Младо семейство пострада при тежка катастрофа + анкета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С колко е карал нашият герой?

х > 100
60
43%
х < 100
62
45%
х = по правилата бе баце 50 км/час
17
12%

Общо гласове : 139
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Авг 2009, 12:11

eekset написа:да се надяваме хората да се въстановят бързо.

saleen написа:Няма да се научите с каква скорост се кара в града, няма оправия и това е!

по тоя въпрос питам аз, ако бяха ударили пежото с 50км/ч, какво - нямаше да прилича на консерва... досега съм имал лични наблюдения на 7-8 катастрофи с френски таратайки и личното ми мнение е, че това не е кола в която може да се чустваш сигурен, камо ли да си возиш семейството в нея. при страничен удар с около 25-30 км/ч на реното на брат ми му се изкривиха двата рога, мотора падна на земята, а гредата под него беше почти на 90 градуса извита... колата дето го удари не и се беше счупил дори мигача в бронята.
* * *
Изображение
пежото от снимката е ударено с около 45км/ч, докато се удари в предната кола е минало около 1м (на скорост и дръпната ръчна спирачка, т.е. удара да е бил с около 35-40км/ч)... е мотора му беше под волана! колата отпред не приличаше на нищо...

не бих оправдал рискованото изпреварване, но не са малко и шофьорите които нямат грам престава къде се намират в пътната обстановка и какво се случва около тях. единственото за което може да се съжалява е, че има пострадали, и то младо семейство с малко дете...

Прав си , за френските кенефи - наистина са направени от тенекия . Наскоро нямкой беше пускал видео за катастрофа на Рено19 и Е38 - Реното беше на мармалад , но за щастие нямаше пострадали. Този вид удари , предницата на едната във вратите на другата е много опасен , за единия , независимо какво кара . Колата е най-здрава и солидна от пред и най-уязвима отстрани . При аналогичен удар , преди половин година един Голф 2 беше размазан от Пасат2 , нямаше жертви ... освен неродено дете :( Която и кола да беше , щеше да пострада дост при този удар ....

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 02 Авг 2009, 12:13

Evelin Cotsev написа:Аз съм шофиора на бмв-то. Дано хората се оправят , това кои е виновен или не ще го решат компетентните органи , апък и едва ли е толкова важно. За сега ми казаха от болницата , че мъжа и жената са стабилизирани а детенцето е по зле. Изпреварвах една кола , тази беше пред нея и в последния момент тръгнаха да завиват към входа на техномаркет европа и ги одарих във вратите , нямах никакво време за реакция , скоростта ми беше под 100. Пак казвам дано се оправят хората , другото сега не е важно.

Колега, съчувствам ти, защото дори и без вина да си, си представям как си в момента. И макари пораженията да не са право пропорционални на скоростта, ако тя е по- ниска и те са по- малки. Аз за три дена обиколих България и като гледам, всичко е Биг брадър- камери, полиция......Струва си да опитаме с по- ниски скорости :!:
п.п. И няма голямо значение дали сме съфорумци или не, трябва да се стремим да избягваме подобни ситуации. А един анализ на подобна трагедия би спасил човешки живот!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 02 Авг 2009, 12:40

И кво сега,щот единия бил от форума,той невинен,другия щот бил с пежо,той сам си е виновен,така ли?????????????????????????????????
Всеки е наясно че пред входове и изходи на аутлети,молове,няколко хипермаркета на едно място и т.н. винаги има ограничение на скоростта,да не говорим че тези ограничения не са поставени за да се кара точно на границата им,а въпрос на съвест е да прецениш ситуацията и в зона с повече от нормалното струпване на хора и автомобили да се кара разумно,ако ще и 200 да е ограничението,нали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Случва се на всички и никой не е застрахован,но учете се от грешките на другите и стига тъпи лицемерни коментари от рода на пежото било от фолио и сам си бил виновен водачът му.
Бавни ли сте какви сте,другия път може не пежо а Камаз да е на неговото място,тогава ако ще и с Хамър да е Юнака,ще ви питам за мненията.Стига кривораздаване,миналата неделя пред мен един с едно бяло порше се беше врязъл в невинни хора на пътя след Созопол до Ропотамо някъде беше,карал е като луд.Сега какво да кажа,че пешеходците са си виновни щот не им е било работа да са точно там точно по това време ли,ААААА???????????
Ако ще и трабант да е срещу С-класа,има си обективни органи,ама не и в България.Това че караш по-евтината кола по презумция в БГ винаги те прави виновния.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 02 Авг 2009, 13:10

