питайте алх нещо...
Модератор: Общи модератори
Azrail написа:Ако някой ден имаш възможността за "изкупиш" едно Е60 М5, какъв цвят би си го поръчал и с какви екстри?
ех мечти.. най-вероятно ще е тъмен графит екстериор, със двуцветен интериор (черно и графит), и спортен пакет (алуминий, без дървении). ако няма такава опция- ще е някакъв индивидуал ма пак във този стил... за екстри- мисля че фабрично си идва със всичко дето му трябва- само навигация трябва да се добави като екстра. а, и ако решат да го направят със 6 ръчни скорости- със най-голямо удоволствие- щото ако и да е по-бързо със смг някак си е куцо компа да решава колко съединител да има- ма такъв съм си аз- леко старомоден за такива неща

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Re: М№
Bobi написа:Какво най много обичаш да четеш.Любима литература,писателили книга.
едно време поглъщах фантастика. после изчетох доста класика, умрях от скука поумнявайки и пак се върнах на фантастика...
любима книга си нямам (но се сещам за "резервата на таласъмите" не знам защо), автор - хемингуей, аисък айсимов, алеко константинов...
сега почти не чета защото нямам време... много ми е забързан живота и ми се струва загуба на време да се кротна и да чета. грешка е, ма на сила хубост не става (да си имам оправданието баси)...
а, сега се сетих- писание от което настръхвам- "стареца и морето" на хемингуей.. живота е нещо такова във сбит вид
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Re: М№
alx написа:Bobi написа:Какво най много обичаш да четеш.Любима литература,писателили книга.
а, сега се сетих- писание от което настръхвам- "стареца и морето" на хемингуей.. живота е нещо такова във сбит вид
"Старецът и морето" просто изкъртва. Можеш да плачеш, четейки го. Аз също много харесвам Хемингуей и съм изчел почти всичко, което е преведено на български. Ти веднъж каза, че преводите на Хемингуей не доста, но се различават от оригинала - наистина е така, убедих се сам. А и нещо друго... alx, ти много ми приличаш на един персонаж на Хемингуей от "За кого бие камбаната/For Whom The Bell Tolls".
BTW Азимов също ми е от любимците, като цяло май е сред най-добрите фантасти. Поредицата за роботите му и "Фондацията" са страшни. Има и други доста добри. И дори си мисля, че в един момент от развитието си всички момчета се интересуват от нещата, за които той пише - космически интриги, хиперсветлинни пътувания, разни странни планети. Хубавото при Азимов е, че освен писател, той е и учен (физик, математик и астроном) - от него научих какво значи термина "паралакс", примерно.

CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
pAbLo написа:alxИмаш един автомобил.
Имаш пари за тунинг китове.
Атмосферен или Турбо кит ще вземеш![]()
Мощността да я сложим еднаква
много малко си ми казал- трябва да имаш представа за какво ще го ползваш тоз автомобил- преди да почнеш трябва да имаш ясна представа защо го строиш- ако ще ходя да се гоня по пистите- ще го правя атмосферен (писал съм по-горе защо). ако ще е за драг или 1км, 1 миля или магистрален летящ старт- ще го турбинирам.
също много е важно фабрично колко е форсиран двигателя - ако е атмосферен и е на ръба на възможностите си (е46 м3) и да искам едва ли бих могъл да му добавя някакви смислени коне със валове, глава, управление и входяща/ изходяща генерация... ако обаче е мързелив двигател дето не знае че работи дори като е на пълна газ (вайпър или корвет примерно) и ще го ползвам на писта - ще инвестирам във споменатите елементи.
синтезираната истина е че атмоферния двигател е по-гъвкав, отзивчив и по-линеен във правенето на конете си. от там и става за технично каране по-лесно. помпаните двигатели пък правят повече коне и въртящ момент но ги доставят по-нелинейно и затова трудно се карат технично.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Toledo написа:Какво мислиш за мненията по темата "Еврооптимизмът ..."
мисля че никой на сегашния етап не разполага със достатъчно информация за да може да каже какво точно ще стане... а и статията ми се стори доста наивно написана от човек със хаотично мислене. уловила е някои детайли, но фона го е пропуснала...
темата е много сложна. но аз мога да кажа че пред българия има 3 вариянта:
1. да се присъедини към европата със всичките преимущества и недостатъци описани и неописани и да разчита на ниши отворени/оставени от много по-силните играчи които не е задължително да ги предложат. при оеднаквяването към еврото дори относително платежоспособни народи като италианците и французите обедняха осезаемо. при нас това ще е още по-силно изразено. със други думи- присъединяването ни ще боли.. поне 5-7 години след това...
2. да се ориентира на изток и "присъедини" към русия обратно по пътя към централизираната икономика. путин правилно е разбрал че единствения начин да се озъпти тази огромна държава от умни хора заседнали във 18ти век е ултимативната власт. във повечето общества това е лоша идея. във русия (и ирак и разни други) обаче това е единствения начин сбирщината да прилича на държава. проблема е че за руснаците винаги ще бъдем (и ще си останем) нещо като кипър за турция. от друга страна- на кипърци хич не им е зле? дали искаме да бъдеме васал на куп държави (евро) или на една държава? друга тема.
3. да си седиме независими - аз лично мисля че освен ако евросъюза не започне да се държи като империя (което е трудно защото социализъма е много изявен и общата воля трудно прокарва) това е най-добрия ни вариант. българия има едно преимущество и то е че е на кръстопътя между изтока и запада. модела не е нов. справки хон-конг. да се оправят икономическите закони че да стимулират външните инвестиции- не говоря тук-таме да се модифицат съществуващите закони- говоря за пренаписване- да се опростят процедурно и финансово и които иска да може да идва и да прави бизнес във бг до колкото не пречи на околната среда. развива се силна банкова инфраструктура (почти я имаме) и чуждите клиенти си преточват всичко през въпросната инфраструктура (така се осъщестява контрол)- каквато печалба има - му прибираме Х% (където Х е от 25 до 33%). ако 3 години поред няма печалба- се изхвърля от родината или се стимулира по някаква схема. другото само ще си дойде на мястото. а евросъюза да се бори със синдикатите, социализма и 35-часовата си работна седмица.
разбира се въпроса е много сложен и най-вероятно няма едностранно решение- ма мисълта ми е че други хора които са разполагали със много по-малко са го решили и са обърнали държавните работи във полза на народа... та решение има- само трябва да се преработи малко за родна употреба

Последна промяна alx на 23 Май 2005, 15:59, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
falko написа:кой филм ти е любимият?
в това отношение съм дете - оригиналните "звездни войни", "матрицата" (може би само първата обаче), "шрек", 2рия терминатор, от по-смислените - "жега", "мирис на жена"... сигурен съм че има още..
не обичам да гледам смислени филми- имам си достатъчно житейски проблеми че да си правя собствени нелоши сапунки. обичам да гледам неща дето не могат да се видят във реалния живот- искам да разпускам, а не да се товаря допълнително...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила