NavCoder, вече и на Български.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
© написа:жалко че трябва ком порт за тази програма
Пробвахме с колегата @ivanov_530d един адаптер от USB към S232 и програмката работи перфектно.
@Ivo_Borisov, радвам се, че ти харесва

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Пробвахме с колегата @ivanov_530d един адаптер от USB към S232 и програмката работи перфектно.
А нещо схема иматели за този адаптор,можели да се направи в домашни условия
А нещо схема иматели за този адаптор,можели да се направи в домашни условия
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Тези адаптори се продават по компютърните магазини,само че го пробвай преди да го купиш защото не всички тръгват.Тези по-скъпите стават със сигурност.
Изтинският кабел преходник от УСБ към КОМ е този които има всички сигнали,в бг има само Rx Tx i Gnd..А трябва да има и RTS/CTS/DSR/DTR/X-ON/X-OFF/GND/RX/TX. Цената му е 100 кинта а тези по 20,30,50 са пълни ментета докато го разбера сам накупил доста кабели.В БГ не се продава такъв кабел.
Мога да помагам ако го интересува някои.
Работи с Карсофта и с ДИС-а без проблеми въпреки,че са за ком-1..
Мога да помагам ако го интересува някои.
Работи с Карсофта и с ДИС-а без проблеми въпреки,че са за ком-1..
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравеите, да попитам за регистрацията, кога се получава регистрационния номер. Като платиш веднага ли или се чака няколко дни, по имел или по пощата?
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
ангелски написа:Здравеите, да попитам за регистрацията, кога се получава регистрационния номер. Като платиш веднага ли или се чака няколко дни, по имел или по пощата?
По принцип до 2-3 часа максимум.Зависи от часовата разлика.Ако го платиш вечер, получаваш ключ до половин-един час.
Вече има 5 готови i-BUS интерфейса, който иска да ми се обади на мен или на колегата @Dien

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега mad_presley обадих се още във понеделник на колегата Dien но от тогава ни вест ни кост от него.Не че съм ги предплатил но не се обажда никакъв.Да не е на море 

- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
Ivo_Borisov написа:Колега mad_presley обадих се още във понеделник на колегата Dien но от тогава ни вест ни кост от него.Не че съм ги предплатил но не се обажда никакъв.Да не е на море
Колега много съжалявам пратили са единия интерфейс другаде (Силистра ), днес трябва да си получил твоя ...
Поздрави !
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Вече е при мен
Само да питам,тази букса за КОМ при мен на лаптопа е същата като тази която ми е пратил колегата Dien.В смисъл че не влизат една в друга защото са еднакви.Предполагам че има някакъв преходник който да ги свърже една друга.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Не колега,това дето ти е на лаптопа не е CОМ порт ! Няма смисъл да търсиш такъв преходник защото няма да намериш
Потърси си преходник от USB към COM

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Вече е при менСамо да питам,тази букса за КОМ при мен на лаптопа е същата като тази която ми е пратил колегата Dien.В смисъл че не влизат една в друга защото са еднакви.Предполагам че има някакъв преходник който да ги свърже една друга.
Да не бъркаш COM1 (RS232) с VGA?!?
Давам примери:
COM1:

VGA:

Я най добре кажи с какъв лаптоп си!
Последна промяна mad_presley на 06 Авг 2009, 19:35, променена общо 1 път
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
А,верно бе
Пише TV out на книжката.А тогава как стоят нещата,само преходник USB ли?Има ли лаптопи с КОМ порт или всички са така?
п.п.Точно като на снимка 2-не е КОМ.

п.п.Точно като на снимка 2-не е КОМ.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
COM порта е със ромбовидна букса отгоре е със 5 пина (игли) отдолу е със 4, буксата на лаптопа е мъжка - иглите стърчат, буксата на кабела трябва да е с дупки 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колеги днес си взех един преходник към USB за 25 лв.
Викам си нема да стане ама ще провам-имаше един ама беше по евтин даже и от тоя.И стана,бачка си перфектно и програмата и кабела.Даже си прекодирах дневните светлини. 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
аз имам въпрос,от този начин на свързване наречен аи-бус кои други програми може да се ползват и да се кодира колата през аи-бус,дис,карсофт и тем подобни вървят ли или не