Какво, България ли?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 25 Май 2005, 1:33

tsvet40 написа:
BMW8 написа:А за тези които си търсят конфликти във форума мога да кажа, че всеки си има мнение, след като съм в България значи нещо в нея ме спира и ще продължавам да мърморя докато нещата не се оправят, защото права имат тези които ги търсят, а не тези които си траят.

Не мислех да коментирам темата, защото съм го правил доста пъти, но просто не се сдържах...
Приятел, какво те кара да мислиш, че нещата ще се променят сами или с факта, че си избрал този или онзи?!?Нещата навсякъде се случват с много, много бачкане, а не с хленчене колко ни е тежко и колко неоценеи сме...
Най ми е любимо като каже някой "Тая държава нищо не е направила за мен".... А ти какво направи за нея? :roll:

Няма нищо лошо да си знаеш правата,но въпроса не е само да ги
отстояваш на приказки,като мрънкаш и т.н.,но и с действия......................повечето хора от форума са по големи от мен и съм сугурен,че са много по-наясно от мен.
Дано другите го разберат ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 25 Май 2005, 1:41

Аз в момента си плащам сметките и мисля да се върна живот и здраве като завърша . 8)
Най-мразя да съм прав!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 25 Май 2005, 9:19

абе гледам да не коментирам подобни теми ама не се удържах мамка му .... абе пич не са лоши мислите ти ама дай да ги видим и на дела щото нас ни лъжат доооооста годинки вече мен лично ме боли гъза от това оправяне.... истината обаче е , че никой няма да ни оправи икономически ако сами не се стегнем да се оправим ... приятелю нека ти обясня някой реалности за България , които явно са ти убягнали в нашата мила и родна страна е мнооого малък процента на тези на които действително им се работи.... повечето гледат американски филми и си мечтаят да дойде от някъде едно голямо наследство или к'вито и лесни пари само да не се бачка... аз работя за себе си повече от 8 години и са МИ МИНАЛИ КАКВИ ЛИ НЕ ХОРА през ръцете и не само мое мнение е , че БЪЛГАРИНА РАБОТИ ЕДНАКВО И ЗА 50 и за 500 лв ... пич парите не са от значение хаште хора просто ги мързи да работят тук в БГ ... майтапа е когато отидат на вън там си съдират гъзовете от работа пак за жълти стотинки и когато си дойдат тук са голямата работа а в същност са си същите дребни душици , които само гледат в канчето на комшията.... и така нататък и така......

не ми се говори повече... докато родната ни държава ни цака и се държи с нас като мащеха тази държаваняма да просперира , проблема е , че и ние няма да просперираме в нея...

в момента имам около 40 човека които работят за мен и всеки ден се опитвам да направя чудеса от храброст да останат на работа ... това е голям проблем вервай ми и пак казвам не парите са проблем защото средно при мен заплатата е над 600 лв + екстри...

еми аре със здраве , когато те поочука живота както мен пак се надявам да си пишем да видя дали пак така ще мислиш....
gambling with the devil on the road

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 25 Май 2005, 9:36

marti the pi4 написа:...

Имаме 100% припокриване във вижданията си, приятелю!
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 25 Май 2005, 12:50

Иванчо Г ей за тва ти говоря!Казах че сигурно мисля така щото си получавам джобните и си живея ама както казва баща ми "ако имаш тапий нямаш проблеми" и вероятно ше си променя начина на мислене като почна сам да отговарям за себе си и да си плащам всичко....ама за сега така мисля!
Live it like you Love it

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 25 Май 2005, 14:27

blqsu4ko написа:Иванчо Г ей !

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ползвай препинателни знаци понякога, защото ей така стават интригите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 25 Май 2005, 14:58

Иванчо Г ей

Ползвай препинателни знаци понякога, защото ей така стават интригите

Муахаххххахаа - и аз първият път като го прочетох се ... ъъъ замислих :mhihi: :mhihi: , но после се усетих де :D

Иначе по темата - на 80% споделям написаното в Е-bane- :mhihi: :mhihi: форума. Най-вече, че "оттатък" хората немат време да се видят с приятели (ако разбира се ПЪРВО намерят такива там ...), да си изхарчат спечелените с кръв и пот пари и да починат истински :roll: :confused:

Преди 4-5 месеца СЕРИОЗНО се ориентирах да емигрирам, но някак покрай работата и останалите приятели идеята отлежава ;) ... Поне засега :confused: ...
Live and let Die!

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 25 Май 2005, 15:26

Седя и искам да ви напиша нещо, чудя се какво и дали изобщо, НО ИСКАМ!

Затварям си очите за секунда и се съсредоточавам над това, какво в същност е моето мнение по този въпрос и в главата ми изплуват едни такива работи, дето ако ги изсипя имам чуството че всичките ще викнете срещу ми...но го правя:

Аз също харесвам страната България, не мисля че е най-най-най (на мен също ми се случва да пътувам и честно казано откривам прелестите и на другите страни, не са за пренебрегване повярвайте ми - хубаво би било да се отърсим от проповядвания повече от половин век болен национализъм), но мисля че е хубава, природа, климат и т.н. и спирам да я харесвам когато преминавам нататък и стигам до държавата, НЕЯ НЕ Я ХАРЕСВАМ, не харесвам начина по който тя - държавата е уредена, не харесвам манталитета на хората, злобата, завистта им и далавераджийското и и първенюшко мислене! Не харесвам изостаналите и остарели методи с които работи държавната администрация, не харесвам че хора умират в болниците, не за това че е нямало шанс да бъдат спасени а за това че ТЕ ЛЕКАРИТЕ обърнаха болниците ни в казина и на където и да се обърнеш те чакат като катаджии с отворени шепи чакащи да падне нещо, не харесвам това че преди по-малко от година една майка си отиде от този свят защото лаком за 200лв. гинеколог предизвика спонтанно раждане с цел то да се случи в неговата смяна и да прибере некви смешни кинти.
Не харесвам и това че най-богатите хора в тази страна са митничари и катаджии. Не харесвам това че управниците ни говорят на некви диалекти и наречия не известни за мен! Не харесвам че идеята, която се прокрадват у всеки член на избирателна бюлетина е не как да направи нещо за ДЪРЖАВАТА а да намери къде е далаверата, тази "красива" дума, след изричането на която на 90% от сънародиниците ни капе мед от устата.
Не съм всяка вечер върху масите в БИАД, но уважавам чалга бизнеса, защото това е един от малкото законни бизнеси, които изкарват пари, много пари. Не разбирам тези които псуват постоянно държавата, а когато им предложиш да изкарат някой лев, те поглеждат с погнуса и казват, "аз за 100лв.? Да свърша това? Абсурд!" Не разбирам и тези които сами са се провъзгласили за интелектуалци, а самите те ненавиждат Азис заради чалгата и пропвядваните от него хомосексулани и извратени до някъде възгледи, а САМИТЕ ТЕ НЕМОГАТ ДА СХВАНАТ ЧЕ АЗИС Е ФАКТОР В ТАЗИ СТРАНА ПО ЕДНА ПРИЧИНА - ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ-ПРОДАВАНИТЕ МАРКЕТИНГОВИ ПРОДУКТИ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА!!!
Не разбирам хората които много работят но незнят за какво го правят, не разбирам НИКОЙ ЛИ НЕ ИМ Е КАЗАЛ ЧЕ КИПЕНЕТО НА БЕЗМИСЛЕН ТРУД НЕ НОСИ НИЩО ДРУГО ОСВЕН СТАРЧЕСКИ БОЛЕЖКИ?

Разбирам тези които знаят за какво седят в тази страна, знаят за какво работят и какво искат да постигнат и по важното, знаят как трябва да го постигнат и се стремят да го направят.
Разбирам тези които за пореден път се опитват да се натикат при евтините кюфтета, защото за 15г. те се научиха че след като тия там долу - бонаците - ние аз, ти и този другия дето също чете този постинг само седим и им гледаме сеира значи нищо страшно неможе да стане и е добре да се натикат пак там на топло, защото съм сигурен че е много яко да те возят в мерцедес, да ти дават представителни, да ти плащат международните командировки, а когато си тук да набиваш кюфтета по 20ст., за капак на всичко да прибираш по 1000+лв. заплата и по още толкова като хонорари от комисии и т.н., а ако ти се отвори парашута и направиш хубава свирка на висшестоящия може и да се намърдаш някъде като зам. министър, а там вече е дебелия кериз!!!

Разбирам и тези които избягаха от тук, разбирам ги защото по-голямта част от тях не искат много, искат само да живеят като онези там други, с късмета, за които не е невиждан лукс да си купуват блузки Ралф Лорен и да карат коли от този век. Те плачат всеки път когато си заминават от България каза някой, но защо никой не ги попита каква е причината да плачат, защото ако е от мъка заради това че са на летището, което прилича на старозагорската гара с псуващите митничари на протъркания балатум, то за тях има шанс да се усмихнат, останете тук, моля, чуствайте се у дома си. СТРАННО ЗАЩО ОБАЧЕ НЕ ГО ПРАВЯТ! Странно ли? На мен изобщо не ми е странно! Моето обяснение за това е простичко, след двучасов полет те кацат там - в цивилизацията, там където стъклата на S500 не са черни защото собственика му няма от какво да се крие, там където от колата до теб не изхвърлят еееей такъв плик с боклуци, там където никой не си хвърля боклука през балкона и надницата ти за един осем часов работен ден не свършва в магазина когато се опитваш да купиш вечеря!

За какво съжалявам, може би за това че не съм 10г. по-голям защото нещата нямаше да седят по същият начин, за мен не за някой друг, щях да съм устроил живота си по-иначе.
Съжалявам заради тези възрастни хора, които когато направят равносметка на живота си се оказва че са работили залудо, защото средната пенсия в страната не им дава възможност да си купят хапчетата, нужни за да лекуват онези болежки от онзи безсмислен труд които кипя в тази страна в продължение на половин век.
Съжалявам че стадионите са пълни и 20-30-40хил. души изразяват емоциите си така, че едно момиче сега е обезобразено от бомбичка, а онези 22-ма бездарници които гонят топката са решили че синята или червената фанелка на гърба им, позволява да пращат всички нас да духаме супата, да ни карат да им гледаме сеира на сред Прага след което, Когато един български журналист попита дали няма да ни се извинят, един от тези същите родни футболни надежди попита "НА ТЕБ ЛИ ДА ТИ СЕ ИЗВИНЯВАМ БЕ ТЮФЛЕК - ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА!"
Съжалявам че абитюрентски балове са поредния повод някой да се сбие някъде, след като е обърнал 1 литър уиски (НА 18 ГОДИНИ :shock: ).
Съжалявам също така, че един пълен абсурд какъвто е факта, че ромска организация осъди електроснабдяване за това че дискриминира ромите като качва електромерите им на 9метра във въздуха се смята за нещо нормално.
Съжалявам за това че хора с килийно образование не дадоха шанс на Коко Азарян да завърши кариерата си като преподавател по подобаващ за един доказан гений начин.
Съжалявам че в 21-и век, много неща в тази страна се решават с юмруци насилие и издевателства, нещо което онзи свят, дето не е толкова природно надарен както България е забравил отдавна!
Съжалявам за това че хората по улиците още се делят на терикати и балъци, и че това че без да искаш си засякъл някого на кръстовището е основателен повод той да ти разбие носа!
Съжалявам че младите хора не искат да гласуват и нямат намерение да го направят, а това тяхно безгласие дава силата да определят кой и как ще ни управлява в ръцете на тези, за които не сме сигурни ще доживят ли края на мандата на следващите ни управници.

Като край на всичко това май съжалявам че 2000г. се отказах от възможността да избягам в Калифорния, да избягам законно!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Toledo » 25 Май 2005, 16:28

Nasti написа:...

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Много рядко правя така...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Май 2005, 17:09

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 25 Май 2005, 22:08

:yes:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 27 Май 2005, 13:36

Като допълнение към темата - за пръв път да прочета що-годе симпатичен текст на западната преса за България...

Франкфуртер алгемайне: Българите обичат родината и ракията

Днес планината е обезлюдена - от селцата хората се изнасят най-напред в градчетата наблизо, после към София, а накрая в чужбина, разказва Барбара Шефер в пътепис в германския вестник.

"Голяма е любовта към родината и към ракията (Срещи из българските планини)" е заглавието на обширен пътепис от германската журналистка Барбара Шефер, публикуван на туристическите страници в броя от 28 април на в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

За публикацията съобщава българската редакция на радио Дойче веле, които предлагат и превод на целия й текст:

"Да идеш в Балкана значи да се събереш с разбойници. На Балканския полуостров никога не са се борили срещу разбойниците. Особено напоследък вестниците непрекъснато пишат за въстания, нападения и кланета" - това пише Карл Май през далечната 1884 г.

Според световноизвестния автор на приключенски романи из клисурите на Балкана - това е централният планински масив в България - се събирали само разбойници. Всъщност обаче това са били борци за свобода, които излизали в планината, за да подкрепят борбата за независимост от Турция (Османската империя - бел.ред.).

Днес планината е обезлюдена -

от селцата хората се изнасят най-напред в градчетата наблизо, после към София, а накрая в чужбина.

От 1990 г. насам населението на България се е стопило почти с 1 млн. и в страната остават само възрастните и онези оптимистични младежи, които вярват, че имат бъдеще в своята държава.

Елена и Неда са на път към хижа "Рай" в Балкана. Под свод от букови дървета стръмната пътека води от Калофер нагоре към входа на Националния парк.

Елена и Неда не бързат, често-често се смеят или припяват български народни песни. Неда е на 70 г., приятелката й - малко по-млада.

По-късно двете седят в схлупеното стайче на хижата, спартански обзаведено с маси от талашит и разнокалибрени столове. В центъра му е печката: метална, лъскава, голяма и кръгла.

"Аз съм една баба", казва Неда с видимо кокетство, защото всъщност изобщо не прилича на бабичка. Очите й блестят, гърбът й е изправен, от нея просто блика жизненост и дори неочаквана еротика.

Разказва с огромно удоволствие за живота си и сякаш непрекъснато се подмладява, колкото по-назад стига.

В Западна Германия за пръв път опитала пиле на грил. Ходила там с мъжа и с децата си, та после хората в селото доста се чудили, че изобщо са се върнали.

"България е моята родина", лаконично обяснява тя и си припомня още едно пътуване с кола чак до Неапол, където се качила на Везувий, за да види планина, която пуши.

В хижа "Левски" се запознавам с Кунка и Димитър - седнали край найлонови торби с провизии, и двамата носят военни униформи.

Кунка реже домати и краставица, после наръсва отгоре овче сирене - шопската салата, без която българите не сядат на масата. С нея пък върви ракия.

Димитър, студент в Техническия университет, е мълчалив млад човек, когото изобщо не можеш да заподозреш в пиянство. Но салата без ракия просто не бива, така че дори той си налива една малка чашка, от която дълго време пийва на малки глътки.

Хижата в подножието на връх Ботев е кръстена на Васил Левски.

Левски и Ботев - тези имена носят още села и градове, дори два футболни отбора. Защото двамата са национални герои на България от освободителните борби. И двамата са родени в подбалканските котловини.

В продължение на повече от 500 г. България е част от Османската империя. През XIX век от Европа и до България достига идеята за националната държава, надигат се въстаници, които се крият из планините.

Един от тези герои е Васил Левски, роден през 1837 г. в Карлово, градче в полите на Балкана, и който по-късно става жертва на предателство и е обесен в София.

В съседния Калофер е роден пък Христо Ботев, поет и активен революционер. С 200 български емигранти от Румъния той превзема австроунгарския параход "Радецки" и тръгва през Дунава да освобождава България.

Но и той се проваля - застрелян е от турски войник.

Димитър говори малко, но не защото английският му е по-лош от този на неговата приятелка. Жизнерадостната Кунка също не може да обясни защо двамата толкова обичат планината. Тъй било и толкоз.

На времето от училище много ходели по планините, тогава из Балкана имало почти толкова хора, колкото и на морето. Цели групи кръстосвали планините, комунистическата държава поддържала гъста мрежа от пътеки и хижи.

Днес идвали в планината винаги, когато им останело малко време. С армията нямали нищо общо, дрехите им били дадени от един роднина, понеже материята била здрава и добре пазела от студ.

Българските туристи не могат да си позволят якета "Гортекс" и пуловери "Флийс".

Обувките им също обикновено не издържат дори на дъжд. Средната заплата в страната е около 140 евро месечно, тъй че пътуването в чужбина, например до Алпите, е само мечта, казва Кунка.

И засега си остава мечта, нищо че Кунка е лекарка и работи в "Бърза помощ" в близко градче, понякога на смени по 36 часа без прекъсване. "По закон не може, ама е така", обяснява тя.

Кунка иска да се махне от тази работа колкото е възможно по-бързо и да специализира дерматология. Грациозната млада жена носи дългите си кестеняви коси с път по средата и хванати отзад на кок, а зелените й очи любопитно оглеждат всичко наоколо.

Питам я как реагират хората, когато от Бърза помощ им изпратят една толкова млада лекарка. "Никак не реагират - отвръща ми Кунка - доволни са, че изобщо някой е дошъл."

В градчето живеели доста цигани, безработицата била висока, непрeкъснато имало сбивания с ножове и злополуки поради пиянство. Кунка не коментира и не оценява, тя просто излага фактите.

Когато им идват гости, Кунка готви типични български манджи, например баница или боб. Слушат народна музика, като най-обичат меланхоличните изпълнения на гайда от Родопите.

Живеят в две стаи в къщата на Димитровите родители, но си имат собствена кухня. Кунка сервира в масивна българска керамика, която се прави вече от столетия от глината в тежката почва на север от Балкана и много се харесва на чуждестранните туристи като евтин сувенир.

Естествено, Димитър ни налива ракия - домашна сливова. Баща му сварил около 50 л - според българския закон, всяко семейство има право годишно да свари най-много толкова. В годините, когато сливите родят много, бабата става отделно семейство, братовчедът и лелята - също.

В България всички говорят за предстоящото влизане в ЕС.

Димитър обаче не вярва, че Брюксел ще успее да забрани на българите да си варят домашна ракия.

Атанас седи на килналата се тераса пред дървената си къща, жена му Минка се присвива на дървената пейчица, смалявайки се допълнително. Иззад дебелите стъкла на очилата си Атанас с буден поглед наблюдава света.

Навремето бил директор на фабрика за розово масло и убеден комунист. "Социалист", поправя той внучката си, която превежда. Когато излязъл в пенсия, заедно със съпругата се върнали на село.

Днес за старите хора било тежко, споделя Атанас, без да се оплаква. Но и за младите никак не било леко, разликата между бедни и богати вече била огромна, та мнозина с носталгия си припомняли за миналото.

В затънтеното селце Свежен също доста неща са се променили. Българите много обичат да поседнат заедно, да поприказват, да си попеят, обяснява Атанас.

Сега обаче живеели все повече "по западному", всеки за себе си. Освен това селото постепенно измирало.

В неговото детство в Свежен още живеели 3000 души и имало осем кръчми. Днес останали 200 жители, нямало училище, пустеещите къщи се рушали или пък в най-добрия случай се превръщали във вили за гражданите.

"Толкоз нещо ни е минало през главата, и тези тежки времена ще преживеем", категоричен е Атанас. Минка, неговата дребна, възрастна съпруга, която инак си мълчи, този път го подкрепя.

Много й било неудобно, че не почерпила с нищо гостите, повтаря Минка на внучката си. По едно време на Атанас му идва до гуша.

Той хуква към къщата и след малко се връща с шише от зехтин и чаши. Разбира се, в шишето няма зехтин, защото в България изобщо не виреят маслини.

Пък и да вирееха, българите сигурно щяха да ги варят на ракия.
Deutsche Welle

препечатано оттук: http://ide.li/modules.php?name=News&file=article&sid=613
You will find adventure
or the adventure will find you.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 27 Май 2005, 14:50

не искам да пиша нищо по тази тема, защото няма да ме разберете правилно :uups: пък и на много от нас гледните точки и приритетите се различават! Незнам защо всички се насройвате срещу българите, работещи извън България!? Те също си изкарват с труд парите и вярвайте ми - искат да се върнат в БГ (когато и да е)! Помислете, че напоследък хората отиват в чужбина не за да избягат, а за да работят и да си изкарват хляба така, както и всички други "западни чужденци" които работят в мойта фирма примерно - шведи, астралийци, французи и австрийци. Обичам България и си харча малкото пари които имам там! ...

но Насти взе, че написа това, което ми е болно и на мен :yes:

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 27 Май 2005, 15:48

Ще се съгася с ЧеГевара. Това, че набеждават някой zа "иzбягал"(или "предател") е голяма простотия и го каzват главно хора, които не са пътували по света и нямат грам представа кое къде как е. По въпроса как всеки се оплаква така каzва и шефа ми(австриец), че който не чуваш да се оплаква от живота в Австрия -- не е истински австриец, и е прав! За живота в Щатите ще ви кажа само, че въпреки, че са най-раzвитата икономика и са събрали много от най-умните хора, zаплатите са големи, а живота доста по-евтин и пак доста американци (от теzи, които пътуват и zнаят, не някой ред-нек от Тексас:mhihi:) се оплакват от живота там, като дори нямам предвид централните щати, които са супер zле! Бяха ми на гости един приятели американци във Виена(сега идват и в България и им е супер яко там) и не спряха да ми дуднат на главата колко добре се чувствали в Европа, колко тъпи били американците и т.н. глупости, направо долавям крайности все едно българи говорят zа България колко е zле :lol:. Мисълта ми е, че всички се оплакват и явно не сме само ние. :)
А с Насти също zа всичко съм съгласен, естествено, че е пълно в България с неща, които драzнят, но с такива е пълно навсякъде! Лично мен ако има нещо, което много ме драzни в България след престъпността това са простаците и селяците, които иzобилстват и с които човек се раzправя всеки ден, а още по-неприятно е като са представители на властта, "орграните", "zастрахователите", че дори и лекарите... Мога да го раzбера Насти и zащо съжалява zа Калифорния, може би най-якото място zа живот в САЩ. Там обаче бих му препоръчал да живее, само ако има иzвестно количество пари (+ zадължително Rolex, ново BMW(или Audi ;)) и Версачи дрехи), иначе би се чувствал леко неловко можеби ;)

Не zнам zащо zа много от вас имат толкова голямо zначение границите и държавите. Особено Европа, която е малка zа да се дели на 100 държави, всичките с толкова видиш ли раzличните "национални идентичности", кому е нужно това. Всеки да си живее, работи, учи и пътува където му е кеф, zащо трябва да се смята, че като живееш някъде трябва да е zавинаги, иначе си "иzбягал" :lol: :roll:. И нали това е ефекта от тоя Европейски съюz в крайна сметка, че тръгваш с кола, влак или самолет от Франция и отиваш в Холандия беz да имаш нужда от паспорт дори -- нещо немислимо в не чак толкова далечно минало. Да не говориме, че в днешно време летенето е толкова евтино, че почти всеки може да си го поzволи (например low cost полетите, които след като дерегулират сектора ще дойдат и в България, София-Лондон zа 40-50€ ще е кеф ;)). И не ми обяснявайте, като в статията на онаzи там zа еврооптимиzма, че "те" от zапад са други, а "ние" раzлични и, че те са шефчетата, а ние сме робите, тя ако се чувства така -- ок, но аz си вървя навсякъде със zавидно самочувствие, че съм Българин, така може и да е всеки друг! :bgflag: :arrow: :bchug:

Предишна

Назад към Извън Темата