проблем с операционна систима

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 24 Юли 2009, 1:50

аз само немога да разбера защо не изчаквате да излезе официалния SP2 на майкрософтските операционни системи преди да ги инсталирате ?! :dunno:

Zagy написа:Не вярвах, че съвременна памет може да даде фира... последно съм виждал скапана памет в ерата на ЕДО РАМта, с една 386ца си имах проблеми...

еми човек, куци евтини памети, за по 15 лева 1г.... а има и един друг момент че доста дъна не харесват доста памети, случва се да не искат да работят и с тези които са описани в книжката на дъното ......... смотани асуси..........
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 29 Юли 2009, 20:10

Днес взех компютъра, сменили са едната рам памет. Тръгвам да качвам уиндоус 7 и пак същото, свалих го отново и го записах на друг диск и нищо. Пуснах мемори чек пак, обаче няма грешки като преди, пуснах и някакъв чек на процесора и той не даде грешки. Успях да запиша уиндоус хр, обаче с него не мога да седя. Някакъв съвет друг?
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Юли 2009, 20:17

Ииии, сагата продължава... пробвай да преместиш харда на друг САТА контролер и пиши какво става.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 29 Юли 2009, 20:55

Уиндолс съкс :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 29 Юли 2009, 21:12

Колега, извинявай, но Уиндоуса да не е изтеглен и записан на диск от замунда? Там са 99% бъгави според мен.

Аватар

Мнение от Kristopher » 29 Юли 2009, 22:47

Zagy написа:Ииии, сагата продължава... пробвай да преместиш харда на друг САТА контролер и пиши какво става.

не мога да го местя диска защото компютъра е с гаранцийонна лепенка
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 29 Юли 2009, 23:12

1.Зареди някаква live линукс дистрибуция
2.След зареждане си изтрий харда т.е. дяловете от него
3.Пробвай инсталиране на някакъв вин с вграден SP - има виста с SP2 вече или уин ХР с SP2
4.Ако получиш син екран опитай да запишеш на лист хартия(или ако можеш някакъв шот директно на целия екран) самото съобщение. По кода може да се открие точно къде е проблема.

Провери си БИОС-а. Ако си пипал там, пробвай да върнеш всичко на default. Обърни внимание на видео настройките - изключи всякакви shadowing, които имаш. Дай малко по-подробна информация за дъното - марка, модел и рам-та - пак марка модел или по-добре s/n, също и на видеокартата ако ти е отделна.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Юли 2009, 11:02

На мен ми се струва, че са омазани партишаните :idea:
Изображение

Аватар

Мнение от Kristopher » 30 Юли 2009, 13:08

Дадох дифолт сетингс на биоса и се оправи, нямам представа как и защо :) После си записах уиндоус 7, обаче след като се записа не ми се виждаше големия дял на твърдия диск, а при инсталацията си се виждаше. Затова си сложих пак уиндоус виста и се видя големия дял на диска. Аз диска съм го делил преди време с вистата. И последно имам много дразнещ проблем :) , като си пускам компютъра ме пита дали искам да включа уин виста или по ранна версия :shock: , а аз форматирах дяла даже го трих и го правих наново. Защо така ме пита?
Изображение
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 30 Юли 2009, 14:48

Най-вероятно като си ресетнал БИОСа си махнал защитата (ако е имало такава) на буутсектора. Кажи как точно си цепил харда и с каква програма?

Аватар

Мнение от Kristopher » 30 Юли 2009, 14:56

Харда го разделих с вградената програма във вистата- Disk Managment
Изображение
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 30 Юли 2009, 15:54

Ми аз на Глиста тая вградената не я знам, щото не съм му фен леко казано.... Пробвай с партишън меджик да сетнеш партишъните и виж какво ще стане.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 30 Юли 2009, 16:31

Колеги, имам спешен бърз въпрос, да не пускам друга тема, изгоря ми дъното и го смених с друго, Abit sd7-533 което работи на 400 Mhz, а процесора работи на 800 Mhz, той е Pentium 4 2.6 Ghz/800.
Конкретно :arrow: два пъти преинсталирам уиндоуса но компа постоянно забива, прави грешки, на моменти не разпознава харда или процесора. Възможно ли е това да става от несъвместимост на процесора с дъното (800 - 400) ?
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

Аватар

Мнение от xpl0d » 30 Юли 2009, 21:01

Kristopher написа:Дадох дифолт сетингс на биоса и се оправи, нямам представа как и защо :) После си записах уиндоус 7, обаче след като се записа не ми се виждаше големия дял на твърдия диск, а при инсталацията си се виждаше. Затова си сложих пак уиндоус виста и се видя големия дял на диска. Аз диска съм го делил преди време с вистата. И последно имам много дразнещ проблем :) , като си пускам компютъра ме пита дали искам да включа уин виста или по ранна версия :shock: , а аз форматирах дяла даже го трих и го правих наново. Защо така ме пита?

Много си проблемен бе мой :D

Виж са дет се казва - вземи си оправи диска както ти написах по-горе, щото както ми обясняваш, че си изтрил дяловете и т.н. всъщност толкова си ги изтрил. Новия ти проблем се дължи на факта че не си си си оправил диска и дяловете като хората. Не напразно ти писах как да го направиш по горе. Оправил си по-големия проблем със сините екрани. Сега си изтегли Partition Magic - няма версия за Виста. За Вистата можеш да ползваш Paragon Partition Manager. Ако си навътре с нещата провери си loader-a и при нужда го редактирай. Същото и за MBR-a. Set-ни си коректния дял за активен. Aко не знаеш за какво става въпрос изтрий всички дялове както трябва с помощта на програмите, които ти написах и си сложи наново някоя ОС.
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 30 Юли 2009, 21:05

speedmaniac написа:Колеги, имам спешен бърз въпрос, да не пускам друга тема, изгоря ми дъното и го смених с друго, Abit sd7-533 което работи на 400 Mhz, а процесора работи на 800 Mhz, той е Pentium 4 2.6 Ghz/800.
Конкретно :arrow: два пъти преинсталирам уиндоуса но компа постоянно забива, прави грешки, на моменти не разпознава харда или процесора. Възможно ли е това да става от несъвместимост на процесора с дъното (800 - 400) ?

Сам си си отговорил. Ако процесора и дъното ти позволяват можеш да се пробваш да set-неш CPU-то на 100 вместо 200MHz шина, ама от 2,6 ще стане 1.3 :D.

P.S. Забрави да си намериш лаптопа. МАС-а се сменя за 5< минути. Пък и да не са го сменили не знам как очакваш да ти го намерят по MAC.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата