X5,X6,Q7,Cayenne,Touareg - БАНИЧАРКИ
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
acer написа:Не съм велик, не съм й батка, антипатичен си ми, не бях ти казал нищо на въпреки, седни, прочети си мненията и се замисли малко кви ги пишеш и защо някой хора освен мен реагиарат остро срещу теб:winky:
Въх милия, антипатични сме му били...ех любов несподелена

Никой не мое ма връне на селу!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
saleen написа:acer написа:Не съм велик, не съм й батка, антипатичен си ми, не бях ти казал нищо на въпреки, седни, прочети си мненията и се замисли малко кви ги пишеш и защо някой хора освен мен реагиарат остро срещу теб:winky:
Въх милия, антипатични сме му били...ех любов несподелена

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
///peter написа:saleen написа:acer написа:Не съм велик, не съм й батка, антипатичен си ми, не бях ти казал нищо на въпреки, седни, прочети си мненията и се замисли малко кви ги пишеш и защо някой хора освен мен реагиарат остро срещу теб:winky:
Въх милия, антипатични сме му били...ех любов несподелена))
Еееее останахме на сухо

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Много малка част от участващите в тази тема са направилното мнение според мен, например позицията на Димо - твърдо заставам зад нея, не защото гроздето е кисело ами, защото просто другите постинги си личи на какъв хал живеем.Всеки иска да е дупе шлякано в тая умрела държава ама не става.Е за това ще е пълно с комплексари, със завист и прочие.Прост народ = слаба държава. Докато не си променим това изкривено мислене, няма да я бъде и само ще си лаем как искаме да бъдем като западните страни ама явно няма да го бъде. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
аз някой от този форум ,дай боже му се отдаде да си закупи подобен автомобил и му бъде предложено да си вземе ддс то ...мисля че няма да се поколебае и ще е най-разумното нещо,защо ли,ето защо:
Акоможе да си вземе ддс то,значи има фирма,нима на един бизнесмен не се полага да има автомобил който да се води за разход,да се водят за разходи горива,масла,части и амортизация,нима един бизнесмен трябва да се вози в камион защото само той е разход,нима трябва човек да се съобразява с един закон ,който е измислен само да ощетява хората,преди години можеше да си вземеш автомобил на името на фирмата и да се приспадат амортизации но се видя че държавата не може да лапа,утре ще направят и офис консумативите да не се водят за разходи,компютрите и накрая всичко дето си купиш държавата ще взима повече от колкото ти е по принцип печалбата, а на среща нищо...
Защо в гърция лекарствата са без ддс а тука са с ддс,нима един дядо трябва да плаща за болеста си и данък на държавата???
Сложете си ръка на сърце...колко от вас се осигуряват на максимална заплата ( аз за съжаление) и колко от вас като изкарат някой лев допълнително подават точна и честна декларация за допълнителните приходи,за да може да си платят това което държавата -мащека иска в края на годината???
И какво получаваме за тея данъци....
Акоможе да си вземе ддс то,значи има фирма,нима на един бизнесмен не се полага да има автомобил който да се води за разход,да се водят за разходи горива,масла,части и амортизация,нима един бизнесмен трябва да се вози в камион защото само той е разход,нима трябва човек да се съобразява с един закон ,който е измислен само да ощетява хората,преди години можеше да си вземеш автомобил на името на фирмата и да се приспадат амортизации но се видя че държавата не може да лапа,утре ще направят и офис консумативите да не се водят за разходи,компютрите и накрая всичко дето си купиш държавата ще взима повече от колкото ти е по принцип печалбата, а на среща нищо...
Защо в гърция лекарствата са без ддс а тука са с ддс,нима един дядо трябва да плаща за болеста си и данък на държавата???
Сложете си ръка на сърце...колко от вас се осигуряват на максимална заплата ( аз за съжаление) и колко от вас като изкарат някой лев допълнително подават точна и честна декларация за допълнителните приходи,за да може да си платят това което държавата -мащека иска в края на годината???
Е.Димитров написа:аз някой от този форум ,дай боже му се отдаде да си закупи подобен автомобил и му бъде предложено да си вземе ддс то ...мисля че няма да се поколебае и ще е най-разумното нещо,защо ли,ето защо:
Бъркаш... като си купуваш ЛУКСОЗЕН автомобил за ЛИЧНА употреба най-логичното нещо е да си платиш всички данъци и такси (и това би направил всеки нормален човек). Защото за времето и енергията, които ще загубиш да махаш/слагаш редове седалки и прегради, или да се чудиш на кого да бутнеш някой лев, ще изкараш много повече от тия 10-20-30 хиляди, ако си гледаш бизнеса и мислиш как да го развиваш...
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
enigma написа:Бъркаш... като си купуваш ЛУКСОЗЕН автомобил за ЛИЧНА употреба най-логичното нещо е да си платиш всички данъци и такси (и това би направил всеки нормален човек). Защото за времето и енергията, които ще загубиш да махаш/слагаш редове седалки и прегради, или да се чудиш на кого да бутнеш някой лев, ще изкараш много повече от тия 10-20-30 хиляди, ако си гледаш бизнеса и мислиш как да го развиваш...
В такъв случай да те питам хубаво ли ти стана на теб като си плати Г55 АМГ-то,без да си върнеш някой лев,след като е възможно.
Не за друго,ами един комшия си взе преди месец със същия двигател и в момента прави всички възможни манипулации да си възвърне едни около 35-40 000 лева от стойността.Една мнооооого добра сума за мен,която винаги е по-добре да стои в личния джоб,а не в държавния.
jordanpar написа:enigma написа:Бъркаш... като си купуваш ЛУКСОЗЕН автомобил за ЛИЧНА употреба най-логичното нещо е да си платиш всички данъци и такси (и това би направил всеки нормален човек). Защото за времето и енергията, които ще загубиш да махаш/слагаш редове седалки и прегради, или да се чудиш на кого да бутнеш някой лев, ще изкараш много повече от тия 10-20-30 хиляди, ако си гледаш бизнеса и мислиш как да го развиваш...
В такъв случай да те питам хубаво ли ти стана на теб като си плати Г55 АМГ-то,без да си върнеш някой лев,след като е възможно.
Не за друго,ами един комшия си взе преди месец със същия двигател и в момента прави всички възможни манипулации да си възвърне едни около 35-40 000 лева от стойността.Една мнооооого добра сума за мен,която винаги е по-добре да стои в личния джоб,а не в държавния.
Ами аз го написах по-горе... предпочитам да правя това, което ми е интересно, и за което ме бива вместо да се правя на маймуна за да спестя нещо... извинявай, но човек, който купува такава кола и после започва да мисли някакви манипулации, за да си върне част от стойността... нещо не е наред... (поне да беше 270CDI щях да разбера

В никакъв случай не казвам, че парите са малко и не е по-добре да са в твоя джоб, просто моето мнение е, че не си струва ако се целиш в този ценови клас...
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Добре де,ти не ми отговори на въпроса за което отново ще те помоля.
Ти,лично,като си плащаше Г55 АМГ-то,не направи ли постъпки да можеш после евентуално да си вземеш част от парите обратно???????????
Ти,лично,като си плащаше Г55 АМГ-то,не направи ли постъпки да можеш после евентуално да си вземеш част от парите обратно???????????
Ами аз като по-невеж ще използвам темата да питам каква е логиката зад данъка върху дохода/печалбата и ДДС-то?
Разбирам пътния данък, разбирам здравното осигуряване ама тези двата горе не са ми ясни на какво основание се събират?
Примерно един ден решавам да се хвана на работа или да развивам някаква дейност. И си уреждам нещата... и ако имам късмет почвам да правя пари. Браво на МЕН, нали - не на държавата, щото не виждам тя как ми е помогнала за материалното ми облагодетелстване. Още повече че в това което съм направил съм вложил МОЕТО си време, което е лично мое и никой не може да държи сметка за него освен мен, да не говорим за това че никой няма да ми го върне.
За ДДС също не разбирам като отида в магазина и извадя пари които съм получили срещу МОЕТО време и си купя нещо от какъв зор трябва да ми взимат допълнително още пари? Да не говорим за това че преди малко вече са ме обложили веднъж затова че съм имал достатъчно акъл да изкарам пари ами сега отново ме облагат върху това което ми е останало?
Разбирам пътния данък, разбирам здравното осигуряване ама тези двата горе не са ми ясни на какво основание се събират?
Примерно един ден решавам да се хвана на работа или да развивам някаква дейност. И си уреждам нещата... и ако имам късмет почвам да правя пари. Браво на МЕН, нали - не на държавата, щото не виждам тя как ми е помогнала за материалното ми облагодетелстване. Още повече че в това което съм направил съм вложил МОЕТО си време, което е лично мое и никой не може да държи сметка за него освен мен, да не говорим за това че никой няма да ми го върне.
За ДДС също не разбирам като отида в магазина и извадя пари които съм получили срещу МОЕТО време и си купя нещо от какъв зор трябва да ми взимат допълнително още пари? Да не говорим за това че преди малко вече са ме обложили веднъж затова че съм имал достатъчно акъл да изкарам пари ами сега отново ме облагат върху това което ми е останало?
jordanpar написа:Добре де,ти не ми отговори на въпроса за което отново ще те помоля.
Не, не съм, въпреки че се познавам с лица, които уреждат тези въпроси (виж няколко страници по-нагоре писах за една фирмичка близка до КАТ).
И не, не ми е гот... не ми е гот и като сипвам 200лв бензин през ден, ама като имаш краста това е положението... докато имаш възможност я чешеш

Мазохист съм явно

jk написа:Ами аз като по-невеж ще използвам темата да питам каква е логиката зад данъка върху дохода/печалбата и ДДС-то?
Най-простичко казано, логиката е ... да се пълни държавната хазна. Примерно във Франция, където за пръв път е въведено ДДС ако не се лъжа над 50% от постъпленията в държавната хазна са оттам...
Иначе на теория ролята на държавата за твоя личен успех е, че би трябвало да те предпазва от нелоялна конкуренция (съседът ти да опожари бизнеса), или чрез армията си да ти гарантира, че съседната държава няма при инвазия да ти отнеме цялата продукция. Мисли го така и може да се чувстваш по-добре като плащащ данъците

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Richmond написа:Много малка част от участващите в тази тема са направилното мнение според мен, например позицията на Димо - твърдо заставам зад нея, не защото гроздето е кисело ами, защото просто другите постинги си личи на какъв хал живеем.Всеки иска да е дупе шлякано в тая умрела държава ама не става.Е за това ще е пълно с комплексари, със завист и прочие.Прост народ = слаба държава. Докато не си променим това изкривено мислене, няма да я бъде и само ще си лаем как искаме да бъдем като западните страни ама явно няма да го бъде.
АЛИЛУЯ, НАЙ ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА РАЗБЕРЕ!

Dimo написа:Richmond написа:Много малка част от участващите в тази тема са направилното мнение според мен, например позицията на Димо - твърдо заставам зад нея, не защото гроздето е кисело ами, защото просто другите постинги си личи на какъв хал живеем.Всеки иска да е дупе шлякано в тая умрела държава ама не става.Е за това ще е пълно с комплексари, със завист и прочие.Прост народ = слаба държава. Докато не си променим това изкривено мислене, няма да я бъде и само ще си лаем как искаме да бъдем като западните страни ама явно няма да го бъде.
АЛИЛУЯ, НАЙ ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА РАЗБЕРЕ!
Тва все едно всички да плюят Станишев заради управлението му... и да излезе някой пенсионер, който да го защити и разкритикува пламенно бат Бойко... и Станишев да възкликне АЛИЛУЯ! БАЙ ГЕРЧО Е ПРАВ, А ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ В ЗАБЛУДА!
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Аз в предния пост конкретизирах за какво иде реч, но уви явно много малко хора мислят по този начин.А не говоря и за конкретния случай, просто ти за да можеш да си позволиш Х6 да кажем, ще можеш да си покриеш всички разходи, който изискват, а вече е друг въпроса,че ние гражданите сме допуснали този хал тези пари за данъци, винетки и т.н да отиват в джобовете на някой парашутист, а не за родните ни пътища. Нищо още малко остава и сега колко разочаровани псевдо газари ще има, просто много вратички ще се затворят и ще има мишкареене. Въпрос на време е!