За ключа ..
Модератор: Общи модератори
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Turturelo написа:Имаш ключ в ръката и BMW до теб .. какви функции има ключа!
А ключа от същото BMW ли е?

Доколкото знам в ключа се записва пробег. Освен това е възможно да се програмират позициите на седалки и огледала според това с кой ключ си отключиш колата.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
BMW///M-ma6inata написа:За по-новите модели говоря с палене с бутон може да се ограничи софтуерно работата на ключа, след което не може нищо да се върши с него
това не го причисляваме към функциите на ключа, да възможно е ограничаване употребата на даден ключ софтуерно!
Пример - загубваш си ключа на новата ти 1Series, поръчваш си нов, като забраняват употребата на загубения и той се превръща в купчина пластмаса .. и малко метал!
Дъвка!
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Един написа:А ключа от същото BMW ли е?![]()
Доколкото знам в ключа се записва пробег. Освен това е възможно да се програмират позициите на седалки и огледала според това с кой ключ си отключиш колата.
Бира!
Вярни са и двете, но условието беше да е само по една фукнция, затова само една бира печелиш!
В ключа се записва пробега на колата .. трудно за измама после, има едно синьо устройство наречено key reader и с необходимия софтуер можеш да извадиш инфо от него!
Можеш да си програмираш всеки отделен ключ да запомни настройките на огледалата и седалките, това става с помоща на GT1 (Group Tester One, специализиран BMW компютър) и се прави в лицензиран сервиз. Ключевете идват с едни лепенки, които се лепят в различен цвят, за да се разпознават!
xterminat0r написа:може да задава режима на алармената система.
Бира!
С натискане и задържане на емблемата (бутона за заключване) лампичката на алармата (обикновено под огледалото) светва продължително и продължава да мига, което изключва обемния датчик, не следи консумацията на ток, но датчика за вдигане на колата от репатрак продължава да работи! Работи по същия начин и при MINI
GaD написа:Всеки ключ има чип който се знае единствено от колата, демек с друг ключ дори да е еднакъв няма да запали - няма да има чипа... доколкото знам има 2 чипа единия за запалване на колата другия за безжични действия - аларма, автоматично отваряне и т.н....
принципно чипа е един .. това против палене се нарича EWS система, която м/у другото е адски добра при BMW.
Приемаме го за вярно - Бира!
Хайде има ощеее..
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Turturelo написа:BMW///M-ma6inata написа:е то тва си е към централното
функция на алармата е! Алармата по принцип е опция, централното не!
Аз това към хтерминатора го бях написал, ама сме постнали по едно и съо време