по времето на удъра това е удър с не повече от 50-60км/ч ско беше с 100км/ч дизела немаше и предното стъкло да му остане

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Авг 2009, 13:33

jordanpar написа:И кво сега,щот единия бил от форума,той невинен,другия щот бил с пежо,той сам си е виновен,така ли?????????????????????????????????
Всеки е наясно че пред входове и изходи на аутлети,молове,няколко хипермаркета на едно място и т.н. винаги има ограничение на скоростта,да не говорим че тези ограничения не са поставени за да се кара точно на границата им,а въпрос на съвест е да прецениш ситуацията и в зона с повече от нормалното струпване на хора и автомобили да се кара разумно,ако ще и 200 да е ограничението,нали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Случва се на всички и никой не е застрахован,но учете се от грешките на другите и стига тъпи лицемерни коментари от рода на пежото било от фолио и сам си бил виновен водачът му.
Бавни ли сте какви сте,другия път може не пежо а Камаз да е на неговото място,тогава ако ще и с Хамър да е Юнака,ще ви питам за мненията.Стига кривораздаване,миналата неделя пред мен един с едно бяло порше се беше врязъл в невинни хора на пътя след Созопол до Ропотамо някъде беше,карал е като луд.Сега какво да кажа,че пешеходците са си виновни щот не им е било работа да са точно там точно по това време ли,ААААА???????????
Ако ще и трабант да е срещу С-класа,има си обективни органи,ама не и в България.Това че караш по-евтината кола по презумция в БГ винаги те прави виновния.

Поредното хейтърско мнение, като не те кефи тук - заминавай където пожелаеш. И не на последно място, ти прочете ли каква е била ситуацията, според единия от участващите? Ако не си те съветвам да го нарпавиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 02 Авг 2009, 13:38

jordanpar написа:И кво сега,щот единия бил от форума,той невинен,другия щот бил с пежо,той сам си е виновен,така ли?????????????????????????????????

ами не.
ако човекая с BMW-то е виновен пред закона, този с пежото е виновен пред жената и детето си. катастрофите са резултат от невниманието на всеки един от участниците...
Последна промяна eekset на 02 Авг 2009, 14:17, променена общо 1 път
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Авг 2009, 13:55

eekset написа:

ами не.
ако човекая с BMW-то е виновен пред закона, този с пежото е виновен пред жената и детето си. катастрофите са резултат от невниманието на всеки един от чуастниците...

Да бе...как не
Много е виновен тоя с пежото, най-вече за това, че кара Пежо, а не Камаз. Проблемът не е в по- меките ламарини на едната кола, а в по- яката глава на тоя дето кара другата.
п.п. Предполагам, че и на момичето от подписа ти, за което има кампания за помощ (евалла за което) можеш да вмениш някаква вина
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 02 Авг 2009, 14:11

Evelin Cotsev написа:Аз съм шофиора на бмв-то. Дано хората се оправят , това кои е виновен или не ще го решат компетентните органи , апък и едва ли е толкова важно. За сега ми казаха от болницата , че мъжа и жената са стабилизирани а детенцето е по зле. Изпреварвах една кола , тази беше пред нея и в последния момент тръгнаха да завиват към входа на техномаркет европа и ги одарих във вратите , нямах никакво време за реакция , скоростта ми беше под 100. Пак казвам дано се оправят хората , другото сега не е важно.

до колкото разбирам човека си е изпреварвал 2 коли и едната в последния момент пежото е тръгнало да завива наляво предполагам, честно не виждам особено голяма вина от страна на колегата.. Ама щото той е с хубавата кола естествено той е ефе и той трябва да е виновен ..
ако някой мисли различно да ма опровергае и да си докаже тезата ! :winky:

Аватар

Мнение от jordanpar » 02 Авг 2009, 14:21

///peter написа:
Поредното хейтърско мнение, като не те кефи тук - заминавай където пожелаеш. И не на последно място, ти прочете ли каква е била ситуацията, според единия от участващите? Ако не си те съветвам да го нарпавиш.

Петърчо,ти още от темата за хубавото и лошото в БГ ме очарова с едностранчивостта на мисленето си и заповедно-повелителния тон с който си позволяваш да коментираш другите.
И не ми казвай къде да заминавам,за да не ти кажа ти къде да вървиш,сещаш се нали.
И не на последно място ТИ ПРОчЕТЕ ли какво е обяснението????АКО пежото е било спряло на място или е излизало от кръстовище,то тогава може да се каже че е ударено с 50-60 километра в час,защото скоростта му спрямо посоката на движение на БМВ-то може да се сметне за нулева.НО,според обясненото и БМВ-то и пежото са били в движение,като БМВ-то застига изотзад пежото и странично го удря,поради предприетата маневра за завиване на пежото.Това означава че трябва да говорим за РАЗЛИКА в скоростите между двата автомобила при удара и ако тя е била дори само 30-40 километра в час,не говори добре за водача на БМВ-то,защото почти сигурно е карал с превишена.Както и разрешено ли е изпреварването точно пред вход на хипермаркет,много ме съмнява,там осовата линия да е прекъсната най-много за да даде право на автомобилите да влизат и излизат от своето платно за навлизане в паркинга на зоната.
Та Петърчо,споделяй,без да даваш определение на другите потребители на интернет,защото нета е свободна зона,а не ти е бащиния че да ме гониш от тук.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 02 Авг 2009, 14:22

Нашето момче не е карало с повече от 50-60км/ч.
Отворете някой и друг клип на "краш тестове" и се ограмотете.

Кой виновен и кой не - не съм аз този който трябва да кажа. Все пак, знаете кой ми се иска да е невинен :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 02 Авг 2009, 14:30

обърне ли е колата пътища много !! просто е трябвало да навиеш надясно и леко да смачкаш джипката ,кои не кара тои не се удря това е шанс ,дано всички да се оправят

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Авг 2009, 14:35

БМВ-то се е движило с не повече от 60 според мен. А и не е толкова важно какво ще кажат правораздавателните органи - важно е какво ще каже съвестта!

Аватар

Мнение от jordanpar » 02 Авг 2009, 14:36

Какво общо имат краштестовете тук?????
При удар значение има дали подвижно тяло се удря в неподвижна преграда,двете тела са едно срещу друго,тогава се сумират скоростите им,или едното тяло удря второто застигайки го,тогава разликата в скоростите на движение е важна,защото с колкото повече караш от предния,толкова повете тази разлика причинява щети или убива.
Бих дал съвет и на колегата,който се самоопредели като шофъора на злощастното БМВ да си изтрие коментарите и да не пише повече тук,защото не се знае от кого и как биха могли да бъдат използвани,и то пред законодателни инстанции.Да не от невинен според писаното,да бъде изкаран виновен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Авг 2009, 14:45

Коментари от форума се използват като доказателства само във Шоу/Шок

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 02 Авг 2009, 14:53

За пореден път се убеждавам, че тук има много субективно мислещи хора!!! Искам да ги попитам как прецениха, че БМВ-то е невино, заради това, че е БМВ ли? Защо не помислите, че според правилника за движение на кръстовища и пресечки няма право да се изпреварва. Същото щеше да стане ако от входа на магазина излизаше автомобили завиващ надясно. Шофьора на автомобила щеше да погледне наляво за наличие на коли, понеже предполага, че правилата са, за да се спазват и нямаше да види идващото от дясно БМВ. И пак този дето излиза на път с предимство е виновен, нали? На специалиста по ламарините (не помня кой беше, а и не искам) ще кажа да си завре теорията отзад. Ако не ти е ясно най-здравата част на колата е в средните колони и вътршността на праговете, поради най-малко разстояние от метала до пасажерите. А сега погледни снимките и кажи с колко е карал колегата Коцев. А на Петърчо.......... бих искал да съм вежлив и културен, но не мога............ за пореден път се убеждавам, че ти си рядко тъпо парче. Винаги си твърдял всякакви небивалици, като всички си спомняме мнението за т.н. концлагери на фашистите, които видиш ли не били концлагери, а санаториуми с басейни и всякакви екстри, но гадното ЦРУ е променило историята и хората са останали с погрешно впечатление. Колега, предлагам да отидеш на лекар, а ако той ти каже, че си наред, кажи на лекаря си и той да се прегледа!!! Извинявам се, че характеризирам някой хора (все пак никой не е достатъчно характеризиран, за да характеризира другите), но простотията на някой личности излиза извън контрол.
Надявам се пострадалото семейство да се оправи и да няма последствия за никой............ нито за виновната, нито за невинната страна.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата