БМВ Р8
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
speeder88 написа:добре бе хора докога ще се дъвчите...
тая кола такава, тая онакава. сигурна на пръстите ми се броят тези които са сядали в такива коли, да не говорим колко са карали такива.
все едно някой ще откаже нещо подобно.
напомняте ми на мен като бях още будаличка на тема коли: "Ако ми подарят мерцедес, ще го продам и ще си купя БМВ"
Стига с това сектантство, някой беше писал, че БМВ не е нито, най-бързата, нито най-еди какво си, понякога трябва да се примиряваме че нащо не е най-доброто в някои конкретни случаи
и наистина, колкото и да ни се иска в момента нямаме модел, който да е конкурент на въпросното Р8
Как да няма конкуренция?! http://vbox7.com/play:81e510bd
http://www.zeperfs.com/duel2810-2285.htm
Никой не мое ма връне на селу!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
saleen написа: Как да няма конкуренция?!
e тва за М6 ясно, имам впредвид че БМВ нямат кола от този вид т.е. средноразположен двигател в момента, иначе всички сме убедени във възможностите й
Последна промяна speeder88 на 29 Авг 2009, 8:29, променена общо 1 път

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
liloff написа:Малко по малко и ти ще дойдеш от тази страна на барикадатаvicho написа:абе, а 600 коня стигат ли?...
Е то ако беше с параметрите на карерата и аз щях да съм му фен на това Ауди, даже щях да му простя куатрото.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Темата отиде яко офф-топик , ама и аз да се разпиша :
какъв
ако го сравниме със суперспортистите, става ясно, че не му е там мястото (порше,ферари,ламбо и т.н.) , .... но било евтино - ОК.
Ама БМВ М6 е доста по-евтино, доста по-старо, и доста ПО_БЪРЗО от това недоразумение Р8.
А и БМВ имат участие в един истински СУПЕРСПОРТИСТ (и то по-важната част - мотора) , който доста трудно ще бъде догонен като чист мотор-спорт
ПП:те джипките на БМВ му дишат у врата на този спортист (Х6 М)
какъв
е това аЛдиСУПЕРСПОРТИСТ

ако го сравниме със суперспортистите, става ясно, че не му е там мястото (порше,ферари,ламбо и т.н.) , .... но било евтино - ОК.
Ама БМВ М6 е доста по-евтино, доста по-старо, и доста ПО_БЪРЗО от това недоразумение Р8.
А и БМВ имат участие в един истински СУПЕРСПОРТИСТ (и то по-важната част - мотора) , който доста трудно ще бъде догонен като чист мотор-спорт

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:Темата отиде яко офф-топик , ама и аз да се разпиша :
какъв
е това аЛдиСУПЕРСПОРТИСТ![]()
Ъъъъ за кво говориш? Кви джипки?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kriso85 написа:Темата отиде яко офф-топик , ама и аз да се разпиша :
какъв
е това аЛдиСУПЕРСПОРТИСТ![]()
И ти ли си 747647676473 неразбрал , че говорим за R8 V10 ??? А М6 изобщо не е по-евтино от Р8 V8 , даже е по-скъпо със 20 хил евро

За визия , няма смисъл да спорим , всеки си има вкус . Евала на Ауди , че изкараха серииния вариант почти 1:1 със консепта .
А снимките на 8С компетициное,Ф430 и Ф458 ми направи впечатление че всички са със ярки цветове а Р8 е металик.Който разбира от снимки , ще схване за какво говоря ...
Р8 АБТ -

http://www.automobilesreview.com/photos ... -r8-10.jpg
http://www.automobilesreview.com/photos ... -r8-07.jpg
А ми е интересно защо никой не се попита как М6 ще се бори със Мазерати ГТ , Астън Мартин и други екслузивни ГТа които са легенди и превъзхождат на визия 6цата ? За всеки влак си има пътници , както БМВ 6 , се намесва в нишата на Астън Мартин , така и Р8 утива при Порше,Ферари и Ламбо , макар и да е малко под тях

Последна промяна acho.rs на 29 Авг 2009, 15:34, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
flame написа:За 2 пъти по-малко пари всеки може да си купи 2 пъти по-хубаво БМВ
Нещо по-конструктивно , не можа ли да роди главата ти

Трябва ли темата да стане 10 страници , преди да бъде заключена ?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
acho.rs написа:
Защо да не поговорим за В8ка

А защо не говорим, че искаха да пускат и с ТДИ мотор такова жУвотно.
И защо намесването на Х6 М е неуместно....
май Р8 изостава от ГТ2 , толкова колкото Х6 изостава от Р8

ПП: ... пропуснал съм че спомена АвтоБилд... че Р8 печели класацията за удоволствие..... 100% едно Е46 М3 ЦСЛ е в пъти по-"спортна" от Р8цата, (не разбирай по-бърза) и доставя доста по-голям кеф и усещане на писта.
Не разбирай, че Р8 не ми харесва, защото няма да е така. По принцип ми допадат екзотичните спортни коли и Р8 е нещо ново и различно в този клас. Но мотора (поне 8-ка) си е малко "не на място" в тая кола. И това че БМВ нямат кола в тоя клас , която да е директен конкурент на Р8 нищо не значи, защото и от друг клас има по-бързи от нея. Има и такива на по 10 години които ще се държат по-добре от Р8 на писта.
А и нищо не каза в директното сравнение с МакЛарън Ф1

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

acho.rs написа:flame написа:За 2 пъти по-малко пари всеки може да си купи 2 пъти по-хубаво БМВ
Нещо по-конструктивно , не можа ли да роди главата ти![]()
Трябва ли темата да стане 10 страници , преди да бъде заключена ?
Нема бате! Откъде толкова акъл?

Конструктивизъм евентуало има при феновете на Мечтата на българския селянин

Тука има едни прости БМВ-та, които сипват на всички други марки.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
kriso85 написа: А и нищо не каза в директното сравнение с МакЛарън Ф1Все пак Р8 е точно в тоя клас, а макларъна е от миналия век май
![]()
Ауди могат само да си мечтаят R8 да е в класа на McLaren F1.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
kriso85 написа:acho.rs написа:
ПП: ... пропуснал съм че спомена АвтоБилд... че Р8 печели класацията за удоволствие..... 100%
Какво определят като удоволствие? Един му прави удоволствие да пили гуми на 400метра драг, друг да седи стегнато в завойте, трети да завива с десния педал вместо с волана и да гледа напред през страничното стъкло, четвърти да се вози с 70км в кабрио и да му подгрява гъза седалката. Хубаво каза един колега по горе , да не гледате списания дето сравняват колите по багажника.
Както и да е, сектанство не сектанство, вкусове или не, няма перфектна кола която да я харесват всички и всяка кола си има качества и недостатъци. Р8 е добре балансирана кола за сегашния пазар - запомнящ се вид, подкрепен от горе долу добри характеристики, + сигурноста на куатро, добър интериор и използваемост при наличие на хубави пътища(братовчед ми имаше р8 задния дифюзер съм го мерил ,че е на 10см от земята). Това е нищо кой знае какво. БМВ нямали аналог със средно разположен двигател? Какво от това аудито като е данеби да има кой знае какви характеристики. Всеки гледа супер модерните технологии, ама никой не помисля реално дали си заслужават. И всеки дето се прехласва по великия V10 със 8700 оборота, не се замисля ,че пада от поршето и нисана дето се въртнят до 6,500 - 7000. А е те са с 2 турбота, кво сравнявам, чакай аудито да му сложат двигателя от РС6 да видим.
Да ама са му го слагали! И великия технологичен двигател дето имал ебаси кривата на въртящ момент до такава степен преграява с 2 турбота в купето на Р8 ,че един от прототипите са запалва на Нюрбургринг

Пак казвам, че е добре измислена кола Р8 и не бих върнал една ако ми я дадат. Но не това което е Р8 харесвам в спортните коли.
Моето скромно мнение е ,че проблема напоследък на всички премиум марки е ,че плащаш повече отколкото получаваш.Слагат един куп технологий повече за реклама отколкото за смисъл. Вярно е ,че куатрото обърна ралито. Обаче куатрото в Р8 има малко общо с онова с което Валтер Рйол цепи група Б през 80те. последния път като бях в Алуди - Р8 8цил беше 280 000

BMW_RIDER написа:kriso85 написа:acho.rs написа:
ПП: ... пропуснал съм че спомена АвтоБилд... че Р8 печели класацията за удоволствие..... 100%
Какво определят като удоволствие? Един му прави удоволствие да пили гуми на 400метра драг, друг да седи стегнато в завойте, трети да завива с десния педал вместо с волана и да гледа напред през страничното стъкло, четвърти да се вози с 70км в кабрио и да му подгрява гъза седалката. Хубаво каза един колега по горе , да не гледате списания дето сравняват колите по багажника.
Както и да е, сектанство не сектанство, вкусове или не, няма перфектна кола която да я харесват всички и всяка кола си има качества и недостатъци. Р8 е добре балансирана кола за сегашния пазар - запомнящ се вид, подкрепен от горе долу добри характеристики, + сигурноста на куатро, добър интериор и използваемост при наличие на хубави пътища(братовчед ми имаше р8 задния дифюзер съм го мерил ,че е на 10см от земята). Това е нищо кой знае какво. БМВ нямали аналог със средно разположен двигател? Какво от това аудито като е данеби да има кой знае какви характеристики. Всеки гледа супер модерните технологии, ама никой не помисля реално дали си заслужават. И всеки дето се прехласва по великия V10 със 8700 оборота, не се замисля ,че пада от поршето и нисана дето се въртнят до 6,500 - 7000. А е те са с 2 турбота, кво сравнявам, чакай аудито да му сложат двигателя от РС6 да видим.
Да ама са му го слагали! И великия технологичен двигател дето имал ебаси кривата на въртящ момент до такава степен преграява с 2 турбота в купето на Р8 ,че един от прототипите са запалва на Нюрбургринг![]()
Пак казвам, че е добре измислена кола Р8 и не бих върнал една ако ми я дадат. Но не това което е Р8 харесвам в спортните коли.
Моето скромно мнение е ,че проблема напоследък на всички премиум марки е ,че плащаш повече отколкото получаваш.Слагат един куп технологий повече за реклама отколкото за смисъл. Вярно е ,че куатрото обърна ралито. Обаче куатрото в Р8 има малко общо с онова с което Валтер Рйол цепи група Б през 80те. последния път като бях в Алуди - Р8 8цил беше 280 000. Ае сега подледнете от европа и на изток и на запад и ше видите коли със същите ,че и по добри характеристики на половин цена.
Именно