X5,X6,Q7,Cayenne,Touareg - БАНИЧАРКИ
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Без излишна носталгия, но...предпочитам онези години-животът беше по- сигурен, хората имаха работа, печелеха от труда си, не от далавери ( и тази дума я нямаше, роди се в т.н. преход). Пък ладите за времето си автомобил-мечта, чакаше се месеци да ти дойде реда, за да можеш да си купиш. Кво ме топли, че вече и Вейрон карат в БГ, а като вляза в болница има опасност таванът да се срути върху мен, щото "няма пари". Шепа олигарси ще въртят държавицата на малкото си пръстче...как няма да има носталгия по комунизма?!
Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
enigma написа:2. Имаше 90те години данък лукс, който плащаш при купуване на скъпи коли, часовници, яхти, самолети и т.н. и се канят да го въведат отново (всъщност този върху автомобилите е бил в ефект 13 години)....
Че акциза какво е според теб, ако не данък върху луксозни или вредни за здравето и морала на населението стоки

Тъй гледам много моралисти, ама я да стане и да каже един, който си е сменил двигателя с акцизен и си е внесъл акциза. Или един, дето си е направил 20- ката над акциза и си е платил?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:При комунизма и най-тъпия цървул и най-инициативния работник вземат еднаква заплата.
Ако някой има долари или повече от 1 кола/жилище - държавата ги конфискува.
Видях, че колегата предложи да конфискуват лъскавите джипове и парите да отидат за училища.
Което намирисва на комунизъм.
Сега ми е ясно защо мненията са ти винаги "на кестерме" - защото не можеш да четеш... Човека, каза защо всички да си затварят очите, а не тези пари дължими на държавата(тези от укритото ДДС) да не се дадат на някое селско училище. Би било добре да прочиташ по-добре мненията на колегите преди да ги нападаш

saleen написа:Без излишна носталгия, но...предпочитам онези години-животът беше по- сигурен, хората имаха работа, печелеха от труда си, не от далавери ( и тази дума я нямаше, роди се в т.н. преход). Пък ладите за времето си автомобил-мечта, чакаше се месеци да ти дойде реда, за да можеш да си купиш. Кво ме топли, че вече и Вейрон карат в БГ, а като вляза в болница има опасност таванът да се срути върху мен, щото "няма пари". Шепа олигарси ще въртят държавицата на малкото си пръстче...как няма да има носталгия по комунизма?!
И комунизма както всеки строй има своите предимства

Тогава имаше сигурност, но нямаше свобода.
Най-големите му фенове са тези, които нямат големи шансове в условията на свободна конкуренция като например:
- Мързеливите работници, които никой "частен" работодател не би взел
- Мустакатите комсомолски секретарКи, които никой нормален мъж не би харесал и които клюкареха съучениците, които се целуваха и държаха за ръце
///peter написа:flame написа:При комунизма и най-тъпия цървул и най-инициативния работник вземат еднаква заплата.
Видях, че колегата предложи да конфискуват лъскавите джипове и парите да отидат за училища.
Сега ми е ясно защо мненията са ти винаги "на кестерме" - защото не можеш да четеш... Човека, каза защо всички да си затварят очите, а не тези пари дължими на държавата(тези от укритото ДДС) да не се дадат на някое селско училище. Би било добре да прочиташ по-добре мненията на колегите преди да ги нападаш
Изобщо не си актуален - сега си говорим за комунизъм

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:saleen написа:Без излишна носталгия, но...предпочитам онези години-животът беше по- сигурен, хората имаха работа, печелеха от труда си, не от далавери ( и тази дума я нямаше, роди се в т.н. преход). Пък ладите за времето си автомобил-мечта, чакаше се месеци да ти дойде реда, за да можеш да си купиш. Кво ме топли, че вече и Вейрон карат в БГ, а като вляза в болница има опасност таванът да се срути върху мен, щото "няма пари". Шепа олигарси ще въртят държавицата на малкото си пръстче...как няма да има носталгия по комунизма?!
И комунизма както всеки строй има своите предимства![]()
Най-големите му фенове са тези, които нямат големи шансове в условията на свободна конкуренция като например:
- Мустакатите комсомолски секретарКи, които никой нормален мъж не би харесал и които клюкареха съучениците, които се целуваха и държаха за ръце
С 2 думи-90% от хората

Колкото до свободната конкуренция за мен НЯМА ТАКАВА! Опитай да подбиеш цените в някой бранш и гледай какво ще ти се случи после-мога да ти дам безброй примери...бая спам изписах май...

Никой не мое ма връне на селу!
bum_bum написа:enigma написа:2. Имаше 90те години данък лукс, който плащаш при купуване на скъпи коли, часовници, яхти, самолети и т.н. и се канят да го въведат отново (всъщност този върху автомобилите е бил в ефект 13 години)....
Че акциза какво е според теб, ако не данък върху луксозни или вредни за здравето и морала на населението стоки
Тъй гледам много моралисти, ама я да стане и да каже един, който си е сменил двигателя с акцизен и си е внесъл акциза. Или един, дето си е направил 20- ката над акциза и си е платил?
Тук ставаше дума, че в Щатите не е толкова просто да се тъпчеш с луксозни стоки и да очакваш да си вземеш данъчен кредит за тях...
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:///peter написа:flame написа:При комунизма и най-тъпия цървул и най-инициативния работник вземат еднаква заплата.
Изобщо не си актуален - сега си говорим за комунизъм
Бе май само ти си говориш за комунизъм

Мдаааа, по-умните да отстъпят
Ще подам спасителна ръка към всички хейтъри, ако искате я използвайте, ако искате не. Тука, някои хора се опитаха да ви отворят очите с мисълта "пари се печелят пари се губят.
(чл.1)Докато вие си губите времето да докажете нещо, което дори вие не знаете защо и на кого доказвате, други хора прогресират и се радват на живота и ако си мислите, че всеки успял е мафиозо - вие сте идиоти, съжалявам. Завист за пари водят до завист на качества, а до там стигне ли се... сте потънали до шия в личностна неувереност. Да, качество е, когато нямаш пари да запазиш хладнокръвие, да не натоварваш обкръжението си с лични проблеми и да се потрудиш стабилно да си подобриш положението.
. Ако се чудите къде се намирате вие, питайте жените. Жените далече не са всичко, но те са като сърдитият даскал пред дъската, който ви е е препитвал в детсвото таблицата за умножение
Една качествена жена винаги знае един мъъъжж с главно М къде се намира и мястото определено не му е в форуми, пардон - форумни войни. Ама кво ли отбирам аз, (как беше, манекенчето?
) ся съм на село и умирам от тъпня и пиша пълни тъпотии, дори не е нужно да ги четете
Приятен живот, надявам се като остареете да не съжалявате за нищо и да имате внуци стъргучи (към петко и компани)

Ще подам спасителна ръка към всички хейтъри, ако искате я използвайте, ако искате не. Тука, някои хора се опитаха да ви отворят очите с мисълта "пари се печелят пари се губят.
(чл.1)Докато вие си губите времето да докажете нещо, което дори вие не знаете защо и на кого доказвате, други хора прогресират и се радват на живота и ако си мислите, че всеки успял е мафиозо - вие сте идиоти, съжалявам. Завист за пари водят до завист на качества, а до там стигне ли се... сте потънали до шия в личностна неувереност. Да, качество е, когато нямаш пари да запазиш хладнокръвие, да не натоварваш обкръжението си с лични проблеми и да се потрудиш стабилно да си подобриш положението.
. Ако се чудите къде се намирате вие, питайте жените. Жените далече не са всичко, но те са като сърдитият даскал пред дъската, който ви е е препитвал в детсвото таблицата за умножение

saleen написа:flame написа:saleen написа:Без излишна носталгия, но...предпочитам онези години-животът беше по- сигурен, хората имаха работа, печелеха от труда си, не от далавери ( и тази дума я нямаше, роди се в т.н. преход). Пък ладите за времето си автомобил-мечта, чакаше се месеци да ти дойде реда, за да можеш да си купиш. Кво ме топли, че вече и Вейрон карат в БГ, а като вляза в болница има опасност таванът да се срути върху мен, щото "няма пари". Шепа олигарси ще въртят държавицата на малкото си пръстче...как няма да има носталгия по комунизма?!
И комунизма както всеки строй има своите предимства![]()
С 2 думи-90% от хоратаВсеки си има мнение, аз не мога да кажа, че хората като цяло живеят по- добре от тогава. Думи като "мутри", "далавера", "менте" не съществуваха и бяхме с развита икономика във всяко отношение, а не като сега-перат пари с хотели по черноморието-голямата работа, не може да крадеш от народа си пряко или косвено и да очакваш да има пари за да ти посети хотела...Та каква свобода имаме сега? Че то мине не мине време и току заливат някого с киселина, или го пребиват (включително и журналисти), или слагат взрив, никаква свобода не виждам, освен свободата да се краде, клевети, убива и пр.
Колкото до свободната конкуренция за мен НЯМА ТАКАВА! Опитай да подбиеш цените в някой бранш и гледай какво ще ти се случи после-мога да ти дам безброй примери...бая спам изписах май...
Еееее, с почти всичко съм съгласен

