Проблем с паленето на бавареца ПОМОГНЕТЕ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с паленето на бавареца ПОМОГНЕТЕ

Мнение от glacier » 08 Авг 2009, 21:40

Здравейте колеги напрова на проблема
Бавареца е 525 тдс 1997 година
Проблема е следния : Паля тръгвам карам и в даден момент на таблото светва една жълата светлинна индикация с букви ddr или нещо от сорта тя на таблото на тези модели е една която свети в жълто първоначално при студено палене светва и след няколко секунди изгасва та светва тая лампа по време на движение и колата загубва мощност на свободна огасва директно. днес ми се случи огасна спрях поогледах се отпред нищо не видях и с педал до дупка на гаста я запалих с много мъки обаче след 500 метра пак същия номер и така докато се прибера до гаража . Кажете даите идей от какво може да е , и евентуално как да отстраня проблема и кой може да ми помогне ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 08 Авг 2009, 21:45

Умна дюза най вероятно

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 08 Авг 2009, 21:47

bera всички тръпнем в очакване на твоето компетентно мнение :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 08 Авг 2009, 22:23

ivanov 530d написа:bera всички тръпнем в очакване на твоето компетентно мнение :roll:
Давай BERA,ти си :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 08 Авг 2009, 22:25

Ее стига сте го бъзикали момчето иска да помогне просто ми се струва ама не са му ясни някои неща просто

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от I.V.G. » 08 Авг 2009, 22:27

anzak написа:Ее стига сте го бъзикали момчето иска да помогне просто ми се струва ама не са му ясни някои неща просто
Най важното е че има жокери,всекакви :D

Потребител
Аватар

Мнение от glacier » 08 Авг 2009, 22:28

чакаме с нетарпение малко да поясня за колата до сега единствен проблем който е правила е бил с тръбичката която подава въздух към турбината незнам от какъф зор се беше спукала но я смених с нова която пак се сцепи и пак я смених иначе още като я купих съм сменил всичко което беше нужно а този новия проблем го е правила и преди в движение карам светва DDE жълтата лампа пада мощноста за няколко секунди давам на долна прдавка и изгасва лампата и пак има тяга обаче днес няма долна няма горна предавка гасне и това си е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 08 Авг 2009, 22:33

пич нали не си мислиш че тука някой ще ти даде със сигурност отговор какъв ти е проблема някои колеги както и аз изказахме предположения иди да я закачат тя ще си каже болката има вариант и плочката на помпата да е проблемна

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от I.V.G. » 08 Авг 2009, 22:33

glacier написа:чакаме с нетарпение малко да поясня за колата до сега единствен проблем който е правила е бил с тръбичката която подава въздух към турбината незнам от какъф зор се беше спукала но я смених с нова която пак се сцепи и пак я смених иначе още като я купих съм сменил всичко което беше нужно а този новия проблем го е правила и преди в движение карам светва DDE жълтата лампа пада мощноста за няколко секунди давам на долна прдавка и изгасва лампата и пак има тяга обаче днес няма долна няма горна предавка гасне и това си е
Плочкааааа колега на ГНП :(

Потребител
Аватар

Мнение от glacier » 08 Авг 2009, 22:42

колеги мн моля да ми поразясните единия колега спомена умна дюза другия плочка даите малко разяснения

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

ре

Мнение от bera » 08 Авг 2009, 23:01

Ха .. ебавате се нещо май няма какво да правите работа няма ли за вас?
Аз оправдание имам поне ,че съм в отпуска. Анзак и ИВГ го казаха няма да го повтарям ,да не се скараме. Друго ме притеснява ,сигурно всеки 2-ри се оплаква от тоя проблем явно ТДС-а наистина е много слаб тук ,че дори и аз минах от там...тцтцтццц Ама аз от както си центровах помпата не ми се е случвало това, и дюзата си залепих и проблема изчезна,не знам от кое от двете беше.
Айде помогнете на човека всеки знае какво е да му е развалена колата и да се тюфка по нея не е приятно нали?

ПС Ако мразиш някой прокълни го да му се развали ТДС-а.
Последна промяна bera на 08 Авг 2009, 23:49, променена общо 4 пъти

Потребител
Аватар

Мнение от glacier » 08 Авг 2009, 23:10

посаветвайте ме каде да отида в североизточна българия за да я закача на компа русе варна шумен някакви идеи ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Авг 2009, 0:26

През Разград можеш да минеш да я пуснем на дис-а или на инпа-та - ама само диагностика, поне ще знаеш какво и има.

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 09 Авг 2009, 4:12

glacier написа:чакаме с нетарпение малко да поясня за колата до сега единствен проблем който е правила е бил с тръбичката която подава въздух към турбината незнам от какъф зор се беше спукала но я смених с нова която пак се сцепи и пак я смених иначе още като я купих съм сменил всичко което беше нужно а този новия проблем го е правила и преди в движение карам светва DDE жълтата лампа пада мощноста за няколко секунди давам на долна прдавка и изгасва лампата и пак има тяга обаче днес няма долна няма горна предавка гасне и това си е

и тоя проблем го прави когато имаш по малко от 20-30 литра нафта нали?
смени си помпата в резервоара+клапанчето което живее в другия резервоар(зад шофера) и давай газ...
а въпросната лампа светва когато е фира умната дюза(тога светва и не гасне) или когато тази същата дюза е видяла че няма нафта,бедна смес,както е в твоя случай

Потребител
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от lubo101 » 09 Авг 2009, 12:04

по малко от 20-30 литра нафта и е Помпа в резервоара като си на баир придърпва даже гасне по нанадолнище припалва и тръгва и така докато падне още малко нафтата и спира. доливаш 10 литра са всеки случай палиш ако е това и отиваш да ти проверят/сменят помпата

Следваща

Назад към E39