()
ще се утепам некаде с някоя от 2-те, просто 1000 % съм сигорен
та да бе кротко седяло не би чудо видяло

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: E39
Slav4aE39 написа:Леле Вие сте не реални май, а направихте вече и ремонти и незнам кво на тоя мотор, тоя мотор е здрав та знае ли се може да подхарчва масло от няколко неща, а и да ти кажа и да си доливаш по 1литър на 1000км е много по добре отколкото да се набиваш с некви ремонти при некви специялисти с некви части аз карам ве4е 3то БМВ с М52 и съм минал над 120 000км и никога не ми е минавало през главата да му правя ремонти имам чувството че се намирам във форум на опел или фиат като видя такива теми баси.
ми то точно от такива като теб дето не си поглеждат колите и наливат бензин и по литър на 1000км масло си страда следващия собственик на колата както е в случая с колегата
E39
ми успех с хубавия ремонт дето го чака колегата като знам ква са майсторите и частите тука, дано има късмет и поизкара известно време, а ти незнам откъде си толкова сигурен как си гледам колите ама щом казвш сигирно си в час или незнам може и да ме познаваш въпреки че аз със сигурност не те познавам! Това обаче няма значение по темата такаче успех на колегата!
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
пак започнаха всички да изказват мнения
следя темата от начало и вече не издаржах!
за харча на маслото има куп причини,(отнася се за всички двигатели-ДВГта)човека пита: дали е нормално?
не на кого колко му харчи.
според мен нормално по документи дават определен разход на масло да не се обързват с последващи рекламации в гаранция.(разработване,начин на каране,натоварване и Т.Н.)от това зависи разхода на масло при нови(изправни ДВГта)при стари двигатели е мнооого относителна работата.Марката и типа масло е важна за определен двигател.Друг важен фактор е степента на износване на ДВГто.Трети фактор е за колко време(години) е навъртял определени километри или (моточасове) тоест двигател на 100к.км за 2години се износва по малко от такъв на 5години.Факторите са: по малко студени стартове,слабо стареене(изпичане) на уплатнители,гарнитури,семеринги и Т.Н.водещи до разход на масло.
та по темата не е нормално на 2-3к километра да не хваща щеката.
преди 5-6 години карах един голф цвай-служебен
,харчеше по 1литър на 10к.километра и така след около 300к.километра навъртени след пълен основен ремонт започна да лапва по 1л.на2-3к.км после отиде при друг да му налива масло.При него знаех че сегменти,бутала,блок,лагери и всичко беше
взело дало
следващият случай бе с личен форд преди около 3 години - започна да пуши много и да харчи масло и взех да не го карам и да се чудя какво да го правя на 3-4к.километра да не хваща щеката и така докато един приятел(пампурджия)се върна от рейс и тъи като жена му ползваше семейната кола за бизнес а той се чудеше какво да прави по цял ден ходеше я за риба я на лов и ми вика дай ФОРД-а да се движа докато взема втора кола.Аз го предупредих само да гледа маслото,След около месец каране ми я връща и вика не е мръднало маслоти и се смее.седмица след като му я дадох ходил при свои хора да смени гумички на клапаните и пушека и разхода на масло изчезнал.И така до сега, сестра ми го кара без проблеми.
Съвета ми е:
1.проверка на компресия
2.ако е в норми компресията-гумички на клапани
и чак след това да се хвърляш в големи ремонти
ps:и пиши какво ще стане след сервиза утре нали за сряда беше
следя темата от начало и вече не издаржах!
за харча на маслото има куп причини,(отнася се за всички двигатели-ДВГта)човека пита: дали е нормално?
не на кого колко му харчи.
според мен нормално по документи дават определен разход на масло да не се обързват с последващи рекламации в гаранция.(разработване,начин на каране,натоварване и Т.Н.)от това зависи разхода на масло при нови(изправни ДВГта)при стари двигатели е мнооого относителна работата.Марката и типа масло е важна за определен двигател.Друг важен фактор е степента на износване на ДВГто.Трети фактор е за колко време(години) е навъртял определени километри или (моточасове) тоест двигател на 100к.км за 2години се износва по малко от такъв на 5години.Факторите са: по малко студени стартове,слабо стареене(изпичане) на уплатнители,гарнитури,семеринги и Т.Н.водещи до разход на масло.
колегата ANZAk отговаря най точно на въпросите.anzak написа:гумички на клапани и най често срещаното СИГМЕНТИ а също и марката масло ...
та по темата не е нормално на 2-3к километра да не хваща щеката.
преди 5-6 години карах един голф цвай-служебен

взело дало

следващият случай бе с личен форд преди около 3 години - започна да пуши много и да харчи масло и взех да не го карам и да се чудя какво да го правя на 3-4к.километра да не хваща щеката и така докато един приятел(пампурджия)се върна от рейс и тъи като жена му ползваше семейната кола за бизнес а той се чудеше какво да прави по цял ден ходеше я за риба я на лов и ми вика дай ФОРД-а да се движа докато взема втора кола.Аз го предупредих само да гледа маслото,След около месец каране ми я връща и вика не е мръднало маслоти и се смее.седмица след като му я дадох ходил при свои хора да смени гумички на клапаните и пушека и разхода на масло изчезнал.И така до сега, сестра ми го кара без проблеми.
Съвета ми е:
1.проверка на компресия
2.ако е в норми компресията-гумички на клапани
и чак след това да се хвърляш в големи ремонти
ps:и пиши какво ще стане след сервиза утре нали за сряда беше

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
лошото е че ако са маслените сигменти няма да ги хване теста за компресия защото маслото уплътнява все пак ..... по мое мнение
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5