Най-хубавото беше, че ако се придържаш към правилата, можеше да си живееш НАИСТИНА спокойно ВО ВЕКИ ВЕКОВ

Лошото беше, че някои от правилата бяха много кофти, но обикновения човек нямаше НИКАКЪВ шанс да ги промени

За конкуренцията си прав, че сега е изкривена, но я има

ПС Айде стига с комунизЪма, че на некои ора от народа хич не им понася

- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Без никой да се обижда, моля! Просто не мога да се сдържа да пейстна това
. Все едно е писано точно за един съфорумец.
4." Адвокатът (на дявола) – той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие – съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден."
Да обобщя: да крадеш ДДС е нещо високо морално, напълно нормално и признак на висока култура, а също и показател за брилянтен ум и финансов генйи! Ако не ти достигат парички да си купиш мечтаната играчка, най-естественото нещо на света е държавата да те дофинансира с 20%. Разбира се, тези пари трябва да се отклонят от бюджета вместо да финансират незначителни неща като образование или здравеопазване, но за Х6 си трябват жертви все пак.
Да живее комунизма, вечна дружба и т.н.
Лека нощ, колега FLAME

4." Адвокатът (на дявола) – той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие – съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден."
Да обобщя: да крадеш ДДС е нещо високо морално, напълно нормално и признак на висока култура, а също и показател за брилянтен ум и финансов генйи! Ако не ти достигат парички да си купиш мечтаната играчка, най-естественото нещо на света е държавата да те дофинансира с 20%. Разбира се, тези пари трябва да се отклонят от бюджета вместо да финансират незначителни неща като образование или здравеопазване, но за Х6 си трябват жертви все пак.

Лека нощ, колега FLAME

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
И аз не се стърпях да пейстна нещо:
Да обобщя: да плащаш всички данъци в пълен размер когато има законен начин за преференции е висша форма на интелект, който вирее във всички духовни средища, наречени селски кръчми! Да хулиш някой пък тайничко да се надяваш да си на негово място (или поне да имаш неговите придобивки) е изключително доблестно качество. Абе изобщо който е под нас в йерархията е беден и прост нещастник, а който е над нас е боклук и престъпник във всички случаи! Който има кола, по-хубава от нашата тя със сигурност е придобита с престъпление и подлежи на конфискация в полза на държавата (ако не може в наша полза)! Нека всички по-богати и по-предприемчиви да бъдат вкарани в затвора - и тогава ние ще сме на върха без да е нужен особен интелект!
Да живее комунизма, но ние да можем да си я караме по капиталистически!
Да живее вуйчованьовизма и всички наши сънародници, които използват интелектуалния си капацитет на максимум!
Вуйчо Ваньо написа:Все едно е писано точно за един съфорумец.![]()
![]()
![]()
Да обобщя: да плащаш всички данъци в пълен размер когато има законен начин за преференции е висша форма на интелект, който вирее във всички духовни средища, наречени селски кръчми! Да хулиш някой пък тайничко да се надяваш да си на негово място (или поне да имаш неговите придобивки) е изключително доблестно качество. Абе изобщо който е под нас в йерархията е беден и прост нещастник, а който е над нас е боклук и престъпник във всички случаи! Който има кола, по-хубава от нашата тя със сигурност е придобита с престъпление и подлежи на конфискация в полза на държавата (ако не може в наша полза)! Нека всички по-богати и по-предприемчиви да бъдат вкарани в затвора - и тогава ние ще сме на върха без да е нужен особен интелект!
Да живее комунизма, но ние да можем да си я караме по капиталистически!
Да живее вуйчованьовизма и всички наши сънародници, които използват интелектуалния си капацитет на максимум!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
flame написа:И аз не се стърпях да пейстна нещо:
......................
Да бе верно ли? и аз не се стърпях....ша ма извинявате за оффа

///peter написа:acer написа:
Върти ти кварталното магазинче и не ни учи нас, ще си умрем у мизерия
Форумите са леко недостоверно място за информация, като ще се правиш на гъзе, поне си набави нужната информация. Бих те посъветвал най-любезно да си караш зелената лимо, радвай на евтината газ, докато кризата не е отминала и не се занимавай с мойта личност, че "случайно" те знам кой си и знам що за стока си