Някой ходил ли е на о-в Тасос ? Аз ДА! Вече и снимки - стр 3
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
А как стой въпроса с пътищата ? Смисъл винетки или други пътни такси плащат ли се и къде ако трябва ???

- panter
- кандидат ентусиаст
-
да ама аз мисля да минавам границата до Свиленград и от там покрай турската граници и мисля , че после е магистрала почти до Керамоти и затова питам !

Преди малко се върнах от Гърция.
Бяхме си наели апартаментче в Керамоти. Оказа се, че е много по-хубаво от Тасос. Има огромен, хубав плаж с пясък. На Тасос плажовете не са хубави - предимно каменисти, малки и хората са гъз до гъз. Намираха се чат-пат безлюдни малки плажчета, но в повечето случаи бяха твърде дълбоки и не много хубави.
Ако държиш на хубав, голям , пуст плаж с пясък и хубаво море - то Керамоти е по-добрият вариант. Има фериботи до Тасос постоянно.
Нямаше заведение или място, където да не се чуе българска реч, а на повечето места имаше и менюта на български език.
Все още не съм качила снимките от плажовете в Тасос, ето една от този на Керамоти:
http://img515.imageshack.us/img515/4825/dsc05521j.jpg
Бяхме си наели апартаментче в Керамоти. Оказа се, че е много по-хубаво от Тасос. Има огромен, хубав плаж с пясък. На Тасос плажовете не са хубави - предимно каменисти, малки и хората са гъз до гъз. Намираха се чат-пат безлюдни малки плажчета, но в повечето случаи бяха твърде дълбоки и не много хубави.
Ако държиш на хубав, голям , пуст плаж с пясък и хубаво море - то Керамоти е по-добрият вариант. Има фериботи до Тасос постоянно.
Нямаше заведение или място, където да не се чуе българска реч, а на повечето места имаше и менюта на български език.
Все още не съм качила снимките от плажовете в Тасос, ето една от този на Керамоти:
http://img515.imageshack.us/img515/4825/dsc05521j.jpg
- panter
- кандидат ентусиаст
-
Re: Някой ходил ли е на о-в Тасос /Гърция/ ?
Аиде и аз да се отчета , че толкова ревах за този остров и толкова изчетох, но видяното в нета не може да се сравни с преживяното там наживо ! Като цало острова в северната си част е по зелен , а на юг е по каменисто ! Плажове има много - някой са съставени само от камъни, други са смесени
а има и много хубави плажове които са с фин златист пясък и много добре подредени

но най хубавото на острова са самотните лагуни

аз лично ходих само по такива лагуни !
Около целия остров водата е кристално чиста ! На 10-на метра дълбочина спокойно се виждаше дъното .

Ето и малко рибки / ако може да се нарече така риба към 300-400 гр /

Във всяко селище там си има пристанище , което няма нищо общо с нашите мръсни пристанища

и на всяко едно имаше рибари , незнам защо предимно българи ! Всеки беше пуснал по една- две въдици и чакаше големите риби, който не беше толкова трудно да се хванат поради изобилието им ! И ние като останалите хвърлихме въдици да си пробваме късмета и поналовихме някоя друга рибка !
това съм аз
едно приятелче
и приятелката ми
ето и малко от улова
спаро или нещо такова се казва тази риба и е много вкусна
малка риба тон
и разни заргани на едно друго пристанище !
А това го уловиха пред очите ни с някакъв странен такъм

Приятеля ми които е запален рибар беше помъкнал даже и гумена лодка с която влизахме и в недостъпните за колите лагуни и заливчета в който е още по красиво . Задължително си носихме и плавници , маски и други екстри за гмуркане защото щеше да е голям пропуск ако не видим красотата на флората и фауната под водата на бало море и
тези си стоят мирно на 7-8 метра дълбочина

още от улова , но вече с харпун
Обиколката по пътищата на острова е точно 100 км и ако си с кола по пътя има направени доста културно направени отбивки на който може да спреш да си починеш и да се порадваш на гледката
,
но спокойно се обикаля дори с скутерче, което можеш да си вземеш под аем за 10-15 евро за 24 ч. според вида на моторчето! Хубавото на моторчето е че можеш да се навираш навсякъде и да спираш на красиви места на който с колата не мажеш да спреш!

Но като на всяко хубаво нещо и на това му доиде края

имахме си и ескорт

Надявам се да съм бил полезен с инфото което се постарах да събера за този прекрасен остров и ако някой има някакви въпроси да пише на ЛС а аз ако мога ще му отговоря

а има и много хубави плажове които са с фин златист пясък и много добре подредени

но най хубавото на острова са самотните лагуни

аз лично ходих само по такива лагуни !
Около целия остров водата е кристално чиста ! На 10-на метра дълбочина спокойно се виждаше дъното .

Ето и малко рибки / ако може да се нарече така риба към 300-400 гр /

Във всяко селище там си има пристанище , което няма нищо общо с нашите мръсни пристанища

и на всяко едно имаше рибари , незнам защо предимно българи ! Всеки беше пуснал по една- две въдици и чакаше големите риби, който не беше толкова трудно да се хванат поради изобилието им ! И ние като останалите хвърлихме въдици да си пробваме късмета и поналовихме някоя друга рибка !

ето и малко от улова

А това го уловиха пред очите ни с някакъв странен такъм

Приятеля ми които е запален рибар беше помъкнал даже и гумена лодка с която влизахме и в недостъпните за колите лагуни и заливчета в който е още по красиво . Задължително си носихме и плавници , маски и други екстри за гмуркане защото щеше да е голям пропуск ако не видим красотата на флората и фауната под водата на бало море и

Обиколката по пътищата на острова е точно 100 км и ако си с кола по пътя има направени доста културно направени отбивки на който може да спреш да си починеш и да се порадваш на гледката

но спокойно се обикаля дори с скутерче, което можеш да си вземеш под аем за 10-15 евро за 24 ч. според вида на моторчето! Хубавото на моторчето е че можеш да се навираш навсякъде и да спираш на красиви места на който с колата не мажеш да спреш!

Но като на всяко хубаво нещо и на това му доиде края

имахме си и ескорт

Надявам се да съм бил полезен с инфото което се постарах да събера за този прекрасен остров и ако някой има някакви въпроси да пише на ЛС а аз ако мога ще му отговоря

Re: Някой ходил ли е на о-в Тасос ? Аз ДА! Вече и снимки - стр 3
panter,баце,късметлии сте с тази лодка,че не са ве барнали бреговата охрана.Трескат по 2000 евро за гуменячка ако немаш "капитанско".
Имат много смотани закони,дори и за джет търсят такова.

36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3