Обичам България !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Май 2005, 19:58

vicho написа:
bum_bum написа:На крив уй вълната му виновна ..

:bowdown:

Каза Ви го човека... Като проблема си е у вас, не го търсете в другите!!!

Всеки се оплаква, че държавата нищо не прави за него, а вие какво правите за нея, а? :evil:

Плащам ДОО, ДДС, данък сгради, такса смет, пътен данък, винетки, държавни такси разни и още няколко най- различни, дето не им помня абревиатурите :mhihi: Ходил съм войник, 18 месеца- кашик. Друго не се сещам да правя за татковината.
Тя кво прай за мен..? Изучила ме е без пари до 12 клас, поддържала ми е здравето по тва време пак без пари, ще ми даде пенсия, постоила е градове, пътища между тях, прекарала ми е ток, вода, канал до нас. Защитава ме (доколкото може).
Имал съм възможност да забегна ама самата мисъл да имам за съсед пиян шваба (бил той и гений на техническата мисъл), мазен грък манаф (да не се обиждат някои хора), задръстен американец или англичанин, мързелив италиянец или испанец не ме блазни ама никак.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 17 Май 2005, 20:28

Vasilen написа:Баси ядосвам се не на шега

Че то си е за ядосване... направо не можах да го прочета спокойно до края, без да го минимизирам няколко пъти, защото е адски обективно..

В главата непрекъснато ми се върти следния израз на някакъв депутат във връзка с въпроса "да има или да няма Референдум у нас" било за АЕЦ-а или за влизането ни в ЕС ... "Ми... ние си го гласувахме, да няма, нали народа нас ни е избрал, да го правим вместо тях..." (давам го като пример само).

В Конституцията, право да поискаме Референдум или да се взима под сериозно внимание мнението на Народа, като гласоподаватели, просто нямаме! Не сме нито във Франция, нито в Англия.

Няма да напусна родината... но не издържам да живея тука. :uups: Искам да се чуе и моя глас, за - против и прочие...
Да караш Peugeot е страст!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 17 Май 2005, 20:48

Eva* написа:
Vasilen написа:Баси ядосвам се не на шега

Че то си е за ядосване... направо не можах да го прочета спокойно до края, без да го минимизирам няколко пъти, защото е адски обективно..

В главата непрекъснато ми се върти следния израз на някакъв депутат във връзка с въпроса "да има или да няма Референдум у нас" било за АЕЦ-а или за влизането ни в ЕС ... "Ми... ние си го гласувахме, да няма, нали народа нас ни е избрал, да го правим вместо тях..." (давам го като пример само).

В Конституцията, право да поискаме Референдум или да се взима под сериозно внимание мнението на Народа, като гласоподаватели, просто нямаме! Не сме нито във Франция, нито в Англия.

Няма да напусна родината... но не издържам да живея тука. :uups: Искам да се чуе и моя глас, за - против и прочие...

:bowdown:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 17 Май 2005, 22:04

Много дълго се чудих какво да напиша ...
Все още съм на мнение, че камъкът си тежи на мястото,
все още съм на мнение, че който иска може да докаже и в България,
все още съм на мнение, че тук има повече възможности от колко извън България,
все още съм на мнение, че ако не се бориш да живуркаш а искаш да създадеш нещо истинско и стойностно тук е мястото.
Не мога да ги разбера младежите /на 37 съм с две деца/ май гледат много хамерикански филми /и май им вярват/.
Борил съм се много и съм постигнал нещо и то напълно сам и знам че имам собствен бизнес зад гърба си. Знам че работя по 12-14 часа и няма събота и неделя - и знам че това не мога да го постигна навън, просто корпорациите те надушват отрано - купуват те и не ти дават да се развиеш.
Мисля, че който го е писал никога не е излизъл извън България и не знае как стоят нещата.
В същност най-лошото е че вървим и ние нататък и то с бързи темпове.
Винаги съм го казвал, ако влезеш в техния модел/калъп живееш добре - имаш семейство, дом, не мислиш за насъщния, гледаш
всяка вечер ТВ-то, ставащ поредния в матрицата и всичко е куул.
Ама аз не искам така и за това останах и се борих ТУК в България,
и честно казана не съжалявам дори засекунда.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 18 Май 2005, 2:40

българия ... :1: :no: :puke: :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 18 Май 2005, 7:18

много зависи от ква гледна точка гледаме на нещата... принципно тоя дето ги е писал тия весели работи е прав донякъде.... в сравнение с "европата" но има едно голямо НО...
както каза бам-бам "на калпавия х** и путката му пречи" (сори аз така си го знам :)
и тук има предостатъчно възжмоности - стига да ги видиш
вярно е че сме малко като в джунглата.... но това ни прави по силни от европейците
вярно че има опасност да ни ограбят зад всеки ъгъл - но това ни прави поживи, усещаме няква тръпка в живота и измисляме начин да се оправяме дори с това - един европеец или американец не го може!
вярно е че учим в кочинка.... но сами сме си я направили такава - а ако си пазим училищат съвсем няма да са лоши... нищо че бита е на по-ниско ниво....
вярно е че образованието е уж "скапано" - ама ставаме много по учени и умни от болшинството еропейци/американци - затова ни и търсят!
вярно е че живеем и оцеляваме по трудно - но така ставаме много по-силни от тях!

и въобще... точно заради така наречения труден живот - се чувствам по-умен, по-силен, по-способен и по-по-по- от "европейците" и "американците" !

също така се дразня от този тип губертчии дето ми отишли в Германия, САЩ и къде ли не за да живеят по-добре и кат ми влязат в чата с часове ми обясняват колко им било трудно, колко им било гадно, колко много искали да се върнат да живеят в родината си - и в следващия момент като им кажа направо "ми щом е така върни се!"
почват да мрънкат и да се обясняват как не може ли да се върнат и изтъкват от смешни, по-смешни и лицемерни причини !

П.С. нищо лично към никой!

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 18 Май 2005, 8:48

rosen.kolarov написа:......

:yes: Като цяло съм съгласна с теб . Но имено за тези 12-13 часа на ден които ги работиш , и то с пот на чело, става въпрос..
Лично време никакво!
Вярно е и аз обичам да действам , немога да не върша нищо , немога да стоя на едно място.Хубаво ми е когато на главата си имам сто задачи и всяка една от тях съм я хванала от опашката , и се чудя накъде по напред , объркана съм , до гуша ми е ...и като се измъкна от цялата каша - 'чувствам' че живея и то именно в България!
Но все пак , нуждаем се от почивка , от глътка въздух и грам внимание на/от семейството.Предполагам Коларов ти за семейството ще разбереш най добре!
Иначе евала на почти всички - Няма да предавате Б-я ние сме бъдещето й ! :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 18 Май 2005, 9:07

bam-bam написа:българия ... :1: :no: :puke: :ranting:

Аре бе, bam-bam, точно ти пък трябва да си щастлив, че имено тук живееш. Не, сериозно - къде другаде освен в България може да си кисел гъзар с 10 годишно БМВ (да не казвам, че твоята модификация далеч, далеч не е гордостта на гномите от Мюнхен)? Или гъзарията няма нищо общо с материалната страна на нещата, а е състояние на духа ?!? Както и да... разбрахме (от темата ти в Е36), че притежаваш ДЕСЕТКИ левове и си си купил КОЛА. Лошото е, че младежи като мен получават големи комплекси... :D
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 18 Май 2005, 9:17

Babuna написа:
bam-bam написа:българия ... :1: :no: :puke: :ranting:

Аре бе, bam-bam, ти пък трябва да си щастлив, че имено тук живееш. Не, сериозно - къде другаде освен в България може да си кисел гъзар с 10 годишно БМВ (да не казвам, че твоята модификация далеч, далеч не е гордостта на гномите от Мюнхен)? Или гъзарията няма нищо общо с материалната страна на нещата, а е състояние на духа ?!? Както и да... разбрахме (от темата ти в Е36), че притежаваш ДЕСЕТКИ левове и си си купил КОЛА. Лошото е, че младежи като мен получават големи комплекси... :D

Прав си Бабунчо, чудя се да ли някои от хората повръщащи от България, ясно е заявил, че не искат държава, здравна реформа, арогантните новобогаташи и работодатели да го правят на балама!
Стоим и си плюем, и чакаме някои да ни спаси от нас самите! :(
Последна промяна Tod на 18 Май 2005, 11:28, променена общо 1 път

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 18 Май 2005, 9:32

ДА! Като цяло съм съгласна с теб . Но имено за тези 12-13 часа на ден които ги работиш , и то с пот на чело, става въпрос..
Лично време никакво!

Oпаааа тука нещо бъркате, по цял свят частния бизнес е така, да не си мислиш, че ако имаш нещо извън бг и нема да бачкаш по 12-13 часа, ако да дълбоко се лъжеш...

Пример с Авсрт. и тука има хора където работат по 5 часа на ден и в БГ ги има. Тука има индивиди дето бачкат по 80 часа на седмица и в БГ има такива.

та просто да ви го изисня ;-)

Красива и екстремна
Аватар

Мнение от bawarka » 18 Май 2005, 9:36

Gad , наще 12 - 13 часа, измерени в парична стойност, са тяхните 2-3 часа :winky: може би.. а и да не говорим за пенсиите им, работят хората ама като одъртеят си живеят доста добре , а наще прароднини берат души ;)
Но подписа на момчето там отгоре е доста красноречив " Да живееш без някой от нещата, които искаш, е неразривна част от щастието - Б.Р. (1872-1970). "

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 18 Май 2005, 9:57

мдам отстрани е лесно..само пример ще ти дам..

тука една средна къща струва от сорта на 300 000- 450 000 $

средната заплата е 35 000 на година, като махнеш такси (20%) остават около 27-28к на година. Това при фулл-тиме работа демек 42 часа на седмица. Като разделим средната заплата на 52 седмици получаваме нещо от сорта на 520-560 $ на седмица.

Така, да речем, че сте двама персона в семейството това прави около 1100-1200 на седмица, или около 4000 на месец. Това са чисти пари !...

Ако тази двойка си купят къща на стойност 300к и е изплащат 25 години при лихва 7.99% това означава, че ще плащат всеки месец по 1500 $ за наем (изплащане на дълга). Понеже тука разстоянията са огромни както в Щатите, трябват коли - 2 на брой. та взимаме 2 коли по 20к едната = 40 / 5 години * 9% лихва = 840 $ + още 160 на месец застраховка = 1000 $ на месец за коли.

Дотук имаме 2500 само за къща и кола.

След това идват разходи - телефон (домашен), мобилен, вода, ток, такса за къща(1200на година), такса за кола ( 2х650 за година), храна, дрехи и т.н.

Аз с Тедито(мойта приятелка) на седмица около 120 $ плащаме за храна от магазина, демек 4х120 = 480
+
2, мобилни телфона х 90 = 180
+
ток, вода, дом. тел, интернет = 200

дотук имаме : 3400$ само за разходи

+ такса за кола 1300/12 = 110$ на месец
+ такса за къща 1600/12 = 135$ пак на месец
+ бензин около 50 на седмица за 1 кола = 400 на месец
-------------------------------------
Дотук 4150 ! Това са само за разходи !!!!

Едно излизане на ресторант (нищо специялно) е 100$, едно кино за двама е 28-30$, Една бира в бар е 9$, малко уиски(25гр) е 14$. Каса бира в магазина е 25-65$ (65 е грош). Дрехите са доста по скъпи. Кафето е 2.70$

Ами ако имаш деца?

Искам да кажа, че никаде не е лесно... и тук не си осигурен кой знае колко.. вярно е от глад няма да умреш ама от скука можеш !!!

Дано съм бил полезен

:D

Красива и екстремна
Аватар

Мнение от bawarka » 18 Май 2005, 10:24

Вярно, полезна информация!!

П.С. Връщайте се в БГ

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 18 Май 2005, 10:26

Като се изуча и това ще стане ;-)

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 18 Май 2005, 12:00

Едно нещо ме кефи на последък!
Реакцията на феновете на Ман. Юнаитед, срещо Глезър(новият собственик на отбора)!
Представяте ли си така да защитаваме Националните и всякакви други интереси в България :shock: !
Татковината би била много по-приятно място за живеене!
Кучето(политиците и др.) скача според тоягата!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата