Телефон с шайба

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 30 Юли 2009, 19:39

Добре, мерси на всички включили се, наистина полезна информация.
@eraziel, това жувотно(контролерче) аз ли трябва да си го изкопая от някъде, или то си е в централата ?
@sineok_pi4_, да де, точно там е проблема, че е аналогов.Както си мислех, а и както @alx каза, вече аналогови централи няма, и на мен ми трябва цифров :)
В крайна сметка, май отиваме към plug & play версията, което ще е много хубаво. Благодаря отново за инфото :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 30 Юли 2009, 19:44

Cobb, нещо като това ти трябва - http://www.oldphones.com/servlet/Detail?no=165
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 01 Авг 2009, 15:23

най добре си купи гсм със шайба! :D - самсунг серена
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 02 Авг 2009, 21:50

eraziel написа:Cobb, нещо като това ти трябва - http://www.oldphones.com/servlet/Detail?no=165

Нищо такова не му трябва! Освен ако не иска да се разхожда из менютата на разни учреждения...

Софийските централи поддържат и импулсно, и тонално набиране!
Cobb, вземай си апарата от село, слагай нов щепсел (ако има нужда) и връткай от софийския номер :D .
tds и alx вече го писаха, ама ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 02 Авг 2009, 22:04

Колегааа,

Издирвам Цифров телефон с шайба

:idea:
In Ban We Trust!

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 02 Авг 2009, 22:10

eraziel написа:Цифров телефон с шайба има, просто при набирането на номера от шайбата пулсовете не се пускат към централата, а на базата на тях едно контролерче генерира тона, съответстващ на въпросното число, в крайна сметка PSTN-a изобщо не го интересува ти дали набираш с шайба, копче, манивела или почукване по масата, щом генерираш нужния сигнал...

Т'ва си е изгъзица отвсякъде, ма щом ви тресе такава носталгия по шайбата ... И за вас са помислили :D

Абсолютно точно казано! Само не знам дали има такъв модел и дали показва номера на търсещия.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 02 Авг 2009, 23:08

Cobb написа:... Идеята е да мога да го въжра в днешната Софийска мрежа.В Плевенското ми село, си работи от 40 години без проблем (апарата)...
Превеждам: Пича иска да си вземе апарата от село заедно с бабата (щото тя на него е свикнала и не иска ГСМ), да ги тури двамата в апартамента при бебето, да върже апарата на бабата с БТК-арската линия и бабата да може да звъни на ГСМ-а на внука като ревне бебето.

Ако не съм разбрал - Коб да си купи щуротията за 55$ (няма # и *) и черпя бира Еразиел 8) .
Ако съм го разбрал правилно - пия бира за превода :mhihi:.

П.С. "Pulse" се превежда "пулс" само за сърдечен ритъм. В останалите случаи е "импулс"!
:bgflag:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cobb » 03 Авг 2009, 0:29

Хаха забавно, но не точно :)
Просто ми "домъчня" за старите телефони, искам да си го взема в офиса, да си връткам шайбата...старото звънене.Пък и бабата доволна, че ще има модерен телефон :)
Ръцете ми до толкова са свикнали с клавиатурата на компютъра и покрай нея и с тази на телефона, че всичко го правя механично и просто е скучно, искам малко разнообразие :)
Мерси иначе, като се занеса до Плевен, ще го приватизирам и после ще кажа какво е станало :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Авг 2009, 2:37

Cobb написа:Хаха забавно, но не точно :)
Просто ми "домъчня" за старите телефони, искам да си го взема в офиса, да си връткам шайбата...старото звънене.Пък и бабата доволна, че ще има модерен телефон :)
Ръцете ми до толкова са свикнали с клавиатурата на компютъра и покрай нея и с тази на телефона, че всичко го правя механично и просто е скучно, искам малко разнообразие :)
Мерси иначе, като се занеса до Плевен, ще го приватизирам и после ще кажа какво е станало :)

защо не си направих опита да пуснеш офис телефона ти на pulse dailing и да видиш дали ще работи - ако работи просто си закачай един дъртофон и си прави кефа. Ако ще и с манивела да е тоя телефон ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Авг 2009, 12:30

В нас телефона е на аналогово избиране и си работи с цифрова централа, не е превключен на тонално. Значи трябва да ти работи и този със шаибата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2009, 12:40

както казаха няколко човека, не ти трябва друг телефон... цифровите централи разбират и двата вида телефони. просто трябва да му резнеш старата букса и да му закачиш една пластмасова най-вероятно. има си преходници за тая работа. 2 жици, на проба грешка се уцелват лесно докато чуеш сигнал.

единствения недостатък е, че като ползваш такъв телефон набирането става болезнено бавно. може да натегнеш малко пружината на шайбата, да се връща по-бързо, ако си в настроение за експерименти.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cobb » 03 Авг 2009, 17:14

_65536_kb_sec_ написа:защо не си направих опита да пуснеш офис телефона ти на pulse dailing и да видиш дали ще работи - ако работи просто си закачай един дъртофон и си прави кефа. Ако ще и с манивела да е тоя телефон ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Става, пробвах :) Мерси.:bchug: :lalala:

@steeN аз искам да го сменя, не защото на този в момента му има нещо, а точно заради самата шайба - връткането и самото звънене.Не ме притеснява, че става по-бавно, и без това го използвам само за вътрешни разговори с по 3-цифрени номера, така, че не е проблем :)

Предишна

Назад към Извън Темата