1.7 промила ... :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

1.7 промила ... :(

Мнение от shengi » 28 Юли 2009, 14:15

Здравейте колеги.Незнам каде да я пусна и ако е на неподходящо място модовете да я изместят.Случката е следната.Вуйчо ми е в Свети Влас почерпили са се и и той дал колата на друг да я кара.Спрели на някъква закусвалня да хапнат сутринта обаче пречели на движението, някъкви катаджии имало /видели преди това кой кара/ и отишли при тях и казали колата да се измести пречела.До тук добре обаче вуйчо ми се качил да я измести и ония го погнали.И дрегера отчел 1.7 промила алкохол пратили го на кръвна проба и той отказал.На акта писал "имам възражения" и до там.Сега има ли някъква оправия или ... ? И какви са евентуалните последствия от това? Благодаря предварително за информацията :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 28 Юли 2009, 14:22

Според мен няма оправия...просто не знам с какъв закон ще се оправдае...катаджията не го е карал да сяда а просто помолил собственика на еди кой си автомобил да се премести...а шофьор може да е всеки...затова са законите за да те видят колко ги спазваш....Тук при нас вече има случай с 1 бира 0,6 промила алкохол и книжката отнета...където единия казал да го пуснат заради "1 бира",а другия казал няма такива работи....има си закон!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Юли 2009, 14:27

добре де, вариант 2 - колата не е санкционирана на пътя а на паркинг и по елементарна логика = закона е за движение по ПЪТИЩАТА а не по паркингите...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 28 Юли 2009, 14:40

_65536_kb_sec_ написа:добре де, вариант 2 - колата не е санкционирана на пътя а на паркинг и по елементарна логика = закона е за движение по ПЪТИЩАТА а не по паркингите...

Особено ако е на частен паркинг отпада 100%

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 28 Юли 2009, 14:45

_65536_kb_sec_ написа:добре де, вариант 2 - колата не е санкционирана на пътя а на паркинг и по елементарна логика = закона е за движение по ПЪТИЩАТА а не по паркингите...

Да де, ама на паркингите важат правилата от закона за движение по пътищата...Ако те ударят отзад на паркинг и ти кажат ми сори не съм виновен, щото тука не важи закона... Как ли ще реагираме ?

Плюс това колегата каза, че са спрели на закусвалня, не е уточнил на паркинг или на пътя...

Доколкото знам щом си бил зад волана и са те хванали, няма значение дали си карал 2 метра или 200 км, и дали си местил колата или спал в нея... Щом си пиян и си зад волана имат право да те глобят...

Все пак дано да има някаква вратичка, защото човека е постъпил отговорно в случая и не е карал реално, за разлика от много други които се качват пияни на мотика и не ги санкционират!
Последна промяна kOnPuBkA на 28 Юли 2009, 14:47, променена общо 2 пъти
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Юли 2009, 14:45

без да се засяга колегата,ама аз имам известни съмнения дали точно така се е случило... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Юли 2009, 14:55

Bogat-Beden написа:без да се засяга колегата,ама аз имам известни съмнения дали точно така се е случило... :roll:

Аз също! Особенно пък с 1.7 промила, човека е бил на "мотика", другия път ще знае.

на един колега му бяха взели книжката, че спи в колата пиян, колата работи, а нашия си спи пред БИАД, милиционера чука на джама "я духни тук, ооо пиян си, честито"

сакнциите за алкохол трябва да са най-строгите, които съществуват, да ги направят 1к лв. над 0.3 и да видиш, дали някой ще си помисли за ключовете на автомобила, когато е пил и 200гр. бира :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 28 Юли 2009, 15:06

ако е отказал автоматично 1г без книжка...ако е дал кръвна и тя е над 1.2 към 1000 следва съд и от 6м до 1г без книжка, като и толкова пробация или условна...
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: M6

Мнение от bmwmania1 » 28 Юли 2009, 15:07

от тук нататък следва минимум година и половина без книжка,обществено полезнен труд + година и малко пробация....

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 28 Юли 2009, 15:50

vicho написа:
Bogat-Beden написа:без да се засяга колегата,ама аз имам известни съмнения дали точно така се е случило... :roll:

Аз също! Особенно пък с 1.7 промила, човека е бил на "мотика", другия път ще знае.

на един колега му бяха взели книжката, че спи в колата пиян, колата работи, а нашия си спи пред БИАД, милиционера чука на джама "я духни тук, ооо пиян си, честито"

сакнциите за алкохол трябва да са най-строгите, които съществуват, да ги направят 1к лв. над 0.3 и да видиш, дали някой ще си помисли за ключовете на автомобила, когато е пил и 200гр. бира :idea:
Затова не се спи на шофьорската седалка :!:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Юли 2009, 15:53

В такъв случай не си слагаш подписа и като те накарат за кръвна проба казваш, че неискаш и толкоз... после ще има малко ходене до съда и това е...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Юли 2009, 16:03

Bavarcho написа:В такъв случай не си слагаш подписа и като те накарат за кръвна проба казваш, че неискаш и толкоз... после ще има малко ходене до съда и това е...

Лоши съвети даваш според мен, много лоши, при подобно положение всеки ще е способен да пие и да кара и ще стане още по-лошо, а никой не иска това. И без това е тежко! Колкото по-малко пияни и неправоспособни, толкова по-добре, статистиката сама говори и никога не греши.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Юли 2009, 16:07

Bavarcho написа:В такъв случай не си слагаш подписа и като те накарат за кръвна проба казваш, че неискаш и толкоз... после ще има малко ходене до съда и това е...

За алко незнам как е, обаче на бащами на летището му пишат акт, за неправилно паркиране, той е слезнал само да помогне за багажа на брата, а пъдара е почнал дай документи тук не се паркира, той му хвърлил докментите с обяснението, че не е паркирал а е спрял за секунди, пъдаря пише акт, който баща ми не подписва, взима си документите и до момента нема нищо.

п.п М/у другото верно ли е, че и кварталните полицайчета могат да пишат актове и не е задължително да са от кат. Били го приели тва ма съм отървал нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 28 Юли 2009, 16:29

Сондьора написа:п.п М/у другото верно ли е, че и кварталните полицайчета могат да пишат актове и не е задължително да са от кат. Били го приели тва ма съм отървал нещо.

Ами ако няма някоя промяна от последните месеци/година нямат право. Имат право само да сигнализират на дежурния по КАТ който да прати автопатрул.Нормалните полицаи имат право да правят само проверки на документите.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Юли 2009, 16:45

Escape написа:
Сондьора написа:п.п М/у другото верно ли е, че и кварталните полицайчета могат да пишат актове и не е задължително да са от кат. Били го приели тва ма съм отървал нещо.

Ами ако няма някоя промяна от последните месеци/година нямат право. Имат право само да сигнализират на дежурния по КАТ който да прати автопатрул.Нормалните полицаи имат право да правят само проверки на документите.

Намерих нещо:
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132577
Изглежда май, че има нещо верно деа.

Следваща

Назад към Извън Темата