STAR WARS III

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 19 Май 2005, 22:03

"Бащата на яйцето" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 19 Май 2005, 22:21

Аз искам да напиша нещо за хората, който се интересуват от Междузвездни Войни, а не за типове като Slipknot, който всичко де що е ново и независимо в каква област го отрича (само искам да вметна че това е адски ограничено и назадничаво мислене и показва страх от новото и от непознатото)!
Като цяло естествено това е най-великата филмова сага на всички времена! Една фантстична приказка, която успя да събере толкова поколения и да обедини толкова хора по света. Аз лично гледах премиерата в Арена люлин от 0:01 и бях малко разочарован. Основната причина според мен е нереално високите ми очаквания както и слабата игра на Хейдън Кристенсен и Натали Портман. По принцип обаче ми се струва, че за да оцениш напълно силата на филма трябжа да изгледаш последователно всички части! Затова искам да посъветвам хората, който се интересуват от сагата да гледат филма без невероятни очаквания и след като го гледат веднага да си пуснат вкъщи или където и да е 4ия епизод, за да усетят смисъла и силата на епизод 3!
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 19 Май 2005, 23:03

F-14 написа:
SlipKnoT написа:Аница е адски права.. за мен всичките поредици са уникално тъпи.. ама уникално! За хората които са малко по големи.. и са гледали като е излезнал края на 70тте сигурно е велико усещане.. ма мен ми е като треторазряден йекшън. :roll:

и ако не е тайна кой според твоето мнение е хубав филм...например предложи по жанрове като включиш и фантастиката?

"Еквилибриум".. :winky:

Kokorba6iqta написа:...а не за типове като Slipknot, който всичко де що е ново и независимо в каква област го отрича (само искам да вметна че това е адски ограничено и назадничаво мислене и показва страх от новото и от непознатото)

КЪДЕ НАПИСАХ ВСИЧКО ТОВА, А? Дееееба майка му дееба мноо ви знят устенцата да дрънкате глупости..
Мери си думите пич..

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от NESH » 19 Май 2005, 23:10

Като коментар мога да добавя,че това остана последния филм /защото е започнат доооста отдавна/ където в замисълът си "добрите" са изцяло добри , а "лошите" 100% лоши ! Такава трактовка на героите вече не се вижда , все по често сме свидетели на романтичните и мили обирджий срещу изнервените комплексирани полицай! Да ама не , тук не е така! А другото особено е че серийте са болeзнено свързани и да гледаш поредната "Звездна война" щото е модерно и рекламирано не те прави съпричастен към сагата! А една нощ с приятели и старата трилогия си е един приятен спомен! :lol:
Последна промяна NESH на 20 Май 2005, 0:01, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Май 2005, 23:11

SlipKnoT написа:"Еквилибриум".. :winky: ..

Нищо не каза :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 20 Май 2005, 0:05

oлелеее ей са падна писане...
айде поред:
SlipKnoT написа:
"Еквилибриум".. ..

не лош филм /на мен ми хареса..но това не го прави чудесен нали :lol: /но със изключително слаба игра и размит тотално от изкуството компютърните ефекти.Идеята е на създателите на Матрицата/елементите се усещат натрапчиво,дори банално/-един също не лош филм но гледан именно заради дива реклама,поради простата причина че първата част беше абсолютно достатъчна/другите 2 крайно излишни/ за да го остави за дълги години в историята на модерното кино.Поне не ме разочарова,очаквах да ми кажеш някой филм на руски или полски режисьор...
Kokorba6iqta:
Основната причина според мен е нереално високите ми очаквания както и слабата игра на Хейдън Кристенсен и Натали Портман

интересувал съм се доста от филмово изкуство и съм наблюдавал играта на акьорите отблизо неведнъж...за Портман ,да...но Кристенсен беше просто уникално добър в тези два епизода.Ако не си забелязал има страхотно излъчване,силни и настойчиви очи,внушаващи на зрителя вътрешните му преживявания.изключвам че е бил избран сред стотици,изключвам че можеше да бъде сменен в третата част, просто сам си прави изводите защо именно той играе.
Не знам какво разбираш под силна игра,но например днес гледах "Относно Шмид" и бях леко разколебан дали Никълсън беше добър или просто банален...такова нещо при Де Ниро или Пачино няма, а лично аз смятам че и Ди Каприо няма слаб филм /въпреки че не ми елицеприятен/...та идеята ми е че ако Кристенсен получи поле за изява ще се представи страхотно.Не че не бях впечатлен от играта му в двата епизода,де :twisted: Защото за всичките филми на един Ръсел Кроу например,аз не съпреживях нищо от това което той се опитваше неумело да ни покаже,доколкото с Кристенсен особено снощи треперех на моменти...
За останалите...е от Самюел очаквах повече, както и хумора беше на моменти леко неуместен.
Но смятам че Кристенсен изнесе целия филм....точно както стана с онази тъпня Бързи и Яростни и Вин Дизел,който ме радва страшно много но иначе реално погледнато за нищо не става.леко тъпашки филм с тъп сюжет обаче обърна света на стрийт рейсинга нагоре с краката.не че изобщо може да се прави сравнение,но като изключа Авиатора не си спомням млад актьор да е играл по-добре от Хейдън последните година-две...
това е дълга тема за играта но да видим ако решиш може да я прокоментираме ще ми бъде приятно!
NESH
Като коментар мога да добавя,че това остана последния филм /защото е започнат доооста отдавна/ където в замисълът си "добрите" са изцяло добри , а "лошите" 100% лоши !

В повечето филми става така,не виждам защо се учудваш?!Нима Властелинът беше нещо различно?Лично за мен нищо особено като филм- добрите добри,лошите лоши.Това е огледало на религията и нейното възпитание.Погледни на какво учи библията- не ни ли учи да бъдем абсолютно добри?Джедаи?Или не се говори за доброто в човека във всеки един филм?Тук нещата са представени с цел да стигнат до доста по-широк кръг от зрители,до голям диапазон възрасти,а не да се ограничим както с филм от сорта на Седем,или Първичен Инстинкт.Естествено е когато си зрял и знаеш че живота е низ от проблеми и не е черно-бяло а всевъзможни нюанси на сивото,този филм да ти се стори наивен,но не забравяй че като си бил на 6-7 или ако сега някой на толкова го гледа това ще оформи доста от представите му за фантастика а и не само...
така че 100% добри и 100% лоши не мисля че е смислено да се коментира- това все пак е изкуство,то позволява хиперболизация..не си ли съгласен?
И сега до всички противници на филма:
Ако има някой филм освен този във който да са вплетени толкова истини от живота небржно подхвърляни в кратки реплики от мъдри и премъдри герой,нека някой ми го покаже,защото аз досега не съм срещал полу-детска фантастика с послания до възрастните,със страхотни ефекти и с приятно напрежение....а вие ,скептиците...може би сте?

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 20 Май 2005, 0:13

Аз никога не съм твърдял, че разбирам от кино.. просто казах, че грам не ме кефи "Междузвезни Войни" и ВИЕ почитатели се нахвърлихте се едно голяма работа :arrow: някои си дал мнението и толкова! Особенно Кокорбашията които незнам на кои и къде пост е чел.., но аз, че не харесвам нищо ново никъде не съм казвал :!:
Адски се дразня на хора дето извъртат думите..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 20 Май 2005, 0:16

SlipKnoT написа: някои си дал мнението и толкова! Особенно Кокорбашията които незнам на кои и къде пост е чел.., но аз, че не харесвам нищо ново никъде не съм казвал :!:
Адски се дразня на хора дето извъртат думите..

честно казано това за нищо ново и т.н. и аз не разбрах откъде му хрумна... :dunno: ..но може би е искал да го каже някъде другаде а сега е избило върху тебе без основание

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 20 Май 2005, 0:20

Kokorba6iqta написа: По принцип обаче ми се струва, че за да оцениш напълно силата на филма трябжа да изгледаш последователно всички части!

oxoxoox , сега съм на работа иначе щях да гледам струорс, обаче утеее :D преди няколко седници се сетих че ще идва филма и съм изгледал всички части по реда има на излизане. а преди време властелина го гледах в един ден 1и 2ра на компа , и 3-та вечерта в киното(бех станал и аз властелин :mhihi: за малко). за мене и тоя филм е много добър , но войните от кога ги чакам... КЛАСССССА!
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 20 Май 2005, 10:20

Евала страшен филм !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 20 Май 2005, 11:45

THE BEST :!:
But does a human form display to those who dwell in realms of day

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 20 Май 2005, 22:17

Съжалявам за изблика си на нерви и, че така нападнах Slipknot, но май емоциите около бала, на който бях още ня бяха отшумели и бях доста краен. Просто исках да кажа, че след като темата е пусната от фенове на Междузвездни Войни за други такива фенове или поне малко интересуващи се от сагата няма смисъл някой да идва и да казва, че грам не му харесва цялата сага! Защото идеята е да коментираме филма, а не да броим на кои има харесва и на кои не! Пак се извинявам на Slipknot, нямаше нужда така да те нападам!

Сега да си доидем на темата за актьорите!
F-14...

Според мен Кристенсен може и да има талант, но просто Лукас не му даде възможност да се изяви заради сценария и режисурата. Това което имам предвид е че в лубовните сцени, в които трябваше да бъдем убедени, че заради нещастната лубов между Скайуокър и Падме Анакин е готов на всичко дори да изневери на принципите си, та в тези моменти играта им беше по-скоро разсмиваща отколкото вълнуваща, разтърсваща. Загледай се пак в тези сцени и ще видиш, че и двамата актьори някак си се напрягат и преиграват. Поне на мен това ми направи голямо впечатление! Другото, което забелязах е че в едната от сцените, не си спомням коя, Кристенсен като чели се чудеше къде да си държи и изглеждаше малко неловко, сякаш гледаш мацките от прогнозата за времто как отчаяно се опитват да си държат къде ли не ръцете и само за това мислят!;-)
Както и да е струва ми се, че трябва д го гледам още веднъж филма и то заедно с цялата поредица, за да го оценя наистина реално! Но не може да се отрече че тази сага ще остане завинаги в историята на киното! Като се замисли човек всичко през тези дни е свързано със Star Wars! Пускаш телевизията и гледаш Star Wars, гледаш флайъри и пак само Star Wars, гледаш промоции и всичко е Star Wars, дори и като излезнеш по улиците навсякъде има разни прмоутъри облечени в костюма на Дарт Вейдър! Затова мисля, че дори и тези, които не обичат сагата трябва да отдадат заслуженото на тази гениялна поредица успяла да обедини цялата планета!
Искам да се върна на темата за актьорите и да кажа, че Натали Портман е уважавам много като актриса и особено в последния филм, в който я гледах - "Отблизо" ("Closer"), игра страхотно, но просто не пасваше в Епизод 3. Това да си призная ме изненада, тъй като ж Епизод 1 и 2 се справи много добре. Самуъл Джаксон, обаче на мен пък ми допадна, защото успя да ми втълпи, че той е строгият но справедлив гадняр в съвета!
Що се отнася до другите актьори. Накратко Ди Каприо е отличен актьор, колкото и на мен да ми е нелицеприятен, просто каквото и да си говорим той е може би най-големият талант сред младите актьори!
За Ръсел Кроу отново не съм съгласен, мисля, че е много добър актьор, единственият филм, в който не ми хареса особено беше този в които играе пират, но сега ми се изплъзна името! Иначе ролята му в Гладиатор и особено в Красив Ум, просто бяха много много силни!
За великата класика Никълсън, Де Ниро и Пачино няма смисъл да говорим, всичките са уникални, неповторими актьори! Но всеки си има своите по-слаби моменти, за пример ще кажа, че съм гледал Криеница с Де Ниро и филма не е особено интересен и на Де Ниро не му отиваче много тази роля, но пак показа класа въпреки всичко.
За млади актьори искам да обърна внимание на един от лубимците ми - Крисчън Бейл, който скоро ще гледаме в новата част на Батман и искам да кажа, че той е супер добър, но за съжаление досега все още недооценен актьор!!! Той не може да се мери по години с Кристенсен, но все още има още доста път пред него. И наистина един от примерите е страхотния филм Equilibrium, в който Бейл отново се справя страхотно! За тези които искат да видят на какво е способна тази откачалка само ще ги посъветвам да гледат Машинистът, където Бейл е отслабнал от 85 на 55 кила и прилича на скелет, ужас направо!
Май попрекалих малко с писането :lol:
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 20 Май 2005, 22:17

Съжалявам за изблика си на нерви и, че така нападнах Slipknot, но май емоциите около бала, на който бях още ня бяха отшумели и бях доста краен. Просто исках да кажа, че след като темата е пусната от фенове на Междузвездни Войни за други такива фенове или поне малко интересуващи се от сагата няма смисъл някой да идва и да казва, че грам не му харесва цялата сага! Защото идеята е да коментираме филма, а не да броим на кои има харесва и на кои не! Пак се извинявам на Slipknot, нямаше нужда така да те нападам!

F-14...

Според мен Кристенсен може и да има талант, но просто Лукас не му даде възможност да се изяви заради сценария и режисурата. Това което имам предвид е че в лубовните сцени, в които трябваше да бъдем убедени, че заради нещастната лубов между Скайуокър и Падме Анакин е готов на всичко дори да изневери на принципите си, та в тези моменти играта им беше по-скоро разсмиваща отколкото вълнуваща, разтърсваща. Загледай се пак в тези сцени и ще видиш, че и двамата актьори някак си се напрягат и преиграват. Поне на мен това ми направи голямо впечатление! Другото, което забелязах е че в едната от сцените, не си спомням коя, Кристенсен като чели се чудеше къде да си държи и изглеждаше малко неловко, сякаш гледаш мацките от прогнозата за времто как отчаяно се опитват да си държат къде ли не ръцете и само за това мислят!;-)
Както и да е струва ми се, че трябва д го гледам още веднъж филма и то заедно с цялата поредица, за да го оценя наистина реално! Но не може да се отрече че тази сага ще остане завинаги в историята на киното! Като се замисли човек всичко през тези дни е свързано със Star Wars! Пускаш телевизията и гледаш Star Wars, гледаш флайъри и пак само Star Wars, гледаш промоции и всичко е Star Wars, дори и като излезнеш по улиците навсякъде има разни прмоутъри облечени в костюма на Дарт Вейдър! Затова мисля, че дори и тези, които не обичат сагата трябва да отдадат заслуженото на тази гениялна поредица успяла да обедини цялата планета!
Искам да се върна на темата за актьорите и да кажа, че Натали Портман е уважавам много като актриса и особено в последния филм, в който я гледах - "Отблизо" ("Closer"), игра страхотно, но просто не пасваше в Епизод 3. Това да си призная ме изненада, тъй като ж Епизод 1 и 2 се справи много добре. Самуъл Джаксон, обаче на мен пък ми допадна, защото успя да ми втълпи, че той е строгият но справедлив гадняр в съвета!
Що се отнася до другите актьори. Накратко Ди Каприо е отличен актьор, колкото и на мен да ми е нелицеприятен, просто каквото и да си говорим той е може би най-големият талант сред младите актьори!
За Ръсел Кроу отново не съм съгласен, мисля, че е много добър актьор, единственият филм, в който не ми хареса особено беше този в които играе пират, но сега ми се изплъзна името! Иначе ролята му в Гладиатор и особено в Красив Ум, просто бяха много много силни!
За великата класика Никълсън, Де Ниро и Пачино няма смисъл да говорим, всичките са уникални, неповторими актьори! Но всеки си има своите по-слаби моменти, за пример ще кажа, че съм гледал Криеница с Де Ниро и филма не е особено интересен и на Де Ниро не му отиваче много тази роля, но пак показа класа въпреки всичко.
За млади актьори искам да обърна внимание на един от лубимците ми - Крисчън Бейл, който скоро ще гледаме в новата част на Батман и искам да кажа, че той е супер добър, но за съжаление досега все още недооценен актьор!!! Той не може да се мери по години с Кристенсен, но все още има още доста път пред него. И наистина един от примерите е страхотния филм Equilibrium, в който Бейл отново се справя страхотно! За тези които искат да видят на какво е способна тази откачалка само ще ги посъветвам да гледат Машинистът, където Бейл е отслабнал от 85 на 55 кила и прилича на скелет, ужас направо!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 20 Май 2005, 22:18

F-14...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 21 Май 2005, 17:55

така...значи специялно по този повод вчера ходих да гледам филма пак...съгласен съм че в любовните сцени се осраха и 2мата.Но пък за сметка на това разгневен Кристенсен ме подтиква към мисли от сорта на-ако бях жена щах да му пусна на тоя :uups: -
Криеница на Де Ниро ми хареса много- не знам какви забележки имаш.
С останалото съм съгласен,както за Бейл така и за Ди Каприо.
Само ей тоя Съсел Кроу много ме разочарова...иманно в гладиатор придаде тромавост на филма..
А колкото до хората които изказват негативни мнения искам да кажа че Star Wars със всичките му разклонения е голяма индустрия-направо казано галактика- която е донесла печалба от над 12 милиарда долара.Това говори само по себе си за небивалия успех на поредиците.
Тия дни отново рових и се оказва че наистина има шанс за 7ма 8ма и 9та серия на сагата...
Чува се за възкръсването на Лорд Сидиъс и за близнаците на Хан и Лея,както и за евентуалната смърт на Чубака...
P.S. А за Портман нямам думи направо...преди 5 години имах гадже 1 към 1 с нея само дето мойта имаше по дълга коса...и са от 3 дена насам и диря координатите :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата